Ako komunikovať s človekom, ktorý všetko otočí?
Ako sa dá rozprávať z človekom, alebo mu niečo vysvetliť tak aby každá jeho odpoveď nebola otočená na vás alebo proti vám? Ten človek sa na seba nepozrie, a už vôbec nie aby si priznal chybu. Všetko otočí na vás, vy za to môžete, vy, vy , vy ste na vine, vy to nerobite, robite....
Ako sa s takýmto človekom dá normálne komunikovať. Mne už dochádzajú sily.
nedá sa…
neda...posli ho do kelu
Nedá. A bude to len horšie.Vykopni ho zo svojho života.
Urob z neho byvaleho a pocit dochadzania sil zmizne
A ked to predsa este len chcem zachranit? Ako sa mam s nim rozpravat?
Sama tomu neveris....zatvor dvere a otvori sa dalsich x moznosti.Precitaj si,co si napisala":Ako sa s takýmto človekom dá normálne komunikovať. Mne už dochádzajú sily."
Ako sa mám s ním porozprávať ? Buď sa s ním budeš neustále doťahovať alebo hádať. Alebo si vezmeš na seba všetky jeho viny, chyby lebo vlastne budú tvoje a budeš sa mu ospravedlňovať aj za to čo sa stane za x rokov, lebo on bude ten dokonalý. Naozaj chceš takto žiť ?
Nijako. To je taka sebestredna povaha, nie je v tvojej moci ho zmenit. Neviem sice, ako dlho ste spolu, ale tato povahova crta sa u cloveka velmi rychlo prejavi (ak sa nad tym trochu zamyslis, uvedomis si, ze taketo spravanie ma prvky psychickeho tyrania). Mala som takeho byvaleho. Bol to velmi kratky vztah, ja som velmi rychlo zistila, ze ma nebavi ani s nim vecne bojovat a nemienila som zo seba robit martyrku. isiel velmi rychlo do prec. neviem sice, kolko mal za tie roky celkovo vztahov, ale rozvedeny je aktualne uz tretikrat (ma 43r.).
Manipulátor. Nezmení sa
Nie neda sa. Este nie je neskoro utekaj od neho.
Ak to chces silou mocou zachrániť tak si na to zvykni. Nemôžeš sa dať s niekým dokopy a potom sa ho celý život snažiť zmeniť, keď je taký. Skús trochu porozmýšľať, či si predsa len nezaslúžis niekoho lepšieho. Niekoho, kto ťa v ťažkom období podporí, bude mu na tebe záležať a nebude ti len robiť výčitky
Nie sme spolu kratku dobu, uz je to par rokov. Zijeme spolu.
Zo zaciatku vsetko v pohode, clovek do zivota ako vysity. A teraz sa nieco stalo, neviem co. Alebo ma mozno len take obdobie? Spravil vsetko sam od seba v domacnosti, nemusela som mu skoro nic hovorit. Teraz musim, aby sa aspon trosku zapojil na chode domacnosti. Co pre neho skôr bolo normalne, teraz nerobi. Tanier do mycky ked doje, obliect psa ked ide vencit (mame bytoveho psa, teraz bola chora, co som s nou behala po VET, a on ju ajtak neoblecie ked ide s nou von?), alebo celkovo vencenie, vencil co ja som bola v praci, teraz uz ani to nerobi, objedna si jedlo nez aby navaril, nikdy mu varenie problem nerobilo, ked pridem domov z prace topanky porozhadzovanie, nie v botniku tak ako vzdy...
Na kopec veci som mu nic nepovedala, a ked sa spytam preco nezapol aspon mycku ked je plna, jeho odpoved je taka ako som pisala v prispevku...
Pritom ja pratam stale, aby sme nezili ako prasce, aj po nom kopec veci pratam co necha vonku, o neho sa staram, o psa, do prace chodim...ja nie som ziadny lenivec...
Mali sme sa stahovat, teraz uz o tom ani pocut, do ziadneho noveho sa stahovat nebudeme...
Pracu ma super, vzdy si pochvaloval, stretavame sa s jeho kolegovcami, takze aj viem ci nieco riesia alebo nie...
Len teraz ma taketo obdobie a ja neviem preco. Preco zrazu takyto zvrat? Depresia? Preco takyto vzdor?
Ked sa ho spytam co sa deje, nepovie mi nic...
Nechcem sa s nim hned rozchadzat, chcem zachranit situaciu. Alebo sa len dozvediet preco, aby sme sa normalne mohli o tom porozpravat.
Kriza stredneho veku?
Ked to tak straaasne chces zachranit, psycholog ti poradi, ako na takych. Mne poradila, ked daco otaca proti mne, aby som mu povedala, ze to je tvoj pohlad, ja to vidim takto. A skus pokojny rozhovor, kde mu povies vsetko, ako to ty vnimas a co s tym.
No skor to aj tak vidim takto:
Ale ak vas nic neviaze, utekaj z toho vztahu, utekaj.
Ukoncit vztah.
Akí ste starí a ako dlho ste spolu?
Ak sa to stane takto zrazu po rokoch vztahu myslim si ze by v tom mohla byt aj ina zena
Bezchybny clovek manipulator.Toto su najhorsi ludia rozhoduje za teba pojde to dolu vodou uz len.. posuva ti hranice chod prec. Radsej sa uskromni ak mozes a potom uvidis ten rozdiel
@idamia nie som jeho mama. Len skorej mu to nerobilo problem si po sebe upratat, az som ho obdivovala akeho mam vychovaneho a sebestacneho chlapa. No a teraz uz nemam a neviem preco.
@tundra nie, mame 30r
@lenkakravcova 30r a 5r byvame spolu
Vo tam chces zachranovat? On sa nezmeni a teba psychicky znici. S takym clovekom sa neda rozpravat
nezmení sa, len sa držal doteraz, bola to otázka času, buď mu nevyhovuješ a má niečo iné za lubom o čom som presvedčená podľa toho čo píšeš, alebo sa budeš trápiť, už m nezáleží čo si o ňom myslíš
presne manžel je taký ja som už kapitulovala
Preco zachranujes nezachranitelne? Je na case si uvedomit svoju hodnotu a podla toho sa zariadit.

A prečo,je este stale tvoj priatel🤔