Ako nájsť zrelého partnera? Skúsenosti a nádeje
Ahojte, som už tak trochu zúfalá a mám chuť úplne prestať hľadať nejakého partnera. Mám 29 rokov a každý jeden môj vzťah alebo pokus o vzťah skončil, lebo sa na mňa nalepil totálne nedospelý chlap.
Jeden bol totálny mamičkár. Ukončila som to potom, čo za mnou prišiel, že on sa so mnou nenasťahuje lebo chce zostať pri rodičoch. Z ďalšieho sa po chvíli vykľuľ držgroš, ktorý sa nechal všade pozývať a mal problém niečo zaplatiť. S jedným som chvíľu aj bývala ale ten tiež chcel ísť s výdavkami 50/50 ale očakával, že celá starostlivosť o domácnosť bude na mne. Ďalší bol absolútne povrchný a jediné, čo ho zaujímalo bolo ako vyzerám. Jeho najlepší kamarát mi po dvoch mesiacoch "vzťahu" povedal, že sa chváli tým, že je so mnou len preto, že mám sixpack a "vyzerám dobre". Moje posledné rande skončilo s tým, že týpeček sa nepýtal na nič iné len na to kde pracujem, koľko zarábam a keď prišla čašníčka tak sa tváril, že nemá peňaženku.
Prosím dodajte mi trochu nádeje, že ešte existuje normálny muž.
Och to máš naozaj smú na chlapov hka ne to drzgrosi,ale máš len 29este nezúfaj,a ak vyzeráš dobre tak máš vysoké šance spoznať normálneho,žiadneho drzgrosa.
@vanilkovazmrzka Ja neviem. Oni sa vždy zdajú v pohode a po pár týždňoch/mesiacoch sa z toho vykľuje toto.
Možno začni hľadať iné typy. Pravdepodobne si sama vyberáš rovnaký typ a iných ani nevnimaš.
Tak to este bud rada, ze to vzdy zistis celkom skoro 🙂 ale chapem tu frustraciu… skus si fakt vybrat nejaky uplne iny typ, ty si to mozno neuvedomujes ale podvedome si fakt vyberas rovnakych…
Keď si vyberať muža, ktorý ti je rovný alebo slabší, tak potom sú takéto závery z toho ako píšeš. Všetko má svoje výhody aj nevýhody. Keď si nájdeš dominantnejšieho, tak toto riešiť nebudeš ale možno zase niečo iné (ak netrafiš normálneho).
@lenkakravcova Nesúhlasím. Ten čo chcel ísť 50/50 ale všetka domácnosť je na mne bol veľmi dominantný. Rovnako ako ten, čo mi jeho najlepší kamarát povedal hento.
kde na takych chodis? 🙄 .... s babami to tiez nie je vzdy terno, ale toto co pises je fakt sila. Skor mi otazka zneje ci das na image, alebo co ta u nich zaujalo, ze si zacala rozvijat nejaky vztah.
Tak to moc dominantný v dobrom zmysle slova nebol. On len chcel rozkazovat. 😀 Ale asi nechcel dominovať v živení rodiny.
@egonsk Tak.. Záleží.
Ten, čo bol mamičkár, okej to asi neberiem, boli sme spolu dlhšie, bol to môj spolužiak z vysokej školy. Ten, čo sa nechal všade pozývať, boli sme spolu asi 2-3x niekde a keď ma 3krát nechal zaplatiť komplet večeru, kde si naobjednával čo sa dalo, viac som s ním nešla. Ten s ktorým som bývala bol veľmi ok, už som si robila nádeje kým sme sa spolu nenasťahovali. Ten čo za mnou prišiel jeho najlepší kamarát sa tiež tváril viac menej ok, keď bol so mnou. A ten posledný, no boli sme spolu na jednom rande a to mi stačilo.
@lenkakravcova vela zien ma problem rozlisovat v dominantnosti, ale aj vela ludi je aj dvojpolovych... Autorka nenapisala co ona do vztahu ponuka a co hlada, opisala iba na co natrafila a to spektrum je dost pestre, no nekonkretizujuce.
Keď počúvam moje kamošky co randia teraz, tak je to bohužiaľ toto iste aj horšie. Asi je ten výber horší ako predtým. Je to dosť náročné hlavne na tých zoznamkach. Ale nezúfaj máš len 29 radšej by som bola sama ďalších päť rokov ako s takýmito idiotmi.
@egonsk Čo hľadám? Neviem, normálneho chlapa? Nemám pocit, že mám nejakú špecifickú preferenciu.
Chcem aby nebol povrchný a aby so mnou nebol iba preto ako vyzerám. Nemám problém podielať sa na výdavkoch, kľudne 50/50 ale očakávam, že aj on bude robiť v domácnosti (varenie, pranie, ...). Nehovorím, že to musí byť model ale nakoľko mám celkom aktívny životný štýl, brala by som vedľa seba niekoho s kým by som mala spoločné záujmy.
wow.. no vznikla mi dalsia otazka - ako fungovala komunikacia? Lebo hranie na flautu s uprimnym pohladom do oci sa medzi komunikaciu neradí. To zlyhanie vsade mi pripada, ze ste nekomunikovali, inak by ste mali hned vzdy jasno vo vydavkoch, alebo inych problemoch. Iked teraz ked zhrniem tvoje prispevky, tak vcelku dost sa tocia okolo financii vlastne. Skus teda rovno pri vybere dalsieho sa zamerat na to, ci by bol schopny sa postarat o rodinu, ak by si neplanovane otehotnela.
Vsak jasne, ze nevies co je zac, kym ho nespoznas. Je to uplne normalne, ze kazdy sa zda na zaciatku fajn, potom sa zisti, ze ma nejake vady. Podla toho ake vady ma a ako zavazne sa rozhodnes ci pokracovat ci nie.
@egonsk Wow ak teda musím niekomu komunikovať, že odmietam byť niekoho slúžka tak ďakujem radšej budem sama. Ak teda myslíš toho s ktorým som bývala, áno komunikovali sme aj predtým ako sme spolu začali bývať, na 50/50 sme sa dohodli. Keď doma potom nič nerobil ja som mu komunikovala, že mi to tak nevyhovuje a na základe toho, že on mi povedal (citujem), že "upratovanie a varenie je ženská robota a on to robiť nebude" som sa rozhodla, že v takomto vzťahu byť nechcem.
Ja práveže nechcem riešiť financie na prvom rande, nepríde mi to vhodné a dáva to podľa mňa veľmi zlý dojem keď niekoho prvý krát v živote vidím a riešim ja alebo on hneď kto koľko zarába. Tak ja neviem, či som ja mimo alebo čo.
nelepi sa na teba nedospely, jednoducho po prvotnych sympatiach sa ukaze s kym mas dočinenia a je na tebe ci sa rozdhones pokracovat alebo nie. Takze treba len skusať dalej, určite natrafis na toho spravneho
pre teba su financie vyssou prioritou, preto by si mala uz od pociatku byt uprimna a otvorena, lebo prave iba na tom sa da stavat. Ak na zaciatku sa tvaris ako skromne kacatko a potom sa objavis v opacnom svetle, je to znak nevyspelosti... Stavat na klamstve (zamlcani, zatlkani, domyslani) sa uspesne neda. Ak od pociatku bude chlap vediet do coho ide, tak vie zhodnotit ci to pre neho ma zmysel, alebo zvoli inu lahsiu obet s ktorou bude mat mozno i nieco viac ako dalsi zarez na pazbe.
@egonsk Ja fakt nechápem? Kde si nabral to, že financie sú pre mňa priorita, keď som napísala, viackrát, že nemám problém s tým ísť 50/50? Kde čo zamlčiavam? Ja som nikomu nepovedala, že som skromné káčatko a potom sa tvárila inak...
Tvoj problém je v tom že dobre vyzeráš. V dôsledku toho si vyberáš mužov ktorí tiež dobre vyzerajú, ale na úkor všetkých tých kvalít ktoré od nich (oprávnene) očakávaš. Mýlim sa?
Keď evolúcia formovala muža fyzický výzor bol nepodstatný k tomu aby plnil funkciu partnera a otca. Schopnosť zaobstarať zdroje (mamut alebo výplata) a schopnosť podeliť sa o ne (s partnerkou, kmeňom, komunitou) boli rozhodujúce.
Neexistuje vsetci "normalny" maju manzelky a deti😂
Autorka, egonsk si nevšímaj, je to úplne vadný kus chlapa, a tu na koňovi to dokázal veľakrát. Čo sa týka chlapov, nikto nemá na čele napísané, aký bude v tomto alebo v tomto. Práve o tom je fáza spoznávania. A ty máš nastavené svoje hranice, čo je výborné a vieš sa aj rozhodnúť, keď Ti chlap ukáže, že nemá predpoklady na to byť schopným partnerom do budúcnosti. Tu je kopec žien, ktoré sú týrané, nedáva im peniaze na materskej, podvadzané, psychicky deptané a nemali nikdy tie hranice a neposlali tých chlapov do prdele pri prvých náznakoch. Si silná žena. Tam vonku je aj veľa dobrých mužov. Ver mi. To, že ty si veľmi rýchlo zistila, že Ti niekto nevyhovuje do vzťahu, nie je Tvoja chyba. Tí chlapi sú akí sú a nalepí sa na nich iná žena, ktorá tu potom bude nešťastná písať na koňovi. Ty budeš ale s niekym presne pasujúcim k Tebe. A bez spoznávania nových ľudí ho nestretneš, takže to nevzdávaj s chlapmi len preto, že si stretla pár neschopných. Na svete je veľa dobrých mužov✌️
neries ho, čitanie s porozumenim nie je jeho silna stranka evidentne. Tiez nechapem jeho prispevkom 😉
si pozri, kde si napisala problemy tych nedospelych jedincov. 1. nechcel byvat s tebou, ale chcel ostat u rodicov (su v tom peniaze a starostlivost), 2. drzgros co sa nechalmpozivat (peniaze), 3. vydavky 50/50 ale starostlivost na mne (peniaze a starostlivost), 4. sixpackcovy chvalenkar (ulet), 5. zaujemca (peniaze).
Takze co ti tu prevlada vsade? Ano, toci sa to o financiach.
Zrejme dobre vyzeras, no krasa neni navzdy a clovek sa z nej nenaje, ani mu to veci neopere ;) Chlap rozmysla prakticky, ale hlavne je vacsinou priamociary.
@enmery Toto mi tak veľmi zlepšilo náladu. Ďakujem ti veľmi za tento komentár. ❤
@egonsk Dno štandardne prerážaš ty a všetci príčetní ľudia to vidia, keď čítajú Tvoje príspevky. Ty sám si taký vadný kus chlapa, ako opisuje autorka a preto si sa ozval a ideš do nej, lebo je to sebavedomá žena, ktorá vie co chce, čo je ok a čo nie a nule ako ty, by nevenovala ani opľutie. Namiesto kydania na schopné ženy sa zamysli nad sebou, prečo na staré kolená si sám a hľadáš "lásku života" ešte aj na koňovi.

Preco si takych vyberas? To je otazka 🙂