icon

Ako prijať vlastní nedokonalosti vo vzťahu?

15. nov 2024

Ahojte. Predtým, než ma tu niektoré baby úplne udupú, prosím o trochu empatie. ď.

V minulosti som bola škaredé káčatko (od detstva až do adolescentného veku som bola ale ozaj škaredá, príroda sa na mne veru vyriadila.) Nemala som pozornosť od opačného pohlavia ak áno, išlo o výsmech. Na frajerov som mohla zabudnúť.
Neskôr sa niečo prelomilo a do 25teho veku života som akoby opeknela. Zmenili sa mi črty tváre, začala som sa viac zaujímať o svoj zovňajšok, schudla som, dala si dokopy zuby, niečo málo som si ešte pomohla na klinike atď. Vidím obrovské zmeny, okolie ma dnes označuje za "krásnu". Aj sebavedomie je lepšie. A našla som si úžasného partnera.

Viem, nikto nie je dokonalý a mám stále nejaké veci čo by sa dali vylepšiť. Som s tým viac menej zmierená, resp. plánujem ich možno vylepšiť v budúcnosti.

Problém je v tom, že veľmi ťažko znášam, že môj partner má kamarátky, ktoré moju slabú stránku majú ako výhodu. Napr. postava - síce som schudla, ale nemám "dokonalé" tvary (zadok, prsia..). A keď viem, že on je v prítomnosti ženy, ktorá má telo bohyne.. robí mi to veľmi zle. Bez ohľadu na to, že mu dôverujem alebo na to, že mám možno krajšiu tvár ako tá slečna atď. Nežiarlim na slečnu, ale vnútri cítim silnú nedostatočnosť. Akoby sa vo mne ozvalo to škaredé káča z minulosti. Alebo je to normálne?

Ako beriete svoje nedokonalosti vy? Ako pristupujete k situáciám, že váš muž (logicky) vidí a vníma aj ženy, ktoré majú oveľa viac predností?

Pozn. áno, vzhľad nie je všetko, ale prosím nemoralizujme. Téma sa týka čisto čistej estetiky.

earlgrey
15. nov 2024

Milujem každú jednu nedokonalosť na sebe...úplne každú...a muži ich milujú na mne tiež...momentálne som bez partnera ale ak by som chcela, som vo vzťahu už dnes...a takto to bolo aj keď som mala 100kg a aj teraz keď som schudla...nikdy ma netrápilo to, ako vyzerajú iné ženy...

sszuzu8
15. nov 2024

Trápi ma vzhľad aj vždy trápil. Ale čo s tým narobím. Skúšala som kadečo aby som sa cítila krajšia.. Umelé riasy mala som podľa mňa krajšie oči no chlapi tvrdia ze teraz mam oči väčšie a jeb*vejšie 🤣 mala som predĺžené vlasy pod zadok keď som si urobila kučery vydržali aj 3 dní boli dokonale 🩷🤩ale dala som ich po takmer 2 rokoch dole nech si moje oddýchnu 🩷vraj vyzerám lepšie takto. Teraz som sa dala takmer všetko do prírodná už aj umele nechty som dala dole a dala som si urobiť pery. Stále som si ich ruzovala aby boli väčšie teraz su dokonale a upustila som od prehnaneho ružu. Som úplne iná ako pred rokom baví ma robiť také zmeny. Keby som si dala zväčšiť prsia a trochu upraviť nos bola by som dokonalá, žiaľ to sú rizikové operácie a bojím sa. Tak mi ostáva dožiť taka aká som 🩷😔ale je to ťažké. Vždy som bola pre vzhľad na skole sikanovana dlhé roky. Ak chceš napíš vypočujem ta tejto téme rozumiem a mam pre ňu veľmi veľa pochopenia pre mňa to nie je povrchne a nezvozim ta za nič

enmery
15. nov 2024

Ja sa opýťam, čo je "telo bohyne"?Pretože keby si postavila 100 mužov, nezhodnú sa. Vysoká?Nízka?Veľké silikóy?Dlhé nohy, či krásny úsmev?Menšie prirodzené prsia?Aziatka?Latina?Slovanka?Malý zadok alebo veľký?Tmavé vlasy alebo blond?Modré oči alebo tmavé? A v týchto otázkach by sa dalo pokračovať donekonečna. Zodpovedaj si, čo je pre Teba telo bohyne, pretože kvôli tomu máš komplex a ten nie je doriešený.

deedol
15. nov 2024

neviem ti asi poradit, ale u mna to preslo vekom. inak som sa vnimala ako 18r a inak sa vnimam teraz, ked mam dvakrat tolko. vtedy som objektivne urcite vyzerala lepsie (postava atd.), ale teraz sa lepsie citim, neriesim pre mna nepodstatnosti, uz davno sa neporovnavam. na svete je kolko miliard ludi? jasne, ze vela milionov zien je "krajsich" ako ja. ja som so sebou spokojna, viem, ake mam kvality a ake nedostatky, viem, co sa na mne paci partnerovi a preco so mnou je (a preco so mnou aj zostarne), proste mam uplne ine starosti a myslienky. napr. ovela dolezitejsie ako krasa je pre mna zdravie a ciel je nebyt navzdy krasna, ale co najdlhsie dozit v zdravi. neviem, kolko mas ty rokov, mozno to u teba tiez este pride 🙂 a mozno mas naozaj nejaky zly pocit z minulosti, ktory treba nejako "vyriesit".

jana_eyre_2
15. nov 2024

Poviem to tak, svoje nedokonalosti už neriešim.. nemám na to čas 😂 ale to prišlo vekom.. ja napríklad vôbec nie som krásna a ani som nikdy nebola, avšak nikdy som nemala núdzu o nápadníkov, možno nejako pôsobím ktovie čím to je.. ale fakt je že nie som typická kráska, ale môj muž má ma rád aj keď ma urcite krásne kolegyne.. na takyto postoj väčšina žien dospeje.casom..

autor
15. nov 2024

@jana_eyre_2
@deedol
Dakujem za odpoved. Cca v ktorom veku to tak prislo?

deedol
15. nov 2024

fu, neviem :D v prvej chvili som chcela napisat, ze okolo 22, ale mozno si moc fandim a bolo to neskor 🙂 25?

lucia13022023
15. nov 2024

Myslím, že by si mala popracovať na sebavedomí. Ja som tiež vyzerala zle, ale som sa veľmi zmenila keď som išla do puberty a keď pozerám fotky, tak základná 8 ročník a stredná prvý ročník sú dve odlišné osoby. Nemám žiadne vylepsenia, ale vyzerám úplne inak.
Cca do tretieho ročníka na strednej mi trvalo získať zdravé sebavedomie. Tiez bola každá krajšia, mala lepšiu postavu, lepšie toto a tamto. V mojich očiach. Ozývalo sa to mladé zranené ja.
Neviem kedy nastal ten zlom, čo sa stalo, kedy som úplne prehodnotila samu seba, a začala sa vidieť inak.
Samozrejme, nie som dokonalá, to ani nechcem byť. Chcem sa stále posúvať vyššie a vyššie. Ale svoje nedokonalosti už neriešim a ak ma trápia tak ich mením.

minenkak
15. nov 2024

Teda to to musí byť strašne mať toto v hlave,neviem ako ti pomôcť,som dokonalá

jana_eyre_2
15. nov 2024

@autorka neviem vlastne špecifikovať.. najmä to bolo vtedy keď som si bola istá partnerom.. keď som sa cítila pri ňom jedinečné, nie ako jedna z mnohých.. ale určite to viac menej prišlo s tým že som nemala čas premýšľať keď sa mi rýchlo po sebe narodili deti 😅 takže okolo 30tky..

buberova
15. nov 2024

Tieto blbosti že "pre mňa si najkrajšia na svete" sú iba klišé. Mne je jasné že objektívne sú zástupy lepšie vyzerajúcich žien ako ja. Takisto je veľa mužov ktorý vyzerajú lepšie ako ten môj.. to ale nič nemení na tom že ho ľúbim a nenechala by som ho.. a kvôli vzhľadu už vôbec nie.. a rovnako si hovorím že takto možno uvažuje môj muž..

thirstymonk
15. nov 2024

Kedysi som bol strašne namyslený... Ale teraz som už úplne dokonalý... neeee, srandujem.

Neber to tak tragicky, nikto nie je dokonalý, ani telá bohyne nie sú dokonalé. Páčiš sa mužovi? Páčiš, tak nerieš zbytočne a nerozmýšľaj nad tým.

lindous
15. nov 2024

Od “dokonalosti” mam ďaleko a sú veci, ktoré na sebe až tak rada nemám… ale keby som sa mala porovnávať a riešiť iné ženy, asi by ma z toho porazilo a tak si takéto myšlienky nepripúšťam… viem, že mam skvelého partnera, ktorý si vybral mňa a pri ktorom sa cítim ľúbená, ktorý mi dodáva veľa sebavedomia a vôbec iné ženy neriešim a keď hej, beriem ich ako inšpiráciu a pozitívnu motiváciu 😊 v minulosti to bolo horšie, naozaj mi s tým veľmi pomohol súčasný partner…

petamich
15. nov 2024

Som si vedoma svojich nedokonalosti (u mna je to prudlo kolisajuca vaha, som kralovna jojo efektov), aktualne zlym smerom 😬 pracujem na tom sama pre seba ale nejako emocne to neriesim, som si vedoma aj svojich kvalit, viem preco je manzel so mnou a preco mame pekny vztah a ak ma mieni opustit kvoli krajsim kozam zelam mu stastnu cestu 🤷‍♀️

oli18
15. nov 2024

Netráp sa, každý má iné oči a chlapi zvlášť. Ak ťa bude milovať, nič mu na tebe nebude vadiť a nezvedie ho žiadna.

stankadu
15. nov 2024

Ty vidíš veci, ktoré tvoj muž možno ani nevníma (zovňajšok). Vybral si teba z nejakého dôvodu ❤️ Ja sa mám rada taká ako som a som jedinečná. Nie som dokonalá, ale môj muž ma miluje a to je hlavné. Niekedy spolu zhodnotíme, že aha pekný chlap, alebo krásna žena 😊 Ale je to len také priateľské. Ty vnímaš tie ženy zo "sexuálnej" stránky a tvoj muž iba ako ludí, s ktorými sa rozpráva.
Čítala som raz jeden citát a toho sa držím: "Keby Pán Boh chcel, aby si bola iná, stvoril by ťa inak."

cimage
15. nov 2024

Vzdy budu na svete krajsie zeny podla nas. Myslis si, ze taka Miss world je 100% spokojna so sebou? Alebo, ze Angelina Jolie ma stastnejsi zivot? Mozno tiez nie je spokojna sama so sebou. Prave tie male nedokonalosti nas robia dokonalymi. Co by to bolo, keby pobehovali same barbiny s dlhymi nohami, uzkym pasom a velkymi prsiami? Kazdemu chlapovi sa pacia ine zeny. Niekto chce chudu, niekto chce babu za nieco aj chytit.
Ja viem o svojich nedostatkoch od zakladnej, ale nenecham si tym kazit zivot. Ja ked niekomu poviem, ze co by som zmenila, tak mi povedia, ze som sisnuta, ze nic take si nevsimli, ale ja to proste vidim.

euka210
15. nov 2024

Nie, nie je to normalne, co citis. Stale sa citis skarede kacatko, hoci si pekna a nemas na to dovod.
Ked mam ja nedokonalosti, tak sa tykaju cisto povahy, chovania atd. Nikdy som zovnajsok extra neriesila, jedine mi vadia kila navyse po detoch, ale uz aj s tym som sa po par rokoch zmierila.

hankab
15. nov 2024

Vzdy som mala z niecoho komplexy. Male prsia, vypukle brucho aj ked som mala 44kg, vlasy ani rovne ani kucerave, stale mi nieco vadilo. Az okolo 30tky som to akoby uplne prestala riesit, same to odznelo. Uz mi rastu aj sedive vlasy, brucho mam stale vypukle, aj vrasky sa uz objavuju a neriesim. Podstatne je nebyt strapata a vyzerat prirodzene, nepreplacane, to mi staci.
Plus ako obrovsku vyhodu povezujem to, ze mam doma chlapa, ktory ma uplne zerie. Viem, ze sa mu pacim a velmi casto mi to dava najavo. To je snad ten najvacsi booster sebavedomia, aky pre mna osobne existuje, citit sa dokonale krasna pre svojho partnera, lebo taku ma vidi on sam a 100% mu verim. Nie preto, ze by som si myslela, ze som dokonala 😁 ale viem, ze sa mu ako zena pacim.