Ako prekonať problémy vo vzťahu na diaľku?
Ahojte, potrebujem poradit , čím viac rad alebo názorov tym lepšie pre mňa.
Som s priateľom necely rok, a poznáme sa už dlhé roky, vždy sme mali medzi sebou veľkú chemiu a rozumeli sme si, nás humor a spoločne koníčky nás k sebe ťahali. Sme rovnaký blázni, a máme 25 rokov. Nehadame sa, rozumieme si aj v domácnosti, poznáme aj svoje zle charakterové črty ale jeden na druhom ich milujeme . Ja mám dieťa s predošlého vztahu a on ho prijal . Obidvaja sa veľmi lubime a mali by sme super život ale, je tu jeden velky oroblem a to je diaľka. Priateľ pracuje v zahraničí ma tam svoj vybudovaný biznis a ja som tu doma s dietatom. Doteraz sme fungovali tak že on sem chodil cca každý druhý týždeň. Ale jeho to vyčerpáva keďže sa potrebuje venovať svojej firme , a už nemá silu pokracovat takto ďalej na dialku. Hľadá byt väčší ale neni to také jednoduché aby sme sa tam mohli hneď nasťahovať , nakoľko moje dieťa nemôže sa vysťahovať za hranice a to môže trvať aj polroka - rok cez sudy.
Ja by som bola ochotná čakať , ale frajer sa akurát rozišiel aj napriek tomu že ma lubi. Že nebudeme sa trápiť aspoň takto. Nevieme sa ale od seba odpútať a ja to ani nechcem ale neviem čo robiť. Všetko by bolo jednoduchšie keby bývame na Slovensku, ale on tiež nemôže od firmy len tak odísť kým ešte neni v takom štádiu aby plne fungovala bez neho. Niake rady? Názory ? Podobne skúsenosti?
Ďakujem žienky 🫶🏽
@marketa158 poriadna laska a chemia, ked sa s tebou rozisiel.
Až taka nekonečné laska to potom nebola keď ta pri prvej príležitosti kopol do zadku😡
@dzulli1980 1000% viem že nie, on je skôr kariérista a od rana do večera trávi čas v robote a nikdy sa nezachoval ku mne zle a poznám ho hovorím dlho a viem aký je, a nikoho nemá, iba je skôr vyčerpaný z tej dialky a z toho celého ako to je. Skôr možno niake riešenia by som potrebovala ako by to islo
@marketa158 v akom state ma biznis? Napr.v CR tak keby ste si nasli podnajom blizko cr hranic, ale stale v SR to by chvilku nepomohlo?
Otec dietata pravidelne navstevuje dieta?
Presne tak len same vyhovorky určite už ma nejaku inu.Láska ľúbome sa strašna chémia a zo dňa na deň TI da zbohom.Pozri kto chce hľada spôsob kto nechce hľada dôvod prečo to nejde.Ako prva veta a posledna je odlišna.Ako môžem niekoho ľúbiť a zo dňa na deň mu dať zbohom.Píšeš že ste tak žili na diaľku a čo odrazu ho osvietilo a už nechce tak chodiť.No dôvod je jasný ma inu.A asi mega láska bola len s tvojej strany.Pri najbližšom stretnuti TI dal zbohom toto je láska.Mal ťa rád teraz mu vyhovuje už ina našiel tam dal TI zbohom.Verím tomu že ak by si išla za nim do zahraničia príklad na pár dni že dieťa by si nechala u babky na 3 dni a išla zistiť čo a ako tak by si zistila že už je s inou.Láska bola s tvojej strany jasne ja príklad ľubim priateľa a rozidem sa s ním snad tejto rozpravke veriť nechceš alebo áno.Jasne nikoho nemá och bože aka naivna.Všetko s da ked sa chce ale mal hľadať spôsob ako to pôjde ako dôvod prečo sa to neda.Všetko sa da len treba chcieť.Jasne z 24 hodin v robote je každý deň 20 v robote.Iste no my tu nie sme deti to je rozpravaka pre deti.Firma sa da presťahovať aj na Slovensko aj do CR po blizku jednoducho to s tebou ukončil.Až taka láska to nebola ako si si predstavovala.Prava láska nepozna hranice,čas, ani miesto prava láska nie je ani o milionoch kilometrov.Pravu nefalšovanu lásku neprekona žiadna diaľka ziaden workoholizmus, ani diaľka v km ani nič.
@mira0611 v Nemecku cca 10 hodín odomna
Takze keby ideme aj bývať ku rakúskym hraniciam aj tak by cestoval cez 8 hodín
Otec dieťaťa sa nezaujíma od začiatku, ale na vysťahovanie potrebujem jeho súhlas a keďže je “nezvestný” tak jedine cez sudy
@marketa158 prepáč. Si strašne naivná. Poznáš staré známe Láska hory prenáša? Keby ťa ľúbil, tak ich prenesie.
TY by si potrebovala riešenie ako by to šlo no ON rozhodol.Namiesto riešeni pod bývať pobliž alebo nejaký iný spôsob Všetko sa da vymyslieť TI dal čau nie je ochotný chodiť za tebou.Ak by s tebou strašne prestrašne chcel žiť byť tak by si aj tvoju dcéru osvojil ak už to by bolo tak že chce byť s vami už ked by iný spôsob nebol ked už cez súd. Urobil by všetko pre teba aj tvoju dcéru keby mu na tebe zaležalo a chcel by tak ako chceš TY. Odbremenil by ťa od problémov a namiesto toho ma ľúbi ale rozišiel sa s tebou.Muž ktorý by ťa miloval nepozna žiadne hranice a nič pre neho nie je prekažkou.A ani osvojenie cudzieho dieťaťa.
@marketa158 riešenie je jediné že on príde tu alebo ty tam. Ine riešenie nie je inak vám to krachne keďže evidentne on už nemá na takéto fungovanie nervy.
Ja Ti nechcem naložiť ešte viac. Ale v jednej časti českej Áno šefe bol top kuchár, ktorý varil pre swarovski rodinu, hostil top top celebrity a miliardárov sveta a mal svoj biznis. Mal partnerku Česku a jej ochorel ťažko otec a musela sa vrátiť pomôcť mame. A vieš čo urobil on? Zbalil sa a šiel s ňou, lebo ju ľúbil a povedal, že biznis môže robiť aj v Česku. Ja verím tomu, že ty ho miluješ za horizont, ale neverím, že on Teba. Lebo keby chcel, prenesie aj horu, príde do Rakúska, hocikam obaja urobíte krok k sebe. On urobil iba krok k svojmu pohodlnejšiemu životu. Nemá záujem hľadať riešenie pre vás. Našiel riešenie len pre seba.
@kvietok1233 Ano aj ja to tak vidím že buď on bude bývať na Slovensku alebo my v Nemecku.
Lenže vysťahovať sa s malou ZATIAĽ nemôžem
A on ZATIAĽ nemôže firmu nechať samu tam a ísť bývať sem. Časom by chcel. My sme stále v kontakte to neni že úplný koniec Cau a všetko. Stále hľadá niake riešenie ale už je z toho vyčerpaný. Neni tak vytrvalý ako ja
@enmery veľmi pekný názor a pekne napísané . Ďakujem
@marketa158 tebe asi nikto oči neotvorí, zaslepená láskou úplne.
@marketa158 skús mu navrhnúť, že teda prídeš do mesiaca. Za si papiere vybavíš. Že môže zatiaľ pomaly začať pripravovať spoločné bývanie. Uvidíš hneď reakciu.
@lonely66 zlatko rok a pól chodím po sudoch, a viem ako to je, bol problém malu zobrať na dovolenku keďže pri vstupe do určitých krajín cez letiska chcu potvrdenie otca o prevoze dieťaťa cez hranice inak sa to berie ako únos .
Do Nemecka keďže tá nekontrolujú vo väčšine prípadov tak by to problém nebol keďže nik nevie kedy si prišla a kedy odchadzas , ale ide o to, že keby tam chceme žiť a pracovala by som tam a mala by tam šla do škôlky a pobyt atd, na to všetko už potrebujem potvrdenie otca. Lenže tam je to komplikovanejšie keďže sú v tom zapojené už aj vyššie úrady.
Takže stále sme pritom žeby ten vzťah fungoval na dialku keďže by sme chcilku boli tam a potom zas chvíľku tu napr. Chápeš ?
@marketa158 tak ale prečo sa chce potom rozchádzať? Toto mi je cudne. Ries čím skôr ten súd. Ale aj mne sa zdá či tam náhodou niekoho nemá. A teraz nevie či má byť tam s ňou ale ani teba úplne opustiť. Lebo ak s niekým žijem niekoľko rokov a milujeme sa nekonečnou láskou tak na neho počkám .... Kvoly zlej finančnej situácii v minulosti manžel tiež vycestoval do Nemecka robiť....bol tam 9 mesiacov a za ten čas sme sa videli 1x týždeň...a náš vzťah to prežil....toto je nekonečná láska ak to zvládnete potom to nazyvaj nekonečnou láskou a ak máš nezvestného otca dieťaťa už si to mala dávno riešiť ... Len mi je čudné že on nie je ochotný čakať...ale tak to už ty vieš čo a ako....
25 ročný chalan chce takéto záväzky? A dieťa? To určite.
@svetlonos ďakujem , aspoň niekto kto rozumie. Nechce sa mi niekoho presviedčať o opaku, keď sama viem čo mi sudkyňa povedala a ako to je , keďže riešim veci nie len so sudmi ale aj interpolom a inými organizáciami.
@koniarova ja chápem že vy to súdite len podľa toho čo som napísala a veku. Ale každý sme iný a každý máme niake povahy.
@marketa158
tak po prvé- prosím ta akých 10 hodin?? Let z DE trva kratšie.
Prijal tvoje dieta a rozumiete si super - hmm... Ďalší mínus. Žite spolu rok v kuse 24/7 s dietatom, rodinny zivot som všetkým čo k tomu patrí a potom možno uvidíš.
On ma rozbehnutý biznis v DE ako 25 rocny, vlastnú firmu hovoríš? No ak je tak, klobúk dole pred chalanom v dnešnej dobe. A do toho si uz vziať na zodpovednosť teba aj dieta, ktore nie je jeho?
Môžete byť šialený aj si rozumieť ale chalan si začal uvedomovať realitu.
Pokial sa nemýlim, tak ty to cele vidíš diametralne odlišné ako on.
Prepáč za nerady ale tu to bije do očí a tvoja naivita tiez.
@marketa158 never tomu. Ty más dieťa a všetko už berieš zodpovednejšie. On nemá ani páru, čo znamená vychovávať cudzie dieťa a žiť v spoločnej domácnosti. Žili ste spolu aspoň chvíľu? Či len víkendy?
On sa viazať nechce.
@marketa158 môže ťa mať rád ale vidí aj realitu. Chalan je ešte mladý, má si užívať život a nie vychovávať cudzie dieťa s ktovieakymi problémami s biotatkom.
@marketa158 ty nepotrebujes nic aby si mohla odist s dietatom do zahranicia ..dieta je ti zverene do vyhradnej osobnej starostlivoti, otec ma sudom urcene stretavanie a povinnost platit vyzivne. Ak vsak nevyuziva svoje pravo stretavat sa tak mozes ist, pokial ta neda na sud aby si mu dieta "ukazala" nic nemusis. Neviem kto ti narozpraval tie hluposti.
Počuj a veď vy môžete ísť za ním, na cestu “dovolenku” do Nemecka nepotrebuješ súhlas otca a kým nevybavis slovenské súdy budete spolu a ty zatiaľ nebudeš pracovať, dieťa zatiaľ nepojde do škôlky ( predpokladám že vás chvilu uživí keď sa mu tak darí) … môžeš sa tam zatiaľ učiť jazyk s malou
… ale tiež neviem či keby on veľmi chcel či by nehľadal možnosti ako sa to bude dať zriesit … dal aspoň nejaký nápady?
Ty sa musíš pohnúť vpred, netáraj s tým že a vráti to by ta zbytočne brzdilo, keď budete mat byt spolu tak sa vám ešte skrížia cesty v budúcnosti, ale nateraz musíš ísť ďalej, nájdi si nové aktivity jazykovka, tréningy, sport obklop sa spoločnosťou a skús si nájsť nový režim. A kontakt nezdrzuj, viditeľne ti to ubližuje a ty potrebujes získať odstup. Držím palce

No skôr si myslím, že si v zahraničí niekoho našiel ... toto takéto, že "rozišiel sa so mnou aj napriek tomu, že ma ľúbi", chlapi nerobia ...