icon

Ako podporiť kamarátku po strate bábätka?

7. nov 2023

V sobotu sme boli s muzmi na motokárach (končil dátum poukazu, ktorý dostal môj muž ako darček od kolegov, preto sme sli, keby sa niekto zamýšľal) Som tehotná v 14tt moja kamoska je tehotná tiež 12tt. Dohodli sme sa, že budeme na nich pozerať, pokecame a neskôr pôjdeme na pizzu a do kina. Keď sme tam dorazili kamoska má celkom prekvapila keď si začala skúšať prilbu a chrániče aj ona, lebo som nečakala že bude chcieť ísť jazdiť aj ona. Ja som odmietla a tam sa strhla “hadka” že odkedy som tehotná som strašne precitlivené a bojím sa všetkého, že nemám všetko tak strašne prezivat a že tehotentvo nieje choroba a že keď takto prežívam prvé mesiace čo budem robiť na konci tehotentva. Dosť má to urazilo, ale povedala som jej nech si robi ako uzná ona za vhodne ale bojím sa prudkého nárazu, aby som nepotratila alebo nestalo sa niečo babu. Ona šla aj tak a aj narazila lebo tomu sa na motokárach vyhnúť nedá! Smiala sa zo mna, že hej nič nieje že to nemám tak prezivat, nechcela som kaziť náladu, tak som jej slušne povedala že ona má občiansky a rozhoduje sama za seba a ha ho mám tiež tak nech to nechá na mna. Večer bol v pohode odhliadnut tu výmenu názorov.
Včera bola na 3D ultrazvuku mali jej zistiť pohlavie a jej bábätku nebilo srdiečko. Potratila😢 dnes ide na kyrtaz. Nekomunikuje vôbec somnou a mám strašne výčitky svedomia že som mala taký monológ na tých motokárach a mám pocit, že je na mna urazena. Nikdy som v takej situácii nebola. Čo robiť. Mám sa jej ozvať? Info mám od jej muza, pn to povedal môjmu. Ja som jej včera napísala, ako dopadla kontrola (ešte som nevedela čo sa udialo) a odpisala mi dnes, že “už vieš”. Je mi jasne, že keby chcela tak odpíše viac. Ale neviem vôbec, ako mám reagovať, aké slova sú vhodne. Úplne mi je nanič a premýšľam, co jej odpísať

Strana
z2
hendikep
7. nov 2023

podla mna si nemas co vycitat … si dospela a ona sa Ti nemala co vysmievat ked si chcela byt zodpovedna .. kazdy dospely ma pravo konat podla svojho svedomia.

laurita285
7. nov 2023

Teraz ju nechaj na pokoji a časom jej nejako citlivo skús vysvetliť že motokáry nespôsobujú potrat. Inak by sa na potraty nechodilo do škaredých hnusných ošarpaných nemocníc s cenovkou 700 eur keď sa človek môže zabaviť za 50 eur na motokárach a výsledok je potrat.

mikadooo
7. nov 2023

Ja by som jej napísala "Ahoj, áno, muž mi už povedal. Veľmi ma to mrzí 😔. Drž sa." Nič viac, nič menej. A nechaj ju tak, už by som ju nekontaktovala, kým sa sama neozve.

miadi
7. nov 2023

Odpisala by som ano viem , je mi to luto. Ked sa chces porozpravat som tu ozvy sa.

muchotrafka298
7. nov 2023

Ja by som jej nenapisala nic, na teraz by som to nechala tak, ako to je. Ona je dospela a svojpravna, cize spravila si podla seba. Nemoze nikto vediet, ci boli motokary dovodom potrat alebo nieco ine. Tebe to vlastne ani priamo nenapisala, vies to od jej muza sprostredkovane. Ratala by som v tomto pripade s tym, ze kamaratstvo konci.

althejka
7. nov 2023

Odmietnut ist na motokaru v tvojom pripade bolo okej a tiez ist na nu v jej pripade bolo okej. Proste kazda urobila co povazovala za spravne. Nebolo pekne sa do teba navazat za tvoje rozhodnutie a preto tvoj "monolog" bol pre mna neskodny a bola to reakcia na poznamky o precitlivelosti. Ja by som sa za to neospravedlnovala. co sa stalo potom je situacia,kde by som napisala ze ma ta strata babatka mrzi. Ale nevracala by som sa uz vlastne k niecomu ,co nema uz vyznam ani dolezitost. Podporit ju a vyjadrit lutost nad jej situaciou je pekne a urcite to padne vhod

veselo_neveselo
7. nov 2023

Pozri, nevies detaily, babu nebilo srdiecko mozno dlhsie nez od soboty. Stale plati, zdravemu tehotenstvu normalne aktivity neuskodia. Ak nemala priamy naraz do brucha, tak to vobec nrmuselo z motokar byt.
Nechaj ju nech sa spamata, len jej napis kebybsa chcela porozpravat, vyplakat, ze tam pre nu budes. Len necakaj od nej nic velke, je mozne ze ta nebude chciet ani pocut - alr neber si to osobne.

Strana
z2