Ako dlho myslíte na ex po rozchode?
U mňa to je každý deň niekoľkokrát do dňa, kedy to prestane? Už to trvá 4 mesiace....
Niekolko mesiacov az rokov.
kedy prestane? prvý polrok je najhorší.
po roku je to už omnoho menej...
Niekolko rokov a to som uz tie roky mala aj noveho partnera
Prečo hneď všetci chcú zabudnúť? To sa nedá, ten človek bol súčasťou tvojho života, máš tam spomienky, veľa spoločného času.. To sa nedá. Mám priateľa, nemenila by som, ale aj tak mám každý deň spomienku s bývalým. Stačí spoločná pieseň, miesto, veľa vecí, najmä ak ostane človek v rovnakom meste. Ale už sa pousmejem, vezmem to ako súčasť mojej minulosti a ide sa ďalej. Nie sme počítače, že vymazes hardisk a máš vyriešené. Vždy tam sú malé čiastočky spomienok. 🙂
@mimka1402 súhlasím s tebou, ale je rozdiel spomenúť si na niekoho, na nejakú konkrétnu situáciu, vec, zážitok, pousmiať sa a ísť ďalej 😊to asi každý si spomenie, veď časom to zle z hlavy vytesnime a myslíme len na pozitívne veci...
A je rozdiel myslieť na bývalého partnera v zmysle, kde je, čo robí, či niekoho má, či aj on mysli na mňa atď... A myslím ze autorka skôr mysli na tento druhy priklad.. A to je veľmi individuálne, ale najlepšie je sa skúsiť vyplakat a všetko uzavrieť a mysliet co najmenej na to, skúsiť si zakazovať tie myšlienky, aj keď je to ťažké a chvíľu to potrva
Ja mám to isté a vybíjam si to prácou, pohybom a kamarátmi everyday. Ináč víkendy momentálne nenavidím. Takže držím palce, raz to musí prejsť. Dúfam, že potom nezleniviem 🙈
@deti95060810 dúfam že nie až toľko, napíšeme si niekedy a príde mi že je úplne ok a to ma bolí
Každý rozchod musí preboliet… Treba si poplakať, opiť sa s kamoskou, vybrať sa na pár dňový pochod s batohom na chrbte, čokoľvek co mas pocit ze pomôže ….
No a potom sa otriasť a ist ďalej
Ak to trvá už príliš dlho musis zo sebou pracovať, hlavne ked ta prepadaju ľútostive myslienky prílis často.
Normálne si povedz ze už bolo dosť a zamestnaj sa nejakou činnosťou . Ked sa toho budeš držať a nezakážes si to sama sebe môžeš sa zbytočne trápiť roky. Ľútosť, hnev, vycitky sú zbytočne emócie, nedrž si ich ked nemusíš
@lujza123 ďakujem za veľmi pekné slová
Ževraj v priemere 17 mesiacov a 26 dní trvá,kým prebolí rozchod🤷🤷🤷
Vydala som sa za moju 3 vážnu známosť, sme spolu už cez 10 r a aj teraz keď nastane nejaká situácia tak ma napadne ten-ktorý ex, o minútu neskôr na neho zabudnem a idem ďalej. Ale keďže obaja bývajú v okrese tak sa občas náhodne stretneme. Rozchod, ktorý som iniciovala ja - tak to trvalo tak 1-2 mesiace, že má denne napadla myšlienka, ale skôr, že ako dobre že som to ukončila 😄. Keď rozchod inicioval ex, tam to bolo dlhšie, ale už si nepamätám koľko. Našťastie môj muž mi nedáva veľa podnetov, aby som si spomínala na ex.
Cim dlhšie s nim budeš v kontakte tým dlhšie to bude trvať . Ukonči to vaše písanie a neotvaraj dookola tu ranu.. nech si píše so svojou novou ak nejakú ma 🤷♂️
Z času na čas si na eggsa spomeniem aj po rokoch. V zmysle, aká som šťastná, že som sa zaňho nevydala.😉 A že nech je šťastný aj on, tam kdesi v ďalekej diaľke.😀
To písanie si je hlavná chyba. Tým sa v tebe stále udržuje pocit, že by sa predsa mohol vrátiť.
Ak nemáte spoločné deti či majetky, tak ho treba úplne odstrihnúť zo svojho života, aby mohol nastať tzv. vdovský čas (odporúča sa niekedy až rok, ale je to samozrejme individuálne), keď človek toho druhého a ten vzťah "oplače" (proste bol tu a už nie je, ako pri reálnej smrti), aby mohol opäť nadviazať vzťah s niekým iným a nevracať sa mysľou k bývalému (preto sa aj neodporúča nadväzovať nový vážny vzťah počas tohoto vdovského času).
Už to budú dva roky...občas ma to prepadne intenzívnejšie :/ aj keď viem že si to nezaslúži.
Je to individuálne, prvé 2 roky to bolo ťažké, snažil som sa o nový vzťah ale nešlo to, teraz je to už 4 roky nespomeniem si na nič až pokým nepríde Nový rok, Vianoce, či podobný sviatok kde som sám a uvedomím si to. Nakoniec som si spomenul keď som bol na rande cca pred rokom, priniesol som kvety, pozval som na kávu, pri odchode podržal dvere a ona sa ma pýta, že či to robím aj normálne a ja že áno, som stará škola, nevidím na tom nič zlé, na čo mi ona hovorí, že ženy nemajú radi keď sa o ne niekto stará a robí veci za ne, vraj by som si to mal uvedomiť až pôjdem nabudúce s nejakou na rande. Bývalá mi po rozchode medzi iným povedala, že ktorá by takéto ako ja chcela, vraj z nej robím neschopnú tým, že jej pomáham a robím veci za ňu. No a už som si zvykol a väčšinu roka sa cítim fajn
Tak či onak, prejde to, nájdi si koníček, zamestnaj hlavu, trebárs sa daj na štúdium, alebo turistiku, bude to ok, len to chvíľu potrvá.

Záleží, od koho bol podnet na rozchod. Ak od teba, tak to by si nemala vôbec myslieť, ak sa on s tebou, tak to trvá individuálne, aj podľa dôvodu rozchodu.