Ako ovplyvňuje minulý narcizmus súčasné vzťahy?
Ahojte, neviem, ci svoje myslienky uplne presne sformulujem, ale ti, co ste zazili narcistickeho rodica, partnera, psychicke tyranie, vyhrazanie, ublizovanie, skratka vsetko co k tomu patri - odpovedajte prosim teda ti, ktori viete o com hovorim - stava sa Vam v sucasnosti, ze aj pri dobrom partnerovi/ partnerke sa Vam strachy a pocity velmi silno vracaju? Ze Vas nejaka hadka alebo veci povedane v hneve nesmierne vydesia, neviete sa s nimi dlho vyrovnat? Mate strach doverovat? Mozno to suvisi s uz prezitym? Mozno si to podvedomie pletie a teraz je vsetko v poriadku?
Ono narcista moze byt uplne neskodny, priehladny, ze vies predvidat jeho spravanie, plus minus aj reakcie atd a potom nebezpecny manipulator, ze mu prepina v hlave so sklonmi k agresivite atd. Mala som oba typy partnerov a kym jedneho som mala ale ze brutalne rada, od druheho som doslova usla. Treba selektovat, ale nie je dobre ani jeden z tychto dvoch druhov. Vacsinou su to velmi atraktivni jedinci, vacsinou si vzdy najdu starostlive a empaticke zeny, hladaju totiz svoju matku, kedze boli v detsve takmer vzdy zanedbavani a tyrani.. No a ked nadobudnu vo vztahu nejaku istotu, zacnu sa mstit. Vyzeries si vsetko, co mu jeho mater spravila alebo aj nespravila. Zalezi od stupna postihnutia jedinca, kam daleko az zajde s touto pomstou, ale radim, od takeho ruky prec. Lebo ak do toho spadnes, zacne sa taky kolotoc, ze budes lutovat ze si. Ja som sa z toho dostala pomocou priatelov, plynutia casu, aktivit a cez nove vztahy s ludmi ci partnermi, ktori mi po tychto sialenych vztahoch prisli ako med. Proste clovek sa musi v zivote aj popalit.
Ahoj, ja som si po takom otrasnom toxickom vztahu nasla partnera, pri ktorom absolutne nemam tie negativne pocity, ktore spominas. Verim, ze sa to podari aj tebe a vlastne kazdej, ktora sa z takeho vztahu dokaze vymanit 🌸 That shit ain't easy
Áno, sú to tie pozostatky z toho čo v tebe spustošila tá daná osoba. Ale je to aj znak toho, že možno nie si z toho úplne vonku, alebo proste nechalo to v tebe takéto jazvy a stačí niečo zle a znova sa vystrašíš, zneistieš, čo ak to je taký istý človek ako ten predtym. Treba byť ostražitý, ale ak sa druhý nesnaží a začína sa chovať k tebe ako narcis, hneď zaraz ho vymaž a nadobro! Myslí na seba!

Presne tak. Ja som to mal tak, že som bol narcista, ale bývalá tiež... asi si tým človek musí odskákať a uvedomiť si, že dôveru si musí zaslúžiť či už jedna alebo aj druhá strana. Tiež, že dôvera nie je len o vernosti, ale aj o sklamaní emócií druhého človeka, riešení veci kľudnou hlavou a zmierením sa s tým aký ten druhý človek, tak aby neboli pokusy ho zmeniť. Ľudia sa prirodzene menia sami a vyvíjajú či už k lepšiemu, alebo horšiemu. Daj si čas per seba a ak sa naskytne niekto ďalší v tvojom živote, tak so všetkým ho akceptovať aký je, alebo sa rovno na to vykašľať... prajem už len lepších ľudí v našich životoch 🙂