Ako odmietnuť sesternicu ako krstnú rodičku?
Ahojte, asi 5 rokov dozadu sme sa so sesternicou pri dlhom cestovani bavili, že ani ona nie je Krstna bratovym deťom ani ja sestriným deťom. Že ak raz budeme mat naraz deti môžme byt navzájom krstné.
Jej sa tri roky dozadu narodil syn a mna dala za krstnu, je to už jej 2 dieta, tamto ma inú krstnu.
Teraz som tehotná a ona tak automaticky berie že bude Krstna, napr.volala som jej čo robí, že štrikuje pre krstniatko.vtedy som na to nereagovala, aj jej brat čakajú dieťa ale krstných dávajú kamosov, takze určite nie pre brata.
Ja som síce malemu Krstna, ale už nie sme v kontakte tak často. Aspoň z môjho pohladu.
Fakt by som ju nerada dala za krstnu, ale neviem ako jej to povedať. Alebo či to fakt už berie ako automatika. Mala som vtedy 21 rokov.
Prosím help, čo si o tom myslite 😫
Prosim Ta fakt jej to povedz hned,nie ze ona chudera chysta uz nejake veci pre tvoje dieta ako pisala a ty takto
@sima234 slobodná môže byť. Problém je, ak žijú "na divoko" alebo majú svadbu len na úrade.
@zuzana2023
Kamoške som na rovinu povedala, že proste sa naše vzťahy zmenili v poslednom čase, hlavne priority, nie sme si už tak blízke, ako sme si boli a chcem pre malého krstných, na ktorých sa bude môcť spoľahnúť, ktorí budú stále v jeho živote (preto rodina, lebo tej často sa nezbavíš, aj keď chceš 😂).
Ja osobne by som kamarátov nedávala (tiež sľub, keď sme boli mladé blbé). Tí môžu dieťa ľúbiť, zaujímať sa o neho, aj bez toho, aby boli titulovaní. Ale keď budeš riešiť napr o 10 rokov prvé sväté alebo o 20-30 rokov svadbu, kde sa ten titul krstných rodičov "využíva", aby náhodou už aj tí kamoši neboli dávno starí známi.
(Samozrejme, to sa môže stať aj s rodinou, ale menšia šanca a hlavne ak máte v rodine dobré vzťahy).
Len jej to povedz čo najskôr. Ja som krstných chcela, aby boli životným vzorom malému, aby sa o nich mohol oprieť, vždy sa na nich spoľahnúť. Nič som nečakala materiálne/finančné, nemám to ani veľmi rada, lebo mám pocit, že potom musím vrátiť.
Ale oni ešte len v bruchu bol sa už išli ošaliť výbavou, hračkami, úsporami, naozaj ho berú ako vlastného syna 😁 tak aby sa aj sesternica nepripravala na to a zistí, že veci sa majú inak.
My sme najprv chceli dať za krstnych moju sestru s mužovym bratom, už sme s nimi boli aj dohodnutí, keď tu zrazu raz sa môj muž pripil s mojím krstným a dohodol sa s ním, že našej malej bude krstný on so ženou 🤣 skoro ma vystrelo, ale ten nápad sa mi popravde zapáčil a nakoniec sme to tak aj urobili. Sestra to predýchala za pár dní a švagor to zobral športovo (tomu tuším aj odľahlo 🤣)
@eva8 to je sesternica kej nie kamoska
Tak ale nechápem.. Píšeš ze ste sa odcudzili napriek tomu, že ty si krstná ich synovi.. Hlavne ze ona vie ze si tehotná a striktne pre tvoje babo niečo.. Tak asi nemá ku tebe taky chladný vzťah, keď vyrába pre tvoje ešte nenarodené dieťatko niečo.. K tej oslave.. Nevieš čo sa stalo, mozno sa doma pohádali s mužom a nevdela ako ti to ma povedať a nechcela aby tse zrovna vtedy prišli, bolo je to trápne, tak sa vyhovorila. A možno mala aj nejaký vážnejší dôvod, kt. Sa vôbec nemusel týkať teba... Chod v najbližšej dobe ku nej, vianočné darčeky zaniesť krsniatku a porozprávajte sa... Povedz jej na rovinu, že tvoj muž chce za krstných tých a tých a ty nevieš čo máš robiť. Uvidíš ako zareaguje, mozno ti povie, že je to v pohode a vyhovej mužovi. Ak sa hradí, že si jej to sľúbila tak povedz, že sa musíš ešte o to porozprávať s mužom, aby ste sa zbytocne nerozhadali ako aj v rodine aj s priateľmi... Uvidíš podľa jej reakcie 🙂 inak u nás je tiež tak synovi sú krstný mužov a sestra s manželom a dcere mužov brat s priateľkou (ale ona nie je krstná oficiálne pretože nema prijímanie) a naši majú krstných štyroch. Aj keď toho brata s priateľkou volajú castajsie po mene ako "titulom" ale vedia ako to je..
@zuzana2023 uz aj strikuje, ja si nemyslim, ze by bola zla krstna.

@zuzana2023 tak potom jej proste napis ze chces dat niekoho s kym ste castejsie v kontakte a po dohode s muzom