icon

Ako pomôcť plachému kolegovi?

15. jan 2025

Ahojte, mám kolegyňu, približne už 10 rokov. Všimla som si, že keď máme nejakú väčšiu akciu alebo nejakú poradu, tak do oficiálneho začiatku niekde zalezie. Je veľmi zlatá, ochotná aj komunikatívna. Ale naša bublina ľudí sa dobre pozná a zvítavačky sú kontaktné. Uvedomila som si, že som ju videla max. 2x niekomu podať ruku. Je možné, že jej to je tak nepríjemné? Mám sa jej na to opýtať a kryť ju, keď sa na ňu niekto pýta? Chcela by som iba, aby vedela, že je to OK. Nejak ju povzbudiť. Poznáte niekoho takého?

hradnapani
15. jan 2025

naozaj su ludia, ktori nemaju radi ludsky kontakt a pritom sa spravaju "normalne". Nemusis ju povzbudzovat, staci ju respektovat. Ano, poznam takeho cloveka - je uplne super, ale kontakt nemusi. Zvykli sme si 🙂

bystrozraky
15. jan 2025

Ak jej chceš prejaviť, že je to ok, tak to podľa mňa nechaj tak 🙂 Potom si bude myslieť, že je to ok. Lebo ak je jej to nepríjemné, tak ešte nepríjemnejšie je, podľa mňa, sa jej na to spýtať. Určite tú otázku nevyhľadáva... Na druhej strane, ak je to len bublina - neviem... hmm, len taká úvaha...🙂

ina2405
16. jan 2025

Je nás viac takých, čo sa nepotrebujeme objímať s každým a ani ruky si podávať s 20timi ľuďmi. Prečo z nej chceš robiť niekoho, kto nie je a ešte si aj myslíš, že jej chceš dobre? Máš pocit, že trpí? Nechaj ju na pokoji. Ďakujem.

jana_eyre_2
16. jan 2025

Aj ja nie som kontaktná, neznášam ak má objíme niekto kto mi nie je blízky (nevadí mi objatie môjho muza, svoje deti objímam veľmi rada a sirsiu rodinu občas).

kolegov mám rada ale tiež sa stránim fyzického kontaktu.. vôbec by som kolegyňu neriešila, nepotrebuje uistenie že to je ok, ona vie že to je ok.. nie všetci sme rovnakí..

buberova
16. jan 2025

Ja tiež nerada objímam ľudí okrem svojho chlapa... A toto podávanie rúk mi príde tiež také eh... Takže keď na to príde tak to prežijem a netvárim sa že trpím ale ani to nevyhľadávam a keď sa tomu dá vyhnúť tak sa tomu vyhnem.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
ina2405
16. jan 2025

@1ryba a zbytočný smalltalk, no načo je to dobré

pupava36
16. jan 2025

No ja napr. neznasam ked ma niekto obima, ked ma niekto stiska, hladka atd. Neznesiem to, neznasam to pripadam si ako pes. Musim mat na to naladu co teda ja nikdy nemam. Ruku tiez nepodam bars komu, nepozeram sa do oci pri rozhovore, uhybam pohladu pretoze mi to je neprijemne aj ked viem ze je to netaktne, neznasam hluk a mnozstvo ludi na kope tiez sa tomu vyhybam. Mozno to tvoja kolegyna ma podobne alebo mozno rovnako ako ja a preto sa vzdy niekam zdekuje. Ak by si sa jej na to opytala tak by ti z velkou pravdepodobnostou ani neodpovedala. Nech ju tak ked tam nechce byt nech nie je. Jej bude stacit ked budes respektovat jej "odstup" od kolektivu. 😊

bg92
16. jan 2025

prepac ale tvoje otazky su uplne absurdne: Mám sa jej na to opýtať a kryť ju, keď sa na ňu niekto pýta? Chcela by som iba, aby vedela, že je to OK. Nejak ju povzbudiť?
preco by si mala kryt ze je niekto nekontaktny?? ona nerobi nic zle co by trebalo kryt. ani sa na to pytat. si predstav ze by sa ta ona prisla pytat preco si taka kontaktna. pripadne ta uistovat ze je v poriadku ze si kontaktna :D chapes kam smerujem?
nudis sa ze nad tymto rozmyslas ako nad problemom ktory by si ty mala riesit?

aurora33
16. jan 2025

Prestan byt vtierka

jajka257
16. jan 2025

Nechaj ju 🤣ja som taká istá, dokonca dostali sme nového šéfa, ktorý bol veľmi až veľmi kontaktný. Nevedel, že mňa sa nikto nesmie chytať. Prišiel k stoličke a zozadu mi položil ruku na plece a začal mi niečo rozprávať do ucha. No skoro jednu obsusil. Dlho sme sa na Tom smiali, že ako privítanie takmer schytal. A pamätal si, jej sa chytať nesmiem. A spolupráca bola skvelá aj bez objimania, chytanie a iných prejavov.🤣🤣🤣

autor
16. jan 2025

Nemyslela som to tak.
Skôr otázky ako napr.: kde zas je, prečo tu nie je a podobne. Ale rozumiem, nechám ju nech si to rieši sama.

buberova
16. jan 2025

Keď by sa niekto pýtal stačí povedať že príde.. to je celé..

jesenzima
16. jan 2025

Som presne tak isto "bezkontaktná" 🙂

muchotrafka298
16. jan 2025

Toto vobec neries, ja nie som tiez v praci kontaktny clovek a udrzujem si svoju osobnu zonu. Ak je treba niekam prist, povedzte jej to jasne, ze jej ucast je tam POVINNA. A ona pride. Mam napriklad kolegu, ktory si nepraje, aby k nemu ktokolvek isiel blizko. Cize ja sa opytam, ci mozem pristupit k jeho stolu. Pracujem s nim 8 rokov a plne to respektujem.

domkakvet
16. jan 2025

Na co to riesis, nevsimaj si to.

svetlonos
16. jan 2025

Tak ja teraz ako tehotna z esiem jedine objatie s mm! Mam takú citlivú kožu, ze by som uvítala skákanie najradšej! Boh chran, keby mam chcel niekto objať!
Kolegyňu neries, ked bude chcieť povie to. Ak sa na ňu niekto opýta, nie je to tvoja vec, nemáš to ty riešiť.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
timejka80
16. jan 2025

A prečo sa jej na to nespytas?

timejka80
16. jan 2025

Aj ja sama neznášam keď ma niekto len tak objíma v práci, to je práca a nie rodina