Ako presvedčiť partnera o svadbe a deťoch?
Ahojte, začnem s tým že mám 28 a priateľ 29. Pracujeme, máme podnájom. Obidvaja sme mali rovnaký názor že nechceme deti. Ja som bola v tom, že nechcem ani svadbu. Z mojich prechadzajúcich vzťahov som mohla byť už 2x vydatá, ale jednoducho to neboli správny ľudia a nebolo to tam z mojej strany kvôli ich povahe. Keby k tomu príde, mala by som sa veľmi zle v živote a chceli aj deti. Tie by sa mali ešte horšie. A preto už sú ex.
Lenže teraz mám partnera ktorý deti nechce. Na otázku svadby odpovie, že to má ešte čas. Každý máme svoje muchy, takže aj my dvaja. Ale inak je to človek s ktorým si viem predstaviť dlhodobý život.
V mojej rodine sú deti každého veku. Zo začiatku pri návštevách som to brala tak že ,,požičiam si a vrátim,,. Aj môj priateľ má veľmi rád deti. Vidím ako sa k ním chová a ide mu to dobre. A je s tým v pohode.
Ale postupom času sa vo mne akoby niečo zlomilo. A začínam cítiť že mi niečo chýba. Ako keby ma niečo nenapĺňalo. Asi mi začali tikat biologické hodinky či čo.
Moja mama ma mala vo veľmi mladom veku. Do hlavy mi tĺkla aby som neprišla domov tehotná keď nebudem mať aspoň 18. Moji ex neboli dobrý ľudia a usúdila som že s týmito povahami deti ani manželstvo nechcem.A tak sa vo mne vybudoval asi tento dieťatkovský blok a názor do budúcna.
Od okolia počúvam veľmi dlhé roky, kedy budem mať svadbu, deti atd...ale to vôbec neriešim a nikdy som neriešila...je to môj život a oni ho za mna žiť nebudú . Preto som vždy odpovedala diplomatickú odpoveď.
Lenže teraz už asi deti chcem ale partner stále hovorí že nie.
Dá sa žiť život bez detí? Je to len moje nejaké obdobie a prejde ma to? Zmenil by niekedy partner názor na svadbu a deti? Alebo ako ho presvedčiť že naše deti budú super?
Teraz by mi pomohol akýkoľvek názor, pretože mám v hlave dosť bordel. Ďakujem
Podla mna, to ako par nedate. Moj kamarat to mal rovnako, nechcel deti, preto mu skoncili vsetky vztahy. Tuzbu po dietati pocitil az v 40 tke, kedy sa mu narodilo prve dieta.
Pozri, priateľ je ešte mladý. Mala som stretavku zo zakladnej, keď sme mali všetci 35-36 rokov a niektorí už deti mali a niektorí ešte nie. To je taký vek, kedy sa to v nich láme a aj ti bezdetni spominali, že možno v budúcnosti by dieťa prijali (jede. Playboy, čo tu všetky modelky klatil dokonca povedal, že si vie predstavit najst partnerku s dietatom)Takze to, že teraz tie deti nechce, neznamena, že sa to nezmeni v budúcnosti. Možno sa len popytaj na dôvody, prečo ich vlastne nechce. Ak ti povie, že majú v rodíme downov syndróm a boji sa, že dieťa bude chore, tak je tam realny dôvod, že sa to nezmeni. Avsak keď ti povie, že si chce uzivat a je to velka zodpovednost, tak toto sa pravdepodobne zmeni
Nie, vzdy ti budu chýbať, ked je to takto. Ty chceš on nie. Deti su náročné ale aj poklady najväčšie.
S tým ze budete mat určite super deti na neho nechod! Nemáš krystalovu guľu a nevieš aké deti budú.
Ale toto veľmi fungovať nebude. Nie si robot a city i vnímanie sa meni. Mna mala mama v 17tich ale mne trepala do hlavy ako mam na chalanov čas! Ja bliknuta a pomaly az v 18tich som bola schopná sa s nimi baviť!
Takže to ze si nechcela dieta bola mamina projekcia na teba, nie tvoja.
Porozprávajte sa s priatelom o tom seriozne a uvedomí si ze to nie je tvoj rozmar.
Uprimne sa s nim porozpravaj, ci v buducnosti (kedy?) by chcel zalozit rodinu. Pretoze teraz je akoze mlady, o 10r. uz mlada nebudes ty.
V takýchto prípadoch žena ťahá za kratší koniec , no áno, tikajú ti biologické hodinky
On ako muž si môže urobiť dieťa aj po 40tke a aj vo vyššom veku
Žena pi 40tke mamut často vážne problemy a bez pomocí lekárov to často ani nejde
Takze úprimný rozhovor a určite sa zariadiť podla toho čo cítiš
My sme tiež deti nechceli a máme tri. Takže tak :D
29 nie je "akože mlady", už teraz je to pre nas dosť kriza (32) s tretim, proste už nie sme najmladší. Pri predstave, že by som mal teraz 40 a narodí sa mi dieťa, ta amen. Ale toto zas má každý inak. Mám známeho, čo má 44 a dvojročné dieťa, takže je to indi-vindi.
V prvom rade musíš vedieť sama, čo chceš, čo u žien býva dosť problém niekedy :D
V žiadnom prípade však nie si "povinná" mať a vychovávať deti, tieto starecké dementné reči starých ožratých dzedov, ktorí síce mali 12 detí, ale väčšinou ani nevedeli, ako sa volajú (a žena sa mohla aj posrať), netreba brať v úvahu.
Toto mňa rozčuľuje, a to som pápeženec. Keď by si šla do kláštora, všetci superveriaci ti budú gratulovať, akú veľkú obetu si prijala, že si sa vzdala rodiny a deti. Ale keď chceš len zostať "slobodna", tak vtedy si sebecka sviňa. Neznášam tento prístup :D
Chyba mi informacia kolko ste spolu.
Ja si len neviem predstavit, ze niekoho dotlacis k rodine lebo “vase deti budu super”, a potom to dieta bude napriklad chore alebo postihnute alebo proste len besne nezvladatelne. To potom bude jednak znasat, ze suhlasil s niecim co nechcel, a este sa bude citit aj oklamany.
mas narok narok na zmenu nazoru co sa tyka chcenia deti aj svadby. a tvoj partner ma narok na to reagovat tak ako to citi on - do nicoho ho nedotlacis. ak si to v sebe upraces ze chces deti a svadbu a on nie tak musis hladat dalej. ci to naozaj chces alebo je to len tlak spolocnosti ti my neporadime, musis na to prist sama
ak chces dieta, tak nie, nebudes vediet s tym zit a co sa tyka deti = velmi casto dojde k zmene nazoru vsade. Vela muzov dokonca zmeni nazor az potom co je parnterka tehotna :DDD (tym ako nic nenaznacujem, ale je to fakt). Porste si ako dospeli ludia, co asi chcu zit spolu o tom pohovorte a skuste sa nejak dohodnut, mozete sa dohodnut aj tak, ze to nechate na nahodu:D my sme to vyriesili tak = tiez chlap deti nechcel. A nahoad to zariadila :D
možno hovorí NIE kvôli tebe, pretože vie aké si mala doteraz na to názory. Povedz mu to a možno vám obidvom odľahne.
Tak, ako sa názor na deti zmenil u teba, môže sa aj uňho. Ja som ešte ani po 30-tke nechcela deti. No a napokon som tiež zmenila názor a jedno mám, rodila som až v 36 a s odstupom času ma mrzí, že tak neskoro. Tvoj partner je od teba len o rok starší a u chlapov (niektorých) tá túžba po deťoch zvyčajne prichádza neskôr. Úprimne sa o tom porozprávajte, nech obaja viete, na čom ste.
Ja som dlho nechcela deti, partner sa k tomu nevyjadroval. Názor som zmenila asi po 5 rokoch vzťahu a reakcia partnera bola veľmi príjemná: až po svadbe. Tak sme teda mali najskôr zásnuby, potom svadbu a potom dieťa. 🙂
Da sa žiť bez deti ale veľmi ťažko jedno som mala aj o tu som prišla.A viac nič nikdy nepride zmierenie nikdy čím mám viac rokov tým to je pre mna horšie. Sú aj ženy ktoré dobrovoľne namajú deti lebo nechcu v živote sa chcu venovať kariere alebo sebe a nezaoberať sa detmi. Ja by som TI radila ak chceš deti skonči tento vzťah a najdi si takeho ktorý bude chcieť mať deti.Chlapi TY môžu hoci kedy mi ženy mame na to ohraničení čas.
@maury Samozrejme, že ho nútiť do toho nechcem. Poza jeho chrbát tak isto nechcem robit zlé veci a mať zajačie úmysly. Len uvažujem nad tým či sa vôbec v ňom niečo zlomí, aby už pre mňa potom nebolo neskoro.
@hipuska to je veľmi pekné. V takom veku môžem mať už riziká na otehotnenie.
@tramtada31 Jeho rodinu poznám dobre, pravideľne sa stretávame. A viem že vážnu chorobu v rodine nemajú.
@eva8 presne tohto sa obávam
@thirstymonk To je pekné, gratulujem.
Ak sa môžem spýtať kedy prišiel zlom že chcete obidvaja deti? Pri akej udalosti? Máte plánované deti?
Ja som väčšinou tak, že viem čo chcem. Už mám čo to za sebou.
Toho sa bojím, že v 40 ak si náhodou uvedomí že deti chce, tak ja môžem mať veľa komplikácií. Alebo už deti žiadne. A potom sa bude cítiť ako ja teraz.
Názory okolia neberiem do úvahy, vypočujem si a to je všetko.
@domkakvet officiálne 4r a boli sme v kontakte ešte roky dozadu
@vanilkovazmrzka nechcem ho k tomu dotlačiť, je svojprávny.
,,Deti budú super,, bolo myslené v takom zmysle, že sa vie o ne postarať, stretávame sa s ľudmi čo deti majú a vidím že sám má veľmi pekný vzťah k deťom.
@bg92 ďakujem za názor, toto ja už veľmi dobre viem
@martul myslíš, že sa prispôsobil môjmu doterajšiemu názoru a zmieril sa s tým?
@tanyan krásne, gratulujem
@alickapusinka ďakujem za názor
To je ťažko povedať, či sa v ňom niečo zmení/ zlomí alebo nie. Môžeš sa s ním otvorene, úprimne porozprávať. Môžeš si pritom všímať jeho reakcie/ správanie. Neviem či v dosahu máte nejakých priateľov a deťmi, ako na ne reaguje. To všetko ti môže niečo napovedať. U mnohých chlapov to prichádza po 30tke tá tá túžba po rodine, deťoch, dovtedy si to predstaviť nevedia.
@maury v našom okolí je veľa priateľov čo majú deti v rôznom veku, pravideľne sa stretávame. Všímam si veľmi dobre, že to v sebe má, ten pozitívny vzťah k deťom.
Aj veľa jeho kamarátov čo už sa poznajú od ZŠ majú deti, stretávame sa s nimi a všetko je v úplnom poriadku. Veľa krát si aj povieme medzi sebou, že aký je zlatý/zlatá, aké má malé nôžky, ako je šikovný/á, pekne robí toto a toto (záleží od veku)...a nikdy partner nebol odmeraný že ano vidím alebo ano dobre. Ale dosť bolo na ňom vidieť že sa mu to páči a sám sa z toho teší.
Mám ale pocit, že má z niečoho strach ohľadom detí.
To je dobré znamenie, že má pozitívny vzťah k deťom. No možno má z niečoho strach a možno sa ešte na to necíti.
Uz ste spolu dost dlho, tak partner by uz mal vediet, co od vztahu dalej ocakava, tak ze sa s nim o tom porozpravat a uvidis jeho reakciu, z toho co pises mi nepripada, ze by deti nechcel.

Bez detí sa žiť dá, keď sú s tým vysporiadaní obaja partneri a vedia, že dokážu prežiť zmysluplný život aj bez detí. To, že u teba sa začali meniť priority a začala si uvažovať nad vecami, ktoré si si dovtedy nevedela predstaviť je znak zrelosti a to, že si sa v živote posunula niekam inam. Otázka je, ako s tým naloží partner. Ono ťažko smerovať a nútiť človeka k niečomu, čo sám nechce. Ak som správne pochopila, vieš si to predstaviť s ním. Teraz možnosti do budúcna. Buď aj on časom príde k tomu, že zmení názor a priority a bude chcieť, čo sa aj stáva u chlapov po 30tke. Alebo nezmení, ale ty budeš mať veľkú túžbu a potrebu, čo povedie časom k rozkolu a k rozchodu. Alebo váš život sa uberie úplne iným smerom a naplní ho život bez detí. Ale ako som napísala s tým musíte byť naplno stotožnený obaja.