icon

Ako pomôcť hrdej priateľke po úraze?

20. apr 2025

Ahojte chcem len názor
Kamoške sa stal úraz
Žiaľ so zlomenou rukou bude dlhšie PN cca 6 týždňov
Má dve dcérky a sama je na je , takže práca nič a pn bude nízka
Pomoc odmieta nechce byť nikdy na nikoho odkázaná
Ale chcem jej aspoň máličko pomôcť

Hľadala som na internete aspoň výživové doplnky na kosti
Našla som CH ALPHA OSTEO
Vraj patria medzi najlepšie , je to síce banalita ale je to v dobrom a keď odmieta pomoc tak toto by nemalo uraziť ani nič

Čo myslíte ? Ona je dosť hrdá a skutočne jej chcem nejako pomôcť

Strana
z2
4stanka4
20. apr 2025

Moja mama mala po operácii zlomeného členku Wobenzym. Sú poriadne drahé ale hovorila ze jej pomohli, tiež by si ich nekúpila sama tak som jej ich kúpila ja

autor
20. apr 2025

@4stanka4 viem že sú dobré ale tieto sú aj vedecky dokázané že zvyšujú hustotu kostí o 7,7% a spevňujú na mesiac je to 40€ ale tak keď to pomôže kašľať na to
Mali aj dosť dobre recenzie

parvinka0001
20. apr 2025

Môj názor kým jej tie lieky záberu už aj skončí PN. Radšej jej pomôž čo sa týka detí a nech si oddýchne

doriiis
20. apr 2025

Súhlasím s
@parvinka0001 .
Radšej jej pomôž nakúpiť,ozehlit,upratať alebo jej zober vyvenčiť deti na celý deň,nech si oddýchne

zuzubb007
20. apr 2025

Nič jej nekupuj pre mňa by to bola urážka, keď veľmi chces ponúkni sa, že deti vezmeš postrážiť, na ihrisko alebo jej nakúpis podľa zoznamu, ak odmietne nevtierala by som sa silou mocou

autor
20. apr 2025

@parvinka0001 deti nenechá s nikým je zásadova a dcérky sa hanbia jedna má 7 a druhá 13
Fakt by som jej to najradšej uľahčila ale ona ani keby nemá čo do úst tak nepovie lebo si vždy poradí sama

simsalabim
20. apr 2025

Tak zazvonim a donesiem navarene na 2 dni a upeceny kolac. A poviem - pridem zas o 2 dni. Ake jedlo vam navarim? Co prinesiem, stavim sa v obchode?

doriiis
20. apr 2025

Kúp základné potraviny ako mlieko,múka,olej,niečo sladké pre deti,chlieb,rožky,pomazánku,atď,poloz pred dvere,zazvon a povedz 13 ročnej nech to zoberie dovnútra.Kamaratke povedz,že keby niečo potrebovala tak nech volá

klementinka58
20. apr 2025

skor navarit a doniest a zobrat deti von na den, pol dna...na vylet...pre mna by toto bolo uplne super gesto

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
20. apr 2025

@rozkvet1 ty si fakt empaticky clovek 🙈 Nie kazdy dokaze poprosit o pomoc. Nemusi to byt hrdost, hoci sa to tak javi. Proste nechce nikoho zatazovat.

martul
20. apr 2025

Výživové doplnky sú blbosť podľa mňa. Navar, napeč a choď jej to zanoest. Hádam len taká hrdá nie je aby vyhadzovala jedlo

januska12323
20. apr 2025

Navar, prines a povedz, že si to prehnala a nemá to u vás kto jesť. Proste otočiť aby ona spravila službu tebe nie naopak. Deti môžeš zobrať von a tak.

mandzula
20. apr 2025

Tazko je pomahat niekomu, kto o to nestoji. Sama som taka a nemam rada, ked ludia nerespektuju a nechapu, ze proste nechcem. Treba ju len respektovat, zrejme ma svoje dovody.

lindous
20. apr 2025

Výživové doplnky podľa mňa nie sú úplne vhodná pomoc, bez ohľadu na hrdosť a schopnosť prijímať pomoc, teda aspoň ja si takéto veci rada vyberám sama keď už a keď aj som niekedy nejaké vitamíny dostala, neužívam to proste 😅 aj keď to bude asi veľmi individuálne... mne tiež napadlo ako sa píše vyššie, zavolať, že som veľa navarila na sviatky, že či nezjedia a aspoň sa nemusí trápiť v kuchyni so zlomenou rukou... proste nedať ani trochu najavo, že to vnímaš ako finančný problém...a ak povie, že nechcú, tak rešpektovať a nevnucovať pomoc, keď o ňu nestojí... niekedy jednoducho stačí povedať, že keby niečo, som tu pre teba...

orisker
20. apr 2025

Keď už nijaká iná pomoc, tak CH ALPHA OSTEO.
Patria medzi najlepšie a zvyšujú hustotu kostí o 7,7 % a spevňujú na mesiac a to len za 40€.
😀

deti95060810
20. apr 2025

nevtierať sa... stačí povedať že ak potrebuje pomoc tak si kedykoľvek k dispozícii...

weronika171717
20. apr 2025

Prosím ťa, diskusiu si založila preto, lebo chceš reklamovať ten "úžasný" doplnok.....

lindusss2016
20. apr 2025

Tak ja som mala zlomenu oravu ruku dvakrat, mam dve deti a rozhodne by som nejake vyzivove doplnky nebrala ako pomoc. Za mna zbytocne vyhodene peniaze, to ju radsej pozvi na obed, pomoz jej doma upratat alebo navarit, ale jedna normalna zena sa nauci sama zvladat aj to jednou rukou, nie je to ziadna tragedia.

autor
20. apr 2025

@weronika171717 nie nezalozila preto , ale keď odmietne navarené alebo nákup že ho tam nedajbože nechá ?
Zisťovala som na nete čo najviac pomáha na kosti

autor
20. apr 2025

@januska12323 oni sa stravujú dosť zdravo a neviem čo bežne jedáva 🤷🏻 u nich sa sladké neje ani nápoje ani iné
Skôr ovocie

autor
20. apr 2025

@lindusss2016 môžem nakúpiť ale čo patrí medzi zdravé potraviny ?
Ja sa zdravo nestravujem a neviem v Tom prípade čo také osoby nakupujú
Mne by napr človek tiež nevedel nakúpiť 🤷🏻

lindous
20. apr 2025

Pozri môžeš jej ponúknuť, že nech ti spraví nákupný zoznam a ty jej to donesieš, nech sa nemusí vláčiť s veľkým nákupom, nepredpokladám, že si ho nechá zaplatiť a ani by som jej to nenútila, ale aspoň za donášku nebude musieť platiť a myslím, že je to naozaj milá pomoc... taká akurát nenásilná...

autor
20. apr 2025

@lindous vyskúšam to teda takto ďakujem

ankare
20. apr 2025

Ja by som im skôr nakúpila ovocie, sladkosti, kolace, vzala deti na vylet, do cukrárne,...
Si úžasná!

gladys_07
20. apr 2025

Tiez si myslim ze je to len nenapadko reklama na tabletky, aj podla tych prastenych reakcii ako sa nic neda a zdravo sa stravuju a ty sa zdravo nestravujes a nevies co im kupit. To ako vazne? 🙄

Zalepim 100€ do obalky, napisem na nu “od dobreho anjela” a hodim jej ju do schranky. Co spravi ked nevie komu ju vratit? Vyhodi ju?

drobcek100
21. apr 2025

@januska12323 Tak toto by som už úplne odmietla s takýmto komentárom:navarila som veľa a nemá kto to u nás zjesť.Nie som odpadkový kôš aby som dojedala.Ako sorry,to by ma urazilo.

dominikamacakova
21. apr 2025

Ja by som to určite nejedla

gab1sol
21. apr 2025

Síce som mala len jedno malé dieťa (ani nie rok a pol) a muža kvôli práci 200km od seba, keď som mala zlomenú ruku, ale tiež som odmietala pomoc. A určite by som nechcela výživové doplnky, pokial by mi ich lekár nedal v rámci liečby.
Akúkoľvek pomoc som odmietala, zvládla som to bez problémov. Akurát, s jedinou vecou som potrebovala pomoc a bola som za ňu vďačná - umyť vlasy.

Ja chápem, že tvoj úmysel je dobrý, ale naozaj netreba tlačiť na pílu, ak ten druhý nechce.

maya_hi
21. apr 2025

Kto onpomoc nežiada, tomu nepomáhaj. Tvoj pohľad na vec, je tvoj pohľad. Akceptuj ten jej.

Strana
z2