Ako partnerovi citlivo povedať o sexuálnych očakávaniach?
Sme spolu s priateľom necelý rok a aj keď si vo všetkom rozumieme, tak mu neviem povedať, že v sexe mám vyššie očakávania. Ako neuraziť muža a zároveň mu povedať, že by sa mohol snažiť viac. Snažím sa o spoločný orgazmus, lebo iný má veľmi neuspokojuje. Ale jemu je to väčšinou jedno. Sex mám rada, ale keď si ide sebecky svoje a na mňa kašle, tak si pripadám divná, že chcem viac. Tvrdí, že robí všetko, aby sa mi páčilo. Ale sú to iba slová. Mne to nestačí a bojím sa, že sa urazí, že nie je dobrý milenec. Neviem ako mu to povedať. Záleží mi na ňom. Asi ma skôr zaujíma názor mužov. Alebo žien čo si zažili podobné a podarilo sa im to rozchodiť k uspokojivému sexu. Neradtie mi tu, že ho treba vymeniť.
Začni tym ze najprv sama pre seba si vyjasnis co vlastne očakávaš.
Ked píšeš ze sa snažíš o spolocny orgazmus myslis tym súčasne u oboch? Ak ano tak si očakávania naozaj dala dost vysoké.
Ak tym myslis ze obaja dosiahnete orgazmus tak to su očakávania celkom základne a kazdy muz by sa mal potešiť ked mu pomôžeš ich naplniť.
Cize on uz je hotovy a ty este nie? A nepokracuje inymi sposobmi? Je az take nutne byt obaja naraz (v rovnakom case)? To byva niekedy problem... Musel by zacat dlhou predohrou, rozpalit ta, skusila si mu to naznacit? Nejaku inspiraciu (pekne, romanticke steklive filmy) spolu nedokazete pozriet (bez konkretneho ciela)? Zvadzas ho decentne/laskyplne (aj mimo spalne)? Zvadza on teba? Date sa zviest, aj ked je to take trochu ze "teraz sa to nehodi"? Spolocnemu majstrovstvu sa treba dlhodobo ucit a byt inovativni...
A on sa nebojí, že urazí teba ? Očividne nie keď vravíš že mu to je jedno. Podľa tohto by som sa zariadila. (Ps nie nie je dobrý milenec keď píšeš že mu to je jedno a kašle na teba. A mal by to vedieť a nie žiť v tom aký je on úžasný. Ja by som mu to povedala hned 😏)
Zaklad dobreho vztahu je komunikacia. Aj taketo temy treba vediet odkomunikovat. Co ma 15rokov ze sa urazi? No tak sa urazi a potom sa bude snazit,ak mu bude na vztahu s tebou zalezat. Ak nie, evidentne to dobry partner do buducna nebude. Vo ztahu nie su veci len ruzove ,vazne debaty v partnerskom vztahu pridu po rokoch.
@hugger uvedomujem si, že sú to vysoké očakávania a nie vždy sa to dá, ale mňa by potešila asi aj snaha. Tá ide len z mojej strany. Jemu je to akoby jedno. Nemôžem za to, že mňa spoločný vrchol uspokojí najviac. Aj iné milovanie je dobré, ale väčšinou keď je už on a ja nestihnem tak sa ani nesnaží už. Všetká snaha o to zladiť to je na mne a mňa už to nebaví, lebo si to neviem užiť, keď sa len ja prispôsobujem jemu. Niekedy by stačilo možno málo a zladili by sme sa. Ale keďže jemu to stačí aj takto, tak to nesilí. Ja potom ostávam neukojená a aj keď mi na vzťahu s ním záleží, tak mám pocit že jemu nie. A pritom je to len v sexe. Lebo inak mám pocit, že aj jemu záleží na našom vzťahu, ale na tom, aby som bola uspokojená aj ja nie. Už som si povedala, že to skúsim tak, že keď sa urobím ja, tak budem chcieť koniec, aby pochopil ten pocit neukojenosti.
@madeincssr pre mňa je to väčšinou nutné. Snažím sa ho počkať a potešilo by, keby chcel niekedy počkať aj on.
@timing no presne preto taká otázka. Ako to odkomunikovať, keď muži sú na to citliví.
No mozno ked bude/te trochu "capnuty/ti" po kalisku niecoho dobreho?
Ste spolu rok. To je krátko, prisposob tomu svoje očakávania. Realistické očakávanie je ze obaja dosiahnete orgazmus, v akomkoľvek poradí. Na tomto trvaj. Kazdy jeden raz.
Ked budete spolu niekolko rokov a budete dokonale zohrani mozes skusit mat očakávanie súčasného orgazmu. Zistí si predtym ako to maju ostatné zeny aby to icakavanie bolo realistické.
Normálne otvor ústa a povedz mu to. Keby sa aj urazil tebe to nijak neuškodí keď ti aj tak nevyhovuje. Na naraz musíte byť naozaj zohratý a nie, že skončil a vybavené.
A nemohlo by to "naraz" byt zatial vzdialenejsim (dlhodobejsim) cielom a trvat skor na tom "obaja" a viac sa uvolnit, brat to ako krasnu hru, neupinat sa az tak na ten dlhodoby ciel, skor na to laskyplne zvadzanie a najma vynaliezavost?
Pockaj ja rozmyslam ci chapem spravne.
Ty chces aby ste boli spolu NARAZ?
A pritom z tvojich komentov citam ze dokonca ho nemate ani obaja.
Najskor by ste mali mat orgazmus obaja, nie ze Teba uz necha potom tak a az poton sa snazit byt naraz. Nie?
To vážne naraz? Oveľa väčší problem u vás je že on kašle na to či ho ty vobec mas. Pohovor si že by bolo dobre keby sa snažil vydrzat, kým budes aj ty. Na to sa nemá čo uraziť je to prirodzene.
Ale nielen pre autorku, tak všeobecne do diskusie... Ja som si myslela že spolocne vyvrcholenie je z kategorie romantických knih a ani som potom nejak netúžila. Keď sa podarilo, tak to bola cisto náhoda. Ani mi to nepripadá praktické, mužský a žensky orgazmus ma inu dynamiku. Viac mi vyhovuje, keď si užijem prvá a vo mne to ešte pomaly doznieva a môžem sa sustredit na partnera a tým sa môj vrchol akoby predlzuje. No chápem že každý to má inak.
To, že tvoj priateľ kašle na tvoje uspokojenie, je dosť veľký problém.
To, že riešiš vyvrcholenie spoločné v jednej chvíli, mi príde už druhoradé.
Neviem, ako toto môže byť dobrý partner, keď mu na tvojej spokojnosti nezáleží.
Ked budete mat doma 3 male deti a pri rychlovke dosiahne orgazmus len jeden z vas (obcas!) je to ok. Ale takto, ze on hotovy a ty vobec?? Otvor usta nech pokracuje. A ze naraz orgazmus? Teda najskor pracujte na tom aby vam bolo obom dobreva casom pracovat na spolocnom vyvrcholeni. Inak je to narocne supnut chlapa pod tlak, ze musite spolu.
Co sa tyka komunikacie by som to skusila otocit na seba, co mozem urobit aby si vydrzal, ako ti mam pocas toho odkomunikovat, ze este pockaj tak aby ta to dako nevyrusilo.. zaujimat sa o to ako je jemu, ci nie je z toho pod tlakom. Ked tak mu to uznat a spolu hladat ako by to mohlo byt uskutocnitelne, co na to potrebujete, co pres e znamena to snazenie..
@hugger čo ako majú ostatné ženy? Nechápem. Ja som mala vždy partnera, že buď sa stihneš urobiť, alebo smola. S týmto aj keď sme krátko spolu, tak veľa krát sa nám podarí dosiahnuť vrchol spolu. Ale nie je to väčšina. Väčšina je to ako pri ostatných chlapoch, urobí sa a koniec. Buď sa dorobíš sama, alebo ďalej nesnívaj. To vážne má žena prosiť o to, aby urobil aj ju? 😔 Ja to beriem ako samozrejmosť, že ten druhý túži po vrchole. Neviem ako to chlapovi citlivo povedať, že je vlastne sebec. Možno muži očakávajú, že žena nemusí mať orgazmus, však všade sa píše, že to ženy často hrajú.
A to že má najviac uspokojí spoločný orgazmus neviem prečo to mám tak. Ale je to tak. Urobiť sa sama viem aj bez chlapa. Pre mňa je to také, že sa v podstate robí každý sám. Až keď to zladíš, tak je to naplňujúce. Nerušíš svojim prežívaním druhého, vychutnáš si to spolu. Mňa ruší keď som v tom najlepšom a chlap pokračuje a neviem si predstaviť vyžadovať to z druhej strany. Dobrovoľne som to nikdy nezažila. Chlap chce mať pokoj.
@janewithane mne by stačilo vedieť ako je na tom. A niekedy by potešilo, aby skúsil on zladiť svoje prežívanie a ja by som nemusela tak striehnuť ako je na tom on, či ja už môžem stúpať. Vždy som si myslela, že vekom a skúsenosťou to muž vie viac ovládať. Asi som náročná.
@lili1313 nie je to romantika. Je to skúsenosť a zladenie sa, poznanie samého seba. Nám sa podarí často, ale asi na to tlačím ja.
Ak sa k tebe nevrati po tom co sa on dokonci tak zly milenec je. Ak sa vrati k tebe a pomoze ti sa dokoncit tak zly milenec nie je. Simple. 😀👍
Neviem ci sa mi niekedy stalo, ze by sme mali orgazmus naraz. To mi pride ako iluzia a chora fixacia na nieco taketo. Ako si to uzijes, ked sa cely cas sustredujes na to, aby ste boli naraz?
a ked sa on nespravi teoreticky, tak ty ho potom dokončiš a mala si chlapov, ktori ti povedali, alebo sa stihneš, alebo smola? a toto akože ty považuješ za dobry vzťah? a teba trapi, ako sebcovi citlivo naznačit, že je sebec? lebo sebec je na svoje ego citlivý? toto teba trápi? dokonca sa nechceš prosit o orgazmus?
a mysliš, ze muž sa nebude prosit? hocikedy ta vyzve na ruku a fajku a ty poslušne ideš?
čo ti na to povedat..neviem, či si tu už mala diskusiu...hn
čo ti odporučim - čitaj menej ženskych časopisov, z teba bude dokonaly otrok bez nazoru poslušny plnit vsetky priania každého sebca
a na spoločnom orgazme nebazirujem, tiež sa mi zda, ze som to zažila len par krat, ale ta sila sa nemeni, ked je jeden skôr, druhy neskôr
Mne sa zda ze sa tu zeny zasekli na slovku spolocny orgazmus 😂
Jedno je iste treba to komunikovat,cim skor. Ved je normalne ze povies ako a co si prajes...
Uraziť zlého milenca, ktorému nezáleží na sexuálnom vyvrcholení ženy, je bohužiaľ veľmi jednoduché. Najmä pokiaľ si tú svoju neschopnosť aj uvedomuje. Nesmieš ho označiť za neschopného "už si sa s niekým miloval..., to fakt?, vôbec ma to nevzrušuje..., OMG takto ma teda neurobíš..., už si? 😲"
Používaj radšej pozitívne vety s významom zlepšenia a podmieňovací spôsob - Nie je to zlé, ale lepšie by bolo keby si ochutnať môj klitoris jazýčkom... Skús ma pohladiť prstíkom tu/sem/tam... a zober jeho prst a veď ho, aby presne vedel čo a ako má robiť (rýchlosť, tlak,...) Len tak bude vedieť čo ti je príjemné a čo ťa vie priviesť do varu.
Spoločný orgazmus - je to krásne, ale zároveň náročné. Sexuálna citlivosť ženy a muža je rozdielna a tomu treba celú sexuálnu hru prispôsobiť. Ak je sexuálne citlivejší muž, tak najprv muž musí zapáliť vzrušenie v žene (pohladenia, dotyky, oral,...). Ona sa ho môže dotýkať a len opatrne dráždiť, aby predčasne nevybuchol ako tlakový hrniec.
Keď sú už obaja blízko vyvrcholeniu, tak potom nech sa muž zasunie do ženy a môže prirážať. Pokiaľ sa dá, tak ho veď. Zober mu ruku a nasmeruj ju na svoj klitoris, aby vedel, že prirážanie je síce fajn, ale ty potrebuješ viac. Respektíve mu presne povedz čo potrebuješ a čo ťa pritom najviac vzrušuje (napríklad Teraz mi to prosím urob zozadu). Muž nie je telepat. Ak ti je to príjemné tak zavzdychaj, aby aj on vedel, že ti to prináša rozkoš a pôžitok.
Pre "jemné doladenie" orgazmu musí muž občas zadržať svoje vzrušenie (prestať sa pohybovať), ale neustále dráždiť ženu. Až keď ucíti pravidelné sťahy vagíny, tak sa môže urobiť aj on. A je vymaľované! Doslova 🙂
Pri vaginálnom styku pozor, pretože orgazmické sťahovanie vagíny môže veľmi rýchlo vyvolať mužský orgazmus a ako píše @stastnamanzelka , tak je to najrýchlejšia cesta k počatiu.
Spoločné vyvrcholenie je možné aj pri orálnom styku. Vždy ide o vzájomnú súhru partnerov, ale niektoré ženy sa pritom nedokážu dostatočne sústrediť na seba a svoje pocity. Vždy je to o vnímavosť k pocitom toho druhého, je to vzájomné, preto je to krásne.
Pokiaľ sa vám spoločné vyvrcholenie nedarí, tak potom je najlepšie (a aj gentlemanské) pokiaľ prvý orgazmus dosiahne žena. Počas orgazmu telo uvoľňuje do krvi dopamín a oxytocín. To spôsobuje u muža tzv. malú smrť. Muž je prakticky ihneď po orgazme paralyzovaný a upadá do rýchleho spánku. To môže viesť u ženy k nepochopeniu, že muža už sexuálne šťastie ženy nezaujíma. No bojovať proti vlastnému telu je niekedy veľmi ťažké. Ale keď únava opadne, tak je možné pokračovanie. Teda pokiaľ žena nezbadala nejakú škvrnu na prádle a už nepremýšľa nad tým ako ju odstrániť...
@fido69 tak toto bol perfektný koment. A ešte aj s vtipnou bodkou na záver. Ďakujem. Jednoducho vyčerpávajúce. Toto presne som potrebovala.
vies co😅toto je hrozne, ze bud sa urobis alebo smola.. a naozaj takto to nema byt, ja som bola vzdy na prvom mieste a ked nie tak som z takeho vztahu usla, lebo kedy si budes uzivat ked nie teraz🤣niekedy sa stava ze su partneri v sexe nekompatibilni a vtedy nespravis nic asi, hlavne ked nevidis snahu.. ale tak skus mu davat viacej najavo ze ti to chyba, ze aj ty mas svoje potreby
mozes ho skusat nejako navadzat aby robil co sa ti paci, ale ja si myslim ze je len ignorant v tychto veciach kedze tebe sa uz potom nevenuje a to teda neviem ci chces taku vynutenu pozornost o ktoru musis prosit ako si sama napisala
dalsia moznost je sem tam trosku rypnut🤣ked sa ta opyta preco si podrazdena tak mu to vratit nejakym komentarom, len na to pozor lebo to nemusi dobre zniest ale to uz ty si ho musis poznat ci sa urazi alebo nie🙂
kazdopadne, ja som taka, ze ked mam nejaky problem tak to poviem uplne jasne - toto sa mi nepaci, toto mi chyba, toto by sme mohli takto ale zase viem ze mam pri sebe partnera pre ktoreho to je motivaciou a urcite sa neurazi, a to iste plati aj naopak
Ja som submisívna, nechcem byť ani iná. Viac mi vyhovuje ujsť zo vzťahu, keď muž nevie byť dominantný. Potrebujem mu to komunikovať citlivo, aby som neurazila jeho mužnosť.

Spoločný orgazmus? Akože obaja naraz ? A ty robíš pre to čo ? Nestačí aby sa snažil len on