Ako prekonať negatívne myšlienky o starnutí?
Ahojte, mám 28 rokov a poslednú dobu samé negatívne myšlienky na starnutie, problém ani nieje to že by som sa bála vrások a šedivenia toho sa moc nebojím keďže moji obidvaja rodičia nič s toho do 40tky nemali , skôr sa desím veku ako ste sa s tým vyrovnali vy ?
Podla mna take veci vobec nepocitis, lebo to nie je zo dna na den... tiez buduci rok 40 a absolutne neriesim... ani to nevnimam, ked si predstavim, ako mi to v 20ke pripadalo strasne, tak dnes si vravim, ze ved to nie je 50ka 😂
Predvčerom som mala 64, najmladšia mi poslala
https://www.youtube.com/watch?v=wUDRIC5RSX4
Tak som si nostalgicky spomenula na dobu, kedy nás na základke vzala angličtinárka na tento film. Ale cítim sa fajn. S bielymi vlasmi, plánmi do budúcna... Mám pocit, že až po tridsiatke som začala byť sama sebou. S vekom nič neurobíme, je len nás, ako sa v ňom budeme cítiť.
Po 40 som si porodila dieťa a na stárnutie nemám ČAS🤣 skús si nájsť niečo,čo ťa teší a napĺňa(nemusí to byť nutne to dieťa) a takéto myšlienky prejdu.
Mam 50 a negativne myslienky ziadne! Citim sa vyborne, uzivam si zivot, deti konecne dospele, pre mna najlepsie obdobie.. samozrejme znamky starnutia uz su, ale treba sa o seba starat, kondicku mam lepsiu ako zamlada 🙂 otrepana veta, ze vek je len cislo je pravda!
Kazdy raz musi zostarnut, tie zeny, ktore chcu oklamat vek prehnanymi upravami, raz ich to aj tak dobehne.
Ci robis co robis, raz zostarnes, cize je zbytocne sa tym trapit a zaoberat, skus sa sustredit na nieco ine.
Jedine, co mozes robit, je udrziavat svoje telo a dusu vo forme.
Kazdy zomrie.
poviem ti tak. dostat moznost zostarnut je obrovsky dar. nie kazdy ho moze dostat. kto nezostarne znamena ze zomrel mlady.
kazdy vek a obdobie ma svoje caro. je to vsetko hlavne o mentalnom nadstaveni ja poznam aj starcov ktori maju len 20 a poznam mlade duse ktore maju 60.
treba sa o seba starat. o svoje zdravie. starnutie nie je len o vraskach a sedinach. je o kondicke. tu treba budovat. to co robis dnes sa ti zuroci neskor. a teda treba sa hlavne starat o svoje mentalne zdravie. to je najzanedbavanejsie.
vychutnavat si zivot mozes aj ako 80 rocna zena. stale mozes byt dokonca krasna a tym nemyslim plasticku chirugiu ani farby na vlasy. krasa ide zvnutra.
inak paradoxom je ze mnoho ludi ktori sa boja zostarnut si neuzivaju ani mladost.
@pralinka25 krasne napisane a suhlas! Michal Kocab naspieval piesen Stari a je fakt vystizna a mudra..
Ja si vek nevsimam.
A akosi nejak automaticky sa kontaktujem skor s ludmi o dost mladsimi odo mna 😁. Navyse mam este pomerne male deti...Takze tak.
@pralinka25 "dostat moznost zostarnut je obrovsky dar". Toto si budem opakovat vzdy, ked ma chytia cierne myslienky, lebo tvarme sa, ako chceme, kazdeho jedneho z nas to obcas drapne.
A možno staroba ani nepride... Treba rozmýšľať aj týmto smerom a asi sa nastaviť tak, že nemáme dva životy.
@mandzula jasne ze ano ja vzdy vtedy pomyslim na vsetkych mojich kamaratov ktori tu uz nie su a ze ich bohuzial par mam takych co nikdy nezostarnu.
Ja keď som bola mlade dievča mala som až fóbiu zo starnutia, ale to bolo keď som bola cca stredoškoláčka. Ja som sa normálne pozerala na staršie ženy v autobuse a nevedela si predstaviť že raz budem v ich veku, proste sa mi to normálne až hnusilo. Mám 37 a už mi je to roky jedno, proste je to kolobeh života. Staroby sa nedočká len ten kto zomrel
@hugger ...nepozeram. Nepoznam blizsie ako zo stareho filmu. Je to realita. Kazdy zomrie. Treba to akceptovat. Naucit sa s tym zit.
@pralinka25 velmi pekne zhrnute a napisane.👍👍👍
To je asi taka prva kriza.
Ja som taku mala v 18-tke ze zbohom detstvo. Vitaj dospelost. Tak som to brala ze proste kedy to ubehlo? A potom presne pred 30-tkou. Ze som mozno v polovici zivota a….
Ale som si uvedomila ze prave po tej 30-tke je ten zivot krajsi a krajsi.
Niekto mudry povedal, ze kazdy chce dlho zit, ale nikto nechce byt stary..
Starnutie nezastavis. Si už proste stara žena čochvíľa prechod a vnucence.. musíš si na to zvyknúť a zdravo sa stravovať nech ešte požiješ par rokov 😥
@pochod co? sak ma 28 😀 (ironia vsak?)
inak vsetko je o uhle pohladu. ked budes mat autorka 82 budes si hovorit aka som bola mlada a krasna ked som mala 28 😉
Moj brat zomrel nahle v 26tke. Kolegyna v 33 pri porode. Ja mam 49 a ale ze vobec neriesim pitomosti, ze co bude ak budem mat 50, ci 60. Som vdacna, ze som. Trosku pokory.
@pralinka25 jasne, ze ironia sak ma 28. Neviem čo bude robiť na 30 narodky nebodaj ak to az do 40tky dotiahne ked uz teraz depkuje ze je stará 😂

Vek je len cislo,ja mam pred 40tkou a citim sa na 18.