icon

Ako porozumieť správaniu kolegyne v práci?

15. mar 2024

Nerozumiem spravaniu mojej kolegyne. Vsima si s kym sa v praci bavim a reaguje na to ustipacne. Podotykam s kazdym tam vychadzam ako dobra kamoska, zdravime sa, prehodime par viet. Kolektiv mame zmiesany, co sa tyka muzov, pacim sa tam vsetkym muzskym kolegom, vidim to a aj su taky, ti slobodny, ktori mi to davaju najavo, ale nenechavam sa balit, ani nikoho nebalim, mam vztah v ktorom som stastna. Proste sa tam pozname dlho, zasrandujeme, zasmejeme sa a to je vsetko. Som kolegyalna o to viac na popracovnych aktivitach. Kolegyna vacsinu z nich nepozna, je u nas kratko, je vydata a je mamou. Aj tak akoby jej vadilo, ze sa pacim. Teda neviem co si mam o tom mysliet. Reaguje sposobom ,,podla mna sa mu pacis, aj tebe sa paci" alebo ,,to co ti povedal?" a ja potom vysvetlujem, ze sa mi urcite nepaci a ze len sranduje, pozname sa dlho a pod. potom s nim zacala rozoberat moj sukromny stav. Zaujimave bolo, ked ostala s druhym kolegom chvilu sama. Prisla potom za mnou s tym, ze jej povedal, ze hned ako si ju vsimol ju vnimal ako poriadne divoku a ze mi nepovie, co vsetko este jej povedal, aj ked to nebolo take ako mne ten druhy kolega. Tak som ani nevedela ako reagovat, iba som jej povedala, ze je to mily chalan a neublizi jej, ze je to srandista a opytala som sa jej co tam robili a ona, ze nic, len chvilu sedeli. Toho kolegu poznam a hlavne dva roky ma dobija, pise mi kedy tedy cez chat, obcas ma volal von, vzdy som bola k nemu neutralna a nikdy som nepisala prva, pretoze mam vztah a lubim svojho priatela. Obcas som ho videla aj opyteho no na poslednej akcii nepil, ani sa nebavil, mala som nejaky ten drink v sebe, tak som odisla, kolegyna bola opita a neskor sa mi neviem, ci chvalila, ci ako to chapat. Mam pocit, ze sa v praci chce muzom pacit, otaca sa za nimi, oblieka si iba mini...ale to ako riesi ako sa s kym bavim a chvali sa pritom je vydata, tomu nerozumiem. Ani na toho chalana mi to nesedi, aj ked mozno sa uz citil idmietnuty a chce zenu, ale pri jeho plachosti mi to nesedi, skor si myslim, ze tam bol iny kontext a toto bolo povedane s humorom. Ako si vysvetlujete spravanie kolegyne, co jej vadi?

Strana
z2
limoncino
16. mar 2024

Tiež som mala kolegynu, ktorá mi rozprávala ako cíti že sa páči tomu a tomu a všetci ju chcú, ona nechce samozrejme. Realita? Nikto ju nemal rád a nikomu sa nepáčila. To len tak pomimo.
A k téme, obe ste na hlavu padnuté, toto nerieši ani moja dcéra na strednej.

jana_eyre_2
16. mar 2024

Ja by som tiež celkovo brala ako zvláštne rozoberať kto sa komu páči/nepáči, kto čo povedal a nepovedal..

Ja som v práci tiež v zmiešanom kolektíve, sme ľudia v rôznych vekových kategóriách a zväčša sme zadani a síce vo väčšej miere mám dojem že spolu vychádzame, úplne obchádzame nejaké páči/nepáči balenie.. príde mi to detinské..

Ak ťa kolegyňa obťažuje, tak sa ohrad, nijaká iná rada neexistuje.. nepríde mi to ako problém ktorý treba riešiť s nadriadeným..

nika11103
16. mar 2024

🤣 niektoré komenty tu ste riadne zadelili dámy , som sa v toto brzke ráno zasmiala . 100 bodov 💪

mimikarol
16. mar 2024

Hej aj ja takú poznám. Všetci ju chcu, všetci sa na ňu stále pozerajú 😅

belaaaaaaaaa
16. mar 2024

Bože, mať Váše problémy. Obidve ste zakomplexované. Sorry. Veď mužom sa páčia ženy slobodné, vydáte aj širšie aj užšie a je im srdečne jedno, koho do postele dostanú🙂

prasiatko30
16. mar 2024

V praci som na to aby som si odrobila svoje, s kolegami vychadzame vyborne - aj si ponadavame aj sa zasmejeme absolutne neriesim ci janka z vedlajsieho stola sa paci janickovi z vedlajsieho kanclu, ci sa na neho usmieva viacej alebo chodia nedaj boh castejsie spolu na obedy/kavy. Mate v tom kancli problemy ako v 8triede zs - tak ako to uz bolo povedane - asi malo roboty a potom mate cas na rozoberanie kravin

aurora33
16. mar 2024

Hej jasne, urcite sa páčiš všetkým chlapom vo firme, každý ťa dobíja 😀😀😀😂😂 a zrazu príde druha a už je zle. Dve sliepocky sa stretli na jednom pracovisku.

mamina7070
16. mar 2024

vyriesi to jedine zapas v bahne medzi vami dvomi za ucasti tych kolegov 😉

cacianka
16. mar 2024

Zachladnuta puberta, u oboch 🤩

fauko
16. mar 2024

Ani polovica z toho co hovori, nie je pravda. Je to manipulatorka a tieto taktiky vyuziva na to, aby si na nu zacala ziarlit, lebo ona ziarli nta teba. Len pozor. Never tomu co ti hovori a hlavne, ak uz vies ze sa druhych vypytuje na tvoje sukromie, je to cervena vlajka. Pozor na nu. Je schopna ti rozbit vztah. Nikomu aleze nikomu uz nehovor o svojom sukromi, lebo ona povytahuje o tebe co potrebuje a zautoci. Radsej sa s nikym ani v praci ani mimo prace nebav o sukromi. Bud mila, vludna ale svoje sukromie si uz nechavaj pre seba. A na jej poznamky nereaguj. Jedine ked tak ,,no ked myslis...,,.

monikkatt
16. mar 2024

Prepac ale mne to pride ze sa tam chodis len pretrcat, s kazdym velka kamoska, chichi tu, chichi tam, boze aka som krasna, kazdy ma chce... vrat sa do reality, urcite ta kazdy nechce.. presne z takychto typov si u nas v praci robia chlapi srandu 🤷‍♀️

diana20
16. mar 2024

Uuff, z tvojho príspevku sa cítim akoby mi tvoja samo chvála normálne facku dala.. všetkým sa páčim, všetci ma chcú a balia, ja ich nechcem samozrejme.. ona si oblieka len mini a vtiera sa tým chlapom určite aby sa im viac ako ty páčila.. takže ona chce byť krajšia ako ty a tebe jej správanie vadí, lebo chceš byť krajšia ako ona.. je to absurdné, na mieste vašich kolegov by som sa smiala z vás..

sinusoida
16. mar 2024

Čiže flirtujete 😀...asi to jej príde divné, nie každý flirtuje tým je to.

tykat
16. mar 2024

Mas vztah v ktorom si stastna a rada sa vsetkym pacis. Kolegyna ti to teraz komplikuje lebo mas strach ze sa uz nebudes vsetkym pacit a prides o svoju poziciu "najziadanejsej baby v triede". To je tak druhy stupen ZS, posun sa v mysleni do sveta dospelych.

princezna_bosorka
16. mar 2024

kolegyna je nestastna so svojim zivotom a zavidi ti ten tvoj.

Ak ti je ti je to neprijemne, ze toto furt riesi, tak jej to povedz, nech s tym prestane... inak kasli na nu.

barborachors
16. mar 2024

Milé Bravíčko....

aurora33
16. mar 2024

@princezna_bosorka 😀😀😂😂😂 urcite 😀😀😀

jesenzima
16. mar 2024

Autorka sa vyparila, asi čakala, že sa tu každému zapáči a nevyšlo to 😃

inaemre
18. mar 2024

To mate cerstvych 16? 🤣

jaond19
18. mar 2024

V praci sa bavte len o pracovnych veciach, pripadne o diani doma/vo svete, oblubene aktivity ci konicky.... nikdy nie o sukromí! Su intriganky ktore z teba povytahuju kadeco, prikraslia si, zmenia a siria dalej vo verzii aka sa im hodí.... a pred kazdym inak. Pracovala som v 2 velkych firmach vacsina zensky kolektiv a to amen tma. Staci jedna - dve klebetnice co mali doma nudny zivot tak sa snazili mat v praci vzruso.... a nezaujimalo ich ze na ukor druhych

Strana
z2