icon

Ako nájsť a kontaktovať strateného príbuzného?

28. dec 2023

Ahojte. Idem sem asi s nezvyčajnou témou, ale potrebovala by som poradiť. Ako by ste sa skontaktovali(vyhľadali) s osobou na ktorú nemáte v podstate žiaden kontakt a ani neviete kde presne býva? Idem si sem vlastne pre radu ako by som ten kontakt mohla získať . Ide o môjho príbuzného o ktorom som sa len pred nedávnom dozvedela že vôbec existuje (rodičov čo viem už nemá a ani súrodencov cez ktorych by to mohlo ísť) a rada by som ho skontaktovala a spoznala. Historka je na dlhšie prečo o ňom viem až teraz. Meno viem (ani ten od ktorého mám to meno nemá naňho kontakt), avšak fb som našla starý ešte naposledy fotky z roku 2015 a novšie fotky nepridával, takže ho už asi ani nepoužíva. Na instagrame som ho takisto nenašla, nemám žiaden zachytný bod len to meno. Ako by ste to skúsili vy?

patka06
•
28. dec 2023

Google, telefonny zoznam, kataster ,,to by bolo prvé kde by som hľadala informácie a kontakt

marsmykkok
•
28. dec 2023

ak vieš mesto kde býva a vlastní niečo na katasterportal nájdeš jeho adresu...

monkka21
•
28. dec 2023

Na fb je stranka Hládame stratené kontakty alebo tak nejak sa volá,skús tam.

lusa18
•
28. dec 2023

Na FB je skupina Hľadáme stratené kontakty.... skús tam napísať, ja som tak našla po 20 rokoch kamošku 😊

marsmykkok
•
28. dec 2023

A FB prečo si nenapísala mu? Ja mám tiež staré fotky a som tam aktívna. Drvivá väčšina ľudí má na FB fotky staré niekoľko rokov a novšie príspevky uvidíš iba ak máš v priateľoch.

autor
•
28. dec 2023

Ďakujem vám za rady tá skupina má nenapadla skúsim tam😇aj ten kataster keď tak

autor
•
28. dec 2023

@marsmykkok skúsim ale nezdá sa mi žeby ho používal lebo aj profilová fotka aj titulná nezmenená od roku 2015 a je to ešte mladý človek pochybujem žeby odvtedy nezmenil🙂ale skúsim možno motyka vystreli🙂

sonkyp
•
28. dec 2023

ja mam 8 rokov staru fotku na facebooku a profil pouzivam...

alickapusinka
•
28. dec 2023

skús na facebooku hľadáme stratene kontakty. Len tam musíš aspoň vedieť odkiaľ je z akého mesta a meno priezvisko tak čo najviac informácii. Je tam pán Benc oslov jeho ON to vyhľáda.

juliet86
•
28. dec 2023

v tej skupine je jeden super pan ktory najde ze kazdeho

pralinka25
•
28. dec 2023

este mozno obchodny register ak ma nejaku firmu alebo mal.

h2
•
28. dec 2023

Ja by som hľadala cez kataster. Len tam je riziko, že ak nevlastní nehnuteľnosť, tak ho nenájdeš.

pralinka25
•
28. dec 2023

@h2 len cez kataster musi vediet obec/mesto v pripade Bratislavy aj mestsku cast. neda sa len podla mena ci?

bluka2
•
28. dec 2023

Ja mám na Facebooku fotku asi z 2011 a stále ho používam, aj keď už nie ako vtedy, proste na všelijaké skupiny, časy keď sa vo veľkom pridávalo každé jedlo a pod. sú prec….

h2
•
28. dec 2023

@pralinka25 Keď viem aspoň približne, napríklad okres, tak vyskúšam postupne všetky katastrálne územia v ňom. Už som takto hľadala aj v rámci Bratislavy, aj mimo Bratislavy. Hľadať po celom Slovensku by som takto určite nechcela, ale ak vie aspoň oblasť, kde dotyčný býva, tak sa to dá.

michelle567
•
28. dec 2023

Napísala by som na ten fb a keď vidíš profilovú a titulnú fotku nezobrazuje ti aj kto dal like? Alebo jeho priateľov? Keby neodpisoval napísala by som niekomu z jeho profilu

cacianka
•
28. dec 2023

Ako už poradili - na fcb je veľmi aktívna skupina Hľadáme stratené kontakty..., do výzvy/ inzerátu napíš všetky údaje čo vieš o príbuznom prípadne o možnej rodine, spomen že hľadáš príbuzného do rodokmeňa,( aby si niekto nemyslel že ho hľadá nemanželská dcera)😉

autor
•
29. dec 2023

Baby tak našla som ho nakoniec na instagrame, pozrela som si kedy bol účet vytvorený a skúsila ho požiadať o sledovanie a hneď mi aj napísal takže som veľmi rada že sa to podarilo😊ďakujem vám za všetky rady🫶

mnamko
•
29. dec 2023

Ak tam ma pod fotkami komenty ,tak su to komenty jeho priatelou, oslovila by som niekolkych z nich a opytala sa či ti nemozu dat na neho kontakt

h2
•
29. dec 2023

@mnamko Veď píše, že už jej napísal.