icon

Ako prekonať rozchod a nájsť pokoj?

16. sep 2025

Ahojte. Píšem tu, pretože mám ťažký deň. Mám 100 chuti mu napísať, ale nemôžem. Tak píšem namiesto toho toto. Potrebujem XY dôvodov prečo nenapísať. Pomáhala som mu 5 rokov. Vo všetkom. Peniaze, práca, bývanie … Bezomňa by nemal nič z toho. Stala som pri ňom v chorobe. Po 5 rokoch ma, ale poslal kade ľahšie. Len tak, že sa k sebe nechodíme. Trpela som. Správal sa ku mne ako k poslednej handre. Bez úcty, rešpektu. Ja som chcela vysvetlenie, komunikáciu, plakala som každý deň ale on bol ku mne ako by som bola nikto. Vravel mi ako mu je to jedno, že je to môj problém a čo on s tým. Akoby nemal kúska citu. Ja som to žiaľ nechápala, nechápala som prečo sa ku mne človek, ktorého ľúbim takto správa a bolo mi ešte ťažšie. A stále akoby nedokážem pochopiť, že mu ani nechybam. Nedokážem zniesť to, že on sa baví s kamošmi, bol s nimi na dovolenke, čo ja keď som chcela ísť som ju musela vymyslieť, naplánovať aj zaplatiť. Proste si užíva a ja trpím. Nedokážem pochopiť že mu vôbec nechybam. Po 5 rokoch. A je mi z toho veľmi veľmi ťažko. Neviem ako mám žiť ďalej. Ja na neho myslím každý deň. Mám strašne myšlienky, ako sa už do konca života budem iba zožierať pozeraním sa na neho aký je šťastný a ja nešťastná. Niesom najmladšia. Úplne fyzicky cítim tu bolesť a neviem čo mám robiť 💙

enmery
16. sep 2025

Škoda, že to neskončil skôr. 5 rokov toto zažívať?Žena, halóóó, ty si už dávno mala riešiť svoju psychiku. To nie je urážka, takíto sa vždy lepia iba na empatické osoby s nízkym sebavedomím a traumami. Rieš seba a nie nejakého patologického narcisa, ktorý je emocionálne plochý. Inak sa budeš trápiť do smrti.

dskjhfdlkdjhl
16. sep 2025

@anonym_autor Ty si sem uz pisala, vsak? Nie kazdy clovek si zasluzi, aby sa kvoli nemu niekto trapil. Vyuzil Ta, je to svina, skoda, ze sa to tahalo az 5 rokov. Najdi si nejaky konicek a casom to preboli. Proste sa treba niecim zamestnat. Ten clovek si nezasluzi, aby si mu venovala co i len minutu.

anonym_09262f
16. sep 2025

@anonym_autor to iste urobil aj byvaly partner, avsak mali sme novorodenca a ja som mala zasnubak na prste a odisiel, zo dna na den
Bolo to hrozne, priserne, nechapem ako som to dokazala prezit, nechapem.
Kazdy vecer ked dieta zaspalo a ja som ho hojdala tak mi tiekli slzy az malo mokre pyzamko
A teraz este si chodi na hodinove navstevy k dietati raz za cas a tvari sa ako keby sa nic nedialo este sa doma stazoval, ze sa s nim nerozpravam a neponukla som mu kavu ked bol na navsteve, totalne mimo
A vies co? Presli 3 roky, som stale sama, ale posledny rok som na sebe pracovala, na psychike, na tom , aby som to zvladla sama s dietatom kedze skolka praca byvanie atd atd a tu som, keby mi niekto povedal ako budem na tom a co vsetko budem mat pred 3 rokmi ked som zlomena revala az kym som nevladala urcite by som neverila, ze som uz toto dokazala..a dokazem este viac v zivote, proste idem dalej nic ine mi nezostava
Nehovorim, ze su dni kedy mi je lepsie a kedy horsie ale prisla som na to, ze to si len ja domyslam aky skvely zivot asi ma ale nema..a najvacsie zadostucinenie je to, ked viem, ze ja sa mam lepsie, ze ja som isla dalej a on si hnije v zivote na jednom mieste a nikam sa neposunul a dakujem bohu zato, ze v podstate odisiel lebo by brzdil a stiahol do tej hniloby nielen mna ale moje dieta
Ano, je mi luto, ze som investovala emergiu do niekoho kto si to nezasluzil a ja som to nevidela, mrzi ma, ze som dietatu vybrala otca dementa, ktory si dieta ani nezasluzi a dalsie najvacsie zadostucinenie bude to, ked toto vsetko raz pochopi aj moje dieta a bude s hrdostou hovorit, ze sice zil len s mamkou ale mamka vsetko zvladla a zilo a zije sa skvele a otec mu nechybal..
Tebe drzim palce a mozem ti poradit len otrepane cas, cas to vsetko tie pocity otupi a ty si uz das lepsi pozor na to, komu venujes svoj drahocenny cas
💚🍀

mondolina
16. sep 2025

@anonym_autor
keby si tak radšej ľúbila SEBA ako jeho ♥️🙏

betulinka1
16. sep 2025

@anonym_autor ako mas zit dalej??? Bez debila… no ako nic… poucenie pre teba, chlapa nefinancuj…nikdy…no ja ja tvojom mieste by som nasla nejaku skupinu na cestovanie, turistiku… je ich kopec na fb… mne stale vyskakuju take stranky, ze hladam partacku na cestu tam a tam… nemyslim, ze chlapi zeny ale vseobecne baby aj baby na cestovanie, nemaju s kym. Ked nefinancujes debilka, mas isto peniaze na seba. Treba ist niekam von, medzi ludi aj ked sa ti nechce. Sem tam sa vyplac a hovor si bude lepsie. Je to len fáza rozchodu. Maj radost z toho, ze ta neotravuje a este dlhsie by ti trvalo sa z toho dostat, keby ti vypisoval. O chybas mi…. Zbláznila si sa?! No naco by ti to bolo. Je krasna jesen, ideálna na bike. Daj sluchadla a jedes. Budes mat čistú hlavu a super postavu 😉. A uz sa nedaj namotat nejakym jemu podobným.

autor
16. sep 2025

ďakujem za rady, ste zlaté … Ja sa nejak snažím. Nedarí sa mi teraz vôbec. V práci ma žiaľ preradili na inú pozíciu a musela som súhlasiť aj so znížením platu (v tej práci, v ktorej som jemu zabezpečila miesto s krásnym platom). Nepadlo mi to dobre. Hľadám si inú prácu, ale vôbec sa mi momentálne nedarí. Nemôžem dať výpoveď bez novej prace. Nejak chcem veriť v lepšiu budúcnosť. Ale je to teraz náročné.

anonym_dc802b
16. sep 2025

prečítaj si po sebe čo si napísala.
pomáhala som mu vo všetkom - peniaze, bývanie, práca...vo všetkom.
to čo si mala za hnidu vedľa seba. Keby som mala dať niekomu z mojich peňazí tak ma okamžite prejde LÁSKA. načo mi je taký vzťah ktorý ma ťahá dole. čo si s ním chcela vlastne v živote robiť? stále sa o neho staraŤ? on mal teba financovať, tebe pomáhať. to máš ako poučenie do budúcna. nezabúdaj Za dobrotu na žobrotu.

anonym_982bc6
16. sep 2025

8 rokov manželstva, po 8 rokoch mi povedal že chce dieťa aj ja som chcela , tak sa nám narodil syn, mal dva roky a chcel dcéru , narodila sa dcéra a v pôrodnici na chodbe mi povedal že odchádza, že niekoho má , že už to trvá 7 mesiacov a je to láska jeho života. Myslela som že sa obesím na zábradlie v pôrodnici , nebyť vrchnej sestry a mojej rodiny už tu nie som . Dcéra má 5 rokov , ešte ju nevidel , nejaví žiadny záujem , syna už nevidel veľmi dlho , každé výživné z neho ťahám , svoju životnú lásku si vzal za manželku a má s ňou ďalšie deti o ktoré sa aj stará , o tie naše vôbec, akokeby neexistovali . Štyri roky som bola sama , rok teraz žijem s priateľom ktorý si do vzťahu priviedol trojročné dievčatko , ktoré má v osobnej starostlivosti, lebo maminka nezvládla život . Obidvaja pracujeme a vzájomne sa staráme o naše deti , malú mám rada ako vlastnú a vidím že aj on má rád moje deti . Ale to porozvodové peklo čo som zažívala a neustále otázky čo som urobila také hrozné že som dopadla ako posledná chudera , to naozaj neprajem nikomu .

anonym_09262f
17. sep 2025
@anonym_982bc6

8 rokov manželstva, po 8 rokoch mi povedal že chce dieťa aj ja som chcela , tak sa nám narodil syn, mal dva roky a chcel dcéru , narodila sa dcéra a v pôrodnici na chodbe mi povedal že odchádza, že niekoho má , že už to trvá 7 mesiacov a je to láska jeho života. Myslela som že sa obesím na zábradlie v pôrodnici , nebyť vrchnej sestry a mojej rodiny už tu nie som . Dcéra má 5 rokov , ešte ju nevidel , nejaví žiadny záujem , syna už nevidel veľmi dlho , každé výživné z neho ťahám , svoju životnú lásku si vzal za manželku a má s ňou ďalšie deti o ktoré sa aj stará , o tie naše vôbec, akokeby neexistovali . Štyri roky som bola sama , rok teraz žijem s priateľom ktorý si do vzťahu priviedol trojročné dievčatko , ktoré má v osobnej starostlivosti, lebo maminka nezvládla život . Obidvaja pracujeme a vzájomne sa staráme o naše deti , malú mám rada ako vlastnú a vidím že aj on má rád moje deti . Ale to porozvodové peklo čo som zažívala a neustále otázky čo som urobila také hrozné že som dopadla ako posledná chudera , to naozaj neprajem nikomu .

@anonym_982bc6 toto sa cita tazko
Ja som pisala prispevok vyssie ako anonym tiez ma opustil s novorodencom a snubakom na prste
Uplne chapem tvoje pocity
Aj kef ma inu a aj deti, o ktore sa “stara” dobry clovek to nieje
Mrzi ma tvoja skusenost a dufsm ze si nasla v zivote svoj pokoj 💚

enmery
17. sep 2025
@anonym_982bc6

@anonym_982bc6 Toto je asi ten najhnusnejší príbeh, ktorý som tu čítala. Normálne mi ostalo zle. A ešte väčšou záhadou pre mňa je, ako sa taká napodobenina človeka dokáže pozerať do zrkadla každý deň. Nechcela by som byť na mieste takých ľudí, keď príde karma v tomto alebo inom živote.
Neskutočne silná si. Prajem Ti veľa lásky a hlavne Tvojím deťom. Deti by trpieť nemali nikdy nikdy nikdy za hlúposť rodiča.

komplikovana
17. sep 2025

@anonym_autor ak sa chlap takto zachoval, tak ta nemiloval. A taky clovek si nezasluzi uz ani jednu tvoju myslienku. Vstan, otras sa a zacni zit svoj zivot. Nehladaj odpovede. Nesnaz sa pochopit. Zameraj sa na seba, aby sa ti take nieco podobne uz nestalo.

anonym_0fb86c
17. sep 2025
@anonym_autor

ďakujem za rady, ste zlaté … Ja sa nejak snažím. Nedarí sa mi teraz vôbec. V práci ma žiaľ preradili na inú pozíciu a musela som súhlasiť aj so znížením platu (v tej práci, v ktorej som jemu zabezpečila miesto s krásnym platom). Nepadlo mi to dobre. Hľadám si inú prácu, ale vôbec sa mi momentálne nedarí. Nemôžem dať výpoveď bez novej prace. Nejak chcem veriť v lepšiu budúcnosť. Ale je to teraz náročné.

@anonym_autor je načase myslieť na seba, nie na druhých a toto si zachovaj aj keď po čase opäť stretneš muža, ktoréj´ho budeš ľúbiť. Nie robiť pre neho absolútne všetko, to si muž neváži, ale nechať priestor jemu. A vždy stoj jednou nohozú na zemi a aspoň na pár hodín denne zlož ružové okuliare. Buď rada, že sa toto udialo po piatich rokoch, nie po 15. Teraz by som svoj voľný čas zamerala na zmenu zamestnania a objednala by som sa psychológovi, lebo to, ako si sa správala vo vzťahu s ním, nie je zdravé a je riziko, že by si znovu pritiahla k sebe podobného deblla.

la_dolce_vita
17. sep 2025

Smutne citanie a suhlas s tym, co ti tu zeny napisali. Neviem ale pochopit, co ti imponovalo na takom muzovi, co si na nom lubila, preco??? Ved je to hnusny clovek podla toho co pises. Malo by sa ti ulavit.. a peniaze minaj na seba, aj tu lasku venuj sebe, pretoze toto bol chory vztah a to nepotrebujes. Drz sa.

autor
17. sep 2025
@la_dolce_vita

Smutne citanie a suhlas s tym, co ti tu zeny napisali. Neviem ale pochopit, co ti imponovalo na takom muzovi, co si na nom lubila, preco??? Ved je to hnusny clovek podla toho co pises. Malo by sa ti ulavit.. a peniaze minaj na seba, aj tu lasku venuj sebe, pretoze toto bol chory vztah a to nepotrebujes. Drz sa.

@la_dolce_vita ja viem, že bol chorý. Ja som to tak cítila veľakrát, že čo robím nieje v poriadku a že moje hranice niekde zmizli … viem presne popísať, čo ma pri ňom držalo. Myslela som si že láska, pocit toho že niekto tu je, niekto ma vypočuje, obíjme ma a všetky tieto veci … teraz som sama keď potrebujem objatie, vypočuť alebo niekam ísť. Neverím si. Nedokážem si predstaviť, že by po ňom mi to ešte niekto niekedy dal. Ten strach ma ovláda. Presne preto som nikdy neodišla a tolerovala. Aby mi nebolo takto: Uvedomujem si že z jeho strany to asi ani láska nebola. Viem ako to znie a aj viem, že je to moja chyba. Veľmi dufam že sa z toho dokážem poučiť a odraziť a nejak nájsť tu lásku v sebe. Zatiaľ sa mi to nedarí.

la_dolce_vita
17. sep 2025
@anonym_autor

@la_dolce_vita ja viem, že bol chorý. Ja som to tak cítila veľakrát, že čo robím nieje v poriadku a že moje hranice niekde zmizli … viem presne popísať, čo ma pri ňom držalo. Myslela som si že láska, pocit toho že niekto tu je, niekto ma vypočuje, obíjme ma a všetky tieto veci … teraz som sama keď potrebujem objatie, vypočuť alebo niekam ísť. Neverím si. Nedokážem si predstaviť, že by po ňom mi to ešte niekto niekedy dal. Ten strach ma ovláda. Presne preto som nikdy neodišla a tolerovala. Aby mi nebolo takto: Uvedomujem si že z jeho strany to asi ani láska nebola. Viem ako to znie a aj viem, že je to moja chyba. Veľmi dufam že sa z toho dokážem poučiť a odraziť a nejak nájsť tu lásku v sebe. Zatiaľ sa mi to nedarí.

@anonym_autor ale neboj, to chce len cas a trpezlivost, ved pises rozumne, tak daj tomu ten cas a ver si. Skus ist napr. niekam sama a postupne zistis, ze vsetko zvladnes, ak chces. To ti ale neda nik iny, len ty sama, duplom nie chlap, ktory ta vyuziva. A nemysli na to co bude, muzov je plny svet, kaslat na takeho. Casom sa budes tomu sama cudovat, uvidis...

betulinka1
17. sep 2025
@anonym_982bc6

@anonym_982bc6 si silna zena 🍀🍀🍀

katusiik
17. sep 2025

V tvojich slovách cítí hlbokú bolesť, zradu a vyčerpanie — máš úplné právo cítiť sa tak, ako sa cítiš. To, čo popisuješ (roky investícií, podpora v chorobe, finančné a životné zabezpečenie a potom odvrhnutie bez úcty), nie je ani spravodlivé, ani normálne — jeho správanie bolo chladné a tvoja túžba po vysvetlení a uzavretí je úplne prirodzená. Momentálne by ti napísanie s najväčšou pravdepodobnosťou neprinieslo úľavu, skôr by ťa mohlo znova zraniť a udržať v bolestnej slučke; daj si aspoň pravidlo 48 hodín odstupu. Napíš všetko do poznámok, a prečítaj si to po 48 hodinách, pozri sa na to z odstúpom a (ideálne) potom to vymaž, zablokuj jeho kontakt aspoň dočasne a obráť sa na niekoho, kto ťa podrží. Ak máš práve teraz myšlienky ublížiť si, zavolaj prosím 112 alebo to povedz niekomu blízkemu, napíš na linku pomocí (IP-čko); že potrebuješ okamžitú pomoc — tvoja bezpečnosť je prvoradá. Skús grounding (popíš si na hlas 5 veci ktoré vidí 4 veci ktoré cítiš - hmat 3 veci ktoré počuješ 2 veci ktoré cítiš čuchom 1 vec ktorú cítiš chuťou ), pomalé dýchanie 4 sek. nádych nosom 4 sek. zadrž dych 8 sek. pomalý výdych ústami; prechádzku alebo krátku činnosť, ktorá ti odvedie pozornosť. Verím, že dokážeš nastaviť hranice a postupne sa z toho dostať — nie si sama, a tá bolesť časom slabne. Neboj sa vyhľadať odbornú pomoc, niesi v tom sama❤️

123_monika
17. sep 2025
@enmery

@anonym_982bc6 Toto je asi ten najhnusnejší príbeh, ktorý som tu čítala. Normálne mi ostalo zle. A ešte väčšou záhadou pre mňa je, ako sa taká napodobenina človeka dokáže pozerať do zrkadla každý deň. Nechcela by som byť na mieste takých ľudí, keď príde karma v tomto alebo inom živote.
Neskutočne silná si. Prajem Ti veľa lásky a hlavne Tvojím deťom. Deti by trpieť nemali nikdy nikdy nikdy za hlúposť rodiča.

@enmery ♥️

pattybe
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor napis mi..prežívam to iste..