Ako nájsť podporu po strate mamy?
Ahojte, toto bude dlhšie, pls ak vás unavuje dlhší text, tak to ani nečítajte 🙂. Som sklamaná a tým, že nemám nikoho, tak som si tu prišla po radu. Dlho som nemala priateľa - 4r a moji rodičia, konkrétne moja mamka tu bola pre mňa a kedykoľvek som sa s ňou mohla o hocičom poradiť, vypočula a povedala mi svoj názor. Moja mama bola posledné roky aj moja najlepšia kamarátka. Žiaľ mamina mi náhle zomrela. Po jej smrti som sa vrátila k bývalému priateľovi, resp. sme sa vrátili obaja k sebe, spoločné rozhodnutie. Predtým sme boli spolu 8r. Veľmi mi psychicky pomohol prekonať toto celé a bez neho by som tu už nebola. Aktuálne spolu nebývame a ani bývať nebudeme, je so svojimi rodičmi, stará sa o mamu a je na OP. Tým, že nemám súrodencov a ani veľa priateľov, tak on bol a je jediný, s kým môžem prebrať bežné veci v práci, svoje zdravotné problémy, osobné veci, čo sa cez deň stalo, čo mám nové, čokoľvek. Mám ešte jednu kamošku, ale je vážne chorá už dva roky, 4. štádium - a teda ona ma úplne iné problémy, ako sa so mnou vykecávať i keď sme si stále veľmi blízke, nemá na mňa kapacitu a ja ju nechcem otravovať svojimi vecami. Počas dňa priateľovi nevyvolávam, napriek tomu, že on je doma, ja v práci, skôr volá on. Keď hovorí na rôzne svoje témy - ja si ho vypočujem a nezastavujem. Iba ak mám dôležitý meeting a nemôžem už ďalej hovoriť, keď som doma mimo pracovného času, nikdy mu nepoviem, že už nemám čas. Keď mi zavolá on - tým, že sa nevidíme každý deň - ale tak 3x do týždňa na hodinu a pol, poviem mu, čo sa stalo, čo som dnes vybavila, čo je nové v práci apd. Ale ja ho normálne otravujem už všetkým. Uvedomujem si, že je jediný človek, ktorého mám a to nie je dobre. Ale v tejto chvíli to neviem zmeniť. Dnes napríklad volal on, 3x, ja ani raz. Naposledy som mu hovorila, čo som vybavila v SP a už ma išiel prerušiť, že musí ísť, lebo nestíha. Hocikedy keď mi zavolá vždy to ide ukončovať tým, že musí utekať na wc, do sprchy, variť, jesť, do obchodu, s mamou na prechádzku, že si ide ľahnúť a to aj po 2 min telefonátu... chápem, že ho unavujú moje reči, ale ja naozaj neviem s kým sa mám baviť o normálnych témach. So psychológom? Inak bola som 2x u psychológa, stálo ma to 2x50e a sama mi povedala, že ja nepotrebujem ju, ale len človeka, čo ma vypočuje a povie mi svôj názor a že toto je drahé riešenie pre mňa. Tak som raz volala na linku dôvery a chceli vedieť, aký mám problém. Aký mám? Že sa potrebujem s niekým porozprávať a aby mi poradil? No oni mi radiť vo veciach nebudú a odporúčajú mi rozprávať sa so svojím partnerom. Dnes som už bola naozaj nahnevaná a povedala som mu, že ak ho tak obťažujem, tak si nebudeme volať, iba písať. Ak bude niečo chcieť, niečo potrebovať, tak nech napíše. A už som ja za zlú, že sa urážam bezdôvodne a že on mi nemôže nič povedať. Hm, hej, on mne nemôže nič povedať 🙂
Tak ja neviem... s kým sa má človek rozprávať?
Dík za vaše postrehy.
Nemáš kamarátky? Neviem o čom potrebuješ toľko debatovať ale na to sú kamarátky, chlapov a niektoré ženy (aj mňa) keci o ničom nebavia.
"ja naozaj neviem s kým sa mám baviť o normálnych témach. So psychológom?"
Nie, normalne s kamaratkami. Nemas ziadne kamosky? Blizke kolegyne v praci? A nemas ziadne svoje hobby a zaluby? Co robis cely cas mimo prace? Isto mas dost volneho casu ak nemas zavazky a deti. A kolko mas vlastne rokov?
S frajerom podla vsetkeho zvlastny vztah, to si len volavate a informujete sa co sa deje? - ci je vztah perspektivny, to vies len Ty...
@colsami nie nemam kamosky. Mam tuto kamosku, co je chora... a potom jedneho kamarata mimo SVK, s ktorym si zavolame 3x do roka. Vacsinu dna som v praci ( muzi, IT oblast ) a hobby ziadne specialne nemam. Som rada, ked pridem domov vecer o siedmej, dam sprchu, najem sa a pozriem si serial, film. Vela aj cestujem a som mimo svoj region. Ked som doma, tak ideme s priatelom na kavu, na pizzu, na prechadzku, na nakup apd. Nemyslim, ze v najblizsich rokoch sa nas vztah zmeni. Spolocne byvanie neplanujeme. Som v zrelom veku.
Nemáš kamarátky? Neviem o čom potrebuješ toľko debatovať ale na to sú kamarátky, chlapov a niektoré ženy (aj mňa) keci o ničom nebavia.
@januska12323 písala som to tam, mám jednu kamarátku, chorú. Iné nemám. A rovnako som písala, že mojou kamoškou bola moja mama, keďže som sa posledné roky starala okrem práce o svojich rodičov.
Kúp si psíka, ak máš vhodné podmienky. Budeš mať stvorenie, ktoré sa bude nefalšovane tešiť, keď prídeš domov, budeš medzi ľuďmi (vonku na prechádzkach), nájdeš si nových priateľov, môžeš sa donekonečna sťažovať havinovi a neomrzí ho to, hladkanie srsti pomáha na depresie, upokojíš sa.....
Kúp si psíka, ak máš vhodné podmienky. Budeš mať stvorenie, ktoré sa bude nefalšovane tešiť, keď prídeš domov, budeš medzi ľuďmi (vonku na prechádzkach), nájdeš si nových priateľov, môžeš sa donekonečna sťažovať havinovi a neomrzí ho to, hladkanie srsti pomáha na depresie, upokojíš sa.....
@ika02 nie žiaľ, psíka nemôžem. Jednak som silný alergik a astmatik a po druhé som dlho v práci a hocikedy odcestujem na 4 dni a nie som doma. Nemala by som ho kde dať. Necítim osamelo, len nemám s kým hovoriť, o bežných veciach, nemám sa s kým poradiť a to potrebujem veľmi. On/priateľ doma počúva svoju mamu, svojho otca, potom počúva svoju sestru, keď mu volá, svojho kamoša, svojho suseda a už nemá kapacitu na mňa.
A kolegyne v práci? Nejaký šport, posilka? Skús viac sa otvoriť ľuďom, nebuď uzavretá. Priateľ asi nie je takou oporou, akú by si potrebovala. Hľadaj! Kto hľadá, nájde 😉
Myslím, že je na čase hľadať nového priateľa.
Najdi si kamaratky a nie jednu, ale nezatazuj ich privelmi svojim celodennym priebehom dna, to ludi nezaujima, kazdy ma dost svojho. Ved aj sama pises, ze kamaratovi vola sestra, musi s mamou, otcom rozpravat, tiez ma toho nad hlavu. Nie je to Tvoj partner, nezdielate 1 domacnost, je to kamarat. Najdi si konicek, tam stretnes viac ludi rovnako naladenych a hned Ti bude veselsie, pookrejes, prides aj na ine myslienky.
A kolegyne v práci? Nejaký šport, posilka? Skús viac sa otvoriť ľuďom, nebuď uzavretá. Priateľ asi nie je takou oporou, akú by si potrebovala. Hľadaj! Kto hľadá, nájde 😉
@ika02 nie, nemám kolegyne v práci. Ja som otvorená, len nemám komu. Šport nepraktízujem a do posilky nechodím, ani nemôžem, kvôli zdravotným obmedzeniam.
Nepochopil som, prečo si nenájdeš priateľa. Veď to až také ťažké nie je. Alebo keď si v takej firme, prečo nezorganizuješ večer na drink s kolegami… aktivity ako hranie bedmintonu a pod… možností máš nekonečne veľa. Otázka je, prečo si sa k ničomu poriadne neodhodlala. Musíš prekonať svoj strach z odmietnutia a začať nejaké aktivity. Akékoľvek aktivity, čo v tomto smere vyvinieš, si užívaj, aj keď nie všetky budú úspešné. Prajem pekný deň, plný úsmevov 😉
Najdi si kamaratky a nie jednu, ale nezatazuj ich privelmi svojim celodennym priebehom dna, to ludi nezaujima, kazdy ma dost svojho. Ved aj sama pises, ze kamaratovi vola sestra, musi s mamou, otcom rozpravat, tiez ma toho nad hlavu. Nie je to Tvoj partner, nezdielate 1 domacnost, je to kamarat. Najdi si konicek, tam stretnes viac ludi rovnako naladenych a hned Ti bude veselsie, pookrejes, prides aj na ine myslienky.
@mk1111111111 ja nezatazujem svojim celodennym priebehom dna. Nehovorim, ze ako som spala, co sa mi snivalo, co som jedla, aky som mala vecer. Isla som len povedat, co som vybavila na SP, ako som nevyriesila opravu PC apd. Normalne veci, kde by som rada vedela aj jeho nazor na vec a mozno nasmerovanie, kde sa obratit, zavolat, apd.
Nepochopil som, prečo si nenájdeš priateľa. Veď to až také ťažké nie je. Alebo keď si v takej firme, prečo nezorganizuješ večer na drink s kolegami… aktivity ako hranie bedmintonu a pod… možností máš nekonečne veľa. Otázka je, prečo si sa k ničomu poriadne neodhodlala. Musíš prekonať svoj strach z odmietnutia a začať nejaké aktivity. Akékoľvek aktivity, čo v tomto smere vyvinieš, si užívaj, aj keď nie všetky budú úspešné. Prajem pekný deň, plný úsmevov 😉
@bystrozraky všetci moji kolegovia sú minimálne o 15 rokov mladší a zadaní. Všetci majú rodiny, deti a svoje povinnosti. Raz za Q vybehneme na večeru, ale nerozprávame sa o osobných veciach a ani by som ich tým nezaťažovala.
...no tak sa prihlás do nejakého krúžku vyšívania a pod., kde je veľa ľudí v tvojom veku. Tam si nájdeš kamarátku alebo kamaráta. Možností máš nekonečne veľa. Preto je evidentné, že tvoj problém je asi hlbší, ako tu píšeš 🙂
...no tak sa prihlás do nejakého krúžku vyšívania a pod., kde je veľa ľudí v tvojom veku. Tam si nájdeš kamarátku alebo kamaráta. Možností máš nekonečne veľa. Preto je evidentné, že tvoj problém je asi hlbší, ako tu píšeš 🙂
@bystrozraky pracovne naozaj nemam vela priestoru. Ako som pisala, casto pracujem do siedmej, niekedy aj cez vikendy a casto cestujem. Pre mna je relax prist domov, dat si vanu, kavu, pustit si dobry film. Pripadne ideme s priatelom do kina, niekde von, veceru, na zmrzku apd. Su dni, kedy som viac v terene ako doma.
ako písali už ostatné, potrebuješ kamarátku. Normálne si daj inzerát, že hľadáš ženu z okolia v tvojom veku na rozprávanie, na tom nie je nič. Ja tiež chodím domov o siedmej ale s kamoškou som v kontakte denne na mobile. Zbláznila by som sa bez nej. A priateľovi, teraz už manželovi, som rozprávala denne čo som mala na srdci, keď sme spolu chodili, či už dôležité veci alebo blbosti. O tom je vzťah, partner má byť tvoj naj kamarát. Ak ho nechceš otravovať tak potom nemáte dobrý vzťah, máš dojem že si na obtiaž, ak sa cítiš že otravuješ tak to nie je ok. Vyzerá že je dosť zaneprázdnený a ak ani neplánujete spoločnú budúcnosť tak nechápem nejak prečo s ním vlastne si. To je potom ozaj len kamarátstvo. Možno keby máš iného priateľa čo má na teba dosť času tak nemáš takú extrémnu potrebu ďalšej blízkej osoby.
Možno otrepaná veta, ale: Zmeň seba, zmeníš svet. Stále to platí. Ak túžiš po zmene, ty ju musíš urobiť. Áno snažila si sa, ale opäť len vo svojej komfortnej zóne. Odmietaš pohyb, odmietaš vystúpiť zo zabehnutých koľají. Takmer všetky dobre mienené rady odmietaš. Nie je to ľahké. Možno už ani tvoj otec nežije. Asi nemáš nikoho ani zo širšej rodiny, koho by si občas navštívila...
Myslím si, že psychologička, Ti mohla aj pomôcť nájsť a rozšíriť si okruh blízkych. Mohla si s ňou riešiť presne tento problém. Možno by si mohla skúsiť inú psychologičku. Psychologičky fungujú aj online. Vedia byť aj časovo flexibilné. Ale nehovoriť s nimi o vybavovačkách, ale o tom, prečo si tak osamelá - aj keď sa tak necítiš. Z akého dôvodu Ti nik v tvojom živote nie je blízky.
Možno máš i bývalých spolužiakov, susedov... s ktorými by si vedela kávičkovať po večeroch. Ísť na vínko...
Zjavne už si vo veku, kedy si už neplánuješ založiť rodinu. No čo urobíš ak budeš potrebovať naozaj pomoc, lebo tvoj terajší priateľ túto úlohu zjavne zastávať nechce. Zjavne mu máš robiť bútľavú vŕbu, byť jeho odreagovaním, ale neplánujete spolu budúci život. On sa nemôže odlúčiť od rodiny, lebo toto je jeho živobytie. Čiže spolu nechodíte na dovolenky, intímne spolu nežijete... Čo je vlastne on pre teba? Tiež len odreagovanie?
Psychologička je dobrý nápad, nie aby si sa mala s kým porozprávať, ale aby si dostala iný pohľad na svoju situáciu, aby si našla motiváciu vyjsť zo svojej komfortnej zóny, skúšala nové veci, spoznávala nových ľudí a prehodnotila neperspektívny vzťah, v ktorom mám pocit, že si len preto, aby si nebola sama… ale to je veľmi zlý dôvod…
Admini zmenili názov môjho príspevku, žiaľ. Ja som takto relatívne ok, nikdy som si nejako viac nerozumela so ženami, od 14tich som mala vždy naj kamoša. Ale logicky chlapi sa oženili, majú ženu, deti, a už stretávanie so single kamoškou nie je žiadúce. Mám pár mužov v mojom okolí, čo by radi išli priateľsky na kávu, na obed, do kina, ale s tým môj priateľ zásadne nesúhlasí. Aj keď vie, že by som ho nepodviedla. Mala som za to, že partner je najlepší priateľ, že mu môžem všetko povedať a vypočuje ma. Žiaľ funguje to len jednostranne. Ja som tu, počúvam, vždy pomôžem. Nikdy som mu nepovedala, že nemám na neho čas...
Nech to vyznie ako chce, ale ja by som v tvojom pripade urobila normalne reset zivota. Priatela poslala do kelu, zmenila pracu (alebo poziadala o presun do ineho mesta a statu), prihlasila sa turisticky/plavecky/pilates/sach a pozerala uz len na seba.
Mi prides, ze mas same obmedzenia, ze sa to neda lebo priatel, lebo zdravotne problemy,... treba to utat a zmenit uplne doterajsi sposob. V dobrom vsetko myslene.
Sama cítiš, že vo vašom vzťahu niečo nie je v poriadku. Že ťa do určitej miery i obmedzuje v tom, že by si si mohla nájsť nových priateľov. Nájde si na teba čas na 1,5 h?! Je možno netradičné a pre okolie azda i neprijateľné, že by si sa kamarátila s mužom - ale záleží ti na tom viac, ako na tvojej spokojnosti?! Sama sa popisuješ ako osoba, čo si so ženami až tak nerozumie. Tak prečo to neprijať ako fakt a hľadať si kamaráta i medzi mužmi. Nestavaj si sama múry k osamelosti... Už ste sa s priateľom raz rozišli, ty vieš aký bol dôvod. A aký bol skutočný dôvod, prečo ste sa k sebe vrátili? Tvoj smútok, nostalgia... Myslím si, že sa chceš posunúť vpred, niekedy na to treba okrem chcenia a urobenia kroku i nechať odísť to čo Ti už je na príťaž. Porozprávaj sa s priateľom, vysvetli mu ako to cítiš a čo od života chceš a nechceš. Ak bude chcieť podporí ťa, ak nie, je to na tebe ako sa rozhodneš... A vyzerá, že si samostatná, vieš sa o seba postarať! Aj nové vzťahy vytvoriť... Máš život vo svojich rukách!
Povedz mi, čo to máš za chorobu, keď nemôžeš športovať.
A povedz mi ešte, že čo to máš za priateľa, keď spolu nežijete ani nebudete a vlastne ho celkovo otravuješ?
Povedz mi, čo to máš za chorobu, keď nemôžeš športovať.
A povedz mi ešte, že čo to máš za priateľa, keď spolu nežijete ani nebudete a vlastne ho celkovo otravuješ?
@procrastique chrbtica - stav po úraze. A zároveň kardio problém. V pondelok vyšetrenie, dnes vyšetrenie, zajtra dve vyšetrenia v pondelok ďalšie. Pomohla táto informácia?
Sama cítiš, že vo vašom vzťahu niečo nie je v poriadku. Že ťa do určitej miery i obmedzuje v tom, že by si si mohla nájsť nových priateľov. Nájde si na teba čas na 1,5 h?! Je možno netradičné a pre okolie azda i neprijateľné, že by si sa kamarátila s mužom - ale záleží ti na tom viac, ako na tvojej spokojnosti?! Sama sa popisuješ ako osoba, čo si so ženami až tak nerozumie. Tak prečo to neprijať ako fakt a hľadať si kamaráta i medzi mužmi. Nestavaj si sama múry k osamelosti... Už ste sa s priateľom raz rozišli, ty vieš aký bol dôvod. A aký bol skutočný dôvod, prečo ste sa k sebe vrátili? Tvoj smútok, nostalgia... Myslím si, že sa chceš posunúť vpred, niekedy na to treba okrem chcenia a urobenia kroku i nechať odísť to čo Ti už je na príťaž. Porozprávaj sa s priateľom, vysvetli mu ako to cítiš a čo od života chceš a nechceš. Ak bude chcieť podporí ťa, ak nie, je to na tebe ako sa rozhodneš... A vyzerá, že si samostatná, vieš sa o seba postarať! Aj nové vzťahy vytvoriť... Máš život vo svojich rukách!
@jarka1980 dôvod bol pred rokmi, ale aj jeden aj druhý sme sa k sebe chceli vrátiť, len sme na to nemali odvahu. Potom nás cesty zviedli späť. Času bolo viac, aj sme chodili spolu na dovolenky a na výlety, ale odkedy je s rodičmi doma a na OP, tak je veľmi obmedzený časovo a priestorovo. V zásade nikam nemôže ísť, lebo si to zdravotný stav vyžaduje, aby bol doma k dispozícii. Dovolenka ani žiadny výlet sa nás najbližšie roky netýka. Spať ku mne nemôže prísť. 1,5 hodiny, max 2 sme boli spolu v jeden deň v kuse. Alebo dopoludnia hodinka a popoludní hodinka cez víkend.
18.47.pomohla😅nevedela som si ta vekovo zaradit, tipovala som okolo 35 a posobila si, ako "neplanovac" deti, tak tato info to objasnila. Co keby si si adoptovala dietko, mozno je to ten chybajuci "puclik" v prazdnote tvojho zitia. Ty si sem uz pisala? - ( chlap na OP, co teda nie je ziadne terno pre jeho buducnost... 🥀)
18.47.pomohla😅nevedela som si ta vekovo zaradit, tipovala som okolo 35 a posobila si, ako "neplanovac" deti, tak tato info to objasnila. Co keby si si adoptovala dietko, mozno je to ten chybajuci "puclik" v prazdnote tvojho zitia. Ty si sem uz pisala? - ( chlap na OP, co teda nie je ziadne terno pre jeho buducnost... 🥀)
@ahhola nie este som sem nepisala. Nie som tu dlho. Dietatko mi nedaju, samej zene dieta nedaju a obzvlast, ked nie som zdravotne sposobila na vychovu dietata.... Pravdepodobne to nebude zalezitost na rok alebo na dva. A mam o 10 viac ako si tipovala.
Nech to vyznie ako chce, ale ja by som v tvojom pripade urobila normalne reset zivota. Priatela poslala do kelu, zmenila pracu (alebo poziadala o presun do ineho mesta a statu), prihlasila sa turisticky/plavecky/pilates/sach a pozerala uz len na seba.
Mi prides, ze mas same obmedzenia, ze sa to neda lebo priatel, lebo zdravotne problemy,... treba to utat a zmenit uplne doterajsi sposob. V dobrom vsetko myslene.
@pbra40 mile, pekna predstava, ale velmi sa to neda. Pracu som zmenila pred rokom a som v nej spoko. Vzhladom na moj zdravotny stav sa ani nechystam zmenit. Pred rokom a pol som kupila, rekonstruovala, cize som konecne vo svojom vysnivanom. Vzhladom na system zdravotnictva by som aktualne nerada isla do ineho statu, lebo tento pristup ku zdravotnej starostlivosti relativne bezplatne mi aktualne vyhovuje.
45?😅tak to sa mozes kamaratit aj so mnou, mam tolko rokov, ako ty, len treba prehodit cislovky😂
Ja rozumiem, že priateľ je viazaný k rodičom a musí sa o nich starať. Ale spomínala si, že má sestru. A bolo by fér, keby mu sestra umožnila dovolenku, aspoň na pár dní brata zastúpiť a starať sa o rodičov. On sa rozhodol obetovať. Neviem, čo ho k tomu viedlo, keďže zvyčajne sa skôr starajú ženy... ale tiež sa mohol rozhodnúť, nech sa stará niekto iný a on normálne zarábať, pretože, takto je zaručene i bez finančnej rezervy. Tiež je zvláštne, že ste za tak dlhú dobu, čo ste spolu neuvažovali o spoločnom živote a rodine. Čiže ty s ním chceš ostať a takto žiť, do smrti jeho rodičov. A potom čo? Ty už nemáš vôbec žiadne túžby? Všetko je to pre tvoj zdravotný stav? Nepriaznivý zdravotný stav máš už dlhodobo? Ako tvoja mama vnímala tvoj vzťah s priateľom? Aký mala vzťah k nemu? Ak by chcel, aby ste boli spolu, mohla by si bývať u nich? Ako vychádzaš s jeho rodičmi? Chodíš k nim na návštevu?
Ja rozumiem, že priateľ je viazaný k rodičom a musí sa o nich starať. Ale spomínala si, že má sestru. A bolo by fér, keby mu sestra umožnila dovolenku, aspoň na pár dní brata zastúpiť a starať sa o rodičov. On sa rozhodol obetovať. Neviem, čo ho k tomu viedlo, keďže zvyčajne sa skôr starajú ženy... ale tiež sa mohol rozhodnúť, nech sa stará niekto iný a on normálne zarábať, pretože, takto je zaručene i bez finančnej rezervy. Tiež je zvláštne, že ste za tak dlhú dobu, čo ste spolu neuvažovali o spoločnom živote a rodine. Čiže ty s ním chceš ostať a takto žiť, do smrti jeho rodičov. A potom čo? Ty už nemáš vôbec žiadne túžby? Všetko je to pre tvoj zdravotný stav? Nepriaznivý zdravotný stav máš už dlhodobo? Ako tvoja mama vnímala tvoj vzťah s priateľom? Aký mala vzťah k nemu? Ak by chcel, aby ste boli spolu, mohla by si bývať u nich? Ako vychádzaš s jeho rodičmi? Chodíš k nim na návštevu?
@jarka1980 sestra nie je na SVK a má rodinu a malé deti. On je sám, bez detí a pracovne to tiež teraz tak vyšlo, že vlastne mu to prišlo vhod. Nikto iný by sa o rodičov nepostaral. Aj ja som sa starala o svojich rodičov a dochovala som ich, čiže mu plne rozumiem. Aj sme uvažovali o spoločnom živote, ale keďže dávno sme už spolu bývali, nehrnieme sa do toho. Mám rada svoj kľud. svoje pohodlie, jem čo chcem ja, varím si, čo chcem ja, rada spím sama. vyrušuje ma, keď pri mne spí, obaja máme otočený rytmus, ja vstávam skoro a idem skoro spať, on vstáva neskoro a ide spať o jednej, druhej v noci. Mne tento spôsob fungovania vyhovuje a aj jemu, už sme si to povedali. Sex máme, každý týždeň, keď sme spolu, ale potom ide každý sám domov a má svoj kľud 🙂. Moja mama ho mala veľmi rada, aj otec. Mama vnímala náš vzťah dobre, bola sklamaná, keď sme sa rozišli. Zdravotný stav je taký všelijaký od roku 2020 a zrejme to už inak nebude, požiadala som o ID. U nich by som nebývala v žiadnom prípade. S jeho rodičmi vychádzam super a chodím k nim pravidelne, aj im pomáham, odnesiem ich kde treba, prídem k nim na obed apd. Sú super.

"ja naozaj neviem s kým sa mám baviť o normálnych témach. So psychológom?"
Nie, normalne s kamaratkami. Nemas ziadne kamosky? Blizke kolegyne v praci? A nemas ziadne svoje hobby a zaluby? Co robis cely cas mimo prace? Isto mas dost volneho casu ak nemas zavazky a deti. A kolko mas vlastne rokov?
S frajerom podla vsetkeho zvlastny vztah, to si len volavate a informujete sa co sa deje? - ci je vztah perspektivny, to vies len Ty...