Ako obnoviť vzťahy po chybe pod vplyvom alkoholu?
Ahojte, zaujímalo by ma, či ste si niekedy niekto prešli niečím podobným. Ublížili ste pod vplyvom alkoholu niekomu blízkemu tým že ste pchali nos do vecí do ktorých vás nič? Myslené v dobrom, ale nedomyslené následky, urovnal sa vzťah medzi vami alebo vás ten človek už nikdy nechcel vidieť? Dokázali ste to sami sebe odpustiť? Že ste spravili obrovský krok vedľa a prislu tak o dôležitého človeka vo vašom živote?
@saska2559 ano lutujem ze som opita povedala nieco, cim som stratila kamaratov. a nechceli si nechat vysvetlit.
@saska2559 bolo mi takto ublížené, dokonca aj zničené manželstvo kvôli jednému somárovi. Ex si to nedal vysvetliť a aj keď ten dotyčný za ním išiel, že to bolo zo srandy, ani nevedel co rozpráva, tak mi už neodpustil. Lebo...vraj v opitom stave ľudia hovoria pravdu 🙆 no nič. Ja som to tomu mužovi odpustila a exovi popriala všetko dobre. Doteraz si myslí, že som mu niečo tajila, už je to 6 rokov 🫣
@saska2559 ano je ale je to postupny proces. najst empatiu k sebe, neodsudit sa a ozaj si odpustit, to trva dlho. u ,mna tam bolo take zahanbenie, ze ah ale som strasnu
blbost robila....... a postupne znovu a znovu prijimat fakt, ze moj zakladny umysel
bol dobry, pomoct sebe aj druhemu,
aj ked skutok zly, to trvalo, to treba akoby kazdy den prijat znovu o kusok viac.
A zase, nie je to vyhovorka, ze moj samotny skutok bol v poriadku. nebol. ale za ten dobry umysel - napríklad, môj umysel, že opijem sa, aby som zmiernila svoju bolest, lebo inak to v teraz v tejto chvili neviem.. ten umysel bol dobrý, aj keď to opitie sa bolo
zlé rozhodnutie, tak aj tak, ten úmysel samotný, že chcela som sebe dobro, ten prijat so sucitom, neodsudzovat sa.
trvá to dlho. A tiež vyslat lásku k tomu človeku v myšlienkach a prijimat, že má svoju cestu a svoj čas, a že ak mi nikdy nebude chciet dat čas pochopenie, to je jeho právo, ako aj moje je, vyberat si, komu dám ja svoj čas.
A vyrovnávali by ste sa s takouto vecou sami, vo vnútri, alebo by ste sa o tom porozprávali s partnerom? Nedokážem to, jediná komu som o tom povedala je moja teta ktorá ma najlepšie pozná a vraví, že čím menej človek vie, tým lepšie, nechcem aby to ovplyvnilo môj vzťah s partnerom. Obzvlášť nie pretože tam bol ten alkohol a nie moc pekné veci... Strašne ma zožierajú výčitky a strach že by sa o tom mohol dozvedieť. Sme spolu krátko a neviem či by to ustál, takúto ma nepozná. Nepoznám sa ani ja sama takáto, v živote som pod vplyvom alkoholu takúto hanbu a zlo nenarobila.
A vyrovnávali by ste sa s takouto vecou sami, vo vnútri, alebo by ste sa o tom porozprávali s partnerom? Nedokážem to, jediná komu som o tom povedala je moja teta ktorá ma najlepšie pozná a vraví, že čím menej človek vie, tým lepšie, nechcem aby to ovplyvnilo môj vzťah s partnerom. Obzvlášť nie pretože tam bol ten alkohol a nie moc pekné veci... Strašne ma zožierajú výčitky a strach že by sa o tom mohol dozvedieť. Sme spolu krátko a neviem či by to ustál, takúto ma nepozná. Nepoznám sa ani ja sama takáto, v živote som pod vplyvom alkoholu takúto hanbu a zlo nenarobila.
@saska2559 a co take strašne sa stalo? neviem si prestaviť čo si take mohla povedať ze by to tak ublížilo
@saska2559 a co take strašne sa stalo? neviem si prestaviť čo si take mohla povedať ze by to tak ublížilo
@anonym_dd41aa sklamala a nahnevala som kamarátku že som za ňu v opitosti išla riešiť jej rodinné väzby a problémy, dotklo sa jej to, je to medzi nami, áno, ale ide do mňa bomby štýlu čo by na to povedal on keby to vie a podobne
Ako si isla riesit jej rodinne vztahy? Akoze si isla za jej rodinou a nieco si im hovorila? Alebo iba s nou riesit? Lebo toto co pises moze byt preslap alebo aj uplna malickost
@saska2559 ups, tak to veru nastrbi vztah 😞
Ale nic sa uz neda robit. Zrejme si jej uz povedala, ze ta to mrzi a ze to uz viac krat neurobis
@bluka2 samozrejme, poznáme sa roky a v živote by ma nenapadlo že to dokážem takto hlúpo pokaziť, aj keď to bolo v stave opitosti, bolo to myslené s najčistejším svedomím, pomôcť, ale zistila som že som už v živote nebudem pchať nos do cudzích vecí... snáď aspoň niečo padlo na úrodnú pôdu a teraz dotknutí stoja pri nej a na jej strane a ja som tá zlá čo to pohnojila a im sa snáď aspoň napravia vzťahy, že si tiež z toho niečo vzali
@saska2559 Ja keby som pod vplyvom alkoholu spravila takyto preslap, tak by som hlavne vyrazne obmedzila alkohol a davala si maximalne na chut male mnozstvo, ktore nestupne do hlavy. Ked sa clovek nevie ukontrolovat, tak by nemal pit.
Inac si myslim, ze by som ti ako kamoska odpustila, ak by som videla nejaku snahu a ze ta to uprimne mrzi.
@saska2559 Ja keby som pod vplyvom alkoholu spravila takyto preslap, tak by som hlavne vyrazne obmedzila alkohol a davala si maximalne na chut male mnozstvo, ktore nestupne do hlavy. Ked sa clovek nevie ukontrolovat, tak by nemal pit.
Inac si myslim, ze by som ti ako kamoska odpustila, ak by som videla nejaku snahu a ze ta to uprimne mrzi.
@marianarem to máš pravdu, niektorým ľuďom alkohol do rúk nepatrí. Sama tomu nerozumiem, veľa krát sme spolu požívali alkohol a takto sa to ešte nezvrtlo, ale stalo sa. Už sa s tým len vyrovnať
@marianarem to máš pravdu, niektorým ľuďom alkohol do rúk nepatrí. Sama tomu nerozumiem, veľa krát sme spolu požívali alkohol a takto sa to ešte nezvrtlo, ale stalo sa. Už sa s tým len vyrovnať
@saska2559 Vies co moj muz tiez nikdy nemal problem s pitim, aj ked vypil vela (co teda bolo malokedy) nikdy nebol neprijemny, nic nevystrajal. Ale raz sa stalo, ze aj po relativne malom mnozstve (asi 2 pohare vina) dosiel domov taky, ze jazyk sa mu plietol a bol divny, nie uplne prijemny. Neviem, cim to bolo. Ja som bola prave tehotna, tak si to zlizol a odvtedy sa nejako zlakol a velmi si dava pozor na mnozstvo, uz som ho ani raz nevidela ani len jemne pripiteho.
@saska2559 agoj, stane sa.kazdy uz urobil nejaku blbost a ten kto si mysli, ze blbost neurobil, tak nie je k sebe dostatocne kriticky
Uz si sa ospravedlnila a vies, uz je to na nej.ci jej za to stojis.uz sa v tom nevrtaj viac a ani nevysvetluj.ak ta kamoska pozna, tak ti odpusti a nebude ta podozrievat zo zleho umyslu.
Druha vec je,ci ju to zranilo a sposobilo jej to nejaje komplikacie.vtedy moze hnev trvat dlhsie.
Mohla tam byt aj nastrbena dovera,ale tak vravim,ak ta pozna,tak pochopi,ze umysel nebol zly ani zakerny.
Ďakujem vám všetkým, je mi ľahšie na duši. Čas je najlepší liek, ako to tak vnímam v mojom prípade pre obe strany.
Ďakujem vám všetkým, je mi ľahšie na duši. Čas je najlepší liek, ako to tak vnímam v mojom prípade pre obe strany.
@saska2559 Myslim ze frajera do toho nemusis zatahovat alebo mu to kludne povedz on to urcite nebude tak prezivat ako ty . S kamoskou to uz asi neurovnas zbytocne si sypes popol na hlavu . Proste sa snaz neopit sa a vsetko bude ok.

Odpustiť sa dá, no zabudnúť nie ... vzťahy sa možno urovnajú, no už nikdy to nebude tak ako predtým.