Ako čeliť pocitu prázdnoty?
Ahojte. Som muž. Mám 26. Chcem sa len vyrozprávať alebo skôr vypísať o živote ako takom. Stáva sa Vám niekedy, občas alebo pravidelne, že neviete čo ďalej v živote? Že cítite prázdnotu nenaplnenie vo svojom živote? Alebo sa cítite osamelý-smutny? Že máte síce nejakú prácu do ktorej chodíte, máte kamarátov kamarátky, alebo svoje hobby a máte rodinu ktorú máte síce radi ale cítite aj tak niečo, že vám chýba v tom živote? Ja áno. Mám prácu síce sa nenarobím moc ale cítim aj tak nesplnenie v tej práci ale akceptujem to tak, ako to je. Rodinu založenú nemám ani priateľku ale mám svojich blízkych ktorých mám rád a som rád s nimi. Kamarátov nemám alebo možno malo. Hobby a voľný čas je u mňa taký že niečo robím ale zistím že ma to vôbec akosi nenapĺňa a nebaví. Ak chcete môžete napísať svoje názory, rady, postrehy. Ak nie tak aspoň ďakujem za prečítanie ak to ktosi prečíta. A prosím tých, čo chcú len rypnut tak radšej nech ani nepíšu. Ďakujem.
Ja som v rovnakej situácii, ešte aj rok po rozchode. Nič nedáva zmysel. Mal som medzičasom dievča, do ktorého som sa zaľúbil a chvíľu dávalo zmysel všetko, ale bohužiaľ to nešlo, takže ďalšie sklamanie. Nevieš, kvôli komu žiueš, chodíš do roboty a podobne…mne osobne pomáha príroda, ľudia a hobby (Maľovanie). Údajne máme hľadať šťastie v sebe a je to súčasť vývoja 🤣🤣 ono asi nikto, kto má všetkých 5 po hromade, tak nie je šťastný, minimálne nie v tejto krajine a tiež nemôžeš žiť z pocitov iných ľudí, lebo potom ubližuješ... Treba asi jedine počkať na krajšie počasie a hneď bude všetko o stupeň dva better.
@roman9763 ja si myslím, že ti chýba partnerka. Vek nato už máš, tak skús pohľadať niekde v okolí možno niekoho stretneš. Hlavne nesed doma, choď von, možno niekam na výlet, zmenis vzduch. Vo vlaku sa dá tiež zoznámiť a keď nie, tak aspoň sa porozprávať.
@klarasamuelko ahoj. Je možné že má trápi veľa veci ale nepripúšťam si to moc k sebe. Možno aj práca, ľudia okolo. A áno cítim sa psychický dosť zle. Bol som aj u psychologicky zatiaľ na 2 stretnutiach. Na jednom bolo dobré na druhom som sa necítil dobre. Ďalšie 3 mám až skoro na konci marca. Neviem či mám alebo nemám ísť. Viem sa občas porozprávať s bratmi o živote ale vždy tak okrajovo. Oni mi povedia, že oni nie sú psychológovia aby mi pomohli, síce možno má chápu ale nerozumejú mi úplne lebo ani oni sami nevedia veľa veci. A ďakujem že si mi napísala vážim si tvoj pohľad 🙂
@astronaut321 ahoj no ja ani vzťah som moc nemal žiadny dokopy. Možno by mi pomohlo mať vzťah ale žiaľ nedarí sa mi to. Prírodu mám rád síce chodím málokedy do prírody. Neviem či je to o krajine že nie sú tu ľudia šťastní alebo je to o samotných ľuďoch, že sú nie spokojný. A ako myslíš že nemôžem žiť z pocitov iných ľudí? Akože nemôžem myslieť si že čo si o mne kto myslí?
@janickacrazy určite z časti áno.veru ja som ešte nikdy nemal moc príležitosti na vzťah. Už by som si chcel aj okúsiť aké to je mať niekoho koho máš rád. Ďakujem za odpoveď. Verím že budem lepšie na tom a áno som dosť domased
@roman9763 hlavne sa nemusíš hneď ženiť ☝️ nepadni do jamy levovej a radšej si vyberaj
@astronaut321 aj ja som to zažívala s deckom na krku haha ,a dlho som sa nevedela spamätať. Viete inak co mi naozaj pomohlo a dúfam,že sa smiať nebudete,ale spiritualne veci.najst samu seba...a nie vestenie ,ale očista ,knihy,a trvalo mi to 3 roky...tak ak chcete skúste, ale nie z tv a podvodníkov pozor nato.
Teraz som už vyrovnaná sama so sebou a aj veci sa inak hýbu...každý jeden musí začať od seba samého.
Načo myslíme to si privolavame
A pre jedného sa svet nezruti, treba si zamestnavat myseľ ak je ťažko čítať knižky,puzzle ,krížovky a tak kde vypnete mozog,vsetko je to v hlave
Skús zoznamky ale nie klasické neviem či si veriaci ale skús katrande.sk hlavne tam niesú ženy ktorým ide len o to jedno...viem dobre ako sa citiš...dlho som aj ja bola sama...ak budeš chcieť kľudne mi napíš môžeš sa vyrozpravať niekedy je fajn mať niekoho komu môžeš povedať všetko...s kým sa môžeš poradiť a neskôr to bude tá pravá ktorú najdeš len si ver a skúšaj to...tým že budeš doma čakať nezískaš nič. (Píšem z vlastnej skúsenosti)

Každý má takéto dní,aj ja som mala pracu za ktorý som bola rada,že aspoň je ,ale po ukončení nastala úľava...je ťažké chodiť v živote,ale je to vserko o psychike...nie je hanba nájsť odborníka ak treba alebo aspoň pokecat s bratom,sestrou,mamou niekedy sa toho bojíme,že čo nám povedia ako budú reagovať, ale možno ostaneš prekvapený z ich postoja ...si mladý muž máš život pred sebou možno stačí nejaký cieľ a prejde to