Ako nájsť partnera, keď mám strach z úspešného muža?
Ahojte. Mám takú dilemu. Začal mi písať chlap ktorý je dosť úspešný, ma vlastné bývanie, 2 vysoké školy, podniká, športuje , ma vlastné názory, vyzerá byť pri rozume, ešte aj pekný 😀, srandovny. Proste cítim že je to na mňa vysoká liga. Ja mám strednú školu, nezarabam veľa a nie som kariérny typ. Ja som typ ženy ze idem do práce , fitko, a doma večer niečo navarim alebo pozriem si film. Cez víkend nejaký výlet. To je všetko. Plus som introvert jak sviňa a neviem či by ma v tomto pochopil keďže ja nerada chodím na návštevy medzi kopec ľudí a tak. Proste mám rada svoje súkromie som v tomto podivin trochu. A on je normálny. Má rád ľudí , akcie , návštevy. Proste ja sa bojím že na rande mi začne hovoriť o jeho úspechoch čo zažil a tak a ja nebudem vedieť čo mu na to povedať. Keď si snim píšem sa cítim jak dievča z dediny :D ani v škole mi to veľmi nešlo.. no a vlastne mám chuť to nechať tak ..ale strašne ma to štve. Že dávam od seba preč šťastie kvôli strachu. len mi je ľúto že stále som si hľadala takých ktorý sú na mojej úrovni alebo podpriemernejsich.. sama neviem prečo. A dosť som pri nich trpela, dosť ma ťahali dole, nič nové som sa nedozvedela a mala som pocit že ja vediem ich a nakoniec s každým som sa rozišla lebo som tam trpela. Ja už neviem ..mám blbý pocit že náhodou to bude tak že budeme spolu žiť a že on bude zvyknutý z domu na nejaký luxus a ja nebudem vedieť splniť jeho požiadavky. Alebo že zistí že neviem matematiku dobre:D proste mám problém s logickým uvazovanim.. plus traumy z rodičov. Takže to sú také defekty ktoré mám a pracujem nanich už roky lenže raz som hore a raz dole. A otázka je aký typ chlapa si hľadať keď som taká.. t
Ešte to dievča z dediny čo som napísala tak tým som sa nechcela nikoho dotknúť, dala som to ako blbé prirovnanie ospraveldnuejm sa
Čas ti utečie či skúsiš rande s ním alebo nie. Kašli ma svoje vlastné predsudky o sebe 🙃. Nevyjde? Život ide ďalej. Vyjde? Budeš šťastná
ja odporučam odbornu pomoc a realne zacat prscovat na svojich traumach, sebavedomi a predsudkoch.
@amonet chodím k psychologicke. ale sebavedomie bohužiaľ dokážem mať len zaslúžene. Keby som niečo v živote dosiahla tak to sebavedomie mám. Ale nič také som nedosiahla lebo niesom priebojna. Ja zase nechápem ako sa niekto dokáže mať rád pre nic za nič , akože veľmi rada by som zažila ten pocit , bolo by to oveľa ľahšie
Možno nehľadá karieristku, ale takú ktorá vytvorí doma zázemie, alebo niečo iné, to nezistíš keď neskúsiš.
A s tými traumami vyhľadaj odbornú pomoc
tak toto presne povedz tej psychologicke a ries. laska je jednoducha a bezpodmienok. ak citis k sebe čokolvek ine je to problem
Ale ved nemusíte sa hneď brat a planovat rodinu , daj tomu čas a voľný priebeh a uvidíš ako sa to vyvinie, z tvojich slov to znie ze mas menšie sebavedomie, nepremyslaj takto, ty sa mu páčiš taka aká si, tak si trochu ver ze máš na to byť s kýmkoľvek s kým sa dobre cítiš..a tiež z neho nerob boha len preto ze ma školy takú prácu a hentákuu, každý máme svoju unikatnu hodnotu
Mozno hľadá taky typ ženy... Aspoň sa zabavíte.
ja by som to overthinkovala tiez, necitim sa prijemne v spolocnosti ludi ktori su odomna tak o dve ligy vyssie a ktorym nesiaham ani po paty (hlavne financne)
A kto ho vie,ci je taky,ako ti pise, Ved ako ho popisujes, si myslis,ze si prva,? no vyhod vsetky kontrolky ,a skumaj,skumaj, ho,lebo hovori sa ,vrana k vrane sada,rovny rovneho si hlada. Ale toto viem aj podla seba..alenie,ze by som podcenovala ludi,trebars podpriemernych, nech sa to tyka hoci coho,Vazim si kazdeho cloveka bez rozdielu, pred Bohom sme si vsetci rovny ale na manzelsky zväzok som velmi zvazovala, koho ano,koho nie, a predsa mi to v mazelstve nevyslo.No ale nejako sa uz dovleceme.
a to máš odkial ,že je lepší než ty ? za to že je extrovert ,rozpráva o sebe aký je borec sveta ,alebo podla čoho to usudzuješ? čo ak je to bezcharakterný nadsamec ? treba ísť na rande či čo to má byť a uvidíš , možno to bude pekná nuda a možno to nebude až také ako sa to tvári ....
Preboha, neblázni! Akože myslíš, že to bude nejako takto: "Veľmi ťa milujem a úžasne si s tebou rozumiem, si presne taká žena, akú som vždy do života chcel... Ale je mi ľúto, zistil som, že neovládaš pytagorovu vetu, takže sa musíme navždy rozísť!"??? 🤣
Nevyskúšaš - nevieš. Dievča, nepodceňuj sa a choď do toho. Buď sama sebou, možno práve to na Tebe ocení, že sa na nič nehráš. Ak to neskúsiš, tak budeš do konca života nad tým premýšľaš, čo sa mohlo stať, keby si tých pár radne bola absolvovala. Ak si nesadnete, nevadí, príde ďalší... Ale čo ak áno?❤
moja teta sudkyňa a jej manžel údržbár a sú spolu 50 rokov a myslim si, že takých parov je viac, sama mám vysokú skolu a manžel je robotník, sme spolu 23 rokov, skús sa s nim stretávať a čas ukáže, daj tomu šancu
Nemusis nic dosiahnut,Staci len pracovat,aby si nebola nikomu na tarchu,Mat ciste svedomie vo vsetkom,Postarat sa sama o seba ,pomahat chudobnym,ako sa da, rodicom ak potrebuju pomoc na prvom mieste.Ved vsetci nemozeme mat Vs,mudr, ing,mgr.Kazdy na tomto svete mame svoje zaradenie,len aby sme tam,kde sme dobre obstali, Ale ak sa ti chce a mas huzevnatost,nikto ti nebrani,aby si nemohla studovat,aspon skusit.Ved Albert Anstein prepadol z matematiky ,a vidis co vybadal a dosiahol
Stretnite sa, spoznavajte sa, uvidíš... 😉 Rozhodne ta neodrádzam, sama si musiš urobiť obraz, keď s ním budeš 😉
Poznám osobne také páry, ako by ste boli vy dvaja, vsetko im funguje, majú deti, su stastny, super 👍.
Zaleží od charakteru, povahy chlapa... Vieš, porekadlo "Vrana k vrane sada, rovny, rovneho si hlada..." plati na 90% i vo vzťahoch 😉
Mne osobne moc nepasuju ludia, ktory žijú pasivnym životom, kam ma postavíš tam budem, skôr mi imponujú tí, ktorí sa snažia v živote dačo dosiahnuť, majú ciel a idú si za ním, hoc padnú na kolená, oprášia a opäť idú... ano, naražal som na partnerku. Je to ťahanie dolu...
Uplne zlaty status zo života... "Možem si dovoliť pracovať/robiť to čo ma baví hoc za malý plat, keď môj partner zarobí viac, všetko v pohode finančne utiahne... inak by som nemohla mať taky komfort" 🤣👊 Milujem ženy a ich rôznorodosť ... 😉🤣
Pôjdem proti prúdu (iba mŕtva ryba ide po prúde... 😉)
Možno ani realne nie je to, čo o nom vieš (inak to musí byť riadny chvastúň 🤦♂️🙄 a to by mi sakra vadilo na ňom)
A ludi okolo seba mas preco rada? Mas ich tiez rada len vtedy, ak nieco dosiahnu? Je mozne, ze si v detstve bola ocenovana len za vykon a necitila si, ze ta maju radi proste len preto, ze si.
Skus sa orientovat na svoje ludske vlastnosti. Vies mat naozaj rada ineho cloveka? Vies pomoct, podporit blizkeho? Vies zdielat s druhymi svoje aj ich pocity, zazitky? Vies druhym dopriat? Zalezi ti na niekom? Vies niekoho rozosmiat? Vies sa popasovat s niecim tazkym a zabojovat? Vies sa pre nieco nadchnut, vlozit do niecoho srdce? Nie su toto veci, ktore si zaluzia ocenenie a ktore moze mat clovek na druhom aj na sebe rad? Vykony a uspechy moze clovek obdivovat, vazit si, ale to je nieco ine ako laska podla mna.
Vzdelani uspesni muzi casto nehladaju zenu podla toho, ci je im intelektovo rovnocenna, ale skor hlavne podla vzhladu. :D Ak si vyzorovo jeho typ (+ pises, ze chodis do fitka), tak kludne prenho mozes byt atraktivny ciel. Ale na trvácny vztah moc nevidim tu nekompatibilitu ťažký introvert + spolocensky typ navštevujúci rozne akcie.
môj otec má VŠ,a mama mala iba 3ročnú učňovku a pracovala ako poštárka,keď sa zoznámili......a boli spolu celý život....
A neviem,prečo si hneď predstavuješ spoločný život
Skus nic za to nedas … ale zacal Ti pisat a opisal Ti hned svoje uspechy atd …. Stretni sa s nim a uvidis. Podla popisu je prilis dokonaly … niekde bude nejaka chyba … mozno nejaky manipulator co hlada novu obet 🤷🏻♀️ alebo co pise nesedi? Kym neuvidis na zivo nevies ….
No urcite nie je lahke mat vztah, ak ty si polo imbecil a on genius. Ale u vas nic take nebadam, takze kludne chod do toho. Muzi maju casto rychlejsie rozbehnute kariery a teda aj skor financie. A to ostatne, v tom si navzajom mozte vyjst v ustrety
Ahoj,jedna rada,nerob si dopredu úsudky možno práve on je ten pravý a bude ťa držať hore a je možné,že i doplňať sa budete.daj tomu šancu práve máš možnosť si to vyskúšať z druhej strany.Nemáš čo stratiť,vyskúšate a uvidíš.Skôr by som povedala,že ty máš na seba vysoké nároky.Držím palce.
Mám v okoli veľa partnerstiev, kde jeden má Vs a je viac inteligentny. Ja mám 3 tituly a môj muž nemal ani maturitu (musel sa starat o rodinného príslušníka v bdelej kóme), takze nemal možnosti študovať, ale dotiahla som ho maturitu spravit a aj študovať VŠ (keby niekto oponoval, že som ho donútila, tak som ho len podporila, lebo na to mal, neodpisala som ho). Pre mna bola priorita, že vo vnútri je dobrý človek. Ja by som nevedela byt s egoistom, čo pozera len na seba. Som vo vztahu ten karierista a vyhovuje mi, že mi vytvoril zazemie na to, aby sa mal kto postarat o deti, keď koľkokrát nie som doma. Skôr by mi vadilo, keby on sa dral za kariérou a mna by tým obmedzoval. Venovali sme sa roky záchrane psov, docaskovaniu, to by tiež veľa chlapov netolerovalo, keby mu domov nosim tulavych psov, no on ma v sebe sa obetovať pre vyššie dobro, to je hodnota, ktorá bola u mna priorita.
Este si len pisete a ty uz riesis taketo veci?
Po stretnuti to uz nemusi pokracovat. Nechaj tomu volny priebeh, beries veci s predstihom.
Keď nechceš, daj kontakt. Mne nevadí, že je "lepší" ako ja 😀
Je sranda že chlapi takéto komplexy vôbec nemajú. Môže byť maly, sprostý, škaredý, tučný a plešatý a este si myslí, že má minimálne na modelku. Na druhú stranu, tak ako si ho opísala je veľmi čudné, že ešte nemá partnerku. Asi by som spozornela.
To už nechaj na neho, či mu budeš dosť a co ho na tebe pritiahne 🙂😉
Vieš sú aj ine vlastnosti ako logika, vš, podnikanie ktoré ľudia hľadajú u svojho partnera. Možno zmysel pre humor, empatiu, pohodovú povahu, nehu…
Nikto nechce žiť so svojou kópiou, práveže vo vzťahu sa ľudia doplňujú, jeden ma čo druhý nemá. Ideálny pár ma niečo spolocne a niečo čím sa vzájomne obohatia
Ved sa stretnite a uvidíte. Nerieš dopredu a nehľadaj si zbytočne ľudí ktorý ti nemajú co ponúknuť a ťahajú ta dole. Možno potrebuješ k sebe niekoho “úspešného” aby si objavila svoj potenciál
Kým sa nestretnete nevieš. Môže byt superuspesny ale kľudne môže byt iba chválenkár. Jedno z mojich najhorších rande bolo s takym všadebol všetko videl. Co som povedala on ma musel tromfnúť s niečim lepším. Aj keby ma boli hlava tak jeho zaručene musí bolieť viac .. A pritom pri písani pôsobil v pohode, rovnaké záujmy ako ja, naživo to bola hrôza, čistokrvný egotrip
no, ešte či je to všetko pravda, čo ti píše... že by taký Pán Dokonalý bol odkázaný na zoznamku? Ak áno, prečo mu doteraz nevyšiel žiadny vzťah?

Keď som taká - priemerná proste. A nechcem znova niekoho kto ma bude ťahať dole ale niekoho skym sa môžem dopĺňať. Ako keby neviem na čo mám, čo môžem a nemôžem mať.