Ako nabrať sebaistotu po nečakanej kritike od muža?
Baby,s mužom máme pekný vzťah,4 deti.Po rokoch ma dosť prekvapil-som štíhla,odmala sme celá rodina športovali,venovala som sa baletu,atletike,geneticky som proste subtílna,rodičia sú nízky a majú 45kil aj s topánkami.Tazko priberiem aj keby jem 24/7.Muz bol profesionálny športovec.Vzdy sa mu páčila moja postava.A dnes mi zadrel,že som chudá,kostnatá.Uplne som zostala ako obarená.Potom som sebakriticky priznala,že má vlastne pravdu,ale roky mi nepovedal ani mäkké f a zrazu?Cvičím každý deň,pracujem v športovom obchode,proste bez toho neviem existovať,boli sme tak vychovaní a je pre mňa prirodzené tak ako sa každý deň osprchovať.Mne je vlastne fuk,čo mi povedal.Skor ma prekvapila moja reakcia ako ma to normálne šokovalo a ešte viac ma rozladilo,že vlastne rozmýšľam ako pribrať.
@zmrzlinka2021 presne tak.Dost ma tá poznámka rozladila a nepáči sa mi,že ma rozladila.🤷
Mala si sa ho spýtať, či doteraz si to nevšimol.
Ty obvinujes seba, že sa jemu nepáčis?
Vzdy lepsie byt chuda, kostnata, ako pribrata a krv a mlieko. Asi tvoj muz zacal byt ovplyvneny kyprymi ritami z ig 😁 Ja som chuda a kost a koza a milujem svoje telo a nemenila by som, aj keby zrovna obezita bola v kurze vsade. Ak nie si ty so sebou spokojna, tak ok, priber.
Aku mas vysku a vahu?
Ak si mysli ze si prilis chuda, mal to komunikovat laskavejsie
@barborachors no byt kost a koza nie je tiez nic vabne..nie je dobry ani jeden extrem ani druhy..
A co ta akoze rozladilo? Ved sa vidis kazdy den, vies, ze si chuda a kostnata.
No a potom sme tu my, obliny…😂 Co by som ja za to dala, aby som nebola pupkata😜 Ale mne zas chuti mlsat, takze sa to aj uklada🤨
Nechápem, ako keď niekto každý deň športuje (aký šport?) môže byt kostnatý. Svaly nič? Asi to nebude fitko. Moja dcéra je chudá, ale keďže chodi do fitka vyzerá oveľa lepšie ako ja v jej veku, keďže ja som bola len chudá.
Tiež sa mi nikdy nedarilo pribrať (necvičila som), mužovi to našťastie nevadilo a teraz vekom prišli už aj kilá a muž je zase spokojný. Teda, aspoň to tvrdí.
Chápem, ako je to pre človeka nepríjemné , ja som počúvala také komenty zväčša od rodiny, či obéznych kolegýň, ale tak nehovorili mi nič, čo by som nevedela. Ľudia si nedovolia priamo skritizovať niekoho s nadváhou/obezitou, ale si myslia, že mať nemiestne poznámky a komentovať chudých je v poriadku.
Keď si taká aktívna, tak očividne máš nižší kalorický príjem ako vydaj, ak chceš s váhou niečo robiť, tak zvýš ten a začni chodiť do fitka. Ak si spokojná so svojou postavou, tak to nechaj tak.
Ako nabrať sebaistitotu to neviem, každý má iné obranné mechanizmy a inú psychiku
klasicky chýba v úvodnom príspevku to podstatné. v akom kontexte to zaznelo..
No spozornela by som, lebo viem, že niektorí muži majú takéto nemiestne poznámky, keď ženu začnú podvádzať. Zrazu im všetko vadí, aj to, čo predtým chválili. Mojej známej sa stalo, že muž zrazu začal na všetko frflat, napríklad, že zle varí a také veci, čo vôbec nedávali zmysel, lebo ona je ozaj výborná kuchárka. Nakoniec zistila, že sa zapozeral inde, takže doma mu všetko vadilo.
aj ja som chudá a malá 158 cm a 42 kg ked sa moc prežieram a dlho aj 45 ale to je maximum😀 mne sa páči moja postava aj klučne kosti.Už vela ludi mi ju pochvalilo a raz ma aj teda šokovalo že toto si niekto všimne že mám pekný elegantný krk s klučnymi kosťami mi jeden raz zadrel 🙂 no bud rada môžme zjesť čo chceme a nepriberieme.Ja by som rozhodne nemenila.Ja by som jedine chcela aby mi zapästia trošku pribrali vtedy by som bola happy jak dva grepy ale také denglavé má aj moja mamča a ja som po nej ale inak som spokojná🙂 moja mamča má 70 a je stále štíhla
Dam Ti mojich 5 kil 😁
Asi sa mu zmenil vkus. Jak ja sledujem každý si potrebuje pohladiť svoje ego. Chudé nadávajú na macate a macate na kostnate. Podľa mňa mužom sa páčia hocijaké . Len ženy sú pre mňa tragédia, lebo za 40+ veku života som zistila, že ženy sa nonstop musia porovnávať, tie co majú placky nadávajú na tie prsnate, prsnate zas na placate, vaginalne pôrody nadávajú na tie so sekciou a sekciove nadávajú na tie vaginalne. Ženy sú pre mňa jednoducho druh s ktorým nikdy nie je nič dobré a potom už sj muži to riešia.
Dala by som si pozor ked doteraz nekritizoval či v tom nie je iná 😛

Tvoja hodnota či sebaistotu nemá vychádzať z tvojej postavy, výzoru.