icon

Ako odísť od žiarlivého a manipulatívneho partnera?

Včera o 19:35

Ahojte,

najprv by som začala tým, že bývame s mojím otcom, ktorý je starší a chorý, takže si neviem predstaviť, že by som ho nechala bývať samého. Bývame teda u neho ja, môj priateľ a tri deti.

Zo začiatku to nebolo ideálne, ale postupne sa to začalo zhoršovať. Môj priateľ začal fajčiť trávu a časom sa zmenil – je extrémne žiarlivý, negatívny a psychicky ma ničí. Sme spolu 9 rokov, ja mám 38 rokov, on 37.

Neviem sa od neho odpútať, aj keď býva u nás. Vydiera ma, bojím sa, čo by robil, a možno sa bojím aj samoty. Vždy keď som rozhodnutá to ukončiť, začne plakať a ja ho začnem ľutovať.

Robí nám zo života peklo. Musím mu všetko fotiť, kde som a čo robím, sleduje ma cez telefón, musím mať zapnutú polohu. Nemôžem sa ani normálne osprchovať pred alebo po práci, lebo ma hneď obviňuje, že som bola s niekým. Kontroluje mi spodnú bielizeň po celom dni, fotí ju a obviňuje ma z nevery.

Prehráva peniaze a nedáva mi nič. Ja sa potom pýtam sama seba, prečo som taká sprostá a prečo si nevážim samu seba.

Bojím sa samoty, aj keď ho stále ľúbim. Manipuluje so mnou, všetku vinu hádže na mňa a ja ho stále ľutujem. Paradox je, že si rozumieme vlastne len v posteli, inak spolu ani poriadne nefungujeme. Väčšinou chodím sama, on si rieši svoje veci a kamarátov. Ja mám dve starsie deti (17a 19) z predošlého vzťahu a tretie dieťa mám s tymto priateľom ma 7 rokov. Ani sa o neho nezaujima.

Už mu neverím, mám pochybnosti a stále sa len hádame. Všetko hádže na mňa a ja už nevládzem.

Chcem to ukončiť, chcem mať pokoj a slobodu, nechcem sa takto trápiť. Len neviem nájsť tú silu to naozaj spraviť.

anonym_1a9d57
Včera o 19:36

Byvanie je koho? Tvoje? Otcove?

autor
Včera o 19:37
@anonym_1a9d57

Byvanie je koho? Tvoje? Otcove?

@anonym_1a9d57 Otcove. A Mám ďalších 4 súrodencov.

To píšem preto, že to berieme že to je “naše” ale je to otcov byt

anonym_33139a
Včera o 19:39
@anonym_autor

@anonym_1a9d57 Otcove. A Mám ďalších 4 súrodencov.

To píšem preto, že to berieme že to je “naše” ale je to otcov byt

@anonym_autor ako s ním môžeš spať?????????

enmery
Včera o 19:47

Ľudia sa boja depresie, schizofrenikov a pritom najviac zničených život a dokonca vrážd ma na vine žiarlivosť a manipulácia. Toto, čo popisuješ je taký extrém, že to nemá obdobu. A vieš čo je na tom najhoršie?Chorobne ziarlivci sami vo veľkom podvadzajú alebo sa o to vždy a všade snažia. Je mi ľúto tvojich detí, pretože takto raz budú žiť aj ony. Sama by si nebola, máš deti, otca, súrodencov.

Prosím Ťa, vyhľadaj si pomoc, aby si nabrala silu to ukončiť, toto nie je život. Posielam objatie.

PS:Neľúbi ho, si uviazana v tzv trauma bondingu, prečítaj si o tom niečo.

domkakvet
Včera o 19:48

@anonym_autor sama nebudes, mas svoju rodinu a deti, on ti nedava nic, iba ti je na pritaz, ukonci to a budes mat pokoj.

anonym_7b67e9
Včera o 19:50

@anonym_autor Budem ti držať palce ďalej. Máš to veľmi ťažké. Ale určite sa dá žiť lepšie. Samoty sa vôbec nemusíš báť. O to to mas ľahšie, keď nie ste zobrati. Toto nie je láska a ani nemôže byť. Zaslúžiš si oveľa viac.

anonym_7c61be
Včera o 19:56

Bývate u tvojho otca tak ho vyhoď.Nici deti aj teba .Keby je taký somnou nemala by som nad ním štipku zľutovania a už vôbec by som snim nespavala lebo by sa mi hnusil taký zm....

susy5
Včera o 19:57

nepoznas zivot bez neho... kedy si to spoznala, neverila by si, ako krasne by sa ti zilo....

kvoli
Včera o 20:00

Ja len že psychicke týranie je tiež trestný čin....

anonym_26a313
Včera o 20:23

Až keď od neho odídeš, pochopíš, že môžeš žiť pokojne, bez stresu a obáv, že zase na teba vybehne, stále ťa bude obviňovať.... Povedz mi, že to s ním končíš, že odmietalaš taký život. Vymeň zámok a komunikuj už len cez právnikov. Ak nevieš, ako postupovať, obráť sa na nejake krízové centrum a tam ti poradia, nasmerujú ťa. Odiď čo najskôr, lebo toto všetko vidia tvoje deti a budú mať problém vo svojich vzťahoch. Možno to negatívne poznačí celý ich život.

anonym_2f677e
Včera o 20:28

https://www.sme.sk/podcasty/ludskost-tyzdenny-p... Hladaj si tam aj dalsie diely podcastu Ludskost - o traume, nasili vo vztahoch... su to velmi dobre rozhovory s psycholoickami, polistuj si tam trosku.

Prvy krok, aby si vedela odist je: Aby si chapala, co sa ti deje, preco zotrvavas v takomto zlom vztahu, co ta v nom drzi.

enmery
Včera o 20:32

@anonym_autor Ešte mi napadlo, neviem, kde žiješ, ale sadni si za net, a vyhľadaj si Centrum pre týrané ženy. Najbližšie k tvojmu mestu, zavolaj tam. Oni ti pomôžu a určite súhlasím s komentárom vyššie, podcast Ľudskosť.

Áno, si týrané žena a bude to mať nekonečné následky na deti, ak ich v tomto ponecháš. V tomto je na 100%Problém tvoj partner a nie ty.

anonym_1a2101
Včera o 21:16

Odporucam dieta c.4

anonym_3c43f8
Autor odpoveď zmazal
martinka13
Dnes o 05:59

Neuveriteľné ako si niekto dobrovoľne ničí život. A čo už úplne nepochopím, aj život svojich detí.

anonym_0842c1
Dnes o 07:48

@anonym_autor zbaliť tašku a poslat kade ľahšie a dať na súd žiadosť o výživné.
A keď sa bojíš samoty, tak ja ti za seba môžem napísať, že v samote nájdeš pokoj, sebalasku a dôstojnosť.

kvoli
Dnes o 08:01

Ešte mi napadla otázka, ak by v takom vzťahu žila tvoja dcéra /mama a pýtala sa ťa na radu čo by si jej povedala?

anonym_0eeefb
Dnes o 08:13

Akej samoty sa bojíš, ved mas 3 deti. Tento kreten tebe a deťom ničí život a ty vidíš len to, ze ked odide, budes sama🤦‍♀️ prosim ta vyhod ho a uz nikdy sa k nemu nevrat.

kati1414
Dnes o 08:41

Modlim sa za teba aby si nabrala silu odísť, bude to najlepšie, čo môžeš urobiť. Viem z vlastnej skúsenosti, aké je to ťažké.

anonym_5cb31b
Dnes o 09:45

Vymenit zamky, byt je otcov, dovidenia, veci pred dvere a na sud osobna starostlivost o dieta na tvoje meno a vyzivne
Fuj, ze s takym clovkeom vobec lahnes do postele

anonym_4058b3
Dnes o 09:56

@anonym_autor robí ti zo zivota peklo a zrejme aj detom teda urcite a ty nevies ako sa odputat? Kridte oane vymen zamok vyhod mu veci pred dom a caw

anonym_4058b3
Dnes o 09:57
@anonym_0eeefb

Akej samoty sa bojíš, ved mas 3 deti. Tento kreten tebe a deťom ničí život a ty vidíš len to, ze ked odide, budes sama🤦‍♀️ prosim ta vyhod ho a uz nikdy sa k nemu nevrat.

@anonym_0eeefb ona tiez nie je normalna ked za naj problem povazuje samotu