icon

Ako nájsť novú kamarátku, keď som introvert?

6. nov 2025

Ahojte, hned na zaciatku napisem, ze ani neviem co cakam od tejto temy, ci len si "poplakat" abo radu/nazor. Mam 35rokov, 2 malicke deti, priemerny stastny zivot. Som introvertka - a teda mi vzdy stacilo mat velmi uzky okruh kamaratov a este menší okruh skutocne blizkych. A teda mala som iba jednu vyslovene najlepsiu priateľku, co sme kecali ozaj o vsetkom. No neviem kto z nas sa zmenil, ale uvedomila som si (aj ked to slovo mi ide dnešnej dobe na nervy :D ale je to najvýstižnejšie, aby som nepísala roman), ze nase priatelstvo bolo toxicke. Ked som mala problém, vzdy ma podrzala, ale akonahle som z niecoho mala radost, dokazala skvele zasiat pochybnosti a skazit naladu. Uvedomila som si, ze na stretnutia s nou sa uz neteším, nerada s nou pisem a zdielam novinky, lebo som dopredu vedela ako dokaze vsetko ofrflat. Ano vela krat som s nou to skusala odkomunikovat, ale nestretlo sa to s pochopením. Takze som ju v uvodzovkach od seba odstrcila a naozaj mi odlahlo na jednej strane. No a k pointe.. Uz je tomu asi 2 roky, mam nejake kamarátky, ale.. Nie tak blizke vidime sa raz za rok, obcas si napíšeme, ale nie je to tak blízke. Chyba mi nejaká naj kamka, ktorej by som ukazala aka torta sa mi podarila, ktorej by som sa postazovala na unavu z deti,s ktorou by sme si poradili ci kupit modre abo červené saty... Snad chapete co tym myslim. A neviem v mojom veku ako vobec vytvoriť naj kamku... To nejde, lebo chcete.. Musia vas spajat zazitky, nazory nejaké, zmysel pre humor... Chyba mi niekto komu poslem radosť z toho, ze dieta mi robí prvý krok.. Mamu nemam, súrodencov tiez noe. Manzel mi je aj skvelým priatelon.. Ale nie je to to coki obcas chyba :(

barka1
6. nov 2025

Najvyssi čas hladat kamaratku v okolí, prostrednictvom deti. Teda pokial nie si z tych "zelených vdov", ktoré maju na vlastnom dvore vlastne pieskovisko, trampolínu a už nechodia medzi deti.
Dalšia možnost je práca, ked sa do nejakej vratis.
Ano, v dospelosti je tazsie nadvazovat nové priatelstva, ale nie je to nemožné. Musíš mat oči otvorene a nemat prehnane nároky a ocakavania.

autor
6. nov 2025
@barka1

Najvyssi čas hladat kamaratku v okolí, prostrednictvom deti. Teda pokial nie si z tych "zelených vdov", ktoré maju na vlastnom dvore vlastne pieskovisko, trampolínu a už nechodia medzi deti.
Dalšia možnost je práca, ked sa do nejakej vratis.
Ano, v dospelosti je tazsie nadvazovat nové priatelstva, ale nie je to nemožné. Musíš mat oči otvorene a nemat prehnane nároky a ocakavania.

@barka1 naroky očakávania nemam asi ziadne. Len ten pocit, ze mi to chyba. A take kamaratky asi mam, ale je to taky akoby chladnejsi vztah, taky na úrovni "ako sa mas, co nove - zas sople..." a nic take hlbsie, zdielanie, ze by sme sa zavolali na kolac a kavu domov.

sszuzu8
6. nov 2025

Ahoj. Skadiaľ si? Vyzeráš byt fajn baba. Úplne aj mne chyba toto zdieľanie maličkosti ktoré nás potešili ktoré sklamali.. Úspechy ale aj pády.. Alebo len tak ktoré šaty ktorá záclona atď 😄 tiež som introvert takže úplne chápem

autor
6. nov 2025
@sszuzu8

Ahoj. Skadiaľ si? Vyzeráš byt fajn baba. Úplne aj mne chyba toto zdieľanie maličkosti ktoré nás potešili ktoré sklamali.. Úspechy ale aj pády.. Alebo len tak ktoré šaty ktorá záclona atď 😄 tiež som introvert takže úplne chápem

@sszuzu8 Kosice, ty? 🙂

anonym_25da8e
6. nov 2025

@anonym_autor ja som tiež introvert a odišla som bývať ďaleko od všetkých kamošiek a hneď sa našli aj nové ale veľmi som sa prekonala a vždy som niekoho oslovila. Či už na ihrisku alebo na spoločných aktivitách - pilates, beh,… 🙂 nakoniec mi je najbližšia susedka, ktorá býva hneď vedľa

bavlnka92
6. nov 2025

pokiaľ chceš len pokecať a máš záujem tak sa kľudne ozvi. ja som teda až do západu SR takže prechádzky nehrozia :D ale popíšem rada.

sszuzu8
6. nov 2025
@anonym_autor

@sszuzu8 Kosice, ty? 🙂

@anonym_autor tiež 🙂 napíš kľudne

beckinka
6. nov 2025

Kľudne napíš tiež hľadám kamošku z KE 😎

anonym_14a8d7
6. nov 2025
@sszuzu8

@anonym_autor tiež 🙂 napíš kľudne

@beckinka
@sszuzu8
@anonym_autor no a uz ste tri, uz len stretko dohodnut, snad si sadnete, drzim palce

feeewa
6. nov 2025

Ked som to citala, akoby si pisala moj pribeh 🙈😂 aj ta oxicka najlepsia kamoska… vsetko dobodky, skoda, ze si tak daleko.