Ako ochrániť vzťah pred zásahmi svokry?
Ak sa o niečom rozprávame tak mi pritakáva hovorí že mám pravdu a je na mojej strane no v zápetí na to hovorí mužovi presný opak a nech si najde niekoho lepšieho, hovorí mu výmysly na mňa, podvedome (z jej strany vedome) ho proti mne poštváva a navádza alebo teda vyvoláva medzi nami hádky… samozrejme on počúva. To že je falošná som vedela od začiatku. Nemyslela som si ale že to zajde až takto ďaleko lebo extremne nám rozbila vzťah a na jej podnety spolu absolutne nevychádzame. Viac spolu niesme ako sme. Najviac ma trápi že si je vedomý toho aká jeho mama je a že nám zámerne rozburava vzťah no aj tak ju stále počúvne. Cítim to už tak zle že sa koli nej rozídeme definitívne.
Nerozídete sa kvôli nej ale kvôli jej synáčikovi. Zabudol prepnúť na funkciu manžel.
Prerus s nou kontakt, absolutne sa s nou nebav. Ak tam budes musiet ist, tak len s usmevom a bez reci. Proste odpovedaj jednoslovne, debaty ziadne nevytvaraj, nehovor jej absolutne vobec nic. Doma zo seba urob najlepsiu verziu samej seba. A nejaku dobu sa na nu muzovi ani nestazuj. Neskor daj muzovi najavo svoj postoj, alebo ho zober na parovu terapiu. Ak toto cele nevyjde, vies asi kde to skonci.
@liv1 presne tak. A nikdy sa jej nesťažuj na jej syna! Nikdy! Darmo,že ti svokra dáva za pravdu. Ak je medzi tebou a mužom dusno, nevešaj to na jej nos. Nikdy! To že sa na neho sťažuješ, podvedome dávaš na javo, ako ho zle vychovala.
Vie o vás všetko, a načo? Čakáš,že mu ona dohovorí? Za 5 minút prevychová? Svokra ti pritakáva, aby z teba čo najviac vytiahla. Spravila si akože u teba dôveru.
V konečnom dôsledku ešte o tebe vyhlási,že si psychicky narušená a labilná ( lebo vie všetkoooo)a on jej princ Krasoň by si mal určite nájsť niekoho LEPŠIEHO. Ak má dcéru,hneď ťa s ňou porovnáva.
Nemaj jej to za zlé. Je to už raz tak ( dúfam,že ja taká nebudem).
Najbližšie ak s ňou budeš: úsmev a la Hollywood, všetko zvládaš, si v pohode, o jej synáčka Krasoňka je postarané, navarené, vyžehlené v komínkoch a zoradené podĺa odtieňov a Krasoňko priberá. A nič nevešať jej na nos, buď milá, stručne a milo odpovedaj.
Na otázku a čo máte nové, povedz, á že ani nič také...a dávaj si pozor na každý jej krok ale ostaň milá.
Svokra nikdy ale nikdy nebude tvoja kamoška. Nikdy ťa nepochopí. I keď budí ten dojem. Vezmi to ako fakt. Neber to ako zradu. Je možné,že info,ktoré z teba vytiahla, teraz používa proti tebe.
Prečo je to tak? Asi keď žena starne, stáva sa z nej zákerná ježibaba ( no dobre, nie úplne všetky svokry).
No to je od svokry hrozne hnusne. Taketo falosne pretvarky neznasam.
Ale tvoj problem nie je svokra, ale manzel. Ak by ste mali dobry vztah ziadna intrigujuca svokra by ho nedokazal rozbit. Ja by som dala muzovi ultimatum, bud sa odstahujete aspon 2 hodiny autom od nej, alebo je koniec. Tak nech si vyberie medzi tebou a mamou, lebo zda sa ze nie je mozne mat obe, zial.
Inac napis viac ako konkretne vam rozbija vztah. Preco nie ste spolu? Lebo je on stale u mamy?
Dropla by som majk a odisla aj z takeho vztahu…
A prečo riešiš niečo s ňou, a nie s tvojim partnerom, keď vieš aká je?
A na chybe je zas synacik a nie maminka.
Je to partner ci manžel? Ak nie je manžel, dávno by som odišla.
@lukbe myslím,že partner,lebo píše,že viac spolu nie sme ako sme.
Otázkou je @autorka či je ten partner s tebou šťastný,lebo keď doma hovorí opak,jasné,že je mama na jeho strane.
Takze je možné,že aj vás vzťah má trhliny a možno za to vôbec jeho mama nemôže. Iba si si ju zosobnila ako hlavného vinníka.
@terezka1947 veď práve, tak aká svokra potom? A áno, príčina budem v synovi a jeho vzťahu a nastavení k partnerke.
To je mi ľúto, je to hrozne, ze manzelovi je prednejsia mama, pricom tym, ze ste manzelia ju nestrati. A ma aj teba. Ale ked sa rozvedie teba strati a z mamy viac mat nebude. Sice viem byt niekedy detinsky- ako vravi ta moja- ale toto spravanie povazujem za velmi nevyzrete pri dospelom- taka priputanost k rodicom( strach to asi nebude). Chapem, ze na zaciatku môze byt u mnohych, boli tym najblizsim, co dovtedy mal, ale dospely clovek sa jej ma vediet zbavit, kedze uz zacal vytvarat rodinu s manzelom/kou.
partner, alebo manzel? ja by som po svojom boku nechcela lahko zmanipulovatelneho jedinca, ktory zerie kazde mamkine slovo a pritakava jej..
Ty si 45rocna zena za zenitom, ze sa takeho drzis?
Viem o takomto manželstve. On začal piť, rozviedli sa, ona sa odsťahovala, stará zomrela, on dostal sa do dlhov, exekúcie a nakoniec musel predať dom, ktorý vlastne ani nikdy nedokončil. Deti nevýdavá, nepriznávajú sa k nemu a nikto ani nevie kde žije a čo robí. Jeho brat si to hneď na začiatku poriešil s matkou a žije si spokojný rodinný život. Je to otázka priorít dotknutých ľudí. Tam on musí spraviť rázny krok a určiť si čo vlastne chce, ty si so svokrou sama nepomôžeš
svokra je zlá, ale tvoj problém je manžel, ktorý jej verí, keď na teba kydá. Toho rieš, nie svokru, s tou sa prestaň baviť okrem najzákladnejšej konverzácie, pozdrav "dobrý deň" snáď proti tebe neotočí
To je manzel, ci priatel? Ak priatel treba sa rozist.
A teraz si predstav že existuje niekde na svete chlap ktorý si váži svoju ženu. A jej názor je pre neho prvoradý a netreba s nikým súperiť. Takže ja by som dala nohy na plecia a po rukách by som utekala. Nornálne zahodit mobil peňaženku a utekať 😂 Alebo ak si trpezlivejšia skús ešte komunikáciu a poradňu. Ja by som si s takého chlapa asi ale robila veľkú srandu( a nejdeš k maminečke na obedík? Ona ti tak pekne vie nakrájať mäsko) . Toto by vyriešeniu ale nepomohlo jedine že to chceš ukončiť ... Máte deti?
tak je rozdiel že či je to manžela a mate deti a či je to priateľ a nemate deti.Alebo manžel a ste bezdetní.Vtedy by som sa rozviedla aj keby že len žijete spolu zišla by som s kratšej cesty ako toto preživať roky.Nech si žije s mamou.
Nesprávne na to pozeráš (tak ako som pozeral i ja v mojom ex vzťahu)...
Nie matka tvojho partnera, ale tvoj partner je problém 😉
Vzťah je medzi tebou a tvojim partnerom, je to váž vzťah.
Tvoj partner si musí uvedomiť, že ty si jeho žena, že vzťah tvoríte "vy dvaja" a nie "traja... on, ty a mamička 🙈 Ak si toto on sám neviem uvedomiť, tak vy vzťah nemáte, resp. si u neho nie na prvom mieste, čo je problém.
Mamička môže narozprávať čo len chce, ale on má byť chlap a má povedať: "Mami, ja ta mam rád a ty to vieš, cením si tvoje názory a rady. mamou mi budeš celý život, ale ja mam partnerku/manželku a ocenil by som, keby si sa do nás nemiešala. Naše problémy si vyriešime sami a viac sa o tom nechcem rozprávať."
To platí samozrejme i opačne u ženy 😉
Každý z nás má svoju rodinu, ale treba si "slušne" urobiť poriadok a vymedziť mantinely. Pokiaľ to žiaľ niekto neviem, tak ako tvoj manžel (nevedela moja ex), tak potom tie vzťahy jednoducho drbnú...
Najhoršie, že toto si veľa ľudí si toto neuvedomuje, resp. nevie priznať... Nič horšieho ak niektorý z partnerov dovolí infiltráciu tretej osoby do vzťahu...rodič, milenec/milenka, atď... a ž to ide...
Charakter tvojej svokry nekomentujem, veľa ľudí je falošných, s dôverou treba opatrne, hoc je to rodina...
P.S. nadarmo sa nevraví... pohnevať si svokru, je začiatok konca vzťahu (ak partner nemá vlastný úsudok a rozum) 😎
Verím, že dvoj partner sa preberie a uvedomí si, kde je mama a kde si ty...😉

akože synáčik počúva od mamy aby sa na teba vykašlal a on jej pritakáva?? 😲