Ako reagovať, aby sme sa nehádali?

8. máj 2024

Ahojte, to že má svokra výhrady pri dcére a jej výchove som si už zvykla, to že podľa nej aj zle dýcham som sa naučila ignorovať ale v poslednej dobe svokra rype úplne akoby sa chcela stále hádať, samozrejme vždy to robí v situácii keď zostaneme samé, muž ide na wc, telefonovať, do auta, pomôcť svokrovi hocikde.
Uvediem pár príkladov
U svokry je vždy veľmi teplo, prekuruju lebo jej je stále zima a bežne je v miestnosti aj 28 stupňov, dcéra je tam v krátkom body lebo tam je teplo a hneď svokra začne "mala by si ju obliecť je tu veľmi zima" ja odpovedám "je to v pohode je tu teplo, aj za krkom je teplá určite tu není zima" a už ona spustí "no to že je tebe teplo neznamená že aj jej je" ja to ignorujem lebo viem že to nemá zmysel a ona ide ďalej "dlhé body by zniesla, takto len prechladne zima jej je, takto sa deti neobliekaju" stále to ignorujem a vtedy príde "počuvaš má? Halo" na to už odpoviem že áno počúvam ale že tu je teplo a dcéra je ok a ona zase spustí svoje jak tu je zima a tak ďalej a zas keď neodpovedam tak haló haló.
To isté je aj pri jedle "daj jej šunku" hovorím že šunku ešte neje, a už to ide "bože šak má rok to nemôže si dať šunku a my sme deťom dávali a takto jej nemôžeš odopierať stravu a podobne, zas keď jej neodpovedam tak príde haló počúvaš má a takto
Tak isto ma presviedčala ešte na hlbokom kočiku že clona proti slnku mi tak dieťa uvarí že to musím mať plienku prehodenu veď tie plienky sú ľahké a vzdušné.
Proste nejako pri nej argumentovať nemá zmysel, myslí si svoje a nikto ju nepresvedčí, proste moja výchova je celá zlá a ona do všetkého mudruje, zo začiatku som jej oponovala aj sme sa hádali ale už viem že to nemá zmysel a ani ma nebaví hádať sa s ňou, ignorujem všetky tie rady a komentáre, ale keď už hučí do mňa haló počúvaš má haló no odpovedaj tak sa vytacam a znovu to smeruje k hádke, rada by som ju nejako odpinkala ideálne aby stichla a nepokračovala v monológoch, máte nejaké rady ako ju územniť neplánujem byť nejaká drza lebo to ju vždy naštartuje a viac a viac ide do mňa viem že sa jej nepáči čo a ako robím len potrebujem aby to stále nekomentovala

januska12323
8. máj 2024

Neostávaj s ňou sama a keď náhodou ignoruj, s takou osobou boj nevyhráš.

kitycat
8. máj 2024

Povedala by som jej, ze uz ste to preberali a nezjodnete sa a potom sa jej opytaj daco odveci nech Menite temy. Trebars co bude varit na Cianoce a preco husti hed ste same..🩷

deti95060810
8. máj 2024

to bývate pod jednou strechou? ak áno tak je to dosť zlé ...

sheila121
8. máj 2024

Rada nad zlato: ODSTAHOVAT SA.

autor
8. máj 2024

@deti95060810
@sheila121 nie nebyvame spolu je to čisto o návštevách a fakt sú to momenty keď muž odíde na wc alebo do auta alebo hocikde, stretávame sa nepravidelne, niekedy raz za dva týždne, niekedy raz za týždeň

bucko555
8. máj 2024

By som jej povedala že ona si už deti vychovala a teraz nech nechá výchovu na teba

sheila121
8. máj 2024

Navštevu by som teda neriešila. Nech si hovorí čo chce.

gribka1
8. máj 2024

To zvládneš, rob to tak ako doteraz a nedaj sa.

syslik81
8. máj 2024

no tak nabuduce ked povie haloo ty pokracuj hohoho halo hahaha halo ho halo ha halo halo ....

ahhola
8. máj 2024

Posli ju na endokrinologiu, to prekurovanie moze byt symptom a mozno ju hormonmi Opravia😅ked nie, tak obycajna skriepna babizna, ktora predsa vychovala deti tak ma pravo a musi pindat do dalsej generacie..

sheila121
8. máj 2024

@syslik81 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

marianarem
8. máj 2024

Tak mozno ked muz odide na zachod, tak mozes zacat ako prva, ale s niecim pozitivnym. Co ja viem, pochval co navarila, ako vyzera, ako pekne sa s malou zahrala, alebo ci sa nechce zahrat nieco, ze mala sa bude tesit, alebo zacni nieco pozitivne o muzovi, aky je dobry otec alebo take nieco.

kikusenka1
8. máj 2024

Ty a svokra =ja a moj muz😂😂😂 ten sa po narodení deti dokonca zmenil na laktacnu poradkynu😀😀😀
A co sa týka vas a svokry. Ignorovanie... a keď muž odíde z miestnosti chod aj ty...

babulkomale
8. máj 2024

Ja by som išla k telefónu, akože ho zdvihla a povedala: haló haló, volá vám Drobček 🫣😃

sante81
8. máj 2024

@babulkomale 😂😂😂 ja som prečítala že volá vám Derick 🤦

babulkomale
8. máj 2024

@syslik81 ...alebo "Čujte čo čo čo, čujte sa sa sa, čujte čo čujte sa v svete stalo....a zborovo so svokrou: Haló haló! 😂😂😂

1ryba
8. máj 2024

Ja by som povedala ostatným, " ticho, babka telefonuje". Alebo vážne: prosím vás, nehovorte mi stále haló, nie som telefónna ústredňa. Počujem vás dobre, nemusíte sa opakovať. Bude to tak, ako som povedala na začiatku. A na sviatok jej kúp tričko s nápisom haló, počujete ma? Aby to stále nemusela opakovať, že si to prečítate.😀

feb13
8. máj 2024

Mozno by si este mohla skusit "na tuto otazku som uz raz odpovedala a nemam dovod menit svoj nazor".

lindusss2016
9. máj 2024

Miesto ignorovania by si jej mala jasnym a raznym tonom povedat, ze si dospela osoba zodpovedna za vychovu svojho dietata a ze mozes nad jej dobre mienenymi radami pouvazovat, ale v niektorych veciach sa proste nezhodnete a je jedno, kolkokrat do teba bude hucat, svoj postoj nezmenis. Len neustupuj, lebo ta udupe.

autor
9. máj 2024

Ďakujem vám pekne všetkým za rady určite niečo využijem

autor
9. máj 2024

@lindusss2016 ignorujem ju preto lebo takéto razne dohováranie a podobne tu bolo už x krát a vždy to len naštartuje hádku a už ma to nebaví. Ja chápem že ona má nejaké svoje zásady vo výchove no nuž máme ich rozdielne, ja jej nejdem ustupovať ani nič, je mi jasné že bude mať stále nejaký problém, ide mi čisto o to aby bola ticho keď raz odpoviem alebo ideálne aby stále neopakovala to isté, ono tie rady už nejako podvedome vypúšťam ale keď spustí haloooo počúvaš má haloooo

svokrinjazykmonika
9. máj 2024

Ja by som jej na to "haló, haló, kto volá?" A ďalej ignor alebo by som jej na rovinu bez chochmesu - moje dieťa a hotovo, ja rozhodujem.

stevvvka
9. máj 2024

No zopakuje po nej.. Ona haló počuješ ma? A ty
Haló počuli ste ma? Nie je tu zima je teplo.

Haló, počúvaš ma, daj jej sunku
haló počuli ste ma? Nie nedám!

Co najstrucnejsie. Na ňu nebudú platiť dlhé vetu, nezaregistruje význam, len krátko, stručne. A stále sa dá s úctou, aj keď nesúhlasíme s druhym

negymama
9. máj 2024

na tu "zimu" by som odpovedala. "dieta nema prechod ako vy"! takze jej nie je zima.
mozno by onemela, a viac so zimou by neskusala.

negymama
9. máj 2024

moja svokra tak drbala do vsetkeho, nosila za mnou dlahy - dlahy! nech ich vlozim malej do zavinovačky, lebo inak bude mat krivy chrbat. Okolo nosenia deti v satke a nosici mali reci jak koza bobkov obaja svokrovci.
Mastne klobasove presolene a prepoprene lečo nukala ročnemu dietatu. Ked som odmietla, tak "Ona MUSI jest vsetko!
"vsetko" znamenalo svokrinu madarsku presolenu mastnu kuchynu, z ktorej maju obaja svokrovci vazne zdravotne problemy. Ked som chcela z ich zahrady dat dietatu ovocie ci zeleninu, tak mi branili, ze nie lebo potom dieta nebude jest "Jedlo" /jedlo je ako tušite presolena mastna madarska kuchyna...😲/.

ked niektore dieta spalo v zime zababusene v hlbokom kociku, tak zurili, ze aka som to matka, co necha umrznut deti. ...moje deti milovali spat v zime vonku, a nie - nedavala som ich na mrazy minus 35, nakoniec v nasej oblasti nikdy take mrazy neboli, zimy su posledne roky velmi mierne a teple.

negymama
9. máj 2024

naozaj som sa to naucila ignorovat. Zadumcivo som pozerala z okna, miesala kavu... Na niektore hlody som v soku ani nenasla odpoved, a to som ukecana huba. A neskors sme obmedzili navstevy na minimum. A aj tak ma obcas dokazali soknut, co este dokazali vyplodit zo seba.
priklad. ked sa narodil stvrty syn, tak zacali riesit jeho krstne meno /je Matyáš/, ze to meno nie je v nejakom socikovskom zozname povolenych mien, on bude mat urcite s tym problemy, preco sme nedali matej, alebo madarsku verziu Mátyás /čitaj Máťáš/. Dali si namahu a dotrepali sa na matriku v ich okresnom meste, Kralovsky chlmec... a tam im madarska matrikarka zahlasila, ze nemaju v zozname meno Matyáš - čo sa da čakať v takej oblasti, ze vsetci tam davaju mad. verziu.
svokra mi zufalo vyvolavala , ci vobec maly ma rodny list! ked ma take "nepovolene meno" WTF?? dieta malo 7 mesiacov, sedem!...no jasne ja ho sedem mesiacov schovavam bez RL, nechodim k lekarke neockujem , lebo ma chuda meno, co mi matrika urcite podla nich nemohla zapisat... Toto bol vrchol a cista pakaren, odvtedy som uz na ziadne ich vyplody chorej mysle nereagovala.
proti tomu je starost svokry o nejake bodycko v miestnosti, uplna lahoda pohoda.

zuzinka888
9. máj 2024

Ano, hallo ja vas pocuvam ale vy nepocuvate mna! Je to moje dieta a ja urobim tak ako chcem ja. Dakujem za vase rady ale respektujte to za mam iny nazor. Ak neprestane sa jej opytaj- Mate problem s porozumenim ci s respektom, lebo ak ano budeme musiet obmedzit navstevy s dietatkom.

danica2711
9. máj 2024

a tvoj muž = jej syn je akosi mimo hry? Možno keby jej dohovoril milovaný syn, zaúčinkovalo by to lepšie než keď niečo povie nemilovaná nevesta. A ak ani to, chodila by som na návštevy čo najmenej

autor
9. máj 2024

@danica2711 ako píšem vždy keď on odíde využije situáciu a vtedy začne samozrejme pred ním nikdy
Tiež jej dohováral ale to u nej nemá zmysel, návštevy sú už obmedzené
@negymama chápem ťa, ja to ignorujem ale ona by strašné rada stále to rozoberala so mnou a tak toho sa chcem zbaviť

tykat
9. máj 2024

Povedz jej nech sa s tym obrati na tvojho muza, ze ty nechapes co vlastne od teba chce a cim viac hovori tym menej jej rozumies.