icon

Ako pomôcť kamarátke závislej na jedle?

7. jún 2025

Dobrý deň. Nie je to o mne ale mám dobrú kamarátku. Ona sa veľmi trápy. Má maličké deti a extrémnu obezitu. Ona okolo 150kg. Nevie s tým nič robiť pretože sa ukludnuje jedlom. Má muža čo ju nepodporuje a rodina tiež matka je narcisticka. Celé detstvo ju mala za nič a sa to na nej podpísalo. Ona to proste nedokáže schudnúť. Vždy proste ma nutkanie jesť a jesť. Bola u gynekológa a to kreslo ju nedvihlo a potom jej nadával a teraz už nechce chodiť ani po lekároch. Chcela ísť na bariatricku operáciu ale tiež neuspela psychologicka ju nepustila bola od toho iba krôčik. Taktiez nemôže ísť kôli tomu k zubarovi. Ako sa to dá liečit ? Existuje pomoc aby bola šťastná ? U nej už ide o závislosť

januska12323
7. jún 2025

Musí si dať do poriadku psychiku, bez toho neschudne.

joesvk
7. jún 2025

Na začiatok by mohla skúsiť zmeniť veci,ktoré nakupuje. Tak aj keď by vkuse jedla ,tak by tam aspoň neboli zbytočné kalórie. Samozrejme žiadne sladené nápoje k tomu.Len čaje rôzne a vodu.

ivik4
7. jún 2025

Ak ma moznost, nech ide do nemocnice, oddelenie poruch prijmu potravy. Ja som tam bola s rovnakym problemom ( bola som schopna zjest na posedenie jedlo na 3 dni ) potom ako som porodila v 5.mesiaci. MOZNO jej to pomoze

cimage
7. jún 2025

Kym sa neda do pohody po psychickej stranke, tak s vahou nic neurobi. Nech si najde dobreho psychologa, alebo az psychiatra a postupne menit veci v zivote, ktore zmenit moze. Ak jej ublizuje rodina, tak zminimalizovat, az zrusit kontakt. Zbytocne bude cvicit a upravovat stravu, ked sa pri prvej prekazke vrhne na chladnicku. Ako pisali vyssie, ked uz ju chyti to jedenie, tak aspon ovocie, alebo zeleninu nech chrumka. Silno jej drzim palce.

jogy1984
7. jún 2025

Jednoznačne sa dať do kopy psychicky potom pôjde aj váha dole

marianarem
7. jún 2025

S tou nemocnicou je to dobry napad. Ja som bola v Pezinku a boli tam niektori spolupacienti s takymto problemom. Nastavia jej jedalnicek, bude pod dohladom, zaroven moze chodit na terapiu a bude v partii ludi, ktori ju nebudu sudit, niektori mozno budu na tom rovnako.

princezna_bosorka
8. jún 2025

nakontaktuj ju na OZ Chuť žiť. Tam by jej snad vedeli pomoct.

maury
9. jún 2025

Ako už bolo napísané, začína to v hlave. Najskôr sa dať psychicky do poriadku a potom uz pôjdu ostatné veci