icon

Ako prekonať osamelosť v manželstve a materstve?

17. apr 2025

Ahojte, mam skveleho manzela a malu dcerku, uplneho anjelika. Chodim do prace, ktora ma bavi, mam okay kolegov,Financne sa mame tiez velmi dobre.

Nie som velmi spolocenska, najlepsie kamosku som mala na VS, sme stale v kontakte, ale nestretavame sa pravidelne, kazda sa posunula inde a okrem manzela mam pocit, ze nikomu neviem az tak uplne doverovat. Citim sa velmi osamelo, zijeme v meste, kde nemame najblizsiu rodinu, iba kopec znamych, manzel je vela v praci, dni sa minaju a ja mam pocit, ze som uplne nenaplnena a zivot mi preteka pomedzi prsty, napriek tomu, ze sa ani nemam na co stazovat. Snazila som sa byt viac socialne aktivna, ale ako introvert som sa vzdy citila iba horsie. Skamaratila som sa blizsie s jednym kolegom, ale velm rychlo mi bolo jasne o co mu ide, tak asi aj to zanechalo vo mne dieru.
Mate to niektora podobne? Co by mi mohlo pomoct?

jankajanka13
17. apr 2025

Zacni chodit na nejake skupinove cvicenia, kurzy, do fitka a podobne tam sa spoznas s ludmi podla mna.

ivinkapink
17. apr 2025

Trocha ti aj zavidim..ten cas,co nevies vyplnit...ja mam tiez pocit ze mi zivot unika, ale v zmysle,ze nic nestiham, vkuse len lietam ako handra a tiez sa citim nespokojne...
Ja keby som bola v tvojej kozi, robila by som, co ma bavi, naplna...nejake hoby...napr.by som malovala, tvorila...dieta je ako stare?spolocne prechadzky, tury, vylety..chodila cvicit do fitka,...cokolvek co ta zaujima..a myslim,ze spoznas aj niekoho s kym si budes rozumiet...

autor
17. apr 2025

@ivinkapink dieta ma dva roky a obaja chodime do prace, cize nemam cas na kurzy malovania prip vacsie hobby. Rano na 7 musim ist do kancelarie, aby som ju vedela o 4 vyzdvihnut, ak idem nakupit prip nieco zariadit prideme domov najkor o pol 6. Potom sa uej chcem venovat, ide spinkat a uz je 9. Ja som vyflusnuta,

huxy
17. apr 2025

Čo by mnohé ženy dali za to,čo opisuješ v prvých dvoch vetách. To je tak, keď si človek neuvedomuje a možno neváži, aké "šťastie" má a nemusí riešiť ozajstné problémy. Nemyslím to v zlom.

gribka1
17. apr 2025

No a kedy sa akože chceš venovať tomu, na čo ani nemáš čas? Kedy sa stíhaš cítiť osamelo? Ako vyzerajú vaše víkendy? Možno tam by ste mohli zapracovať na chodenie do spoločnosti. Ináč už len si to upratať v hlave. Možno ani nevieš presne, čo ti chýba. Hľadaj.

lanka999
17. apr 2025

ak mas ozaj po boku skveleho chlapa, dokonca dieta, ktore predpokladam zabera vela z tvojho volneho casu, nechapem ako sa mozes citit osamelo, osalemost je stav kedy clovek neciti lasku pochopenie podporu od inych, (od chlapa) ja som stale potrebovala hladala nejake kamosky, odkedy mam vztah ale podotykam ten taky normalny, nepotrebujem nikoho, ak mame den ze sa kazdy venujeme sami sebe, je to pozehnanie ze mam konecne cas pre seba, nemusim sa starat o domacnost, mam cas ist do vane dat si masku citat knihu pozret serial, ozaj nepotrebujem nikoho, je prijemne si obcas s niekym zavolat len tak poklebetit ale prioritne sa venujeme sami sebe noa veciam co treba vybavit, noa cez vikend nejakej forme relaxu 🙂

ivangeline
17. apr 2025

Dosť si odporujes v úvode a potom v komente…

0silvia0
17. apr 2025

Ved pises, ze si v jednom kolotoci a nemas na nic cas, kedy by si mala cas na socializaciu vlastne?

vilma7
18. apr 2025

Tak ak sa chceš venovať aj niečomu inému, tak treba skrátiť pracovný úväzok a budeš mať čas aj na iné veci, aktivity.

ivinkapink
18. apr 2025

Takyto zivot vedu mnohe, co vlastne ocakavas od zivota? Toto je zivot...nie to co vidis na instagrame alebo facebooku..to co ti podsuva reklama a cely virtualny svet...mozno preto sa citis nenaplnena, osamela...ale to musia ty vedieť, co ta vlastne trapi a potom mozes zacat na tom pracovat...

betulinka1
18. apr 2025

Ja to skor volam jarna depka. Akurat vcera som muzovi hovorila, ze sa nejako citim sama. Tak od rana sa snazi ma rozveseliť, neznasa dlho lezat v postely ale dnes sa prekonal do pol desiatej a rozpravali sme sa, deti vyhnal k telke a nerušiť, objatia vzdy ked ide okolo mna. Skus sa zveriť muzovi, on si s tym poradi 😉. To su take obdobia podla mna. Treba vtedy zmenit nejaku rutinu a bude fajn.

eliska13
18. apr 2025

Nerozumiem v čom sa cítiš osamelá, keď pracuješ, máš dieťa.Nie je to skôr, že ťa rodinný život nenapĺňa či chcela si žiť inak?

autor
20. apr 2025

@0silvia0 ale ve dsom napisala, ze o socializaciu ani nemam zaujem 🙂

autor
20. apr 2025

@betulinka1 dakujem, to znie milo
@eliska13 zno ma nenaplna, neviem, nemam odpoved. Ked je clovek zaneprazneny, neznamena, ze nemoze byt osamely. Ja mam aj vela znamych, nikdy nie som sama, o neznamena, ze sa necitim osamelo. Asi nie si introvert ked tomuto nerozumies

0silvia0
20. apr 2025

A co ma kto urobit, aby si sa necitila osamelo? Jedina bytost, ktora s tym moze nieco urobit si ty sama. Introvertovi by to malo byt jasne.