Ako dalej v nenaplnenom vztahu?
Mam skveleho muza. Urobil by pre mna cokolvek, pravidelne mi to dokazuje a zivot s nim je velmi pohodlny. Nie je ziarlivy, robi doma vsetko to co aj ja, dopraje mi slobodu (napr v style, ze idem sama na 2 mesiace cestovat), postara sa o co treba, viem sa nanho spolahnut. Problem je, ze si coraz viac uvedomujem, ze mame toho velmi malo spolocneho. On je tichy introvert, najspokojnejsi doma alebo v praci. Ma zalubu, ktora sa da vykonavat velmi ohraniceny cas v roku a nechce ma do toho velmi zapajat. Respektujem, ze chce mat nieco vlastne. No ja mam pocit, ze som snad uplny opak. Stale mam potrebu nieco zazivat, chcem vela vidiet, zazit, vyskusat. Mam vela zalub, ktorym sa pravidelne venujem, no moj partner sa do absolutne ziadnej aktivity so mnou nechce pridat. Ja verim, ze ho to az tak nebavi, no nechapem, ze sa nedokaze vobec premoct uz len kvoli tomu, aby sme mali nieco co nas zblizi. V praxi to vyzera tak, ze zijeme kazdy svoj vlastny zivot. Nedavno sme sa na moj popud prestahovali zo Slovenska a v meste kde sme je milion moznosti co robit, no on nechce robit doslova nic. Na jednej strane je mi to luto, pretoze vo vztahu sa fakt super doplname no asi si zacinam uvedomovat, ze tento vztah je na pokraji konca. Ani neviem co ocakavam od tejto diskusie, len sa vyrozpravat a mozno dostat feedback? Sedim sama v kuchyni a rozmyslam ci chcem takto stravit najblizsich 30+ rokov vo vztahu, v ktorom sa nudim.
@bu_bu_bubak ja si nemyslim ze autorka je zrovna "extremny extrovert" . Som velmi podobna ako ona a tiez toto riesim a som introvert. Ved tie vsetky aktivity chcela travit hlavne s nim, oni dvaja.. A kedze on nechce tak ide sama..
To ide skor o to nastavenie co je pre druheho volny cas a ako chce naplnit svoje dni. @autorka on ako oddychuje? sportuje/ aktivny oddych alebo skor taky gaucovy typ? Ja som si uz vacsinu aktivit zvykla robit sama / s kamosmi ale tiez ma niekedy hneva ze z neho nejde taka iniciativa aspon sa skusit pridat ku mne.
@ss1908 celkom si to vystihla, ja urcite nie som extrovert, len chcem zazivat pekne chvile, nie len tak sediet na gauci a cakat na dalsie dni. Partner je vacsinu dna v praci a ked o tej 8mej pride vecer domov, tak to zvycajne vyzera tak, ze je bud na gauci alebo v inej izbe alebo si pozriem film. Keby bolo na nom tak ani nejdeme na dovolenku lebo on by to nepotreboval. Jeho idealna predstava je ist s kamosom na hory na mesiac a kazdy den ist na 8 hodinovu turu. Toto by sme mohli robit aj spolu ale nie je mu to velmi po chuti, pretoze vraj nestiham jeho tempo 😀 on akoby nechapal, ze je to bonding aktivita, nedava mu to zmysel robit s frajerku nieco len pre ten spolocne straveny cas. Ide len ak si ja nieco vymyslim, ze je to pre mna velmi dolezite. Napriklad na ten maraton pojde so mnou aj do inej krajiny ked chcem, on ani nefrfle alebo co ale citim, ze je tam len tak navyse proste.
Mne to tak pripadá, že problém je trochu inde, ako si myslíš. Tebe chýba v tvojom partnerovi viac mužnosti. Chceš mať vedľa seba jednoducho inšpiratívneho, charizmatického chlapa – takého, s ktorého myslením sa môžeš stotožniť. Proste, toto nie je len o aktivitách. Poznám veľa párov, ktoré nemajú spoločné žiadne aktivity. A ako píšeš, vy chodíte niekoľkokrát za rok spolu na dovolenku. Inak ti to tu dobre rozobrala @romiada.
@bystrozraky moze byt, nemam z neho pocit, ze by bol typicky muzny.

Mne to tak pripadá, že problém je trochu inde, ako si myslíš. Tebe chýba v tvojom partnerovi viac mužnosti. Chceš mať vedľa seba jednoducho inšpiratívneho, charizmatického chlapa – takého, s ktorého myslením sa môžeš stotožniť. Proste, toto nie je len o aktivitách. Poznám veľa párov, ktoré nemajú spoločné žiadne aktivity. A ako píšeš, vy chodíte niekoľkokrát za rok spolu na dovolenku. Inak ti to tu dobre rozobrala @romiada.