Ako obnoviť rešpekt a úctu od manžela?
Ahojte, s manželom sme spolu 10 rokov, máme 5 ročné dieťa. Posledný rok cca cítim výrazne z jeho strany voči mne neúctu, nerešpekt. Pracujem rovnako ako on, dokonca mám dve práce, mám žiadane povolanie, a teda som v tomto smere aj zárobkovo na tom lepšie, ale aj on pracuje dlhodobo v jednej firme, tiež zarobí pomerne dobre. Okrem prác, doma všetko robím - upratujem, periem, varím, žehlím, no klasika všetko. On nerobí, čo sa domácnosti týka nič, ani mi nedokáže opraviť menšie veci, vymeniť žiarovku v stropnom svetle a podobne, nie že b nevedel, ale všetko počká. Jediné s čím mi pomôže je starostlivosť o syna, hrá sa s ním, keď upratujem, vie ho okúpať, dať mu jesť, starať sa o neho, keď treba. Čo sa týka nejakých financií a materiálneho máme sa dobre, ale cítim tú neúctu. V podstate sa so mnou vôbec nikdy nerzpráva, neopýta sa ma na nič, reálne za celý deň si niekedy nepovieme ani slovo. Ani ako sa mám, ako bolo v práci nič. Zvykol ma brávať sem tam na večeru, do kina, nejaký víkendový pobyt, tento rok nič, nezáujem. Keď aj máme tendenciu mať čas pre seba, ide na futbal, pivo najmä teraz v lete, čo nechodieval nikdy. Jednoducho, ľahostajný ku mne. Trápi ma to, som mladá, poviem aj pekná, starám sa o seba, snažím sa v podstate vo všetkých smeroch. Je mi to ľúto, že už ma má v podstate naháku, keď vidím, ako niektoré ženy okolo mňa nerobia desatinu a iba sa na muža nahnevajú za maličkosť a už sa ich muž snaží. Ja keď toto mužovi vytknem, tak to skončí tak, že som na vine ja, lebo ho sekírujem, nechápem za čo, keďže sa nebavíme vôbec a keď už začnem, tak sa vlastne môžeme rozprávať o tom, čo je jemu príjemné a vyhovuje mu to. Keď sa s ním začnem rozprávať o tom, že sa mi toto nepáči koniec diskusie z jeho strany. Žiadna snaha, vlastne keď sa s ním ja nebavím, je mu to jedno, žiadna ľútosť, snaha o nápravu, že by si to všimol, pokojne sa nemusíme rozprávať aj mesiac, on sa tvári úplne nad vecou, zapne si tv, smeje sa u programu, ako keby som vzduch. Neviem, či v podstate sa dá u takéhoto muža niečo napraviť, že by si uvedomil a začal niečo meniť, snažiť sa, čo pre to spraviť. Lebo keď sa s ním nebavím, že by si všimol, že mi to vadí, tak to s ním nepohne, keď chcem diskutovať, nebude diskutovať, keď robím všetko s úsmevom, tak mi povie, že či si ma má vážiť za to, že robím bežné veci. Neviem, čo ešte skúsiť.
@terezka1947 nemusí ísť o osobnostnu zmenu, stačí, ze už k nej nič necíti a je privelky zbabelec, aby to pomenoval..
@beronsche môže byť,ale ja už neverím v také náhle premeny.
Kľudne autorka nemusela(nechcela)niečo vidieť už na začiatku. Vidím vo svojom okolí mnohé dokonale ženy s total neschopných mužov(ironicky),stačí,že žena dobre vyzerá,rozumej stará sa o seba,muž robí to,čo chce....a keď odrazu to muža prestane baviť plniť príkazy,zmalomyselnie,radšej ide za kamarátmi ako by mal obdivovať dokonalosť,tak je zle.
Nemusí to byť ajtorkin prípad....ale niekde zmena prísť musela,niečo sa stať potom musela,že odrazu sa z láskavého pohodaka stalo toto🤷
@beronsche môže byť,ale ja už neverím v také náhle premeny.
Kľudne autorka nemusela(nechcela)niečo vidieť už na začiatku. Vidím vo svojom okolí mnohé dokonale ženy s total neschopných mužov(ironicky),stačí,že žena dobre vyzerá,rozumej stará sa o seba,muž robí to,čo chce....a keď odrazu to muža prestane baviť plniť príkazy,zmalomyselnie,radšej ide za kamarátmi ako by mal obdivovať dokonalosť,tak je zle.
Nemusí to byť ajtorkin prípad....ale niekde zmena prísť musela,niečo sa stať potom musela,že odrazu sa z láskavého pohodaka stalo toto🤷
@terezka1947 tak on bol od zaciatku inej povajy trochu ako ja, to uznavam, on je taky dominantnejsi, sebavedomejsi ako ja …. Ja som sa ale za posledne roky vela posunula, som uspesna v praci, ziadana, sama som sa v mnohom osamostatnila, praveze mam pocit ze teraz som omnoho schopnejsia ako par rokov dozadu, mozno chcel neschopnu putku, mozno to je problem …. On bol vzdy taky ten čo vie všetko najlepšie ….
@terezka1947 tak on bol od zaciatku inej povajy trochu ako ja, to uznavam, on je taky dominantnejsi, sebavedomejsi ako ja …. Ja som sa ale za posledne roky vela posunula, som uspesna v praci, ziadana, sama som sa v mnohom osamostatnila, praveze mam pocit ze teraz som omnoho schopnejsia ako par rokov dozadu, mozno chcel neschopnu putku, mozno to je problem …. On bol vzdy taky ten čo vie všetko najlepšie ….
@anonym_autor skús sa ty zamyslieť,čo sa stalo...my vieme iba hádať. A ja si myslím,že vo vnútri tušíš.
mala som rozpísaný dlhší príspevok,ale zmazala som ho....
Ja si stále myslím,že tušíš,čo sa stalo a deje.....
@anonym_autor Je mozne, ze je tam z jeho strany voci tebe dokonca zavist, hlavne ked si spominala ze zarabas viac. Niektori muzi to tazko nesu
@anonym_autor
Tvoj muz ta ma hlboko v pazi.Nezaujem a ignor je posledne stadium vztahu.Tvoj muz ta uz nemiluje, ani nema rad.Tam uz niet pomoci.
Nehovorim ake vzory davate vasim detom.Ze ziadna laska, dotyky,bozky, objimania a nezaujem je vo vztahu v poriadku.Raz sa ti nejaka zena podakuje.Pokusila by som sa o posledny rozhovor a ak by sa správal rovnako, ukoncila by som tento nevztah.Znici ta to psychicky, mozes z toho trapenia ochoriet.Kazdy den sa zobudzat pri cloveku pre ktoreho som uz len spotrebic je narocne na psychiku.Zena potrebuje citit lasku, ze po nej muz tuzi.Zivot je prilis kratky, takto si ho premrhat.Tiez si myslim, ze je za tym nejaka ina zena, mozno len vo vyhlade zatial.
@anonym_autor neskusaj nic.
Opakujem sa, ale otoc to. Skonci so sustredenim na neho.
Zacni sa sustredit na seba. Rob svoj zivot krajsi, spokojnejsi. Rozvijaj priatelstva, venuj sa sebe, ked o teba nestoji, odsun ho na okraj. On je strata energie. Pozierajuca cierna diera.
Nemas moc nad pocitmi druhych kudi, tak na to casom neplytvaj. Ries seba, svoje pocity, dopraj si pekne veci a chvile. Keby inokedy, ked nie teraz?
Chces zabit pol zivota cakanim na neho, lebo si pekne chvile inak nevies predstavit, ako s nim?
Ano, mali by ste fungovat spolu, ako rodina. Ale ked to nejde, tak nezazijes mat radsej nic?
No nie, pojdes sa budes venovat svoj cas sebe.
No tak nebude tip-top upratane a navarene. Prstanes z toho robit samozrejmost. Ak sa ozve, povies mu kde najde vysavac a prachovku a moze to urobit aj sam. Zvladaju to ini muzi, tak co je neschopnejsi od nich?
Hod s nim poslednu diskuiu, a ked nic, tak mu povedz: Stacilo. Ja sa tu snazim ako hlupa a ty sa chovas ako vyberava princeznicka. Kaslem na teba. Kaslem na rozhovory, na spolocne chvile, odteraz si ich mozes schovat pre koho len chces. Zalezalo mi na nich, zalezalo mi na tebe, chcela som byt s tebou, lebo si bol pre mna ten jediny. Sam si rozhodol, ze nestojis za to. Tak dlho si sa tvaril, ako nas nepotrebujes, az si ma presvedcil. Tak si rob, co chces. Je mi to jedno. Pretoze ja si tiez idem robit, co chcem a idem svoj cas venovat uz ludom, co za to stoja a netreba sa im doprosovat.
A naozaj to urob. Kvoli sebe. Venuj sa sebe. Spomen si, aka si bola kedysi, ked ste sa stretli. Vrat sa ku korenom. Vrat sa k cinnostiam, co ta bavili. Aspon tym, ktore sa daju zladit s rodinou. Pri ostatnych hladaj sposoby, ako si ich sem-tam dopriat i ako matka.
Prestan si uz odtrhat od ust. Sama vidis, ze to za to nestalo.
A myslim, ze on bude lavirovat medzi trucovanim (“sama si to chcela”) a zrazu sa prebudzajucou snahou fungovat spolu (lebo prave tvoja snaha o neho vzdy dodavala ten spravny smak tomu, ze si vyberal seba miesto teba. Bez toho je to casto prazdnota. Vela ludi si to uvedomi, az ked partner zlomi palicu a odputa sa tiez.).
Akcia - reakcia. Spojene nadoby. Ak sa zmenis ty, podvedome bude nuteny reagovat na to tiez.
Vsimni si: on sa zmenil, zacal sa sebecky zaujimat iba o to, co on chce, a ty si automaticky zacala na to reagovat. U teba snahou sa orientovat na neho a snahu vratit naspat to, co ste mali.
Btw. tvoja hodnota nezavisi od jeho uznania. To si pamataj.
@anonym_autor Tak potom, je to narcistický manipulátor, ktorý je frustrovaný tvojim tvojim úspechom a schopnosťou sa v živote presadiť. Takéto poruchu osobnosti, to strašné sere, že niekto môže byť vyššie ako sú oni, tak ti znepríjemňuje, takýmto spôsobom, lebo na nič iné nemá.
Zacni sa sustredit na seba. Rob svoj zivot krajsi, spokojnejsi. Rozvijaj priatelstva, venuj sa sebe, ked o teba nestoji, odsun ho na okraj. On je strata energie. Pozierajuca cierna diera.
Nemas moc nad pocitmi druhych kudi, tak na to casom neplytvaj. Ries seba, svoje pocity, dopraj si pekne veci a chvile. Keby inokedy, ked nie teraz?
Chces zabit pol zivota cakanim na neho, lebo si pekne chvile inak nevies predstavit, ako s nim?
Ano, mali by ste fungovat spolu, ako rodina. Ale ked to nejde, tak nezazijes mat radsej nic?
No tak nebude tip-top upratane a navarene. Prstanes z toho robit samozrejmost. Ak sa ozve, povies mu kde najde vysavac a prachovku a moze to urobit aj sam. Zvladaju to ini muzi, tak co je neschopnejsi od nich?
Hod s nim poslednu diskuiu, a ked nic, tak mu povedz: Stacilo. Ja sa tu snazim ako hlupa a ty sa chovas ako vyberava princeznicka. Kaslem na teba. Kaslem na rozhovory, na spolocne chvile, odteraz si ich mozes schovat pre koho len chces. Zalezalo mi na nich, zalezalo mi na tebe, chcela som byt s tebou, lebo si bol pre mna ten jediny. Sam si rozhodol, ze nestojis za to. Tak dlho si sa tvaril, ako nas nepotrebujes, az si ma presvedcil. Tak si rob, co chces. Je mi to jedno. Pretoze ja si tiez idem robit, co chcem a idem svoj cas venovat uz ludom, co za to stoja a netreba sa im doprosovat.
A naozaj to urob. Kvoli sebe. Venuj sa sebe. Spomen si, aka si bola kedysi, ked ste sa stretli. Vrat sa ku korenom. Vrat sa k cinnostiam, co ta bavili. Aspon tym, ktore sa daju zladit s rodinou. Pri ostatnych hladaj sposoby, ako si ich sem-tam dopriat i ako matka.
A myslim, ze on bude lavirovat medzi trucovanim (“sama si to chcela”) a zrazu sa prebudzajucou snahou fungovat spolu (lebo prave tvoja snaha o neho vzdy dodavala ten spravny smak tomu, ze si vyberal seba miesto teba. Bez toho je to casto prazdnota. Vela ludi si to uvedomi, az ked partner zlomi palicu a odputa sa tiez.).
Akcia - reakcia. Spojene nadoby. Ak sa zmenis ty, podvedome bude nuteny reagovat na to tiez.
Vsimni si: on sa zmenil, zacal sa sebecky zaujimat iba o to, co on chce, a ty si automaticky zacala na to reagovat. U teba snahou sa orientovat na neho a snahu vratit naspat to, co ste mali.
@moonlight1210 ďakujeeeem, beriem si z toho co najviac a naozaj skusim sa venovat sebe 🙂
Precitala som vsetky komentare a mne uprimne len z toho co pises lezies na nervy. Neviem si predstavit zobudzat sa vedla tak prazdneho a nudneho cloveka. Je vobec nieco pre co mas vasen? O com sa s tebou tvoj muz ma bavit? O com sa s nim chces bavit ty ked za nim prides? O tom co si dnes kupila v lidli? Alebo o tom co budes varit zajtra na obed? Zacni konecne hladat samu seba lebo tvoj muz nebude potrebovat vela na to aby sa nechal zbalit niekym kto na aspon trochu zivota v sebe.
@bludna ty vážne obhajujes jeho ignorantstvo a ako to niekto nazval "šikanu mlčaním" tým, že ona je nudná? Tak 9 rokov to bolo ok, bavili sa normálne, a desiaty rok si pán povedal, že si s nou vlastne nemá čo povedať, lebo je plytká, nudná, otravná. A namiesto toho, aby jej to vysvetlil, že už ho nebaví a nechce s ňou nič mať, tak mlčí, ignoruje ju, keď ona niečo hovorí, odíde z miestnosti.. Aj keby sa mali ich rozhovory dovtedy viesť len o dieťati a akciách v Lidli, tak takéto jeho správanie nie je predsa normálne. On jednoducho chce koniec vzťahu, bohvie z akých dôvodov, keďže mlčí. a je zbabelý to vysloviť. alebo mu presne takyto stav vyhovuje. Má navarené, oprate, postarané o dieťa, kde bývať, nemusí ju živiť, keďže ona má peňazí dosť... Ale teda na vine jeho sociopatickeho správania je ona, lebo je zrazu bez vasne...
@bludna ty vážne obhajujes jeho ignorantstvo a ako to niekto nazval "šikanu mlčaním" tým, že ona je nudná? Tak 9 rokov to bolo ok, bavili sa normálne, a desiaty rok si pán povedal, že si s nou vlastne nemá čo povedať, lebo je plytká, nudná, otravná. A namiesto toho, aby jej to vysvetlil, že už ho nebaví a nechce s ňou nič mať, tak mlčí, ignoruje ju, keď ona niečo hovorí, odíde z miestnosti.. Aj keby sa mali ich rozhovory dovtedy viesť len o dieťati a akciách v Lidli, tak takéto jeho správanie nie je predsa normálne. On jednoducho chce koniec vzťahu, bohvie z akých dôvodov, keďže mlčí. a je zbabelý to vysloviť. alebo mu presne takyto stav vyhovuje. Má navarené, oprate, postarané o dieťa, kde bývať, nemusí ju živiť, keďže ona má peňazí dosť... Ale teda na vine jeho sociopatickeho správania je ona, lebo je zrazu bez vasne...
@mirka0677 Keby mala autorka kus hrdosti, tak sa za seba postavi. Ale ona sa len doprosuje a podlizuje muzovi, ktori ju uz nemoze vystat. Z mojho pohladu su divni obaja, ona este aj nudna.
Skvelá veta od moonlight tvoja hodnota nezávisí od jeho uznania, krása...ale iné som chcela. Daj si pozor na chlapciatko, venuj sa ako sa dá, lebo chlapec veľa krát kopíruje otca a keď sa otec chova zle, aj dieťa je možné že sa bude chovať k tebe ako on, napriklad ak otec posmeskuje, začne aj syn ...zober situáciu do svojich ruk..
@moonlight1210 súhlasím s tým,čo píšeš....ale zaujala ma tiež jedna veta.
Zmen sa,zmení sa aj on....čo keď on svojou zmenou reaguje presne takto na zmenu autorky?
My ich život nepoznáme,vychádzame iba z autorkinych pismenok.
@oliolijanka s tým úplne súhlasím. Odopierať mužovi sex je v manželstve cestou k rozvodu. Muž, ktorý má plné vajcia, je nervný sám o sebe.
@anonym_66e570 a to akoze sa ma zena este viac ponizit a nasilu sa tvarit, ze s nim chce sex, donutit sa, lebo panko je nervby z plnych vajec? A on co robi? Ked pride domov a ani mu ani bu, sa nepozdravi? V strede vety, ked ona nieco hovpri, sa postavi a ide prec??? Vy ste normalne tu poniektore? No ja by som nemohla sa mu podkladat, ona sa snazi a on ju ignoruje, tak co ma zena spravit? Stetku zo seba a predat aj posledny kusok sebaucty, co este ma?
@anonym_66e570 On, je emočné a citovo od nej odputany. A toto emočné naplnenie od niekoho čerpá. Podľa mňa, je v tom iná žena. Nemusí sa jednať o nič fyzické. Stačiť, že je to na emočnej úrovni.
@anna777115 ako tak citam autorkine komentare, tiez si to myslim. Lebo ak by mu vadilo nieco, aspon nejaka emocia by bola. Aj negativna, ked uz nie pozitivna a snaha o daky rozhovor. Ale on uz uplne je emocne mimo a eate sa bavi na tom, ako sa ona snazi komunikovat a zachranovat, on ma pocit "svet gombicka", lebo je zamilovany niekde inde. A este je aj narcis, kedze mu ocividne robi dobre, ked ju vidi trapit sa aeste ju zhadzuje. On podla mna caka len na to, kedy ona vybuchne a este aj yen rozvod zhodi na nu, ze to ona za to moze.
@7miriam77 to si nemyslím, že by mal nejakú inú v hľadáčiku, lebo o intímnosti záujem má .... len ja nemám záujem už veľmi, neviem, nemám náladu na sex s niekým, kto so mnou za deň ani jedno slovo neprehovorí
@anonym_autor No tu si napisala odpoved na tvoju otazku...nechces intimitu. A on preto je frustrovany, mozno trosku nahnevany...preto sa dobiedza, ma vyhovorky, ver mi , ze ked muza ignorujes je na vsetko schopny. Vlastny skusenost !!! Vyskusaj dobry sex, a uvidis zmenu 😊
@anonym_autor Nesnaz sa. Nesnaz sa byt mila a nesnaz sa mu dopriat komfort poriadku, nesnaz sa nic kvoli nemu. Snaz sa kvoli sebe.
Kludne sa aj rozved, ale kvoli sebe. Nesmies vidiet cnost v tom, ze si sa obetovala a od neho ocakavat, ze sa obetuje aj on.
@oliolijanka strašné rady dávaš, to sa nedá čítať…hotový funclub andrewa tatea. Týmito tvojimi radami normálne napomáhaš funclubu incelov a podporuješ naratív o prirodzenej submisivite ženy. A nerobíš dobrú službu ani mužom samotným. Chovať sa k mužovi ako k snehovej vločke a skúšať a hľadať, hádať, čo ho urobí štastným. Čistá infantilizácia muža. Veď on by sa mal vyjadriť a povedať čo chce, čo sa mu nepáči. Ak žena má hádať, čo by jej muža urobilo šťastným-to je pasívna agresivita. Ja ako žena by som svojej priateľke nikdy nedala takéto “rady”, pretože tento nezdravý vzťah môže mať brutálne následky na psychiku autorky. Žiť vo vzťahu bez lásky, rešpektu, komunikácie len preto, aby zachránila vzťah je plytvanie ľudským životom. Na zmenu treba dvoch, ak jeden nechce, jednoducho nemá záujem. Treba jeho rozhodnutie rešpektovať no a zariadiť sa podľa toho. Niekedy je rozvod najlepším riešením….
Sa spýtaj, či si máš nájsť druhého muža..
@moonlight1210 súhlasím s tým,čo píšeš....ale zaujala ma tiež jedna veta.
Zmen sa,zmení sa aj on....čo keď on svojou zmenou reaguje presne takto na zmenu autorky?
My ich život nepoznáme,vychádzame iba z autorkinych pismenok.
@terezka1947 takze ked sa ona zmeni, musi sa znova i on. Stale to plati.
Akcia-reakcia prebieha vo vztahu neustale.
@moonlight1210 áno,opäť súhlasím....otázka však na
@anonym_autor ,čo sa stalo,že sa tak odrazu zmenil?
@moonlight1210 áno,opäť súhlasím....otázka však na
@anonym_autor ,čo sa stalo,že sa tak odrazu zmenil?
@terezka1947 neviem …. Akurat spravil jednu vec, financnu s ktorou nie som ok a on sa odmieta od zaciatku aj o tom rozpravat …. Jedine to
@moonlight1210 len nikde nie je napisane ze po mojej zmene sa to zlepsi, jeho zmena moze byt este k horsiemu
@anonym_autor No tu si napisala odpoved na tvoju otazku...nechces intimitu. A on preto je frustrovany, mozno trosku nahnevany...preto sa dobiedza, ma vyhovorky, ver mi , ze ked muza ignorujes je na vsetko schopny. Vlastny skusenost !!! Vyskusaj dobry sex, a uvidis zmenu 😊
@anonym_428fb4 to som skusala keby si cizáa vyssie a nic, ani vtedy nenastala zmena a nebol to jeden sex, ale dlhsie obdobie a aj tak nic
@oliolijanka strašné rady dávaš, to sa nedá čítať…hotový funclub andrewa tatea. Týmito tvojimi radami normálne napomáhaš funclubu incelov a podporuješ naratív o prirodzenej submisivite ženy. A nerobíš dobrú službu ani mužom samotným. Chovať sa k mužovi ako k snehovej vločke a skúšať a hľadať, hádať, čo ho urobí štastným. Čistá infantilizácia muža. Veď on by sa mal vyjadriť a povedať čo chce, čo sa mu nepáči. Ak žena má hádať, čo by jej muža urobilo šťastným-to je pasívna agresivita. Ja ako žena by som svojej priateľke nikdy nedala takéto “rady”, pretože tento nezdravý vzťah môže mať brutálne následky na psychiku autorky. Žiť vo vzťahu bez lásky, rešpektu, komunikácie len preto, aby zachránila vzťah je plytvanie ľudským životom. Na zmenu treba dvoch, ak jeden nechce, jednoducho nemá záujem. Treba jeho rozhodnutie rešpektovať no a zariadiť sa podľa toho. Niekedy je rozvod najlepším riešením….
@feketka17n Ja som sokovana z toho, ako nerozumiete obsahu pisaneho textu. Normalne si si sama vyfabulovala nieco, co ja som nikde netvrdila. Pospajala si si prispevky inych uzivateliek, ak vobec take nieco niekto tvrdil a hrajes sa tu na interleguanku a tvrdis, ze to tvrdim ja😀
No daj, skopiruj moje vety, kde podla teba tvrdim toto:
"Chovať sa k mužovi ako k snehovej vločke a skúšať a hľadať, hádať, čo ho urobí štastným."
To cely cas popisuje autorka a ja jej cely cas radim, aby to nerobila.
Radim, aby sa uplne odpojila od jeho potrieb a nazorov, aby hladela na svoje potreby a robila si sama radosti.
Ani netvrdim, ze s nim ma mat sex, co mi dalsie vycitaju. Tvrdim, ze ak nieco vo vztahu este funguje, tak sa v tom ma pokracovat a nema sa to pouzit ako prostriedok na vydieranie. (Napr. "Pustim dieta k tvojim rodicom, iba ked sa budeme rozpravat ." Lebo on sa uz rozpravat nechce a dieta strati kontakt s ludmi, ktori ho maju radi.)
So sexom je to rovnako. Tvarite sa, ze robit sex, ze to nejako poskodzuje cnost, hrdost zeny. Je to zakladna fyziologicka potreba cloveka, je to ako jest alebo pit. Ten chlap to potrebuje. Ak mu neda autorka, pojde inde. Chlap pojde inde aj ked autorka bude pri sexe hrat obet, ktora sexom straca hrdost. Kym inde nepojde, bude nervny a ofukany, ako dieta, ktore dlho nespalo alebo je unavene.
Nepisem, ze s nim ma spavat, pisem, ze je to jej vyhoda, ze on s nou este spavat chce.
A samozrejme nech manzel ide za inou, ale autorka chce s tymto muzom ostat, ona ho ma rada. Preco by mala riskovat, ze sa jej chlap zalaskuje inde, alebo do spolocnej kupelne prinesie sifilis alebo hpv?
A nevravim, ze sa ma obetovat, pisem, ze to ma brat tak, ze on robi sluzbu jej, ked ju este smie poobtacat.
Pisem, ze sa autorka ma zobudit. Ze nema cakat od manzela, ze on naplni jej vnutornu prazdnotu.
Aj jej syn potrebuje, aby mama mala zaluby, ci uz budu zit s otcom alebo nie.
Toto, co ma s manzelom, bude mat o zopar rokov so synom. Aj on bude mat dost jej uboleneho vyzoru, ked bude chciet ist s kamaratmi alebo frajerkou von, ale mamka s nim bude chciet sediet doma a davat mu prednasky, ako si ju on nevazi.
Vtedy sem ona napise "Ako obnovit respekt a uctu od syna?"

Autorka, takto sa správa muž, alebo aj žena, keď sa psychicky a citovo odpúta od svojho partnera. Väčšinou sa to deje vtedy, keď ho citovo napĺňa a jeho emócie zaberá iná žena. Nemusí ísť o fyzicky kontakt, stačí že je zaneprázdnený v hlave inou ženou. Vtedy sa môžeš postaviť aj na mihalnice a s ním nepohneš. O to viac, som o Tom presvedčená, že je tomu tak, lebo píšeš, že takéto správanie voči tebe, má posledný rok. Alebo,pátrajú, po Tom čo sa stalo pred rokom, vďaka čomu mohol zmeniť svoje správanie. On, totiž, z toho čo píšeš tebou úplne pohŕda a je mu jedno, ako sa cítiš a čo preživaš.
@anna777115 slovo pohrda je take priznačne, mne to realne od neho pride az take zleeee