Ako reagovať, keď kamarátka chce vedieť váš ročný príjem?
Mám kamarátku, s ktorou sa viem dobre porozprávať, ale nehovoríme si úplne všetko. Zvykneme spolu riešiť rôzne témy od vzťahov, cez prácu po oblečenie. Teraz ide meniť prácu a som sa pýtala aké má ponuky, čo sa jej pozdáva a podobne. Ona vie cca koľko zarábam, povedala som približne pretože mávame od odmeny, nadčasy atd.. Viem približne koľko aj ona. Neviem, či som precitlivelá ale celkom ma zarazilo keď sa ma spýtala, či jej budem vedieť aj svoj ročný príjem, aby mala prehľad koľko mi to presne vychádza na mesiac, že ona si to vypočíta.. Vtedy som zmenila tému ale neviem čo si mám o tom myslieť. Pre mňa sú takéto veci dosť osobné.. Zarábam menej ako ona, keďže je čašníčka a máva dosť vysoké tringelty ale mňa moja práca baví a mám aj dobré pracovné podmienky.
Čo si o tom myslieť? Čo by ste takému človeku povedali vy?
@zelenina1 ale je to neplatné. Kľudne si to tam môžu dat. Rovnako je neplatné keď ti firma do zmluvy dá ze XY mesiacov po skončení zmluvy sa nemôžeš zamestnať u konkurencie.
Proste právne neplatné podmienky zmluvy.
Mám kamarátku s ktorou si hovoríme dokonca presnú sumu, čo nám prišla na účet. Ale poznáme sa niekoľko rokov, prebrali sme už fakt rôzne témy. Dokonca vieme aj aké máme výdavky, v akej výške. Ale inak, keď sa ma ludia pýtajú, kde robím a nakoľko, poviem cca čistú mzdu, maximálne poviem hrubú mzdu a že mám príplatky. Cudziemu človeku by som určite nehovorila, ale blízkej kamarátke, rodičom, súrodencom, nemám problém
@simca06022011 tieto rôzne situácie, ktoré si opísala, že môžu nastať medzi kolegami, som ja zažila v jednom kolektíve behom pár týždňov. Ja napr kolegom nevravím, akú mám triedu. A len poviem hrubú mzdu, základnú, prvej triedy, ktorú by našli aj na profesii 🙂
@bonboniera lebo to môže vyvolať zavisť a iné nepríjemné pocity. Môže to byť napríklad koniec priateľstva, ohováranie, atď . Povedzme číročistá ľudská zavisť. Obzvlášť na Slovensku.
@bg92 Presne tak!👍

@autorka
Taujimave, ked ti kamaratka položila takuto "konkrétnu" otazku. Keby sa spytala kolko sa da cca zatobit v tvojej pracovnej oblasti, ok, to sa da..Ale konkretne v čistom...? 🤦♂️ Nasledne pri inej teme ti to môže šplechnúť do tváre, ani nevieš ako a potom to zamrzí...
V zivote by ma takato otazka na priatelov nenapadla a ani partneriek vo vzťahu som sa tuto sukromnu vec nikdy nespytal a ani ma to nezaujima...🙄🙂