icon

Ako nájsť útočisko počas krízy?

romcix213
24. feb 2025

Ahojte ženy, momentálne akútne riešim kam pôjdem do synom,bývame teraz s otcom malého a mojím,no už teraz ex....ale nezvládam to,robí mi neskutočné zle, uráža mi, kričí na mňa,je to neskutočný manipulátor a narcis,dlhé mesiace ma podvádza a aj tak hádže všetko na mňa,aktuálne už mu nie je sprosto že sa ma pýta kam idem a prečo tam idem,pri tom sám mi oznámil že sa do tej s ktorou ma podvádza zaľúbil...ale to nie je všetko samozrejme

sme v podnájme,sama nájom neutiahnem,aktuálne nemám prácu len PNku kvôli chrbtici,všetko sa to zhoršuje lebo mám neskutočný strach a stres čo ešte vyvedie,schudla som,nejem, nespím ale ešte stále žijem kvôli synovi,nemám kam ísť lebo mama ma vidieť nechce a ocino zase má dosť svojich problémov a nechcem ho týmto zaťažovať už.

Bolo mi poradené centrum kde mi pomôžu s napísaním žiadosti o zverenie starostlivosti,krízové centrum a tam psychológ,práca aj bývanie neskôr a tak.

Potrebujem naozaj odísť a bojím sa že skončím na ulici😭 Poraďte mi prosím. Čo hľadať? To krízové centrum? Alebo rovno niekoho kto by somnou išiel do podnájmu,alebo si hľadať izbu,v nejakom byte?

pribinak
24. feb 2025

Krízové centrum je dobrý nápad.
Das sa tam psychicky dokopy. Pomôžu ti s papiermi ohľadne dieťaťa.
Niečo si aj nasporíš.

Ísť bývať s niekym úplne cudzím? Ak by si bola sama, tak ok, ale veď máš dieťa. Ber trochu ohľad aj na to dieťa

Cudzí človek a dieťa je za mna sialena kombinácia

Krizak je určite lepšie riešenie

any_soj
24. feb 2025

@pribinak súhlasím, plus tam @autorka budeš aj chránená pred ním, nedovolí si tak, akoby si dakde bývala sama v byte

romcix213
autor
24. feb 2025

@pribinak
@any_soj Ďakujem vám obom💙 a ako riešiť to krízové? Zavolať tam alebo skúsiť najprv to centrum pre pomoc matkam s deťmi? (Neviem konkrétny ako sa to nazýva) Ja sa brutálne bojím všetkého.

pribinak
24. feb 2025

@romcix213 normálne sa im ozvi, opis svoju situáciu, správanie muža a uvidis či budú mat miesto, alwbo ti odporučia iné zariadenie

Je jedno či sa to vola krízové centrum, alebo centrum na pomoc matkám …ty potrebuješ pre seba a dieťa bezpečne miesto, potrebuješ priestor sa ukľudniť

V takýchto zariadeniach ti pomôžu sociálne a psychologicky a často majú aj právnikov

Budeš mat kľud pre seba a dieťa

pribinak
24. feb 2025

https://briezdenie.sk/

Toto je zariadenie ktorého riaidtelka je aj tu na koni. Skús sa jej ozvať

romcix213
autor
24. feb 2025

@pribinak Dobre vyskúšam sa ozvať.

No a to brieždenie,ono je to v Martine a v Turčianskych a tak ďaleko ísť nemôžem,lebo keď malý nie je zverený mne,jemu môže preskočiť a môže to nahlásiť ako únos,či nie? Ja som z okolia Piešťan tak vyskúšam okolie tu či náhodou niekde,lebo viem že v Trnave je a to je ešte v kraji,len nie v okrese no.

pribinak
24. feb 2025

@romcix213 aj v Trnave je krizak

Hneď ako prídeš do krizaku či utulku alebo akokoľvek sa to zariadenie bude volát, tak budeš rieisit zverenie dieťaťa

Unos? Nie. Necháš mu odkaz a budeš mat aktívny mobil aby ti poslal sms či mail alebo čo.
To nie je únos

pribinak
24. feb 2025

@romcix213 ty mizes odísť s dietatim kdekoľvek na Slovensko
Nemusíš zostať v kraji či v okrese. To je blbosť

maury
25. feb 2025

Toto je konkrétne v Piešťanoch, majú dobré recenzie. Skús sa spýtať, budú vedieť aspoň poradiť a nasmerovať prípadne. https://charitatt.sk/nase-sluzby/cpc-piestany/ držím palce, všetko dobre dopadne.

zelenina1
25. feb 2025

A mame to tu zas. Dalsi pripad ked si nevinne utle laskyplne ziena vybralo za otca svojho dietata agresivneho manipulatora a narcisa. 🙂 Ja takymto jednostrannym pribehom uz neverim. Ak si si vybrala takehoto exota, tak pravdepodobne budes diagnoza aj ty.
V tomto pripade tiez odporucam krizove centrum.
Kazdopadne tu vyvstava otazka: Ako by sa ti pacilo, keby si tvoj "manzel" zobral maleho, odisiel a nechal listok? 🙂

bielasovicka
25. feb 2025

@romcix213 dieťa nie je zverené tebe? Dobre som pochopila?

vero13
25. feb 2025

Ty už si tu mala viac diskusii, že? Nemôžeš ísť k mame veď na začiatku si s malým bývala tam nie?

zuzinka888
25. feb 2025

Mozes oslovit ktorekolvek centrum na Slovensku. A nie je to unos- unos by to bol keby mal on sudom zverene dieta do starostlivosti. Ty si matka a mozes ist s dietatom kam chces- no otec by mal mat moznost kontaktovat ta- hoci len cez sms. Takze mu staci oznamit( pisomne aby si mala dokaz) ze to s nim koncis, ze odchadzas a dieta moze kontaktovat na cisle ..........dovtedy kym sud neurci inak. Ries veci cez sms aby si mala dokaz. A cim skor ziadat deti do tvojej staristlivosti a ziadat o rozvod- s tym ti v krizovom centre pomozu- maju zmluvy s pravnikmi.

romcix213
autor
25. feb 2025

@pribinak ja všetko riešim správami lebo s ním sa rozprávať ani len cez telefón nedá, tam je to hneď hukot vreskot....ale vyskúšam

@zelenina1 diagnóza? A prečo? Lebo pred takmer 7dmimi rokmi som spoznala človeka ktorý ukázal svoju tvár až po nejakom čase hlavne v dobe keď som bola tehotná? a len sa to zhoršovalo? A v čom konkrétne som diagnóza? Že malý má 5rokov a ja som sa až pár mesiacov dozadu rozhodla žiť s tým človekom lebo mi tvrdil že chce kvôli malému a že nás ľúbi? Že som videla tú zmenu ale vo veľa veciach som bola slepá? To je teda diagnóza,som mladá a hlúpa je mi veľmi ľúto,naozaj som toho človeka ľúbila a ublížil mi,mrzí ma že som spravila chybu, manžel nie je manžel ani ním nikdy nikdy nebude a nemá odvahu spraviť také niečo,musel by sa veľmi obmedziť vo svojej slobode a to on kvôli synovi určite nespraví ak by mi to spravil tak len preto aby sa pomstil a verím že jednostranné príbehy sú sem tam falošné,ale nie takto...

@bielasovicka nie je zverené nikomu ani mne ani jemu

@vero13 áno,bývala som od narodenia vlastne až do Júna minulého roka tam,ale keď sme sa sťahovali s mamou sme sa dosť pohádali,vlastne ona sa pohádala....a povedala mi že ma tu už nechce vidieť,veľmi mi vynadala

@zuzinka888 ja s tým chlapom nie sme zobratí, chvalabohu k tomu nikdy nedošlo, zrejme to bolo len ďalšie jeho klamstvo a manipulácia aby som sa bála

Toto bol vždy môj najväčší strach,lebo malý má jeho priezvisko a bojím sa že to hlavne kvôli tej pomste zneužije

pribinak
25. feb 2025

Čau, volala si dnes do nejakého zariadenia či je voľne miesto?

romcix213
autor
25. feb 2025

@pribinak ahoj,nie dneska nie,ležím totiž doma s ťažkým zápalom priedušnice a nevládzem ani len rozprávať a k tomu mám každý deň teploty

pribinak
25. feb 2025

@romcix213 tak skóre uzdravenie a čím skôr to rieš

romcix213
autor
25. feb 2025

@pribinak skúsim sa zastaviť osobne v tom centre nech mi poradia ohľadom papierov aj ohľadom krízového, je to niečo ako mediačne centrum

romcix213
autor
12. máj 2025
@zuzinka888

Mozes oslovit ktorekolvek centrum na Slovensku. A nie je to unos- unos by to bol keby mal on sudom zverene dieta do starostlivosti. Ty si matka a mozes ist s dietatom kam chces- no otec by mal mat moznost kontaktovat ta- hoci len cez sms. Takze mu staci oznamit( pisomne aby si mala dokaz) ze to s nim koncis, ze odchadzas a dieta moze kontaktovat na cisle ..........dovtedy kym sud neurci inak. Ries veci cez sms aby si mala dokaz. A cim skor ziadat deti do tvojej staristlivosti a ziadat o rozvod- s tym ti v krizovom centre pomozu- maju zmluvy s pravnikmi.

@pribinak
@zuzinka888
Ahojte baby, mám tu malý upgrade,nejakým spôsobom sa o všetkom dozvedel môj ocino,veci nabrali veľmi rýchly spád,stále žijem v tom byte aj s malým ale v Júli keď nám skončí zmluva,pôjdem na nejaký čas k tatinovi,on už tu takmer nebýva a keď príde je väčšinou s malým a my sa sebe navzájom vyhýbame,stále to bolí lebo hoci mi ubližoval veľmi som ho tie roky ľúbila. Ale musela som to prekusnuť,nič sa nedá robiť. Do krízového centra som volala, bývať tam nepôjdem ale už sa rozbehli nejaké veci ohľadom zverenia a podobne. Už si len nájsť prácu a napredovať v živote tak ako budem môcť sama len so synom. Ďakujem vám veľmi za všetky rady 🙌🩷

pribinak
12. máj 2025
@romcix213

@pribinak
@zuzinka888
Ahojte baby, mám tu malý upgrade,nejakým spôsobom sa o všetkom dozvedel môj ocino,veci nabrali veľmi rýchly spád,stále žijem v tom byte aj s malým ale v Júli keď nám skončí zmluva,pôjdem na nejaký čas k tatinovi,on už tu takmer nebýva a keď príde je väčšinou s malým a my sa sebe navzájom vyhýbame,stále to bolí lebo hoci mi ubližoval veľmi som ho tie roky ľúbila. Ale musela som to prekusnuť,nič sa nedá robiť. Do krízového centra som volala, bývať tam nepôjdem ale už sa rozbehli nejaké veci ohľadom zverenia a podobne. Už si len nájsť prácu a napredovať v živote tak ako budem môcť sama len so synom. Ďakujem vám veľmi za všetky rady 🙌🩷

@romcix213 skvele ! Držím palce 🍀🍀

zuzinka888
12. máj 2025

To je super. Drzim vam palce- nech sa mate uz len dobre.