Ako prekonať nedôveru po začiatku vzťahu?
Ahoj prosím o radu.s priateľkou sme sa spoznali pred rokom v práci sama sa mi začala prihovarat a nakoniec aj sama ako prva napísala.Vzdy sa mi páčila.Z pár viet denne sa stalo písanie od rana do večera. Tak to trvalo niekolko týždňov. Až som sa nedozvedel ze ma priateľa s ktorým žije cca 6 rokov. Nikdy by som si nezačal s dievčaťom ktoré ma chalana. Ale k nej som uz niečo cítil a vedel som ze aj ona nieco cíti ku mne.Povedala mi ze k nemu uz niekolko rokov nič necíti a ani spolu nespavaju. Žijú spolu ako keby zo zvyku..Pisanie pokračovalo a pomedzi to sme sa stretavali a rozprávali v práci. Až pokiaľ jej priateľ nenašiel moju správu v jej telefóne. Po tom zistení to chcela ukončiť a na nejaký cas aj ukončila ale po týždni sa ozvala znova a odvtedy uz neprestala. Začali sme sa stretávať ked bol v práci a nikedy aj keď nebol. Vela krat ho klamala a klamala aj cele okolie ze so mnou nic nemá ajked to ze je nieco medzi nami bolo jasne kazdemu vo firme. Postupne sme sa do seba zamilovali a ona sa od neho odstahovala.uz ked byvala s ním mal som obcas pocity nedôvery ale ked sa odstahovala vystupnovalo to az v paranoje.. stále mam pocit ze mi klame a robi to iste co robila jemu .. neviem sa toho pocitu zbavit a velmi to kazí náš vztah.
@jaro0790 ked sme spolu je dobre ale ked sme od seba je to ťažšie a občas ma prepadavaju paranoidne myšlienky.. hádame sa len koli tomu inak si rozumieme vo vsetkom .. stale mi vraví ze som jediny ukazuje telefon ale ja sa tych myšlienok neviem zbavit tak ako sa nechcem zbavit jej ajked niekedy viem ze by to bolo to najlepšie..viem ze si za to mozem sam .. moja otazka znie dokazem jej nikedy uverit? Alebo sa mam zverit do odbornych rúk? Stratiť ju nechcem..
No vidis, zlakomil si sa na zadanu a teraz mas chrobaka v hlave. Tak ti treba
Aspoň tvoje podvedomie Ti hovorí pravdu. Škoda, že ty ignoruješ.
Čo si uvaril, môžeš zjesť
kedze vies coho je schopna verit jej nebudes nikdy. a uprimne ani by som sa o to nesnazila
@jaro0790 to nie je paranoja ale čakanie kedy sa to stane. Nuž trp keď ju tak strašne miluješ kým nenájde ďalšieho.
Musis si uvedomiť, že vernosť sa nedá dokázať. Ako by si to ty dokázal na jej mieste? Zamyslel si sa nad tým? Ukázala ti mobil a pod.. čo viac má robiť? Proste si stanov hranice, že až keď ona ich poruší až vtedy to známena, že vôbec máš právo na obavy. Veď keby zistíš, že to taha aj s iným tak sa s nou rozdes a vybavene. Čo ti to pomôže že budeš ustrachany? Proste nemas to momentálne ako vedieť a musíš sa zmieriť s tym, že nevieš. Prečo? Lebo vernosť sa nedá dokázať.
tí, čo hovoria, podviedla predchádzajúceho, podvedie aj teba, vôbec nemusia mať pravdu. ak k tebe cíti skutočnú lásku, nepodvedie ťa nikdy.
vtedy bola s tým nesprávnym, teraz s tebou je možno s tým správnym. od toho sa to odvíja
@jaro0790 ahoj. Ja sa priznam, že nemam rada generalizovanie v štyle: odišla od neho kvoli tebe , urobi to po čase aj Tebe. Detto s neverou tieto tvrdenia. Mna opustil frajer po 6r vzťahu pred 20rokmo a pokial viem doteraz su spolu fakt šťastni. Proste malo to tak byť a ja mu to z celeho srdva prajem. Teraz zaleži ako pristupuješ k tomu Ty. Ak pozitívne, že Ty si pre ňu ten pravý a vďaka Tebe dokazala odisť zo vzťahu ktorý sa možno nikam neposúval, tak ok. Ale ak máš cervíka a začneš ju kvoli tomu kontrolovať, nedôverovať ,hladať trhliny a zisťovať či Ťa fakt miluje, tak to je začiatok konca. To nevymažeš, lebo to je v tvojej hlave, nie v jej, a postupne ju tým paradne nainfikuješ akurát. Jednu peknú vetu som cítala: ak nevieš ženu urobiť šťastnou, prenechaj ju inému. Možno to bol ich prípad.
Podľa mňa nedokážeš, keďže ťa XY krát oklamali...kto by jej aj veril?
Moze to s tebou mysliet uprimne, ale vzala to zo zleho konca.
Ak zistis, ze jej verit nevies, tak pre dobro vas oboch to ukonci. Skor ako to skonci v stave, ze sa vlastne budete nenavidiet a vycitat si vsetko. Ty jej, ze je (censored) a ona tebe, ze nevie, co na tebe vlastne videla a jej byvaly bol stokrat lepsi.
Nakoniec v hneve pojdete od seba.
Z velkej lasky spinave bahno.
Aspon vies, ake to je, ked si na jednej strane barikady, si ten “kvoli ktoremu to robit nemusi, ale chce”, a vies, ze ten klamany je ten druhy “pre ktoreho by to oficialne robit mala (mala by byt s nim, jemu verna)”.
Vtedy si bol v tej prijemnej sebaistej poizicii, v podstate bez pochybnosti, lebo si vedel, ze beha za tebou dobrovolne. Takze si ta vybera.
Vtedy, to ze je s tebou, bol jasny dokaz a daval ti sebaistotu, ze je to uprimne z jej strany. Ze vztah s tebou je pre nu specialny.
Take nevyslovene dokazy vernosti.
A k tomu pocit, ze si “v kruhu”. V skupinke vyvolenych, co maju prehlad a vedia celu pravdu. To tiez dava vnutorny pocit sebaistoty.
Chudak vynechany bol ten jej vtedajsi frajer, ktory iba tapal v tme.
Lenze si uz na druhej strane barikady, uz si ta vybrala, uz si v pozicii toho “pre ktoreho by to mala robit” a istota sa vytratila, ze si vybera teba a robi to dobrovolne, hoci nemusi, iba chce.
Uz ste oficialny par, uz sa caka, ze bude s tebou, nie? Uz na tom nie je nic az tak specialne. Je to samozrejme (s kym inym by mala byt, ak nie s tebou, jej oficialnym partnerom).
Takze uz ti to prestalo davat istotu, ze je s tebou, lebo chce. Lebo uz mizne ten pocit, ze si vybera dobrovolne robit to, co nemusi.
A prestavas jej preto verit. Lebo tie povodne dokazy, co ta ukludnovali, ze si specialny a vybera si iba teba, stratili silu a ty zufalo tuzis po novych, aby si sa ukludnil.
Lebo citis, ze teraz mozes lahko byt ten “von z kruhu” a tapat v tme.
Toto je presne to “snivanie po oltar”. Ze zijes len pre ten okamih, jeden ciel (u vas to bolo byt oficialne spolu) a nerozmyslas, co bude dalej.
Teraz si v situacii, ze je tu to “dalej” a ty zistujes, ze to nie je tak ruzove, ako sa vtedy javilo (poniky, duhy, slnecne spolocne rana,…). Si kludny kym je s tebou, ale zhryzas sa neistotou, ked je prec. Dobre vies, ako zdatne vedela prekrucat, vynajst sa a za pochodu bez mihnutia oka klamat vsetkym okolo.
Bolo to super, kym to robila pre teba.
Je to desive, ked to moze robit tebe.
Toto by si mal premysliet kazdy, kto vstupuje do mileneckeho vztahu so zadanym.
Len problem je ta iluzia vyvolenosti, ked je na prvej strane barikady. Nie jednemu to zastrie zrak a vypne mozog.
Možno teraz ešte neklame. Ale je veľmi vysoká šanca že čo urobila bývalému, urobí časom aj tebe. Rátaj s tým.
Ja som sa so svojim muzom zacala stretavat, ked som este chodila s byvalym. Byvaly nejavil tolko zaujmu a pozornosti ako moj muz, a tak mi nechal len volnu cestu, nevediac. Nikdy by som to do seba nepovedala, ale teda s byvalym som sa rozisla a teraz som stastna uz vyse 18 rokov s mojim manzelom. Nikdy som ho neklamala, ani nepodviedla. Je rozdiel ak je niekto chorobny klamar, alebo ak je niekto v nefunkcnom alebo polonefunkcnom vztahu. Nie je dobre ist zo vztahu do vztahu, ale ty by si mal urcite vyhladat pomoc, alebo to rovno ukoncit. Aj tak si myslim, ze vas vztah na tom stroskota a ju to prestane bavit. Mna by to teda urcite bavit prestalo, stale sa s niekym vadit a dokazovat nieco.

@jaro0790 zacat si so zadanou zenou a tak isto so zadanym muzom nikam nevedie, ma to vela nevyhod a toto je jedna z nich.