Ako pomôcť sestre opustiť toxický vzťah?
Sestra sa mi zverila s tym, ze ex ju viackrat kontaktoval, ma priatelku. Mala podozrenie, ze nieco medzi nimi je, a preto mu dala na vyber. Rozhodol sa pre volnost a takpovediac ju pustil k vode. Bolo na nej vidiet, ci uz doma, vonku, dlho sa z toho dostavala, aj ked vtedy, ked sa to stalo sa drzala nad vecou. Velakrat som ju videla plakat, ked uz sa ozval a nechal ju znova, bez odpovede a on si vykracoval bez ujmy zivotom. Ako tak sa zacala venovat sebe, zacala sa stretavat s inymi ludmi, ktori ju podobne sklamali ako on, vzdy na neho spominala a myslela si, ze aj on na nu. Kedze mame spolu velmi dobry surodenecky vztah, nedavno sa mi pochvalila, zes nim bola vonka. Mne to nebralo rozum, ako dobre, ak si chceli nieco vysvetlit, ale preco ked je to uz minulost? Ona mi povedala, ze nic k nemu neciti, len zarmutok jej priniesol a teraz zrazu sa chcel stretnut. Potom pisali, ze ju ignoroval, zastaval si seba a svoju priatelku a jej nazory vobec nebral. Na dalsi den bol iny a dalo sa nim bavit, lenze jej zacal vycitat aj restiku na ktorej boli a este chcel peniaze naspat. Akoze normalny clovek, a normalny muz si toto podla mna nedovoli voci zene. Ja uz neviem, ako jej ho mam vyhovorit, alebo jej dohovorit, aby si neobnovovala staru bolest, ked pre neho je pravdepodobne zabavkou, ked mu to neklape s babou. Ci sa mylim? Ako jej to vysvetlit? Je mi jej moc luto, ze si to sama robi s vidinou, ze ju mozno este ma rad a nezabudol. Stalo sa to aj vam?
Preco mam pocit, ze vzdy, ked niekto chova iracionalne otvori temu, ze akoze kamoska ci sestra?
Musí to prísť do bodu, kedy sa to v nej úplne zlomí... môžeš ju vypočuť, byť oporou, ale dostať sa z toho musí sama... ona veľmi pravdepodobne vie, že to čo robí je hlúposť, ktorá nikam nevedie a len jej ubližuje, len nevie prestrihnúť to puto, je to svojím spôsobom závilosť a v provom rade musí chcieť zmenu ona, tam nie je čo vysvetľovať
Nechcem to hovoriť tak kruto a necitlivo, ale niektorí ľudia potrebujú "lekciu", ktorá ich úplne zlomí, aby si uvedomili, že robia zle a začali robiť správne rozhodnutia. Ty ju môžeš len vypočuť a utešiť. Rozhodnúť sa však musí sama.
Nechaj ju tak. Mozesnjej povedat svoj nazor a dalej sa v tom nevrtaj. Pokym sama nepride na to ze sa ho musi zbavit, tak ju nik iny neodhovori
Nech si najde ineho, Toto je tyranie
Koľko máte všetci rokov?
Nema vobec zmysel zapajat sa do 💩 druhych. Mala som kamosku co sa mi rok denno denne stazovala na zly vztah dookola hadky rozchody ziarlivost rozbite mobili atd. Este aj na Silvestra ked bola osr 💩 a sama doma mi vypisovala tolko ze som skoro nesla s muzom von az okolo 11 co Nebolo fer voci nemu .. Uz ma to unavovalo ubijalo. Az mi odignorovala narodky hoci mi rok denne fnukala o sebe . A povedala ze na take blbosti ako moje narodky nema čas .😂 Tak som sa oslobodila od toxickej kamosky aj ten jej zly vztah casom expiroval .. sestry sa nemusis zbavit Len jednoducho neries. Povedz jej svoj nazor na toho blbca a nech ti o nom neplace . To je taky emocionalny masochizmus chciet vztah s clovekom co je na nu zly nema ju rad a hra sa s nou Podla nalady, ona je sucast problemu chce to , Kym jej pohrar trpezlivosti nepretecie alebo kym
Sa ten chlap na nu uplne nevykasle nic stym nespravis.

Nie nestalo. Tvojej sestre evidentne nestačilo a potrebuje, aby jej "naložil" ešte viac. Zrejme jej chýba pud sebazáchovy. Ty jej môžeš povedať svoj racionalny pohľad. To je všetko.