icon

Ako nahlásiť suseda fajčiaceho vo vchode?

21. feb 2025

Ženy prosím neviete ako postupovat ked chcem nahlasit suseda... Nonstop fajci vo vchode, vsade je smrad a spaky su nahadzane na vsetkych poschodiach... Okrem smradu sa bojim ze raz vyhorime... Treba spisat nejaku peticiu alebo staci len nejaka staznost na bytovom druzstve?

ibrunova
•
21. feb 2025

Skúsila si to povedať najprv jemu?

jamimo
•
21. feb 2025

Začala by som priamo v konfrontácii o susedom. Priprav sa na to, že bude drzý a vulgárny. Potom mu napíš doporučený list s odvolaním sa na Zákon o ochrane nefajčiarov a O zasahovaní do tvojich vlastníckych práv zápachom a dymom, ohorkami.... Oznám mu v liste, že následne budeš kontaktovať kompetentné inštitúcie+ Správcu bytového. domu, tiež písomne.
Zákon o ochrane nefajčiarov a prípadne kontaktuj inštitúcie uvedené v § 9.
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2004-377
https://www.pravnenoviny.sk/susedske-spory-spra...
PS: držím palce, viem si to tam u vás živo predstaviť 🙄

bielasovicka
•
21. feb 2025

To fakt rozhadzuje spaky všade? To co je za idiota? Normálne ho nahlás.

jamimo
•
21. feb 2025

@bielasovicka my sme mali takú susedu, vyhadzovala špaky z okna, vôbec jej nevadilo, že máš zavesenú bielizeň... Keď som ju upozornila, tak mi nadala, že som dôležitá pani doktorka a p.. a a poslala ma vieš kam...
Ináč, keď som bola dieťa, suseda mala páperové periny v okne, nejaký dobrák vyhodil ohorok a periny horeli. Nebola doma, tak hasiči hasili z vonkajšej strany a dosť vysoko. 🙄

bielasovicka
•
21. feb 2025

@jamimo no strašne niečo....... Aj u nás je jeden ktorý fajčí na balkóne a spak vyhodí. V lete vysušená tráva pod balkónmi, tak si vieš predstaviť ako sa bojíme ze to začne horieť. A už sme mu to aj povedali ale kašle na to. Ostatní majú popolníky na balóne, len tento jeden je taky dement.

autor
•
21. feb 2025

@ibrunova s nim sa neda riesit nic, vlastnym rodicom nadava do kokotov, pic kuriev a neviem coho, pivnicu nam vykradol a aj susedom, v base sedel, do vchodu vodi kadejaku haved, drogy tam boli tiez... Ja som sa s nim uz neraz povadila... Ostatni susedia nic neriesia neviem ci sa ho boja alebo co a rodicia ho napriek vsetkemu este aj kryju

michaela789
•
21. feb 2025

Pekný kvietok.
Išla by som rovno cez inštitúcie, za ním by som sa ani neobťažovala chodiť. domovník nič?

deti95060810
•
21. feb 2025

jemu by som ani list nepísala - načo aj tak nato asi nemá mentálnu kapacitu...
rovno by som oslovila inštitúcie...

ibrunova
•
21. feb 2025

Tak potom by som pozrela VZN mesta, či sa tam niečo k tomu píše a na to by som sa odvolala v liste na mestský úrad, prípadne aj bytové družstvo.

simonkaa27
•
21. feb 2025

upozorni jeho, jeho rodicov a obrat sa na bytoveho dovernika. neviem kam inam by si sa mohla s tymto problemom obratit.

jamimo
•
21. feb 2025

@bielasovicka ľuďom vyšíva kompletne. Dnes slušné upozornenie a vysvetlenie na nikoho neplatí, v tom som realista! Svokra detto, vyhadzovala špaky z okna, chlap jej vyčistil žalúdok a ona odpovedala - Však ten popol rozfúka vietor 🤦 a špak sa rozloží v zemi. Bingo za 15 rokov... Nevadí. Moja svokra je tak tupá, že keď schválili zákon o ochrane nefajčiarov a zákaz fajčenia v reštaurácii, rozdrapovala sa, že ONA je diskriminovaná, lebo si po dobrom obede v reštaurácii nemôže zapáliť 😵‍💫