Ako pomôcť sestre vo vzťahovej kríze?
Ahojte, trápi ma vzťah so sestrou.. začínam mať pocit, že som sa jej sprotivila.. 2 roky je v nefunkčnom vzťahu, ktorý mala už dávno ukončiť ona to vraj vie ale stále to ťahajú ďalej a keď je zle vždy chodí za mnou.. Ja som už nieraz vybuchla, pretože to nezvládam počúvať... Posledné 2 týždne je na mňa divná a keď jej ja hovorím niečo čo sa náhodou zlé stalo alebo ako sa cítim máva uštipačné reakcie.. Jej kamarátky ju v tom vzťahu podporujú ale oni toto celé nepočúvajú, keď je s nimi im informácie filtruje, prípadne povie len to čo chce.. Veľmi jej to ovplyvňuje náladu, buď je šťastná alebo veľmi smutná, ale už len skôr smutná. Celkovo ako je s ním robí divné kroky a ja keď jej racionálne poradím ako z toho von, sa jej to väčšinou nepáči a oduje sa.. Nakoniec mám aj tak 95% pravdu.. Bojím sa, aby nedopadla zle, pretože on je nevypočitatelný podivin.. Stále jej niečo sľubuje a väčšinou to nedodrží a potom doma plače.. má už takmer 30.. Ako mám ostať neutrálna?
z vlastnej skúsenosti ti poradím len to že sa na ňu vykašli 😀 ma klapky na očiach a keď jej chceš dobre dopaneš tak, že sa s tebou prestane ešte aj baviť lebo jej nedajbože zavidiš 😀 po mojej skúsenosti sa riadim heslo Kto chce kam..... Jednoducho kým to sama nepochopí nemáš šancu... Viem je to sestra ale pusť to z hlavy a jej výlevy nepočúvaj
Nevybuchni, nedávaj nevyžiadane rady. Len vyslechni a buď oporou.
Áno neutrálna, byť ako sestra oporou. To že sa Ti nepáči ako žije jej nepomôže. Asi by Ťa ak tak nepočúvla. Ak Ti to veľmi vadí, že o svojom vzťahu, živote komunikuje veľa a nechceš to už počúvať, filtruj alebo zmeň tému.
Povedz jej otvorene svoj názor naňho a viac sa k tomu nevyjadruj. Ona sa bojí, aby “jej neušiel vlak” a preto sa ho drží zubami nechtami, hoci tiež určite má pochybnosti.
Chápem, že Ti na sestre záleží, ale čím viac budeš do toho vŕtať, tým viac sa so sestrou odcudzíte navzájom. Možno sa jej nakoniec rozjasní a uvidí tento vzťah reálnejšie. Ak nie, ona musí niesť následky svojho rozhodnutia.
Proste ju nechaj, nech sama na to príde aký je. A raz za tebou určite príde a povie, že si mala pravdu. Ľudia vacsinou robia opaky toho, keď niekto do nich stale nieco rozpráva.

tak nato že má sestra takmer 30 by mala mať viac rozumu a nedržať sa nejakého podivína zubami - nechtami.
vysvetliť, že jej čas uteká a zbytočne stráca čas s človekom s ktorým to nikdy asi klapať nebude...