icon

Ako pomôcť blízkemu pri týraní vo vzťahu?

21. apr 2024

Ahojte ani neviem kde poriadne začať. Jedná sa o moju sesternicu, sme cca rovesnicky do 30. S takym klasickým vzťahom vidíme sa aktívne už len pár krát do roka žiaľ, ale vyrastali sme nonstop spolu. Má asi 2 roky priateľa už na prvý pohľad taky čudák, nikdy som neriešila však okey ľudia sú hocijaky. Viem ze ma k nej dosť materialisticke sklony nemohla si hocičo obliecť, hocikde ísť atď. Nedávno mi v noci pípla od mojej tety -jej mami správa. Bola to asi 8 minútová nahrávka len zvuku ja som potom ostala ako v tranze. Sesternica kričala plakala zamknutá v kúpeľni on trieskal na dvere ako zmyslov zbaveny nadával jej do všetkého ...aj na celú našu rodinu (ktorú videl možno 2x), úplne ako nepricetny kričal že jej rozbije hlavu za to ako sa správa, že si nič lepšie ani nezasluzi, znel ako čistý psychopat v tranze alebo zdragovany. Podľa zvuku usudzujem že sa nik nakoniec aj dostal a myslím si ze aj zbil podľa toho čo tam kricala. Ráno keď som si to cele vypočula až mi prišlo zle, hneď som jej volala co to ma znamenať preboha povedala mi pokojne že to bolo pár dní dozadu a už je to v poriadku a on ju ľúbi.No to som odpadla skoro druhý krát. Údajne sa opil so susedom a preto takto vyvadzal (preboha ved to není normalne), že inak je milý uzasny. Viem ze cela tato situácia sa nestala prvý krát. Pár dní týždňov je ako med láska sem láska tam a potom ju ozraty prepleskne q zas sa tvária ako že nič. Ja, jej sestra aj jej mama jej vravíme ze toto nieje normálne ze to je choré nech ide od neho rýchlo preč je mladá nič ich nedrží deti našťastie nemajú, žije v jeho byte takže našťastie ani spoločný majetok nedrží ju tam nič. Môj muž mu už vraví ze sa tým nemám trápiť keď ona sama zjavne nechce ale ja sa fakt bojím ze raz to dopadne horšie ako len fackou

Strana
z2
domkakvet
21. apr 2024

Ak ona sama nechce ty jej nijako nepomozes, pomoct jej mozes iba tym, ze jej povies, ze ak to bude potrebovat moze za tebou hocikedy prist.

hope87
22. apr 2024

@autorka aj ked sa mi to tazko pise, je pravda, ze to je na nej a ked ona nechce, vy ju nedonutite odist...avsak ako sa ja poznam, ja by som robila ine natlaky, nehovoriac o tom, keby to bola moja sestra. Ja neviem coho by som bola schopna, len aby od neho odisla 🙈. Urcite by som za nou chodila ovela castejsie, resp. stretavala sa s nou mimo jeho bytu a robila na nu "natlaky", ze co by mi ona poradila, keby jej pristala takato hlasovka a bola by som to ja, co vola o pomoc alebo krici pritom, ked ma chlap mlati...ci by mi tiez poradila, ze ostan s nim, ked ta lubi, to nevadi, ze ta raz za cas zderie ako hada...A urcite by som sa na to nevykaslala...

rorino
22. apr 2024

Tvoj muž má pravdu,kým sama nechce,nič s tým neurobíte.Je to hrozne,bohužiaľ,ale je to tak😢

cacianka
22. apr 2024

Chlapi z rodiny by ho mohli odchytiť niekde potme a dobre mu naložiť, vystrašiť

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
margotka17
26. apr 2024

Popravde? Ja by som utekala kade ľahšie, bála by som sa takého človeka. Ona fakt nerozmýšľa, že jej môže ublížiť?

Strana
z2