icon

Ako efektívne komunikovať s bývalým partnerom?

rasky
1. feb 2024

Ahojte, mame za sebou konecne sud a mozem sa nejak nastavit. Problem, ktory ostava a fakt uz neviem, je komunikacia s otcom. On samozrejme tvrdi, ze so mnou sa neda. Ja ked sa aj nieco opytam, nedostanem odpoved na otazku. Ak aj nieco poviem alebo telefonujeme, bude tvrdit ze som nieco take a take nepovedala a pod. Zazili ste niektora nieco podobne a co pomohlo? Ja si stojim za tym, aby sme vsetko riesili sms, emailom. Nakolko potom nemoze tvrdit, ze som povedala nieco ine, alebo ze si to nepameta. On sa samozrejme prieci. Sms pisat nebude a ja uz sa staviam samozrejme do pozicie, nebudem s tebou riesit osobne dolezite veci, lebo vsetko otacas proti mne. Mame 15m syna, takze povazujem za potrebne vediet posunut informacie tam kam maju ist. A zaroven nech som kryta do buducna aj. Kedze cakam, ze sa bude mstit. Sud neskoncil podla jeho ocakavani

ivangeline
1. feb 2024

Ako pises. Naj sms a ak cosi viac tak email.Budes mat dokaz..

ivangeline
1. feb 2024

Je aj appka,kde si nahravas hovor. ;)

cookie29
1. feb 2024

zaved zosit, komunikacny dennik. A5ka format. Ocislovat strany viditelne. Vsetko pisat do dennika a fotit si stranky.
Kebyze sa byvalemu nieco nepaci, mozem kludne povedat, ze je komunikacny dennik, ktory cestuje s dietatom a vsetky informacie su v nom. Strany ocislovat viditelne, keby nahodou byvaly nejaku vytrhol, nech vidno ze chyba. A fotky, keby nahodou sa dennik "stratil" mozes ho "restaurovat" do povodneho stavu. Toto sa bezne robi v zahranici a je to uznavane aj sudom a berie sa to dokonca ako snaha rodica informovat druheho. Samozrejme mozes poslat info aj mailom alebo sms a nalepit kopiu do dennika. V komunikacii zostavat faktualny, bez emocii.

anjelicek26
1. feb 2024

Ved klasika whatsapp... kludne hlasove spravy, ked je lenivy pisat... "ocakavam, ze sa mi bude mstit" zavisi na pristupe oboch stran, hladajte kompromisy, niektore veci chcu cas, kym sa emocie ukludnia.

timing
1. feb 2024

Co mu chces odkazat, odkazes emailom a dovidenia. Chvilu bude protestovat, ale ak neustupis, nauci sa. Ty budes kryta v buducnosti, ze si ho upozornila, ze budete kvoli dietatu komunikovat emailom a aj si to dodrzala. Ak by sa chcel barzkde stazovat napriklad na kuratele, ty vies dokazat, kedy a co si mu pisala. Email je prehladnejsi ako whatsup msg.

mk22
1. feb 2024

Normálne mu oznam, že mu budeš oznamovať info písomne.. Teda sms, mail.. Bude to dôkaz, ak by mudroval, že si nepovedala, neoznámila..ndvie o tom.. Oznámis, že to má v sms nech si dohlada predtým, ako ta chce obviniť.
Co viete dookola komunikovať o com?
Ty nie si povinná mu podávať denne hlásenia co dieťa robilo, či papalo, kakalo..
Chapem ze lekára, zdr stav áno ale ďalej co také ešte treba riešiť ústne?
Normálne mu to píš formou SMS. Je to dôkaz pre teba.

cookie29
1. feb 2024

Tak kamoske napriklad povedali ze sms nie je dokaz... pretoze ja si do telefonu mozem ulozit co chcem...
priklad ulozim si ako kontakt kamoskine telefonne cislo pod meno byvaleho, napisem jej sms-ku a urobim screen shot... a potom sa budem tvarit, ze byvaly to mal vediet, ved som mu poslala smsku...

rasky
autor
2. feb 2024

@cookie29 tak tel cislo ak mas ulozene na ex a on ma rovnake cislo, tak nemoze tvrdit ze cislo je niekoho ineho.

rasky
autor
2. feb 2024

Diki baby, tak ja verim, ze sa s tym zmieri. Lebo on na vsetko odpovie chcem sa o tom rozpravat ustne. Vyriesite ustne aby bol pokoj a aspon sa to vobec riesilo, a nakoniec to otoci tak, nerozpravali sme sa o tom. Tak viete uz neviete co mate robit. Ale budem si stat za tym, ze ak nieco potrebuje bude pisat sms. Na druhej strane ja nie som povinna byt vkuse pri telefone, na sms odpovedat viem aj ked nemozem rozpravat. Ale uz fakt nemam trpezlivost na jeho prekrucanie a vymyslanie.

mk22
2. feb 2024

@rasky hlavne neustup.. Ako píšeš, nie si povinná sedieť na telefóne.
Co vie dookola riešiť ústne?
Alebo po stretnutí a dorieseni ústne, mu to večer zhrn v sms.
Ak by neskôr skúšal, že ste to neprebrali, odpalkuj ho, že ma to v sms, v ktorej si mu to zhrnula, nech si dohlada a číta..
Jeho to prejde..

cookie29
2. feb 2024

@rasky akoze ja si v telefone mozem pod ex ulozit rozne cisla nie? A ked robis screen sms, mne napriklad na telefone ukaze len meno, nie telefonne cislo... ci uz ako sms alebo whatsapp. Aby sa ukazalo aj cislo, musim ist do detailov a tam uz potom nie je odkaz... pozri foto, ja pod menom a fotkou mozem mat ulozene jej realne cislo alebo hocikoho ineho. Napriklad aj svoje vlastne ak mam 2 telefony... je to sice uz precarane, ale prave preto to sudy moc brat nechcu... aspon tak mi to bolo vysvetlene...

Ak chce nieco riesit ustne, aj tak sa da samozrejme, ale kamoska to potom zhrnula do komunikacneho dennika v style: datum 2.2.24 dohodli sme sa, ze ...
nech je proste zaznam zo vsetkeho

respektive ak sa to nevyriesi ustne, tak potom urobit zapis v style: 2.2.24 rozhodnutie ohladne vytvarneho kruzku. Navrhujem, aby dieta tam chodilo kazdy druhy tyzden, stoji to 50€ rocne... (len priklad o nicom)...

valise
3. feb 2024

Ja pisem spravy, a vyzadujem ,aby mi odpisal, ak chce volat, odmietnem (ak to nie je nejaka nepodstatna hlupost) a vzdy si spravy ukladam