icon

Ako odpovedať na dotaz ohľadom pocitov?

1. apr 2025

Baby píšem si s mužom a vždy keď sa spýta ako sa cítim a ja sa cítim zle, spýta sa ma - čo môžem urobiť aby si sa cítila lepšie?
Ja neviem či som vadna ale v mojej hlave to znie vždy - no mohol by si mi napísal niečo pekné aby som sa cítila lepšie
Ale vždy len odpíšem že asi nič
Bolo by to veľmi vnucovacie keby napíšem tu prvú možnosť?

pralinka25
1. apr 2025

neviem. ja nezvyknem pisat ludom ze sa citim zle aj ked by to tak just bolo. a uz vobec nie muzovi ktoreho by som chcela zaujat, ocarit. nic v zlom ale ono to aj cloveka dost odradi.
a ked uz teda ze fakt musis (nechala by som si to pre kamosky nie na vytvarajuci sa vztah) tak by som napisala nech mi napise nejake vesele historky co zazil kedysi, alebo o tom aky mal den, alebo co zaujimave cital, videl robil ....
zalezi ako dlho si pisete kolko krat ste sa videli...

rozculena
1. apr 2025

tak mu nepíš,že sa cítiš zle.To fakt by ti pomohlo,keby ti písal nejaké kraviny?

lindous
1. apr 2025

Keď sa pýta, zaujíma sa, je fajn úprimne odpovedať, ale teda aby som pravdu povedala, mne keby toto niekto povedal, tak fakt neviem čo “niečo pekné” chce počuť alebo čo na toto povedať…komplimenty? frázy, že bude lepšie?…

evcagabi
2. apr 2025

A co konkretne pekne by si chcela? Fakt si neviem predstavit, aka napisana vec by mi zdvihla naladu. Leda tak vtip 😅

taktotedanie
2. apr 2025

Nezvyknem cudzim ludom toto pisat

petracandle
2. apr 2025

Bez urážky, čo máš 15 rokov, že máš potrebu analyzovať čo komu odpísať?

Nehovoriac o tom, že normálny človek sa na otázku "ako sa cítiš" nezačne hneď sťažovať..bavíme sa o cudzom človeku s ktorým sa zoznamuješ, nie o naj kamoške či manželovi. Nikto nemá rád sťažovanie a negatívne naladenie. Pokiaľ si teda neprechádzaš nejakými vážnymi problémami ale to tiež hádam nebudeš vešať na nos cudziemu človeku...
Je to nápadník a nie platený psychológ

moonlight1210
2. apr 2025

“čo môžem urobiť aby si sa cítila lepšie?”
Toto mi pride ako opisane z nejakeho check-listu tych “spravnych” otazok, ako udrziavat vztah a byt lepsi partner.
Na insta presne tuto otazku (presne a uplne v tomto zneni) vidam casto v roznych jazykoch na kanaloch radoby vztahovych poradcov (v ramci zoznamu tych “spravnych” otazok. Pridu mi vzdy tak neosobne, ako vygenerovane AI.).

Logickejsia (na vetu Citim sa zle) mi pride otazka: Co sa stalo?
Lebo ta vyjadri rovno zaujem a ochotu druhej strany povedat viac, cim sam zisti, co by jej pomohlo.

“Čo môžem urobiť aby si sa cítila lepšie?” znie ako - daj mi navod, co mam teraz robit.
To mam povedat: vies co? tak sa ma teda najprv spytaj, co sa stalo a ja ti to teda porozpravam… 🤔

A je fajn, ked aj zena je od zaciatku otvorena a uprimna a nehra zoznamovacie tanceky, aka je vzdy dobre naladena, aby ho tak zaujala.

Co vidis, to dostanes. Uz to moze byt len lepsie. Horsie to uz nebude. Vies, do coho ides. Usetrene sklamanie.

romiada
2. apr 2025

@moonlight1210 moja reč, byť úprimná. Veď ak nemaš naladu 90% času pod psa ,tak je to ok. Raz za čas ma každy deň blbec, smutok, hnev na niečo. Negativne emocie patria do života rovnako ako pozitivne. Keby si mu vyplakavala v každom druhom telefonate a sťažovala sa tak vtedy by sa mohol citit ako odpakovy kôš na Tvoje emocie. Ale ak mu povieš uprimne bez klamstva že ta niečo "dostalo" tak mu daš šancu byť Ti bližšie a zaroveň spoznavaš aj Ty jeho reakcie na veci ktore nie su len veselé a super. A možno Ťa svojou reakciou dokaže rozveseliť ,povzbudiť.

lindusss2016
2. apr 2025

@moonlight1210 ale ta otazka je naozaj fajn, ked je polozena uprimne a cloveku, na ktorom mi zalezi. Co mozem pre teba urobit? Aj ja ju casto dostavam. Niekedy odpoved znie, chcela by som mat chvilku pokoj, oddychnut si, atd. Partner sa postara o deti a ja sa upokojim. Ale ak by sa ma to pytal cudzi clovek, tak je to ozaj len klise

miadi
2. apr 2025

Ak sa citis ozaj zle tsk by si nemala zacinat vztah . Si zranitelna a zeny sa v takom pripade upnu na prveho co prejavi zaujem . Casom sa z neho ukaze manipulator narcis no oni ho nevedia opustit lebo uz s nim maju jedno dve deti a drzi ich spomienkovy optimizmus aky bol na zaciatku vztahu uzasny princ na bielom koni zachranca. To sa mas pytat sama seba co mozes urobit aby si sa citila lepsie . Ten chlap s ktorym si len pises este ani nevie co mas rada co by ta potesilo a pyta si manual ako na teba a tvoju naladu, ked sa citis zle hovor o tom s ludmi co ta poznaju mozu ti dat konstruktivnu kritiku alebo napady ako veci co ta trapia riesit.