icon

Ako nájsť partnerku pre otca vo vyššom veku?

27. máj 2024

Ahojte ženy. Počítam s výsmechom aj hejtovanim aj radami typu,že sa nemám starať. No ale nedá mi sa nestarat... Otec je skoro 7 rokov vdovec,s mamkou mali krásny vzťah,veľmi sa ľúbili.mamka zomrela nečakane a rýchlo na rakovinu. Prvé roky bol otec mimo aj na liekoch, so sestrou sme sa prakticky striedali,aby nikdy nebol sám,žila ešte aj jeho mama tak to zvládol. Mňa aj sestru osud zavial ďaleko,sestru do čiech,mňa do Poľska, máme svoje rodiny.otec býva v menšom meste na východe.chodime k nemu ako často sa dá,ale často sa žiaľ nedá. Otec je sám,smutný, zamysleny, s pochmúrnymi myšlienkami. Kamaráti majú partnerky,svoje rodiny a on stále dookola len hovorí,ako sa nemá ku komu ozvať,pre koho variť, ako závidí kamarátom a kolegom,že sa majú vedľa koho zobudiť a vedľa koho zaspávať. Otec nie je veľmi spoločenský, v práci je vedúcim úseku v štátnom podniku, mimo práce sem tam si zabehať,ide na huby. To je všetko. Nechodí cvičiť, nepraktizuje žiaden kolektívny šport. V práci majú kolektív stabilný, každý má partnerov. Ak sa niekto vymení v kolektíve, tak len odchodom do dôchodku a nahrada príde nejaká omladina. Poviem hneď,že otec nie je nejaka obluda, podľa mňa vyzerá aj mladšie ako reálne je. Neviem, v čom je problém, že je sám a nevie si nikoho nájsť. Mal pár pokusov o niečo, ale vždy to boli také o 15 až 20 rokov mladšie slobodne rozvedené ženy s malými deťmi a toto už otec stopol hneď na začiatku,lebo sa na rolu vychovávatelia deti už necíti a aj my so sestrou sme mali pocit,že tým ženám išlo len o to,aby nemuseli platiť podnájom,či bývať u rodicov, ale mohli mať bývanie zadarmo. Sestra minulý rok prihlásila otca na kurz pečenia lebo sa veľmi chcel naučiť piecť makrónky, kurz bol fiasko. Po jednej lekcií sa otec opindal a viac tam nešiel, lebo tam boli len ženy a vraj sa z neho smiali. Keď ide raz za sto rokov s kamarátmi von tak kamaráti aj kolegovia majú partnerky manželky tak to príde zdeptany, lebo vždy padne reč aj na to a on je sám. On je taký dobrý chlap naozaj. Vari ako michelinsky kuchár,je čistotny, poriadku milovaný, myslím,že aj vyzerá mladšie na svoj vek. Asi vám to bude pripadať hlupe,ale nemáte rady ako nájsť otcovi nejakú ženu primeranú jeho veku. Keď vaši rodičia ovdoveli alebo sa rozviedli kde alebo ako si našli partnerov?

subartic
27. máj 2024

mama môjho exmanžela má 70 rokov a o 12 rokov mladšieho partnera. Stretávajú sa , chodia spolu na dovolenky , na turistiku , na lyžovačku a jednoducho si užíva život . Stretli sa v kúpeľoch .

zuzanka.zuzu
27. máj 2024

bože baby, on má len 58 rokov!!! a vy ho posielate na zrazy seniorov 🙈🙄 však on pokukuje po fešných 50tničkách a nie 70ničkách 🙏😂

cacianka
27. máj 2024

Kúpele, wellnes, klub turistov, záhradkárov, darovať psa a pri venceni sa zoznámi s kopou ľudí. A každý niekoho pozná, dá sa dokopy partia...

rorino
27. máj 2024

@babovka2321 no ale nikdy nevieš,možno motyka vystrelí😉

vilma7
27. máj 2024

Moja mama si takto.nasla na staré kolená...ako 40.rocna ovdovela, potom 20 rokov nikto a keď mala po 60.tke. tak si nasla kamaráta. Ale ten už tiež zomrel a zas je sama.
Boli partia, chodili na dovolenky a aj on bol v tej partii, dlhodobo rozvedený. Takže takýmto spôsobom.

rozculena
27. máj 2024

otec ťa požiadal,aby si mu našla ženu? Tak potom nechápem,čo sa do neho staráš.

katuskamala1
27. máj 2024

Ahoj. Ja ponukam mojho ocka ako kamarata,ktory ho pochopi,my sme pred pol rokom z minuty na minutu prisli o mamku... tiez byva na vychode slovenska. Napis ip,mozno budu blizko seba... Moj ocko nepije, je cerstvy dochodca 62r, ma brigadu ako zalubu.

subartic
27. máj 2024

@zuzanka.zuzu fešná 50 tnička ktorá má trocha zdravého rozumu si neuviaže na krk 58 ročného chlapa a určite si ho nenasťahujem k sebe domov alebo sa nenasťahuje k nemu domov. Vzťah možno , ale každý vo svojom . Ja mám 50 tento rok , a teda 58 ročného chlapa by som nechcela .

tundra
27. máj 2024

@subartic 😂😂😂

jarnajar
27. máj 2024

@zuzanka.zuzu podľa toho, čo dcéra píše, že mal pokusy s o 15 - 20 r. mladšími, tak on pokukuje dokonca po štyridsiatničkách :D také sa mu páčia, akurát tie ich malé deti sú mu na oštaru.

autor
27. máj 2024

Ženy ako ste to tu zvrhli. Otcovi neplánujem robiť dohadzovacku, chcela som rady a tipy, kde by partnerku vedel nájsť, nech ho nasmerujem. Otec chce seberovnu, veď to som písala, nejakú 50nicku s dospelými deťmi. S jednou takou sa aj chvíľu stretával, ale z jej strany záujem vyprchala, tak to išlo do stratena. Zlatokopkami som tu žiadne ženy nenazvala, vychádzala som len z toho,čo nám hovoril otec, keď sa takmer 40 ročne slobodne či rozvedené s malými deťmi na treťom rande pýtali,koľko izbový byt má a po akom čase je otvorený spoločnému bývaniu. Ďakujem za tipy na turistické kluby aj kúpele, so sestrou mu to nejako nenápadne posunieme.

la_dolce_vita
27. máj 2024

@subartic tak ja poznam este dost atraktivnych 50tnikov.. A zit sam nie kazdy chce, ved moze to mat aj vela vyhod.

oslo1
27. máj 2024

Ahoj, Ja som mlada vdova, 45 rokov, keby Bol tvoj otec tuto pri mne, tak s nim rada pojdem na kavu.
Ja ale nehladam vztah, ale bolo by to fajn mat takehoto priatela, na pokecanie a normalnu adult conversation.
Este dodam, ked si otec najde partnerku, tak budu traja vo vztahu, tvoj otec, tvoja neboha mamicka a ta nova pani. Preto by som odporucila, aby otec mal vztah s vdovou. Budu vo vztahu styria, ale nikto nebude ziarlit na neboheho partnera.

nikaeli
27. máj 2024

Babka zomrela, keď mala 67, dedko 68. Bol aktívnym dôchodcom, obaja boli veľmi spoločenskí a odrazu ostal sám. Tak začal chodiť do klubu dôchodcov, kde chodili na rôzne výlety, túry, termálne kúpaliská. Našiel si tam 'priateľku'. Občas ju pozval domov, zúčastňovala sa našich rodinných akcií, osláv, boli spolu na Vianoce. Za mňa to bolo veľmi milé, vnímala som to naozaj pozitívne, bolo vidieť, ako pookrial. Zomrel na spoločnej rybačke, keď mal 74. Rok na to zomrela aj ona. Skúste nejaké Denné stacionáre, centrá pre starších, sú rôzne turistické kluby, divadelné spolky,....

anna777115
27. máj 2024

Bože ženy čo tu vypisujete o stacionároch a kluboch dôchodcov, veď to je mladý sebestačný chlap ešte v produktívnom veku a nie starý senilny dedko. Však, keď mal záujem a vedel v minulosti naviazať kontakty so ženami, tak hádam mu netreba radiť v takýchto súkromných intímnych záležitostiach. Veď, je predsa chlap.

subartic
27. máj 2024

@la_dolce_vita atraktívnych 50 tnikov je málo , nevravím že nie sú ale je ich málo. Muži po 50 tke nemajú takú tendenciu sa cielene udržiavať ako ženy , akosi tak začínajú plávať životom . V 50 tke si k sebe sťahovať iného muža , ani za svet a už vôbec nie muža ktorý má tesne pred 60 tkou . Na príjemné chvíle prečo nie ale každý potom do svojho . V tomto veku už máš svoje návyky , rituály ktoré sa už ťažko menia či už z jednej alebo druhej strany. Zbytočné komplikácie do života . Na to aby si s mužom mohla žiť aj v staršom veku , musíš mať k nemu vytvorenú pozitívnu citovú väzbu ktorá nevzniká zo dňa na deň ale sa buduje minimálne 10 rokov a musí byť pozitívna, to znamená že ten muž sa musí k tebe chovať pekne . Zároveň sa musíte dôverne poznať a mať obrúsené hrany a to sa dá len vo veku kedy je človek ešte tvárny a ochotný sa prispôsobiť a to je vek do 40 -45tky .

tundra
27. máj 2024

@subartic myslis,ze to plati aj opacne?Len taka otazka...

subartic
27. máj 2024

@tundra samozrejme že by to malo platiť aj opačne , bohužiaľ často neplatí . Mnoho mužov ,nie však všetci, nemajú pamäťovú stopu . príde 50 tka a oni jednoducho zabudnú ako sa k nim ich partnerka pekne chovala a totálne osprostejú . Odídu k mladšej partnerke v snahe zostať ešte mladý , čo sa mnohým ( nie všetkým ) škaredo vypomstí .

tundra
27. máj 2024

@subartic dakujem

prasiatko30
27. máj 2024

Mna este napadlo - univerzita tretieho veku ci ako sa to vola? Ci tam chodia este starsi ludia? Citatelsky klub? Turisticke kluby su aj take ktore maju starsich clenov a hlavne nehladat zufalo nejaky vztah, mozno ked bude hladat len spolocnost ludi s podobnymi zaujmami nakoniec najde aj to co hlada

h2
27. máj 2024

Bože, môj muž má 56 rokov, na ten vek vôbec nevyzerá, je atraktívny, ako aj autorka písala o svojom otcovi. Keď tu čítam o klube dôchodcov, kúpeľoch, univerzite tretieho veku a podobné tipy pre ľudí 70+, tak sa musím smiať. Napríklad taký Jason Statham má 56 rokov, Charlie Sheen 58, Keanu Reeves 59, Brad Pitt 60, Lenny Kravitz 60, Johnny Depp 60, George Clooney 63... Prosím, nepredstavujte si 58 ročného muža, ako deduška nad hrobom!

majkamasar
Autor odpoveď zmazal
majkamasar
Autor odpoveď zmazal
majkamasar
28. máj 2024

Prosim ta napis mi sukromnu spravu.

cacianka
28. máj 2024

@oslo1 máš pravdu, aj môj ujo sa dal pár rokov po úmrtí tety dokopy s vdovou. Obaja majú 70+, dospelé deti, vnúčatá, svoje bývania, pomáhajú si, sprevádzajú k lekárom, chodia na akcie seniorov.

cacianka
28. máj 2024

@h2 super postreh, len slovenskí 55+ sú máloktorí akční hrdinovia ako americkí geroji. Ale chápem, 58r pán nie je staré železo, ešte má kus aktívneho života pred sebou

prasiatko30
28. máj 2024

@h2 len problem je ako sa ten clovek citi. Poznam 60tnikov co by to clovek na nich nepovedal, nielen fyzicky ale aj mentalne a tiez poznam uchrchlanych, pupkatych 40tnikov co sa ledva vlecu po uliciach. To s tou uni tretieho veku som napisala lebo sa mi zdalo, ze tam chodia ludia uz od 50tky ale v klude by som mu odporucila prihlasit sa na nejaku univerzitu aby sa niecim zamestnal. Len tym, ze pan je asi dost velky introvert zapadnut do mladsieho kolektivu by mu mohlo prave sposobovat “vsetci sa na mne smeju lebo som stary, lebo mam vlasy/lebo nemam vlasy/lebo rozpravam/lebo nerozpravam/lebo som polozil ceruzku vpravo namiesto vlavo - cize sa utopi aj v lyzicke caju ked je v neznamom prostredi, ale v znamom prostredi su vsetxi zadani - cize bud vyjde zo svojej komfort zony alebo bude dost komplikovane hladat nove znamosti. Ja by som mu povedala aby sa aj prihlasil na nejake zajazdy co organizuju pre singles ale nevim, nevim

astonka
28. máj 2024

Ja som čakala nejakého 70-tnika. Otec je mladý ja mám manžela 54r. No ono ak otec nikam moc nechodí tak tých príležitostí asi moc nemá zas netreba to nejako síliť. Možno keby začal trochu na turistiku kolegovci v práci nikam sem tam nechodia?

la_dolce_vita
28. máj 2024

Ta univerzita 3.veku je fajn napad, u nas sa da uz od 40 rokov prihlasit. Kupele tiez, staci vikendovy pobyt niekde v Trencianskych, bola som s kamoskou a fakt to funguje ako zoznamka. Mozno ten vek pre mladych posobi hrozivo, ale clovek este nechce byt sam a cakat na smrt. Tiez pri sporte a turistike sa da zoznamit. Tym, ze som sama aktivna, tak sa obklopujem podobnymi ludmi a mne to pride normalne, kludne moze zacat novy zivot s rovesnickou.

h2
28. máj 2024

Ako som mohla zabudnúť na Toma Cruisa!!! 😍 61. 😉