icon

Ako obnoviť priateľstvo? Riešenie problémov s najlepšou kamarátkou

2. máj 2026

Pozdravujem vás.
Idem si k vám po radu.
S kamarátkou sa poznáme 30 rokov.Sme takmer v denno dennom kontakte roky rokuce. Všetko o sebe vieme.Ja som si už skôr založila rodinu,no nikdy som na ňu nezanevrela-prave naopak.Stala sa akoby členom rodiny.Vzdy som jej dvihla telefón koľko krát pred vlastnou rodinou som jej dala prednosť atď atď.Roky prešli a zrazu sa aj ona usadila a síce nemá vlastnú rodinu,ale zrazu je iná. Sice ma vypočuje,ale už ju nezaujíma akk sa mam,ako moja rodina,čo máme nové atď.Obcas.Nebudfm ru písať detaily,ale stali sa vážne veci v jej živote x zrazu som bola ta posledná co sa to dozvedela...Nestalo sa to prvý krát za posledný rok.Ked som jej navrhla,že k bej prídem len ja sama-dzmska jazda-damsky víkend,len my dve.Pospominame,porozprávame sa...nikdy som u nej takto nebola-ona u nás bola niekoľko krát.Zrazu mi povedala,že ona nevie kde ešte bude,ako bude...ok.
Navrhla som jej minule,že v lete by sme mohli niekam vypadnúť všetci styria-ja s nanzelom a ona s priatelkm niekam na vylet...tak zase výhovorky,že oni chcú sami ísť tam a tam...a tam....
My sme toho veľa zažili za tie roky ,ale toto mne nepríde fér z jej strany.Vobec.Co s tým?Co mi poradíte?

anonym_2a8425
2. máj 2026

Porozpravat sa s nou o tom, co sa stalo. Narovinu, ze sa ti zda ina a ked o tom nebude chciet hovorit jednoducho respektuj jej odstup. Nemozes nikoho nutit byt v tvojom zivote ak nechce alebo ak chxe byt v mensej miere.

anonym_1595d1
2. máj 2026

Ahoj, mozes sa len porozpravat ze Ta to mrzi ako to medzi vami teraz je - ale myslim si, ze jednoducho z jej strany uz nie je zaujem o tak blizky kontakt. Preco - to vie len ona sama a je otazne, ci Ti to uprimne povie. No myslim ze uz dlhodobo Ti dava signaly ze nema zaujem.

januska12323
2. máj 2026

@anonym_autor nie si taký typ vysávača energie? Máš vlastnú rodinu tej sa máš venovať v prvom rade nie si vynucovať pozornosť od niekoho kto nechce. Pozvala si ju niekoľkokrát a nemá záujem, to by ti malo stačiť. Chce sa viac venovať priateľovi.

muchotrafka298
2. máj 2026

Kazda ste niekde inde a treba to akceptovat. Ludia sa menia, ich nazory, potreby. Ked nema zaujem, neurobis nic.

anonym_d20a55
2. máj 2026

Podla.mna, by si bola prekvapená, keby si počula jej nazor. Bolo by to niečo: celý čas som stála pri tebe, pri tvojej rodine, zdieľala s tebou príchody deti atď. Ani som nemala pri tebe môj vlastný život...

autor
2. máj 2026
@januska12323

@anonym_autor nie si taký typ vysávača energie? Máš vlastnú rodinu tej sa máš venovať v prvom rade nie si vynucovať pozornosť od niekoho kto nechce. Pozvala si ju niekoľkokrát a nemá záujem, to by ti malo stačiť. Chce sa viac venovať priateľovi.

@anonym_d20a55
@januska12323 tak síce nebudem písať osobne veci,ale bolo to práve naopak.Ona chodila k nám 😉Nie ja-my k nej...nikdy nemala dobre vzťahy s rodinou-rpdinu si nikto nevyberá.Budem sa opakovať,ale nebudem pisat nič konkrétnejšie...zrazu je jej rodina bližšia a nový priateľ.Priatela uplne chápem.Ale to všetko okolo toho už veľmi nie.My sme si boli 30 rokov oporou vo všetkom.Cize keď ste nemali takú kamarátku,nepochopite asi..

anonym_1a8ede
2. máj 2026

@anonym_autor Nic s tym nespravis. Mojej kamoske ( naj kamoske z tychto cias) sa stalo nieco podobne s jej bff zo skoly.. Pokusala sa, aj sa trapila, viem, bavili sme sa o tom.. Ale ked druha strana nechce... Mne sa to stalo pri kratsich kamaratskych vztahoch.. ze sa to odcudzili ci slo do stratena..
Nechaj ju tak, mozno sa sama casom ozve a vysvetli ( len dufam, ze nezaziva nejaku formu tyranie zo strany jej priatela).....
Na vztah, aj ten kamaratsky, treba dvoch.

reanda
2. máj 2026

mna by zaujimalo, co ta viedlo k tomu, ze si sa o nu tak starala, do rodiny si ju prijala, ako pises, casto si jej dala prednost pred vsetkymi ostatnymi.. to mi nepride uplne normalne a rovnocenne kamaratstvo.. ona to zrejme prijimala, lebo nemala nic lepsie, ale asi ako kazdy normalny clovek, tuzila po svojej rodine, ktora by bola na prvom mieste.. teraz ma partnera, tak ho ma na prvom mieste pred tebou, chce si s nim uzivat sukromie.. s tebou si uz za tie roky uzila toho dost, ako si uviedla, tak je pochopitelne, ze chce venovat cas a energiu svojmu novemu zivotu.. ako kamaratka by si to mohla chapat a nie ju dusit svojimi poziadavkami, aby s tebou travila cas, aj ked vidis, ze nechce..
skor mi v tom vasom vztahu prides cudna ty, ze na nej tak visis.. aj ked mas vlastnu rodinu.. trochu zvlastne byt s niekym mimo rodiny roky rokuce v dennodenom kontakte a vediet o sebe vsetko a nevediet sa bez toho zaobist

ria_sprout
2. máj 2026

Podľa mňa jej proste napis, že ok teda rozumieš že vzťahy sa menia a že to budeš rešpektovať ak už nemá záujem o kamaratsvo. Že ak bude mať pocit že chce, nech sa ozve a nech sa jej darí. Na to by každý normálny človek odpísal a vysvetlil by čo je vo veci. Minimálne ten, ktorý je priateľom 30rokov. Bohužiaľ takéto veci veľmi mrzia, ale niekedy prídu.

anonym_c549b1
2. máj 2026

Ak ma noveho priatela, tak chce byt proste s nim. Teraz ju kamosky nezaujimaju. To sa stava casto. Pockaj chvilu, kym opadne to najvacsie zalaskovanie a bude mat zas na teba cas.

anonym_a92d7d
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_d20a55
@januska12323 tak síce nebudem písať osobne veci,ale bolo to práve naopak.Ona chodila k nám 😉Nie ja-my k nej...nikdy nemala dobre vzťahy s rodinou-rpdinu si nikto nevyberá.Budem sa opakovať,ale nebudem pisat nič konkrétnejšie...zrazu je jej rodina bližšia a nový priateľ.Priatela uplne chápem.Ale to všetko okolo toho už veľmi nie.My sme si boli 30 rokov oporou vo všetkom.Cize keď ste nemali takú kamarátku,nepochopite asi..

@anonym_autor mám podobnú kamarátku. Nebudem konkretizovať či máme rodiny, resp. v akých vzťahoch žijeme. Poznáme sa tiež 30 rokov. Za posledné roky, urobila niečo čo sa má dotklo. Nebola pár krát úprimná v pár veciach, klamala mi do očí a vieš čo? Odvtedy sa na ňu pozerám inak. Odpadla mi od chuti. Sme v kontakte, ona sa stále tvári akoby sa nič nestalo. Neviem či si všimla zmenu v mojom správaní, ale v mojich očiach upadla.

anonym2468
2. máj 2026

@anonym_autor Asi si bola ochotná dať do toho vzťahu viac ako ona a ona s tebou vtedy fungovala len kvôli tomu, že nemala nič iné na práci? Ale teraz už má tak ideš na vedľajšiu kolaj...väčšinou to tak býva, že kto dáva viac toho to aj viac bolí na konci. Skús sa jej spýtať.

anonym_43c312
2. máj 2026

Opýtaj sa jej na rovinu čo sa deje

makoveusi
Včera o 12:32
@anonym_autor

@anonym_d20a55

@anonym_autor Mne to príde, že kamarátka ťa asi len využívala, kým nemala nikoho lepšieho poruke. Niekedy to tak býva, že dobrosrdečný človek sa v úprimnej snahe byť nablízku druhej osobe delí s touto osobou o svoj voľný čas a žije v ilúzii dobrého vzájomného vzťahu. Tá ilúzia ale trvá len dovtedy, kým si daná osoba "nepolepší" - a zrazu nemá potrebu deliť sa rovnakou mierou, akej sa jej dostalo. Niekedy za tým môže byť aj určitá (možno podvedomá, nie celkom priznaná) závisť na tvoj život a pri zmene osobnej situácie k lepšiemu zrazu akási potreba ukázať ti, že som za vodou a nie som odkázaná na tvoju dobrotu. Môžem sa samozrejme mýliť a v tvojom prípade tam môžu byť úplne iné dôvody, ale už som videla dosť podobných príbehov, kde sa za "dobrým kamarátstvom" skrývalo len dobre maskované sebectvo jednej strany. V každom prípade buď hrdá na to, že ty si dokázala byť charakterná a byť tu pre ňu doteraz za každých okolností. A keď ti kamarátka nepriamo naznačuje, že už nemá záujem o spoločne strávený čas, nechaj ju ísť svojou cestou, možno je to to, čo teraz v živote potrebuje a každá z vás má kráčať životom svojím vlastným smerom.

autor
Včera o 19:42
@makoveusi

@anonym_autor Mne to príde, že kamarátka ťa asi len využívala, kým nemala nikoho lepšieho poruke. Niekedy to tak býva, že dobrosrdečný človek sa v úprimnej snahe byť nablízku druhej osobe delí s touto osobou o svoj voľný čas a žije v ilúzii dobrého vzájomného vzťahu. Tá ilúzia ale trvá len dovtedy, kým si daná osoba "nepolepší" - a zrazu nemá potrebu deliť sa rovnakou mierou, akej sa jej dostalo. Niekedy za tým môže byť aj určitá (možno podvedomá, nie celkom priznaná) závisť na tvoj život a pri zmene osobnej situácie k lepšiemu zrazu akási potreba ukázať ti, že som za vodou a nie som odkázaná na tvoju dobrotu. Môžem sa samozrejme mýliť a v tvojom prípade tam môžu byť úplne iné dôvody, ale už som videla dosť podobných príbehov, kde sa za "dobrým kamarátstvom" skrývalo len dobre maskované sebectvo jednej strany. V každom prípade buď hrdá na to, že ty si dokázala byť charakterná a byť tu pre ňu doteraz za každých okolností. A keď ti kamarátka nepriamo naznačuje, že už nemá záujem o spoločne strávený čas, nechaj ju ísť svojou cestou, možno je to to, čo teraz v živote potrebuje a každá z vás má kráčať životom svojím vlastným smerom.

@makoveusi pekne napísané...často som mala ten pocit.Velmi často.