icon

Ako reagovať, keď manžel ignoruje potreby rodiny?

16. sep 2026

Ahojte
Ako by ste reagovali na mojom mieste? Muž pracuje mimo SK chodi domov na víkendy a sem tam 1popoludnie cez týždeň...ma normálnu 8h prácu, co znamená, ze po práci ide do posilky (celorocne), v lete na bike, s kamošom na pivo...ked príde domov, "oddychuje" (je vraj unavený po práci, prip.po ceste)..to isté cez víkend.. jediná jeho úloha doma je vyniesť odpadky a venčiť psa..inak doma neurobí takmer nič (pokiaľ nieco nebuchne)..lebo domácnosť je starost ženy...ja teda nakupujem, varím, upratujem a riešim dieta celorocne, keďže on je málokedy doma..pocas leta si robi takmer kazdy vikend (podla pocasia) vylety s kamosmi na bike, pricom ide zvacsa o vylety oba vikendove dni, doobeda si oddychne, naje sa a vyraza...vracia sa okolo 21,00h....co sa týka financií, platí hypo a energie, ja platím stravu, ked malej niečo treba do skoly, oblecenie a vsetko co cez týždeň vyvstane ked nie je doma..príjem ma cca o 1/3 vyssi ako ja (možno aj viac)....strava a tieto výdavky vyjdu cca 1:1 k hypo vrátane energií...ak sa pokazí napr TV, plati ju on, ak treba nieco do bytu (textil, dekoracie, nabytok atd..kupujem len ja - lebo podla neho nic nepotrebujeme)....dovolenky ideme na polovicu...strasne som z toho v poslednej dobe na nervy, lebo vôbec nebýva doma, ak je, tak oddychuje a potom si urobí vlastný program..a tak mu to vyčítam, ze ja som vždy len doma alebo v robote, vlacim sa s nákupmi, on ked príde domov sadne za stol a čaká co naložím, vôbec mu nevadí, ze ja som predtým 5min dozadu tiez došla z prace a mam dosť...ešte aj po jedle vodu na pitie si vyžiada (nepostaví sa a nezoberie si)..no mňa sa nikdy neopyta ci som uz jedla, ci nieco nechcem/nepotrebujem...
Dcéru sem tam zoberie do obchodov a nakupi jej co si ona želá.. aby bol chrumkavy (jej to zatial úplne vyhovuje - ma 11)....ked som nasrata a vycitam mu toto fungovanie, tak ma bud vysmeje alebo úplne odignoruje a detto potom ide s kamošmi von atd..proste žiadne uznanie,.snaha nieco zmeniť ap..iba pocka kedy ma to prejde...zúfalá som z tohto celého nastavenia, života a z toho ze vlastne on si nikdy neuzná ze to nie je voči mne fer a ze sa nechova správne.. vraj počúvam od kolegyn aki geniálni chlapi existujú, prip. ze aj moje kamošky takto vycitaju chlapom, tak to robím aj ja...

Povedzte mi co robit, nebaví ma to ...odsťahovať sa nemôžem.. ale takto ďalej žiť uz nechcem

I

Strana
z6
anonym_b9b7bd
19. sep 2026

Ale veď podľa tvojho popisu ty si jeho mamička a jemu to tak úplne vyhovuje!! Čo by on akože mal zmeniť keď si si ho takto pekne vychovala… ty máš vlastne nejakú sebaúctu ešte aj s pohárom vody a jedlom utekať za chlapom???? Preboha…okamžite s tým prestaň a začni si žiť tiež tvoj život..weekendy preč a nechaj mu doma dcéru..ma 11r, už je ti veľká slečna a ešte mu povedz mech navarí aby bolo aj na pondelok ako som to urobila ja tento weekend! Muzovi som nechala dve deti a kopec povinnosti (potraviny,navrátiť,zaniesť deti na krúžky atd)

anonym_0bc67e
19. sep 2026
@pralinka25

@anonym_e5d361 mas este rodicov? vedeli by ti pomoct? nemohla by si sa vratit tam odkial ste prisli?
poviem ti uprimne toto ta znici a deti nebudu mat ani jedneho funkcneho rodica. toto je moc aj na kona a nevydrzis to dlhodobo. podpise sa ti to vazne na zdravi ked nieco nezmenis. on ma rodicov? aky maju/mate vztah?

@pralinka25 čo ju zničí? Že ju ignoruje, či že je na všetko sama?

pralinka25
19. sep 2026
@anonym_0bc67e

@pralinka25 čo ju zničí? Že ju ignoruje, či že je na všetko sama?

@anonym_0bc67e vsak je totalne vycerpana, v strese, on je doslova pritaz nie len ignor. je lahsie byt sama ako sama s niekym kto je takyto. extremne to odcerpava silu.

anonym_0bc67e
19. sep 2026
@pralinka25

@anonym_0bc67e vsak je totalne vycerpana, v strese, on je doslova pritaz nie len ignor. je lahsie byt sama ako sama s niekym kto je takyto. extremne to odcerpava silu.

@pralinka25 s keď sa bude báť či uživí sama dcéru, alebo že keď sa jej niečo stane, zostane dcéra sama tak bude autorka viac v kľude myslíš?

Dcéra má už síce 11 rokov, no do konca VŠ je ešte more času. Myslíš že dcéru poteší, keď matka bude na účty celkom sama?

pralinka25
19. sep 2026
@anonym_0bc67e

@pralinka25 s keď sa bude báť či uživí sama dcéru, alebo že keď sa jej niečo stane, zostane dcéra sama tak bude autorka viac v kľude myslíš?

Dcéra má už síce 11 rokov, no do konca VŠ je ešte more času. Myslíš že dcéru poteší, keď matka bude na účty celkom sama?

@anonym_0bc67e ja som pisala inej babe. nie autorke ten posledny prispevok.
ale dcera otca mat bude. a aj vyzivne na seba. ked sa vratime k nej. jej som nepisala ze ma odist ale uplne ine veci vo viacerych prispevkoch.

anonym_ec38c3
19. sep 2026

Namiesto zakladania temy na MK by si mala radsej vyhladat advokata. To, ze ti vasi prispeli na byt sa da dokazat napriklad tym vypisom z uctu. Najlepsie, co mozes teraz urobit, je nechat si poradit od rozvodoveho advokata. Lebo tam to smeruje. Muzovi na tebe a ani na dcere vobec nezalezi, jemu zalezi len na sebe, na vlastnom pohodli.

cacianka
20. sep 2026
@anonym_autor

@lenusiatko byt sme kupovali spolu...hypo je na moje meno..keďže on robí v zahraničí, jemu hypo žiadna banka nechcela dať..čiže išlo to na mňa s tým, že je ako spoludlžník..posiela peniaze na môj účet a z neho sa tá hypo stiahne..samozrejme do textu dá prezieravo "platba hypo"...asi by som si mala začať odkladať účty za veci čo nakupujem, aj keď mám všetko aj cez bankové výpisy..povedala som mu, že budem platiť polovicu hypo a energií, nech to mám načisto a nemusím s ním nič riešiť..ale povedal, že v žiadnom prípade, že on každý mesiac tie peniaze pošle na môj účet a hotovo...neviem ako sa s týmto vysporiadať tak,aby nakoniec ešte aj tieto platby nepoužil proti mne..nehovoriac o tom, že ja som dostala pred kúpou väčší obnos peňazí od rodičov "na byt", z ktorých sme vlastne vyplatili zvyšnú časť hodnoty nehnuteľnosti..ale nedali sme to nikde na papier, čiže nemám k tomu nič - max výpis z účtu mojich rodičov...a on teda tvrdí, že to neexistuje a nemám na nič nárok (už sme boli pár rokov vtedy manželia, keď sme byt kupovali)

@anonym_autor o to sa neboj. V manželstve sú príjmy a výdavky spoločné. To že platí hypotéku si vlastné platí strechu nad hlavou , sebe aj deťom. Ty platíš ostatné náklady a máš výpisy, on nemá nič dôkaz. Iba hypotéku.
Ak peniaze od rodičov vieš poriešiť, majú doklad o prevode z banky , napíšu čestné prehlásenie že to bol dar pre teba aby si hypotéku mohla zobrať, právnik by ti poradil presné znenie vyhlásenia a tieto peniaze by aj súd bral do úvahy pri rozhodovaní komu byť prisúdi.
Pohľadaj si v jeho papieroch - budeš prekvapená čo nájdeš a čo ti môže pomôcť. Urob kópie a využi že on si kupoval výstroj na bicykel, spíš si základný prehľad rok spätne kedy bol doma a kedy výlety a kamoši.

cacianka
20. sep 2026
@anonym_0bc67e

@anonym_0bc67e tisíce rozvedenych alebo slobodných matiek vie utiahnuť seba a dieťa aj deti.
On otcom zostane, alimenty platiť musí a to je základ.
Hlavne ide o to, že nebude na nej pricucnuty prizivnik

Strana
z6