Ako nadviazať nové priateľstvá v dospelosti?
Ahojte, som pomerne introvertný typ. Nebolo to tak vždy, v mladosti som bola extrovert, vždy vo veľkej skupine kamarátov. Ale časom sa to zmenilo, ani sama neviem prečo.
Rodičia mi zomreli, deti nemám, lebo ich nemôžem mať. V práci pracujem väčšinou sama lebo kolegovia sú z iných miest na SVK, čiže online sa vidíme každý týždeň, ale osobne 2x do roka.
Mám priateľa, s ktorým som už dlhodobo, mám jednu vydatú kamarátku. Aktuálne to je môj celý okruh ľudí. Mám problém s aktivitami v skupine ľudí. Neviem cvičiť v skupine, v posilňovni, na pilates apd. Skúšala som, ale po 15 minútach som musela odísť, lebo mi nebolo dobre.
Druhý môj problém je, že nie som cestovateľský typ, čo cestuje, na tripy, na nejaké túry, dovolenky apd. Chodím venčiť psíkov do útulku - ale tam som sama, alebo s priateľom.
Chodila som do DSS, pomáhať seniorom, ale žiaľ musela som skončiť. Ja som si vytvorila k nim vzťah a puto a keď mi postupne zomreli, veľmi ťažko som to znášala. Byť buddy pre deti z DD nechcem, potrebujem niekoho rovnocenného vekovo, s kým by som sa mohla porozprávať, vykecať, poradiť, zasmiať, zájsť na kávu apd. Skúšala som aj FB skupiny, ale nevyšlo to, nejako sme sa s nikým nedali dokopy. Viac si rozumiem s mužmi. Ale každý muž by chcel niečo viac ako byť len kamarát. A to ja neviem poskytnúť. Vekovo - som žena 46r.
@anonym_autor tiež mám podobný problem. Presťahovali sme aa s priateľom do iného mesta, nikoho tu nepoznám, všetko robím sama a neveim ako nadviazať nejaky kontakt
Zacal by som tym v com sa citis dobre. Pisat si s muzmi mozes a postupne najdes aj kamaratov. Su pravidla a bud ich obaja dodrzuju alebo pa. Vela muzov je naopak tak jednoduchych ze nevedia so zenami ani len drzat konverzaciu. Tych mi je luto. vzdy pri hladani priatelov moze niekto chcet viac ale takemu das raznu stopku. Nic tazke a ono sa ti kamosi nakoniec najdu.
Rob hlavne to, čo ťa baví a pri tom stretneš aj ľudí. Sú rôzne komunity ľudí. Cez záujmy, koníčky, idei a postoje, duchovné skupinky...
tiež som stále sama. Do práce nechodím starám sa o dieťa ZŤP. Som ako na opustenom ostrove. Však ja už ani len komunikovať neviem. Len stojím a pozerám. po čase mi to ide na nervy a tak idem radšej preč.
strašne by som chcela kamarátku - aspoň jednu s ktorou by som sa mohla porozprávať.
tiež som stále sama. Do práce nechodím starám sa o dieťa ZŤP. Som ako na opustenom ostrove. Však ja už ani len komunikovať neviem. Len stojím a pozerám. po čase mi to ide na nervy a tak idem radšej preč.
strašne by som chcela kamarátku - aspoň jednu s ktorou by som sa mohla porozprávať.
@anonym_749775 ak si sama preco nie aj kamarata?
@anonym_749775 ak si sama preco nie aj kamarata?
@anonym_456235 ja manžela mám.
prečo nie kamaráta - mám pocit že chlapi nepoznajú slovko kamarátstvo, vždy je niečo za tým viac.
@anonym_456235 ja manžela mám.
prečo nie kamaráta - mám pocit že chlapi nepoznajú slovko kamarátstvo, vždy je niečo za tým viac.
@anonym_749775 to.je len tvoj pocit. Jasne pravidla a mozes mat kamarata lepsieho ako kamaratku.
@anonym_749775 to.je len tvoj pocit. Jasne pravidla a mozes mat kamarata lepsieho ako kamaratku.
@anonym_456235 🙄
@anonym_456235 🙄
@anonym_749775 tak cakaj na tu kamaratku.
Ešte pridaj mesto, kde sa vyskytuješ 😉
Ešte pridaj mesto, kde sa vyskytuješ 😉
@bororka vychodne svk, ak to bolo myslene na mna. Kosice.
@anonym_autor choď na rehabilitačný pobyt s priateľom, spolu možno nájdete kamarátky, kamaratov.

@anonym_autor možno sa prihlásiť na nejaký kurz, napríklad jazykový a tam nájdeš kamarátky