icon

Ako nájsť vnútorný pokoj, keď vás nikto nemá rád?

2. nov 2023

Ako sa s tým vyrovnať? Celý život som len každým odstrkovana, nikto ma nenávidí, dokonca ani vlastná mater, nikdy som nemala žiadne kamarátky, kamarátov. Môj život je jedno veľké trapenie

katkami123
7. nov 2023

Už len pekne vytrhane a nafarbené obočie robí veľa, mne to kompletne mení vyraz tváre, len treba nájsť šikovnú kozmetičku a zas nestojí to veľa. Už aj to je zmena.

lenagawel
7. nov 2023

@katkami123 suhlasim len mi pride ze autorka zrezignovala uz na vsetko a nic nechce urobit preto aby jej bolo lepsie v zivote, no pokial sa sama nevschopi a nezacne za seba bojovat tak da nezmeni nic a cely zivot strati sebalutostou a obvinovanim….a to viem ako sa citi, lebo mna biologogicky rodicia nechceli, matka zomrela potom, celu zakladnu skolu sa mi smiali ze som skareda tucna a nikto ma bikdy nebude chciet, z okna po mne hadzali zemiaky a kricali na cele sidlisko ze ako bolo v deckom domove….takze o bolesti by som toez vedela pisat ale chvalabohu som zacala bojovat sama za seba, sportovat a zit pre seba a nie pre druhych 🤞🏻

katkami123
7. nov 2023

@lenagawel
Tiež vidím hlavný problém u autorky ako sa všetko nedá a nič nechce a čaká, ze sa to všetko zmení asi zrazu nejakým zázrakom, bez jej pričinenia. Pritom problém je jej psychika a nízke sebavedomie, nemyslím, že až tak veľmi vzhľad. Kto jej čo povie ako kritiku, to všetko verí a berie na seba, pritom to tak nemusí byť, len jej ten dotyčný chce ublížiť a namiesto toho, aby ho autorka poslala niekam, to všetko berie za svoje a za pravdu, lebo žiaľ, tak ju to matka naučila, nechať si po sebe drevo rúbať. Problém je ale v tom, ze autorka už dávno nie je to malé dievčatko, môže na sebe pracovať, čítať knihy o asertivite, ako zvládať stres, ako zvládať kritiku, môže ísť ku kozmetičke, môže sa učiť líčiť, ale zacyklila sa niekde na psychickej úrovni toho malého dievčatka, ktorému všetci stále ubližujú. Ak sa sama za seba nepostaví a nenaučí sa to, nik iný to za ňu neurobí, žiaľ, na ľudí sa nedá spoľahnúť.

lenagawel
7. nov 2023

@katkami123 presne ste to vystihla ☝🏼 snad sa jej to teda raz podari 🤞🏻

loliki
7. nov 2023

Tak mi to napíš do IP. Ešte ma napadlo, že pehy, fúzy, akné.

karolinakr
7. nov 2023

Ja si tiež myslim, že toto su veci; ktore som riešila na ZŠ
Každa tvoja odpoved neda sa, nemôžem
Takto sa problemy neriešia

tiika
8. nov 2023

@anonym pravda je taka, že ak sa chces mat lepšie, musis pre to niečo urobit ty sama

Môžeš položiť otázku, čo by ti poradili s nejakym problémom ohľadom tvare. Ale ak nič neurobíš, nič sa nezmení.

No aj keby sa nieco vzhľadovo zmenilo/nezmenilo, vnutri sa môžeš/nemusiš aj tak nadalej trapit. Nikto však nie je odsúdeny na to, aby bol nešťastný, hoc ma nejaký problém, nemá ideálny vzhľad, detstvo. Len na to potrebuješ prist ty sama.

Ohľadom traum dobre píše i Gabor Maté. Je s ním niekoľko rozhovorov, videí na nete, tak skús pozrieť. Možno by ti to pomohlo viac porozumieť tvojmu problému. Držím palce.

blackcat8885
8. nov 2023

Mam v okolí osobu ktorá by sa išla rozdať pre druhých a každý ju využíva a ohovára. Takže tadiaľ cesta nevedie. Musíš vedieť povedať nie. Venuj sa sebe svojim záľubám športuj staraj sa hlavne o seba urobí to veľa s tvojim sebavedomim. A ver mi ked budeš spokojná ty budeš to zo seba vyžarovať a priťahovať ľudí k sebe budu chcieť byť v tvojej spoločnosti

sasesoe
8. nov 2023

Ahoj, odporucam vyhladaj nejaku psychologicku, ak by To nesadla prva, vyskusaj viac

blackcat8885
8. nov 2023

A ešte niečo. Všetko je v hlave musíš chcieť ak nechceš vždy budeš mat výhovorky ze sa nedá atd.

karolinakr
8. nov 2023

@blackcat8885 ty tu osobu poznaš, kt.každemu pomaha a každy ju využiva a ohovara? Ja by som jej to povedala
Na tejto Zemi su 2 zaujimave veci:
1.Na jednej strane, každy sa sťažuje, ako je tu zle aki su ludia zli, tužia po pravde a spravodlivosti
2.A ked niekto dobry pride, namiesto toho, aby si ho važili a dali mu patričnu uctu, tak ho využiju a odkopnú a nejak poškodia..

Sama so to zažila, vraha by si lepšie uctili ako mňa
Takže ja poznam cely ten proces, preto autorke mam k veci čo povedať.
Ona proste nechce, zasekla sa na tom, že ma nepeknu tvar a chce sa liečiť čajom..
Je mi to jedno, ja som idealista, romantik, na fb mam videa ako neuspešni ludia si žiju svoj americky sen a to ma povzbudzuje..

Z takychto si treba brat priklad a nie z ĺudi, čo len fňukaju a nikdy neprevezmu zodpovednost za svoj život
Teraz mal krasny preslov v Rocky 7 Sylvester Stallone k svojmu synovi, super speech
a tymto by som ukončila tuto diskusiu

https://www.youtube.com/watch?v=LxgU_aepGd0
blackcat8885
8. nov 2023

@karolinakr povedala som jei to viackrát ja juvmam celkom rada a som k nej úprimná. Ona povedala že vie, ze ju každý využiva ale ze ona chce pomôcť na druhej strane sa potom sťažuje
Ja uz ju beriem tak akp je moja mama je taka istá, veľký dobrák

domak2
8. nov 2023

Uff. Odbornú pomoc odmietas, to sa dá pochopiť. Ale už si vo veku, kedy sa treba cez staré krivdy preniesť, už keď nie kvôli sebe tak kvôli synovi, aby si ta nepamatal ako večne vzdialenu, smutnú a ze ta nezaujimali jeho uspechy a isto on za to mohol. Chuda malé, jeho netrestaj. Nie si prvá a bohužiaľ ani posledná so zlým detstvom a to som teda citala oveľa väčšie horror stories. Ide o to ci ta to zniči, alebo zoceli Musíš sa začať mat rada, taka aká si, aj keby si vyzerala ako ježibaba. Pri výzore ide o 70% o sebavedomie a vyzarovanie. A krok po kroku začať meniť myslenie, k lepšiemu.

autor
8. nov 2023

@sasesoe ahoj, ďakujem za radu, ale psychológa, psychiatra, psychoterapeuta nechcem navštíviť, lebo je veľa ľudí ktorí ma nenávidia a ti mi povedali že mám navštíviť odborníka. Týmto im vlastne dám najavo že majú pravdu že som blázon a mám sa dať liečiť

autor
8. nov 2023

@domak2 to sa nedá cez to preniesť

loliki
8. nov 2023

Cez ČO sa nedá preniesť? ČO máš na tej tvári také strašné? Nedokážeš to pomenovať. Partner ťa ľúbi, dieťa sa ťa nebojí, máš aj kamošku, tak asi nevyzeráš ako ježibaba. Daj si závoj, rúško, okuliare, ofinu po bradu... Dnes je všetko in, všetko sa dá, všetko sa toleruje. Jedine ty seba netoleruješ. 🐱

domak2
8. nov 2023

Prečo by sa nedalo? Bola si dieťa, nevedela si sa brániť. Teraz si dospela a jednou z výhod dospelosti je, že môžeš ľudí poslať do prdele. Ešte sa trochu polutuj, daj si tak týždeň a potom sa dobre zamysli, či takto chceš žiť alebo niečo zmeniť a mat sa lepšie. Stačí sa na začiatok na seba usmiať v zrkadle. To hádam zvládneš.

autor
8. nov 2023

@loliki neviem sa vyrovnať s tým že má šikanovali kvôli tomu ako vyzerám.

loliki
8. nov 2023

Ako vyzeráš? Ty šikanuješ seba takýmto správaním.

loliki
8. nov 2023

Ešte k tomu Magnéziu, aby si mala z čoho vybrať, kopírujem:

magnézium ororát je Magnerot.
Ostatné formy:
Napr. magnézium bisglycinát
https://www.drmax.sk/gymbeam-magnezium-chelat-b...
Magnézium chelát:
https://www.kompava.sk/magnezium-chelat?packagi...
Magnézium threonát :
https://www.futunatura.sk/magnezium-l-treonat?g...

katkami123
8. nov 2023

Autorka, koľko rokov ubehlo od toho šikanovania?

autor
9. nov 2023

@katkami123 mám 32 rokov, šikanovali ma celú základnú školu. Celých 9 rokov

katkami123
9. nov 2023

Lenže zakladná škola končí v 14-tich, čiže celých 18 rokov si na mieste a stále riešiš to iste dookola. To je veľmi dlhá doba. Za ten čas si sa už dávno mohla niekam posunúť či to chceš teraz riešiť do svojej 60-tky, 80-tky, že ta sikanovali na ZŠ a nedokážeš to nijak spracovať? Už ti tu písali ľudia tiež s ťažkými osudmi, že teraz je rad na tebe, ďalej sa v živote posunúť. Odborníkov odmietaš, tak to skús sama, samoštudiom. Ale niečo už konečne rob, včera bolo neskoro.
Alebo sa sťažuj do konca života, len to nikto nemá záujem dlhodobo počúvať, časom to bude/ty budeš každému liezť na nervy.

loliki
9. nov 2023

Za čo ťa šikanovali 9 rokov? Keď nemáš žiadnu vadu, nič konkrétne nevieš pomenovať. Zrátaj koľko rokov ťa nešikanovali a prehodnoť, čoho je viac. Ak bol problém s vlasmi, mala si ísť ku kaderníčke. Ak si bola špinavá, mala si sa umyť. Ak si smrdela, mala si sa navoňavkovať. Na každý problém sa dá nájsť riešenie. 9 rokov ti v škole naznačovali, že niečo nie je v poriadku s tvojim výzorom a ty namiesto toho, aby si riešila svoj vizáž, utiahla si sa a uzavrela. Ďalšie roky ti tvoji známi odporúčajú, aby si riešila svoje problémy s odborníkmi, ty ich však nepočúvaš, označíš ich za svojich nepriateľov.

katkami123
9. nov 2023

@loliki skôr som pochopila, že autorka má asi problém s črtami svojej tvare, lebo jej hovorili, že sa podoba na nejaké zviera, ale však zas prosté deti. Chyba jej mamy, že ju nenaučila sa brániť. Keby im každému tiež povedala zas na čo sa oni podobajú, mala by pokoj. Jednoducho autorkin problém nie je ani tak výzor, ale psychika a neschopnosť sa brániť, povedať druhým nie, atď. Len neviem, že ako to chce riešiť, lebo keď sa to do teraz sama ako 32 ročná nenaučila, že čo čaká alebo skôr na čo čaká.

ema22270
9. nov 2023

@katkami123 suhlasim s tebou, autorka sa toci v kruhu uz dlhe roky. Ono to naozaj pomaha, "vymáchať" sa v tej minulosti, dookola to rozoberat... ale treba to robit s odbornikmi autorka... ked to budes hovorit ludom, nebudú to dlhodobo chapat a odbornici ti pomozu, aby si s tym jedneho dna sekla... vsetci su zli, vsetci ti ulbizuju atd... si obet a vyhovuje ti zostat nou.

lenagawel
9. nov 2023

hlavne by sa autorka mala spamatat cim skor aby nespackala zivot este aj chuda dietatu 🤦🏻‍♀️

autor
9. nov 2023

@loliki za nič z toho čo si vymenovala ma nesikanovali. Mne sa vysmievali z toho že vraj vyzerám jak jedno zviera, dokonca ma tak prezývali. Keď máš problém s tvárou a vyzeráš podľa nich ako to zviera rak s tým nič neurobíš.
A k tým známym ktorí sa mi podľa teba snažia pomôcť tak to vôbec tak nie je. Už viackrát som tu písala že tí ľudia ma nenávidia a pomôcť mi určite nechcú. Napíšem to ešte raz,dúfam že to pochopíš. Neznášas niekoho a myslíš si onom že je cvok a má sa dať liečiť. Presne aj oni si toto myslia on mne. Kvôli nim určite žiadneho psycho odborníka nenavštívim. Radšej sa predavkujem magnéziom.

katkami123
9. nov 2023

Keď sa predavkuješ liekmi, automaticky ťa dávajú na psychiatriu, lebo to berú, že di chcela spáchať samovraždu.

autor
9. nov 2023

@katkami123 moja mama neriešila moje problémy. Ona sa mi vysmievala tiež takže to že má naučí ako sa proti takým blbcom brániť to som fakt od nej nemohla čakať.