Ako odísť od manžela? Za všetko mi nadáva
Poraďte mi ako od neho odísť? Za všetko mi len nadáva. Už mám toho plné zuby.
Nerozumiem, akú radu potrebuješ ... keď si o tom, že chceš od neho odísť skalopevne presvedčená, oznám mu, že odchádzaš, zbaľ sa a odíď, či?
@lucia851
Tie, co tu radia len sa jedneho vecera zobrat a plesknut dvermi, asi neboli v takejto situacii. Na tvojom mieste by som si najskor vymyslela nejaky plan a pozistovala, ake su moznosti. Ak nemas kam odist, existuju utociska pre matky s detmi. Treba si to obvolat pripadne sa s niekym poradit - mozno aj s nejakym psychologom, ktory by ti dodal trochu sebavedomia. Drzim ti palce.
V prvom rade si najst byvanie alebo poprosit rodinu o pomoc,kym sa nepostavis na vlastne nohy. Ak mas deti,treba podat na sud predbezne opatrenie,aby si ich mala v starostlivosti. A odist bud sa zbalit a ist,ak je to tyran a nasilnik a nie je moznost slusneho odchodu. Ak je to normalny clovek,tak sa s nim dohodnut,ze odchadzas,oznamis mu kam ides,co planujes a predbezne sa dohodnete ako a kedy bude vidat deti.
@lucia851 ja som odisla nasledovne: po tom co mi manzel znemoznil odchod na aute lebo mi prepichol kolesa na aute som z prace sadla na autobus, cestou som si na papierik napisala par telefonnych cisel na ludi ktorym som mohla verit a isla k prvemu bankomatu.. Pokial som k nemu prisla samozrejme uz na nom bolo len 60€ tak som ich vybrala a isla si do tesca kupit sim kartu. Staru som vymenila za novu ( aby ma nemohol lokalizovat a v tom momente som taxikom odisla na opacnu stranu mesta. Odtial som zavolala prvemu cloveku co som vedela ze je najblizsie ci po mna nepride. Samozrejme prisiel. Prve 3 noci som prespala u rodiny. Potom u znamych tak zas u rodiny zas u znamich a po mesiaci som to uz nejak dala sama.. Nemala som ziadny plan len kludnu hlavu a jedinu myslienku ze ma nesmie najst. Povodnu simku som zapla iba v aupatku alebo v inom nakupnom centre na 5 minut..
Tak chceš odísť ci nechceš odist
@lucia851 psychické ochorenie nemám, ale chronické bolesti mám dlhodobo, chystám sa na operáciu. Ono treba so sebou robiť to, čo sa dá. Liečiť sa, udržiavať fit, hlavne sa v tom všetkom neutápať. Chápem, že so psychickými chorobami je to ťažšie, ale vždy sa dá posunúť aspoň o maličký kúštiček ďalej...
@lucia851 tak si tie nervy ventiluj niekde inde a nie na koníky a nepros o rady ,ak ich nechceš .Choď sa pomilovať s mužom,keď mám dobrú náladu a nezakladajú zbytočne diskusie ..ženy ti tu chceli poradiť ,dali ti odpovede na otázku,ktorý si položila a ty tu na nich útočis...tiež mám niekedy toho dosť ..ale nevypisujem tu hlúposti a neútočil potom na ľudí,čo sa mi snažia poradiť
@mamkalentedkova perfektne napisane 👍👍

@lucia851 a mas kam odist?