Ako ochrániť deti pred násilným exekútorom?
Zdravím. Mám známu. Keďže ona sama už nevládze, rozhodla som sa napísať sem.
Známa je vychudnutá už na kosť od stresu. S manželom sa rozvádza. Prišla mu na neveru, ktorá trvala už dlhodobo.
Lenže milostivý pánko sa nevie zmieriť s tým, že už nemá doma full servis plus milenku, tak robí zle. Majú spolu dve deti 4r. a 6r.. Deti sa ho boja, nakoľko na nich nemá problém zdvihnúť ruku. On si však podal neodkladné opatrenie, lebo chce deti do striedavej starostlivosti aj napriek tomu, že osamote s tými deťmi snáď nikdy nebol a ony k nemu tiež nechcú ísť, boja sa ho, staršie dieťa sa dokonca vyjadrilo, že ho neznáša.
Na svoju ženu narobil kopec podvodov keď bola ešte konateľkou jeho firmy. Falšoval jej podpis. Keď mu to vykričala, len sa zasmial, že mu nič nedokáže a podplatí písmoznalca rovnako ako aj v minulosti...
Raz vbehla nechtiac do protismeru, keď mala deti v aute, nikomu sa nič nestalo, avšak on má videozáznam z auta a chce ho použiť proti nej, že je nebezpečná, pritom on s deťmi havaroval v aute 🙈 on si všetko na ňu nachystal, zrejme to plánoval už dlhodobo v prípade, že by mu prišla na neveru a chcela sa rozviesť.. nemôže ísť ani policajtom, lebo on s nimi chodí na pivko, čiže je "chránený"... Nevie už na koho sa obrátiť, je psychicky na dne... On je exekútor a robí všetko pre to, aby ju zničil...
Čo sa týka majetku, kašľať na to, ale ako ochrániť tie deti, keď samé nechcú k nemu ísť? Keď ich nemá problém udrieť aj na verejnosti?? Dokonca keď dal staršej facku a rozplakala sa, tak jej ešte kopol do nohy, nech nereve 🙈 no hotový otecko roka, videlo to veľa ľudí, ale keďže on je "PÁN EXEKÚTOR", nikto na neho nemôže nič...
Ideálne by bolo teda ukoncit spoluprácu s právnickou ak jej nedôveruje a osloviť o pomoc nejakú mimovládnu organizáciu ktorá sa venuje ženám
Robia celkom fajn poradenstvo
ukončiť spoluprácu s právničkou , a nájsť si inú , najlepšie v inom kraji alebo okrese. Zažila som vojnu medzi ženou -sudkyňou a mužom - advokátom právnikom . To bol masaker , ju nechcel nikto zastupovať v danom krajskom meste. Našla si právnika v inom krajskom meste, ktorý veľmi razantne zakročil .
začať si mala tým že je exekútor a nie tým že všetkých podplaca. niekedy ani nemusí. držím palce, asi najlepšia rada ktorá ani mne nenapadla je aby sa obrátila na nejaké centrum pre týrané ženy. a pripravila si nervy. jednosmerka je to najmenej čo ju čaká 🙊
tak so všetkými policajtmi v meste asi nechodí na pivo, ani s ľuďmi zo sociálky, ani z centra pre týrané ženy, právnik sa tiež dá nájsť iný, existuje detský psychológ, ktorý vystaví posudok... možnosti sú, treba ich hľadať, jeden poondený exekútor nie je predsa riaditeľ zemegule. Musí bojovať, možno to bude mať ťažšie, ale vzdávať sa dopredu, pretože chlap povedal, že ju zničí, nemá zmysel
Bože, veľmi smutný príbeh 😭😭😭, kamarátke prajem veľa síl a nech to nevzdáva. A nemala by chradnut, nech sa drží kvôli deťom, lebo ak ochorie, tak to nebude dobre. ❤️❤️❤️🙏❤️❤️❤️
Bude to narocne ale v konecnom dosledku moze z toho vyviaznut celkom dobre..Nech ma na telefone pusteny diktafon pri najblizsej hadke, nech si zaznamenava kedy kde a co povedal,nech o tom jej muz nevie a aj ked sa to mozno nebude dat pouzit bude mat stale rukolapny dokaz toho ze to vyslovil, ze sa jej vyhraza a ako sa sprava k detom..., dalsia vec vyhladat aj v inom okrese ludi, ktori mozu byt napomocni...rozne institucie,podat to na iny sud kvoli zaujatosti, skratka nerobit byt stale o krok pred nim...To ze je exekutor este z neho Boha nerobi a dalsia vec je taka doba ze za podplacanie sa ide v super rychlom konani sedet,takze kazdy si uz premysli ci mu taketo manzelke krizy stoja za to aby bol pravoplatne odsudeny za podplacanie...
To sú len také reči na zastrašenie. To, že niekto chodí na pivo s policajtmi, ešte neznamená, že je nedotknuteľný. To, že niekto má známych, ešte neznamená, že môže všetko a všetko sa mu prepečie. Používa to len na zastrašenie svojej ženy, ktorá mu na to skočila a zhltla aj s navijákom. Nech sa ho prestane báť a postaví sa mu hrdo čelom. Nikto nie je nedotknuteľný! A neverím, že chce deti naozaj do striedavej starostlivosti, je to len ďalšia jeho zbraň proti jeho žene. Deti by mu boli len na oštaru popri milenke.
Ako radili vyššie,,, ísť na centrum pomoci pre týrané ženy. Oni jej pomôžu i s právnikom. Všetko nech si spíše na papier, môže ako čestné prehlásenie, že falšoval jej podpisy. Že právnička neodpovedala, vyhrážannie. Deti sa ho boja. Že on havaroval s deťmi. Ak bola podať trestné oznámenie na muža, nech si vypýta od policajtov kopoiu. Ak odmeitnu ju vypočiť, nech si pýta ich mená a to tiež zapíše do čestného prehlásenia. Všetko to bude potrebovať právnik.
On keď dá žiadosť na súd na striedavú starostlivosť, kolízna opatrovatelka sa bude pýtať detí na otca. Aký majú s ním vzťah. Keď jej povedia, že sa ho boja, súd u neschváli striedavú starostlivosť.
Všetko, čo bude vybavovať, nech nikomu (okrem teba) o tom nehovorí. Aby sa to nedozvedel jej muž. Nezačal konať vo svoj prospech.
Buď jej oporou. Nech sa ničoho nebojí. Všetko sa na dobré obráti.
@fauko viera je síce pekná vec, ale môj dedko hovorieval "pomôž si, človeče, aj Pánboh ti pomôže"... keď ona sama nepohne prstom, Boh za ňu potrebné veci nevybaví
Som cakala,že bude aspoň poslanec alebo mafián po tom popise… tohto exekútorka tvoja kamoska so správnou pomocou a taktikou v pohode ukľudní, aj keď sa začal skôr pripravovať. Pri takýchto psychacoch sa dá “dohodnúť” cez peniaze, v zmysle bude platiť na deti symbolicky, dá vám pokoj. Pre niekoho môže byt riešenie a ten pokoj stat za to
S mafiou ťažko.
@all no ona je už len kosť a koža a odišiel jej hlas od tých nervov, už iba šepká... Je vysílená, úplne mimo... Takže hovoríte centrum pre týrané ženy... Dobre, dnes by som s ňou mala byť, spravím všetko čo je v mojich silách.
A exekútor, on si práveže myslí, že je Boh a tie deti chce, lebo nechce platiť výživné. Čo však nevie, že platiť môže aj pri striedavej, ak jeho príjem vysoko prevyšuje jej príjem, to už som pozisťovala... Áno, aj mne napadlo, že nemôže poznať všetkých, a aj keby áno, oni majú predsa svoje povinnosti tiež, kamarát nekamarát...
A to, že podpláca, sa sám priznal.. vraj už raz sfalšoval podpis, podplatil grafológa.. Akurát, že falšovanými podpismi sa nemá zaoberať grafológ, ale pismoznalec, aj to som zistila z jedného článku so súdnou znalkyňou... Čítam, googlim, zisťujem, snažím sa jej pomôcť ako sa dá, ďakujem všetkým za rady ❤️

A rozmýšľame, či nepodplatil aj známej právničku, pretože ona sa nijak k tomu nevyjadruje, akoby to ani neriešila... 🙈