icon

Ako fungujete, keď vám príde návšteva?

sowka
18. aug 2023

Ahojte, v poslednom čase sa dosť často zamýšľam nad jednou vecou 🙂 baby, vy čo máte deti, vo veku cca od 4 do 15 rokov, ako fungujete keď vám príde návšteva? Napr kamoška/y na kávu, sedia deti s vami ? Alebo ich pošlete hrať sa ?

Strana
z2
kvetinka75
18. aug 2023

@sowka ja mám tiež kámošky domasedky, nikdy u nikoho neboli, radšej volajú k sebe návštevy.

zmrzlinka2021
18. aug 2023

@sowka
Za mna - v tomto som nastavila vzdy hranice.
Dieta u nas nie je poloboh a musi vediet respektovat aj priestor pre dospelych ludi. Ziadne take, ze by pizukalo. Ak chce byt dieta v zivote respektovane, musi byt vedene k respektu aj voci inym ludom.

karolinakr
18. aug 2023

@luxus10 😂 nahodou, to je milè..Kedy ideš na barák?😅

marcellka32
18. aug 2023

Tak ja som si pozvala kamošku so synom veku môjho syna aby sa zahrali, ale jej syn (13 rokov) sedel ako prilepený pri mamke aj keď sme ho posielali sa zahrať...
Takže sme pokecali o počasí, ako tráva rastie...tiež nemám dôvod ohovárať ľudí (ani to nerobím), ale sú isté témy co puberťák nemusí počuť

luxus10
18. aug 2023

@karolinakr ano, ja som za, hovorova rec v jednotlivych regionoch ma svoje specifika, akurat ze tu dievcinu tu konikove pravopisarky skoro ukamenovali...😍

letfenixa
18. aug 2023

@babulkomale a ty si myslíš, že tej mame to je megaprijemne, keď je dieťa nonstop pri nej? Že by tiež nechcela mať kľud na rozhovor s druhou osobou bez stále pricucnuteho dieťaťa? Len ako mama sa snaží svoje dieťa podporiť.

samrolka2019
18. aug 2023

@sowka nevolam kamosky na navstevu. Radsej ideme niekam na kavu, ak je pri kaviarni aj detske ihrisko pripadne kutik ideme tam. Jedine k nam chodia deti susedov a tie sa hraju s mojimi. Vtedy sa ja venujem sama sebe 🙂

ivangeline
18. aug 2023

Prave sme prisli z navstevy. 5 deti. Behaju od detskej do obyvacky. Milo ma prekvapilo,ze sa spolu aj hodinu vyhrali bez pobehovania. ;)

zuza265
18. aug 2023

@sowka ked sme my boli deti, tak sposob vychovy bol cely iny… a aj hodnota dietata v rodine bola ina. Dieta casto (nie vzdy) muselo na slovo pocuvat, inak krik alebo bitka, nesmelo mat vlastny nazor, nesmelo nic bez dovolenia…

U nas ak sa chcem porozpravat s kamoskou o veciach, ktore sa pred detmi nerozoberaju, tak sa stretavame bez deti inde. Ved predsa JA sa chcem rozpravat, preco maju odchadzat deti zo svojho prostredia. Normalne fungujeme ako vzdy, ked pride navsteva. Su bud s nami, alebo idu po svojom. Je to na nich. Nebudem ich vyhanat predsa…

zuza265
18. aug 2023

A pre vysvetlenie - nie deti u nas nie su nad nami. Ale normalne si respektujeme potreby. Su situacie, ked pride kamoska a nieco rozoberieme a vtedy sa snazi detom venovat partner, aby sme mali priestor. Au deti co sa hanbia a budu sediet pri mamke - a ja to chapem, nebudem ho vyhanat. Ak nieco, ja mozem stale odist s kamoskou von… hocikam

sovica
18. aug 2023

Keď boli deti malé, tak buď doniesli hračky do obyvačky a hrali sa pri nás, alebo boli v detskej izbe (či už u nás alebo na návšteve). Nikdy sme deti nenútili, že musia ísť od nás preč. Mali vždy na výber a nikdy nám nevadilo, ak boli pri nás a pokojne sa hrali. Ak boli v detskej, tak som ich chodila priebežne kontrolovať.
Ako prišli do puberty, tak už s nami na návštevu nechodia (asi od 11-12 rokov). Idú s nami len tam, kde majú priateľov, s ktorými si majú čo povedať, dobre sa s nimi cítia. K takým, kde si deti "nesadli" už s nami nejdú a ideme len sami s manželom. Keď k nám prídu kamoši, ktorí už majú tínedžerov (ale naše a ich deti si "nesadli"), tak ich decká si zväčša prinesú tablet a celú návštevu sú na tablete alebo sedia pri nás a občas sa zapoja do debaty. Moji na chvíľu prídu pozdraviť, podebatovať a idú do detskej. Mne nevadí ani jedno, ani druhé. Chúlostivé veci nepreberáme.
@sowka, však ak sa Ti u kamošiek nepáči a nevyhovuje Ti, ako to u nich chodí, tak tam chodiť nemusíš. Ony sú doma, tak ak im vyhovuje, že majú deti pri sebe, tak snáď kvôli Tebe ich nebudú vyháňať z izby. Však počkaj, keď budeš mať väčšie dieťa Ty. Možno tiež bude na Tebe celý čas "nalepené" alebo bude také akčné, že si s kamoškou neposedíš, ale budeš behať len okolo dieťaťa. Prípadne Ti ho nebude mať kto "postrážiť" a na žiadne kávičky mimo domu - bez dieťaťa nepôjdeš.

sowka
autor
18. aug 2023

@sovica počkám teda 🙂

babulkomale
20. aug 2023

@letfenixa jasne ze jej to nebolo prijemne. Ako pisem, viem preco je ta mala taka zavisla a je mi to luto.
Situacia bola otravna. To je cele.

0silvia0
21. aug 2023

@sowka ja som taketo navstevy zrusila. Neznasam chodit kamoskam po domoch. Deti mame sice odrastene, ale sediet s ich chlapmi ma nebavi. Ked boli deti male, bolo to o detoch a to mozem ist radsej na ihrisko. Cize ked s kamoskami, tak ist von. Ked ma volaju domov, nejdem. Obcas sa tomu neda vyhnut, ale tak fakt minimalne.

klaridka
21. aug 2023

Ja som rada, že deti chcú byť pri nás, je milé, ak v tomto veku chcú sedieť pri rodičoch... ALE nie vždy to tak cítime aj my rodičia, tak ich takticky poprosíme, či by si nespravili svoj program. Keď sa tvária, že nerozumejú, čo od nich chceme, tak im povieme, že aj my si ku nim sadneme , keď prídu ich kamaráti ...vtedy príde zvrat ich mysle a okamžite pochopia, čo chceme 😂 😂 😂

ericka_l
21. aug 2023

Ono je to individuálne, no nikdy by som dieťa nenútila, aby sedelo pri nás. Načo by to malo byť dobré

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2