Ako dať najavo návšteve, že je čas odísť?
Ahojte😅, stalo sa vam uz niekedy, ze ste mali navstevu, ktora akosi nevedela sama od seba, kedy odist? Proste sa u vas zdrziavali uz neprimerane dlho a vam bolo treba sa chystat na dalsi den, robit si svoje, ist si oddychnut, cokolvek.. Ak sa vam to stalo, priamo ste im povedali, ze by bol uz cas ist alebo ste to davali nepriamo najavo, ak ano, ako?😅
Nedavaj nic na stol a nerozvijaj debatu, pripadne zivaj a potom sa ospravedln ze si strasne unavena a keby rano nemusis skoro vstavat tak by si s nimi klabosila aj do rana
@zuzudrnda tak potom chyba nastala v zaciatocnom odmietnuti.
ked mne chcela prist kamaratka neohlasene, a ja som bola naozaj v stadiu, ze som mala ine plany, nevyhovovalo mi to, tak som vysvetlila situaciu a nic sa nedialo. Dohodli sme sa na iný den...
JE to vec komunikacie. Ale este pred navstevou...A ak prisiel niekto neohlasene buchajuc na dvere, da sa vsetko pekne odkomumikovat....
ja asi aj tých "znamych " mam celkom rozumných zda sa mi...
povedať im medzi rečou že skoro ráno vstávate
alebo "dáte si ešte niečo?"
alebo dáte si kávu?😄
No je to ťažké,raz som to zažila,odvtedy som tú osobu viac nepozval a keď sa pozýval sama odmietla som ju.Nepochopila ani priamu reč,že je neskoro a treba ísť domov....
Janko máme ťa radi, ale už choď domov,je neskoro.

@zuzudrnda tak potom, ked je zvysok iný, preco ta jedna navsteva je prave problematicka? Ved mat navstevu pri dietati, ked je clovek sam doma je uplne super a super pomoc, hlavne psychicka 🙂 . Aspon u mna je to tak.
Clovek zmeni myslienky, postrazia mi dieta, pomoze dokonca v kuchyni ak treba nieco na jedenie spravit, kavu pomoze s nosenim, pomojka mi maleho...
Ale to je moje okolie. Mam okolie, ktore vie, ze som rada, ked sa citia u mna prijemne, ako doma. A to ich do nicoho netlacim ....