Ako pomôcť kamarátke závislej na jedle?
Dobrý deň. Nie je to o mne ale mám dobrú kamarátku. Ona sa veľmi trápy. Má maličké deti a extrémnu obezitu. Ona okolo 150kg. Nevie s tým nič robiť pretože sa ukludnuje jedlom. Má muža čo ju nepodporuje a rodina tiež matka je narcisticka. Celé detstvo ju mala za nič a sa to na nej podpísalo. Ona to proste nedokáže schudnúť. Vždy proste ma nutkanie jesť a jesť. Bola u gynekológa a to kreslo ju nedvihlo a potom jej nadával a teraz už nechce chodiť ani po lekároch. Chcela ísť na bariatricku operáciu ale tiež neuspela psychologicka ju nepustila bola od toho iba krôčik. Taktiez nemôže ísť kôli tomu k zubarovi. Ako sa to dá liečit ? Existuje pomoc aby bola šťastná ? U nej už ide o závislosť
Na začiatok by mohla skúsiť zmeniť veci,ktoré nakupuje. Tak aj keď by vkuse jedla ,tak by tam aspoň neboli zbytočné kalórie. Samozrejme žiadne sladené nápoje k tomu.Len čaje rôzne a vodu.
Ak ma moznost, nech ide do nemocnice, oddelenie poruch prijmu potravy. Ja som tam bola s rovnakym problemom ( bola som schopna zjest na posedenie jedlo na 3 dni ) potom ako som porodila v 5.mesiaci. MOZNO jej to pomoze
Kym sa neda do pohody po psychickej stranke, tak s vahou nic neurobi. Nech si najde dobreho psychologa, alebo az psychiatra a postupne menit veci v zivote, ktore zmenit moze. Ak jej ublizuje rodina, tak zminimalizovat, az zrusit kontakt. Zbytocne bude cvicit a upravovat stravu, ked sa pri prvej prekazke vrhne na chladnicku. Ako pisali vyssie, ked uz ju chyti to jedenie, tak aspon ovocie, alebo zeleninu nech chrumka. Silno jej drzim palce.
S tou nemocnicou je to dobry napad. Ja som bola v Pezinku a boli tam niektori spolupacienti s takymto problemom. Nastavia jej jedalnicek, bude pod dohladom, zaroven moze chodit na terapiu a bude v partii ludi, ktori ju nebudu sudit, niektori mozno budu na tom rovnako.
Ako už bolo napísané, začína to v hlave. Najskôr sa dať psychicky do poriadku a potom uz pôjdu ostatné veci

Musí si dať do poriadku psychiku, bez toho neschudne.