icon

Ako nájsť vážny vzťah v dnešnej dobe?

19. okt 2025

Ahojte.. Mám 25 rokov a nejak sa mi nedarí nájsť priateľa. Doteraz som sa to snažila nesíliť ale už si začínam pomaly uvedomovať, že by sa hodil parťák na život a časom by som chcela rodinu. Mám aj napádníkov ale problém je, že buď si nerozumieme alebo strašne často stretávam takých, ktorý nemajú záujem o vážnejší vzťah a tak sa aj správajú, že im to je proste jedno a nevyvíjajú väčšiu iniciatívu alebo takí, ktorí nemajú doriešenú ex a majú bolavé srdiečko a hladajú náplasť.. A takého presne som mala aj posledného s ktorým som to pred 2 dňami ukončila. On ma vo všetkom klamal, tvrdil, že je vyše roka úplne sám a predtým mal 2 ročný vzťah, ktorý bol po roku nefunkčný a ja som pred pár dňami prišla k nemu domov, on bol úplne opitý, čo ja netolerujem a po pár hodinách som zistila, že vypisoval ex že mu chýba a vyvolával jej keď bol mimo.. Ja som sa v momente zobrala a šla domov a on mi ešte nadával, že on nedokáže zniesť, že som chcela aby mi ukázal tu konverzáciu.. A toto ma frustruje, že človek sa aj pýta, zisťuje ale tí ludia neskutočne klamú.. Tvrdil ako má ex vyriešenú, že je rád že je to za ním a podobne. Ja na nič netlačím čo sa týka vzťahov ale do žiadnych kamarátstiev za účelom sexu alebo nejakého nezáväzného stretávania nepôjdem.. Čo sa týka voľného času, chodím normálne občas cvičiť, so psom von, s kamoškami alebo známymi občas niekam a žijem si normálny život..

ghost2323
19. okt 2025

@anonym_autor ja mám cez 30 a tiež ešte nemám životnú partnerku a poznám takých ľudí. Trochu smutno je, vždy bude iné objatie a podpora ako iba od známeho, to je jasné. Ale som názoru, že radšej počkať na takú osobu, s ktorou si vieš predstaviť budúcnosť aj o 2 roky, aj o 10 rokov a nie iba nájsť niekoho aby si nebola sama, aby si platala čas. Uvedomujem si tiež, že u teba je to iné čo sa týka rodiny (dieťa) ale v tomto aspoň podľa mňa robiš dobre, venuj sa ďalej tomu, čo ťa baví a nájde sa niekto.

zmrzlinka2021
19. okt 2025

@anonym_autor a to je nejaký vekový limit do kedy sa musíš vydať?

Proste niekto toho správneho stretne v 20, niekto v 40 a niekto vôbec. Väčšinou ak to ľudia doslova znásilňujú, skončia zle.

kiki68
19. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor a to je nejaký vekový limit do kedy sa musíš vydať?

Proste niekto toho správneho stretne v 20, niekto v 40 a niekto vôbec. Väčšinou ak to ľudia doslova znásilňujú, skončia zle.

@zmrzlinka2021 nie, ale ked chces mat deti do napr 40, tak ten cas moze preletiet a zrazu uz budes mat 30,35 a stale nic perspektivne

anonym_60abd2
6. nov 2025

Zmen okruh ludi. Ake mas zaujmy? Vsade najdes zaujimavych ludi, ja som chcel zodpovednu zenu pre buducnost. nie tie z Trafa ci inej diskoteky. Nie som veriaci ani som nikdy neveril ale siel som do kostola a zacal si tam vsimat mladych ludi a hop jedna je matka nasich deti.

anonym_a16146
6. nov 2025

@anonym_autor v dnesnej dobe musime sami. V dobach minulych by nas otec predal chlapovi, ktory da najvacsie veno. Chlap by za mna zaplatil 20 ovci, 30kg zlata, a potom by ma odviedol a doma mlatil, hocico robil co chce, a otec by
si spokojne uzival majetok, co za mna dostal.

anonym_a16146
6. nov 2025

@anonym_autor ale vazne, nie si sama. je to takto caste. Pomaha hladat na roznych miestach. Na kurzoch sportu, malovania, nemciny, na team buildingoch, inych oddeleniach v zamestnani (radsej nie priamych kolegov), na speed-datingu, na zoznamkach...

anonym_9383f7
7. nov 2025
@anonym_a16146

@anonym_autor v dnesnej dobe musime sami. V dobach minulych by nas otec predal chlapovi, ktory da najvacsie veno. Chlap by za mna zaplatil 20 ovci, 30kg zlata, a potom by ma odviedol a doma mlatil, hocico robil co chce, a otec by
si spokojne uzival majetok, co za mna dostal.

@anonym_a16146 ako vážne? kto by dal za teba 30 kg zlata 😄