icon

Ako pomôcť tete v manželskej kríze?

15. júl 2026

Bola som na ☕ u tety. Sedela uplakaná, až zvracala. Ma 53 rokov, jej manžel 59. Úplnou náhodou zistila, že jej manžel si s nejakou ženou vypisuje potajme. Háčik je v tom, že teta používa invalidný vozík, má zdravotný problém, ale inak funguje, dokonca aj ich sexuálny život ako vravela, je aktívny. Aj som sa zamýšľala, prečo to jej muž robí, keďže u nich doma vládne pohoda, sú veľmi veselý. Zamyslela som sa aj nad tou ženou, prečo by chcela rozbiť rodinu, keď ta jeho žena ho potrebuje ako soľ. Áno, jej manžel má na tom chybu určite, lebo zrejme namotava nejakú pani. Neviem, čo jej mám poradiť. Sľúbila som, že opäť zájdem k nej na kávičku, ale keď vidím jej muža, je mi z neho zle. Čo je to za idiota? Čo jej mám poradiť? Možno chodí aj tu pani na MK.
Ak ste sa náhodou v tomto príspevku niektorá spoznali, ja by som vám v jej mne bola vďačná, aby ste to nerobila a ukončila vypisovanie.
Ďakujem za každú radu.

anonym_ac072d
15. júl 2026

a čo také si vypisujú ?

autor
15. júl 2026

Ona nevie. Začal schovávať mobil, keď ho od neho pýtala, nechcel jej ho dať do ruky. Z toho usúdila, že niečo schováva. Vždy vypisuje cez mobil, to si všimla.

stellarstar
15. júl 2026

A tebe čo do toho? Pýtala od teba radu?

autor
15. júl 2026
@stellarstar

A tebe čo do toho? Pýtala od teba radu?

@stellarstar áno, pýtala, nevie, čo má robiť. Doma všetko funguje. Keď sa ho pýtala, s kým vypisuje, vravel, že s nikým. Keď sa ho pýtala, či ju chce vymeniť, vravel jej, že nikdy ho to ani nenapadlo, že ju ľúbi. Tak ja neviem, či človek čo ľúbi, robí také veci.

patrike
15. júl 2026

Nestaraj sa cudzim (kam patri aj rodina) do zivota a uz vobec to nevypisuj po internetoch, aby sa niekto v tom nasiel.

anonym_4c401d
15. júl 2026

@anonym_autor Aj keď platí zlaté pravidlo: Medzi muža a ženu nedávaj prst,tak sa dá aspoň zmierniť jej trápenie tým, že ju vypocuješ, že budeš pri nej, že budeš zdieľať s ňou jej pocity. Keď to má komu povedať , jej trápenie možno aj o 50% je menšie.

Ako hovorí psychologička Lenka Uherova, VŠETKO JE O HODNOTE. Jej muž si dokazuje svoju hodnotu tým, že má pocit, že je žiadaný u tej dotyčnej čo si s ňou píše.A dotyčná má možno tiež pocit, že je "viac" že má hodnotu, keď sa o ňu zaujíma ženatý muž.
A teta má pocit, že stratila všetku svoju hodnotu,lebo to na čom ona stavala svoju hodnotu sa pred jej očami rozpadlo.A to veľmi vnútorne bolí.Je to na hlbokú tému.

Kto nájde priateľa, nájde poklad.Bud v rámci tvojich možnosti a síl tvojej tete dobrým priateľom.

autor
15. júl 2026
@anonym_4c401d

@anonym_autor Aj keď platí zlaté pravidlo: Medzi muža a ženu nedávaj prst,tak sa dá aspoň zmierniť jej trápenie tým, že ju vypocuješ, že budeš pri nej, že budeš zdieľať s ňou jej pocity. Keď to má komu povedať , jej trápenie možno aj o 50% je menšie.

Ako hovorí psychologička Lenka Uherova, VŠETKO JE O HODNOTE. Jej muž si dokazuje svoju hodnotu tým, že má pocit, že je žiadaný u tej dotyčnej čo si s ňou píše.A dotyčná má možno tiež pocit, že je "viac" že má hodnotu, keď sa o ňu zaujíma ženatý muž.
A teta má pocit, že stratila všetku svoju hodnotu,lebo to na čom ona stavala svoju hodnotu sa pred jej očami rozpadlo.A to veľmi vnútorne bolí.Je to na hlbokú tému.

Kto nájde priateľa, nájde poklad.Bud v rámci tvojich možnosti a síl tvojej tete dobrým priateľom.

@anonym_4c401d veľmi pekne si to napísala, kiež by som jej to vedela aj ja tak pekne povedať. Ja som v ich vzťahu nikdy nevidela niečo, čo by bolo zle. Asi máš pravdu, ve ma pocit, že jej dôstojnosť je úplne pošliapana. Ona je taká dobrá osoba, nikdy na svojho muža nepovedala krivé slovo. Ja jej rozumiem, zrejme má pocit, že odíde k druhej, čo si ja myslím, že neurobí.

anonym_2fc542
15. júl 2026

Neviem si predstavit ze mi teta rozprava o svojom sexualnom zivote....

anonym_75fb5d
15. júl 2026
@anonym_autor

@stellarstar áno, pýtala, nevie, čo má robiť. Doma všetko funguje. Keď sa ho pýtala, s kým vypisuje, vravel, že s nikým. Keď sa ho pýtala, či ju chce vymeniť, vravel jej, že nikdy ho to ani nenapadlo, že ju ľúbi. Tak ja neviem, či človek čo ľúbi, robí také veci.

@anonym_autor človek čo ľúbi môže aj gamblovať a stávkovať na mobile.Nie len zoznamky a baby obháňať

autor
15. júl 2026
@anonym_2fc542

Neviem si predstavit ze mi teta rozprava o svojom sexualnom zivote....

@anonym_2fc542 to je ockova sestra. Máme veľmi dobré vzťahy a ona to len dvomi slovami povedala, veď jasne, že nešla do detailov.

anonym_f1c823
16. júl 2026

Len ju vypočuj. Ostatné nechaj na ňu. Neraz človeku pomôže keď to má aj komu povedať.