Ako presvedčiť partnera o svadbe a deťoch?
Ahojte, začnem s tým že mám 28 a priateľ 29. Pracujeme, máme podnájom. Obidvaja sme mali rovnaký názor že nechceme deti. Ja som bola v tom, že nechcem ani svadbu. Z mojich prechadzajúcich vzťahov som mohla byť už 2x vydatá, ale jednoducho to neboli správny ľudia a nebolo to tam z mojej strany kvôli ich povahe. Keby k tomu príde, mala by som sa veľmi zle v živote a chceli aj deti. Tie by sa mali ešte horšie. A preto už sú ex.
Lenže teraz mám partnera ktorý deti nechce. Na otázku svadby odpovie, že to má ešte čas. Každý máme svoje muchy, takže aj my dvaja. Ale inak je to človek s ktorým si viem predstaviť dlhodobý život.
V mojej rodine sú deti každého veku. Zo začiatku pri návštevách som to brala tak že ,,požičiam si a vrátim,,. Aj môj priateľ má veľmi rád deti. Vidím ako sa k ním chová a ide mu to dobre. A je s tým v pohode.
Ale postupom času sa vo mne akoby niečo zlomilo. A začínam cítiť že mi niečo chýba. Ako keby ma niečo nenapĺňalo. Asi mi začali tikat biologické hodinky či čo.
Moja mama ma mala vo veľmi mladom veku. Do hlavy mi tĺkla aby som neprišla domov tehotná keď nebudem mať aspoň 18. Moji ex neboli dobrý ľudia a usúdila som že s týmito povahami deti ani manželstvo nechcem.A tak sa vo mne vybudoval asi tento dieťatkovský blok a názor do budúcna.
Od okolia počúvam veľmi dlhé roky, kedy budem mať svadbu, deti atd...ale to vôbec neriešim a nikdy som neriešila...je to môj život a oni ho za mna žiť nebudú . Preto som vždy odpovedala diplomatickú odpoveď.
Lenže teraz už asi deti chcem ale partner stále hovorí že nie.
Dá sa žiť život bez detí? Je to len moje nejaké obdobie a prejde ma to? Zmenil by niekedy partner názor na svadbu a deti? Alebo ako ho presvedčiť že naše deti budú super?
Teraz by mi pomohol akýkoľvek názor, pretože mám v hlave dosť bordel. Ďakujem
Neskúsiš....nezistíš😉Materstvo je neprenosná...neopísateľná skúsenosť....
len ak zistíš,že ti dieťa nevyhovuje...už ho neodložíš...nevymeníš ako napr.partnera. Dieťa je už dlhodobý ale krásny záväzok.Hovorí sa,že žena si najväčšiu lásku svojho života porodí sama.Aj keď chápem,že niektoré pochybujú a niektoré vedia,že po deťoch netúžia.Prajem ti,aby si bola sťastná,nech je tvoje rozhodnutie akékoľvek 😉
Neprišiel zlom. :D Proste zrazu tehotna... a potom znova a znova :D
Dneska napríklad konkretne ich mám dosť a to boli pol dňa v školke.
Jeden chce deti iný nie. Ja milujem deti. Ale som rada, že tie moje sú dospelé. Teda sa teším keď ku mne prídu. Alebo viem s mini tráviť čas aj dlhšie. Mám ale aj rada už v tomto veku rada svoju slobodu. Myslím si, že niečo chýba ľuďom, ktorí majú iba rodinu a nič iné. A naopak deti sú naozaj nádherné úprimne a vidia veci ako by mali byť. Život bez detí je smutný a osamelý. Iste je v poriadku ak deti nechce človek. Má priateľov a známych a môže prežiť naozaj pekný život. Teda je úplne v poriadku že túžite po deťoch. Hneď myslíte na ne. Hneď ľúbite ako ste nikdy neľúbila. Krásne na živote je to, že nech sa rozhodnete akokoľvek, život to vždy zariadi tak, že nikdy sama nebudete. Veľa veľa lásky šťastia 🍀🍀🍀
Sú ľudia ktorých deti napĺňajú a tešia sa z nich a sú taký ktorým sú na príťaž a ľutujú že ich majú je ťažké to hodnotiť ja som mala syna v 19 teraz je už dospelý o chvíľu 25 a teraz by sme ešte chceli tiež mám pocit že mi niečo chýba materiálne máme všetko žiadne hypotéky ja som si syna užívala bavilo ma to každý je iný.Podla mňa život bez detí nieje život vnesu slnko do života .

Moja sestra mala tiez pred tridsiatkou take obdobie, ze chcela. Teraz ma 43 a hovori,ze chvala bohu nema deti. Trvalo to asi rok a preslo ju to